Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Πολύ δύσκολη κλήρωση

21 ομάδες προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος mini παίδων στο πόλο:  ΝΟ Χανίων, Νηρέας Γέρακα, Ιωνικός Νίκαιας (Α’ Όμιλος Αττικής), ΝΟ Βουλιαγμένης, Ολυμπιακός, ΝΟ Χίου (Β’ Όμιλος Αττικής), Παλαιό Φάληρο, ΓΣ Ηλιούπολης, ΑΝΟ Γλυφάδας (Γ’ Όμιλος Αττικής), ΝΟ Ρεθύμνου, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος (Δ’ Όμιλος Αττικής), ΟΥΚ Βόλου, ΟΕΑΝΑ Βόλου, ΝΟ Λάρισας (Όμιλος Θεσσαλίας), ΝΟ Πατρών, ΝΑΟ Κέρκυρας (Όμιλος Πελοποννήσου), Άθως Χαλκιδικής, Ηρακλής (Α’ Όμιλος Θεσσαλονίκης), ΠΑΟΚ, Άρης Θεσσαλονίκης (Β’ Όμιλος Θεσσαλονίκης).

Εμείς περάσαμε σαν τρίτοι από τον τέταρτο όμιλο, αφού ισοβαθμήσαμε με τον Παναθηναϊκό αλλά η διαφορά τερμάτων ήταν εις βάρος μας.  Κληρωθήκαμε με τον πρώτο και τον δεύτερο του δεύτερου ομίλου (Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό), με τον πρώτο του δικού μας ομίλου (το Ρέθυμνο) και με τον τρίτο του ομίλου Θεσσαλίας (την Λάρισα).

Η κλήρωση ήταν πολύ άσχημη, δεδομένου ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε 3 ισχυρές ομάδες, και μόνο 2 από εμάς θα περάσουνε. Από τον πρώτο όμιλο δεν μας έτυχε κανένας αντίπαλος, ούτε από τον τρίτο όμιλο. Όλες οι ομάδες του πρώτου ομίλου ήταν υποδεέστερες από εμάς, ενώ από τον τρίτο όμιλο μόνο το Π Φάληρο είναι φόβητρο. Εάν δεν έχουμε τραυματισμούς ή ελλείψεις λόγω ιώσεων και πιάσουν τα παιδιά καλή απόδοση, μπορούν να περάσουνε στην τελική φάση, αλλά σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί για κάτι τέτοιο. Ενώ εάν είχαμε κληρωθεί με αντιπάλους όπως τα Χανιά, τον Γέρακα ή τον Ιωνικό Νικαίας, την Ηλιούπολη ή την Γλυφάδα, θα είμαστε εμείς το φαβορί να καταλάβουμε μια από τις 2 πρώτες θέσεις. Μόνο όταν έχεις πολύ καλά δουλεμένη ομάδα σαν το Παλαιό Φάληρο, δεν ανησυχείς με ποιόν θα κληρωθείς. Οι υπόλοιποι βράζουμε στο ίδιο καζάνι λίγο πολύ, με προβάδισμα στην Βουλιαγμένη. Ο τρίτος όμιλος της δεύτερης φάσης θα γίνει στην Πάτρα, και ο τέταρτος στην Θεσ/νίκη. 

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα του Άθως της Χαλκιδικής, που θεωρώ ότι θα προκριθεί στην τελική φάση, κάτι που θα επιβραβεύσει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται εκεί στο Λάκωμα. 
Φέτος υπήρξε μειωμένη συμμετοχή στους αγώνες, γιατί η ομοσπονδία δεν κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων. 

4 σχόλια:

vassilis είπε...

Αντώνη

αυτοί οι αγώνες σε αυτές τις ηλικίες έχουν μεγάλη δόση τύχης. Οι ομάδες συνήθως έχουν 2-3-4 παιδιά που ξεχωρίζουν. Αν για κάποιο λόγο ένα από αυτά τα παιδιά δεν μπορεί να παίξει ανατρέπεται όλος ο σχεδιασμός.

Καλή τύχη στους αγώνες και καλή πρόκριση στην τελική φάση.

amanAM είπε...

Έτσι είναι!!!

Αυτό που επίσης πρέπει να τονίσουμε, είναι πως... είναι απαράδεκτο να γίνεται πρωταθλητισμός σε αυτές τις ηλικίες. Η νίκη της ομάδας δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός.

Ο σκοπός πρέπει να είναι κατ αρχάς παιδαγωγικός. Να γνωρίσουν και να μάθουν όλα τα παιδιά το άθλημα, να ξεκολλήσουν από το χαζοκούτι, να γυμναστούν, να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν να λειτουργούν σαν ομάδα.

Το ταλέντο σε αυτήν την ηλικία δεν είναι να είναι κάποιο παιδί καλύτερο ή πιο δυνατό από τα άλλα συνομήλικα. Το ταλέντο είναι να μάθει να δουλεύει, να έχει υπομονή κι επιμονή.

Τα παιδιά μέχρι 13-14 χρονών πρέπει να το βλέπουν περισσότερο σαν παιχνίδι. Έχουν όλη την ζωή μπροστά τους για να γίνουν ανταγωνιστικά.

Ο προπονητής (κατά την γνώμη μου) πρέπει να επιβραβεύει την προσπάθεια, και όχι το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα έρθει.
Κάποιο παιδί που είναι τυχερό να φέρνει το αποτέλεσμα χωρίς μεγάλη προσπάθεια, είναι καταδικασμένο να μην προχωρήσει πολύ, αφού δεν θα μάθει να αγωνίζεται να να επιμένει.

Αυτή είναι η γνώμη μου για τις ηλικίες αυτές.
Κατά τα άλλα, τους έκατσε στραβή και η κλήρωση!!!

Αντώνης

vassilis είπε...

Τι ψάχνεις Αντώνη. Αν σου πω τι έγινε στο Καρπενήσι στο τουρνουά της ΕΠΣΑ για παιδάκια 10-11 χρονών θα φρίξεις.

Φυσικά δεν πρέπει να υπάρχει βαθμολογία. Αν όμως δεν υπάρχει πως θα μπορούν διάφοροι προπονηταράδες να παρουσιάζουν "αποτελέσματα";

amanAM είπε...

Δεν το ψάχνω, απλά λέω την γνώμη μου.

Όταν ακούω για γονείς που ζητάνε "βιταμίνες" για τα παιδάκια τους, προκειμένου να δυναμώσουν και να διακριθούν (και κάπου στο βάθος αποζητούν κάποια μόρια στις Πανελλήνιες εξετάσεις...), όταν ακούω για προπονητές που λαδώνονται για να προωθήσουν το παιδί (ιδίως στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ που μέχρι τώρα η καριέρα στο άθλημα σήμαινε κονόμα...), πράγματι είναι πταίσμα ο πρωταθλητισμός με στόχο την διάκριση του προπονητή των πιτσιρικάδων!!!

Η οικονομική κρίση και οι όροι του ΔΝΤ, μπορεί να είναι μια μέγκενη που μας πνίγει όλους, αλλά είναι και μια αφορμή να εξυγιανθούν κάποιοι χώροι και κάποιες δραστηριότητες της κοινωνίας μας.