Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο παρεξηγημένος Κούμο...

Στα 4,5 χρόνια στον Πανιώνιο δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα άκουσε από τους «κυανέρυθρους» οπαδούς για την απόδοσή του. Κι όμως ο Μπερνάρ Κουμορτζί έχει τον Πανιώνιο στην καρδιά του και το απέδειξε και με τις πράξεις του...

Η μετακίνηση του Μπερνάρ Κουμορτζί στη γαλλική Ντιζόν είναι τελειωμένη υπόθεση και το μόνο που απομένει πλέον είναι η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος ή της γαλλικής ομάδας. Το Deal πάντως έχει γίνει και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ο Γκανέζος άσος θα αγωνιστεί σίγουρα στον αγώνα με την Ξάνθη και πιθανότατα και σε αυτόν για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στην Καλονή.

Εκεί που πρέπει να σταθούμε όμως είναι σε αυτά που έπραξε ο Μπερνάρ Κουμορτζί, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν λειτούργησε με γνώμονα μόνο το δικό του συμφέρον, αλλά κοιτάζοντας και το πώς θα βοηθήσει τον Πανιώνιο.

Αρχικά να τονίσουμε ότι ο Κουμορτζί από τη στιγμή που είχε λαμβάνει χρήματα από τους «κυανέρυθρους» θα μπορούσε να καταθέσει προσφυγή και τον Ιανουάριο να μείνει ελεύθερος, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να μην βάλει ούτε ευρώ στα ταμεία του.
Αντιθέτως ο Κουμορτζί σε συνεννόηση με τον μάνατζέρ του δεν θέλησε να φανεί αγνώμων προς τον Πανιώνιο και αφού εξασφάλισε το ΟΚ από τους ανθρώπους της ΠΑΕ συζήτησε και έφτασε σε συμφωνία με τη Ντιζόν.

Για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο Deal βεβαίως έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η απόφαση του διεθνούς Γκανέζου να χαρίσει στον Πανιώνιο ένα ποσό κοντά στα 70.000 ευρώ από παλαιότερες οφειλές του, αλλά και τα φετινά δεδουλευμένα. Κάτι που κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή την συμπεριφορά του προς τον Πανιώνιο και τον κόσμο του, που δεν ήταν λίγες οι φορές που τον αποδοκίμασαν, ενώ και η προηγούμενη διοίκηση του έβαζε συνεχώς τρικλοποδιές στα όνειρά του.

Επίσης, κάλλιστα θα μπορούσε να ζητήσει μέρος των χρημάτων από αυτά που θα πάρει ο Πανιώνιος από τη Ντιζόν. Ούτε αυτό όμως έκανε. Χάρισε ότι του χρωστούσαν, αλλά και ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει προς όφελός του, σκεπτόμενος και το μέλλον της ομάδας που ουσιαστικά τον έκανε γνωστό.

Ο Κουμορτζί στα 4,5 (125 ματς, 17 γκολ) χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στα αποδυτήρια των «κυανέρυθρων». Ήταν πάντα συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του, ακόμα και όταν έφευγε για την Εθνική Γκάνας, επέστρεφε πάντα στην ώρα του σε σχέση με άλλους Αφρικανούς που τους έψαχναν... μέρες.

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλείου
 

5 σχόλια:

Θεμιστοκλής είπε...

Αναμφισβήτητο ταλέντο, σημαντική συνεισφορά, καταλυτική παρουσία σε πολλά παιχνίδια. Κάποιες εμφανίσεις του θα τις θυμάμαι...
Το ξενέρωμα και η αδιαφορία του την τελευταία μαύρη περίοδο συγγνωστά, κάποιοι εξηγήθηκαν πολύ χειρότερα...
Οι κινήσεις και τα λόγια του στο σύνολό τους τιμούσαν τον Πανιώνιο, δεν τον απαξίωναν. Μεγάλη υπόθεση γιατί κι απ αυτό πικραμένοι είμαστε.
Και δε θα τον δούμε με τη φανέλα του συχαμερού ποκ.
Από μένα, καλή επιτυχία.

IWN1998 είπε...

Το παιδί προσπαθούσε έστω και αν στις περισσότερες περιπτώσεις έπαιζε με κακή ψυχολογία. Κάποιοι θεωρούσαν ότι ενας ανασταλτικός χαφ θα μπορούσε να κάνει τα πάντα, άμυνα, δημιουργία παιχνιδιού, γκολ. Ακόμα και ο Εσσιέν που κάποτε ήταν ο Κούμο αναπληρωματικός του στην Γκάνα, δεν θα μπορούσε. Και τέλος στο τι αποδίδει κάποιος, παίζει ρόλο και ο περίγυρος, αγωνιστικός και μη.
Εν πάση περιπτώσει φεύγει σαν κύριος και μάλιστα ευεργετεί το σύλλογο. Κατά συνέπεια θα τον θυμόμαστε πάντα με συμπάθεια και μακάρι να προλάβει να κάνει καλύτερη καριέρα.

Costix είπε...

Καλη τυχη, Κουμο.
Θα σε θυμομαστε με αγαπη.

zamis είπε...

Kι απο μενα ευχες για καλη συνεχεια.

br fun_atic είπε...

καθαρά παίκτης ψηχολογίας. Νομίζω ότι αν είχε φύγει επί Λίνεν, όταν έκανε την πολύ καλή πορεία με τα 6 γκολ, σήμερα η καριέρα του θα είχε πάρει εντελώς άλλη πορεία.

Να ευχηθούμε τα χρόνια μας πολλά και στον Σουλεημαν Ακιμ Όμο, που σήμερα έχει τα γεννέθλιά του!!!Χρόια πολλά Σούλη!!!