Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Μίνι παίδες

Από την Παρασκευή το απόγευμα, ξεκίνησε η πρώτη φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο για την κατηγορία μίνι παίδων, από 12 χρονών και κάτω (γεννηθέντες μέχρι το 1999).

Την Παρασκευή ο Πανιώνιος δεν είχε αγώνα. Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα το Καλαμάκι, και το Ρέθυμνο εύκολα την Πετρούπολη. Το Σάββατο το πρωί, εμείς χάσαμε από το Ρέθυμνο με 12-3 ενώ η Πετρούπολη νίκησε το Καλαμάκι μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι . Το Ρέθυμνο έχει μια καλή ομάδα, παρόλα αυτά το σκορ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική διαφορά δυναμικότητας των ομάδων, αφού ο Πανιώνιος κατέβηκε αποδεκατισμένος από τραυματισμούς και ιώσεις 3-4 παιδιών που είναι βασικοί, ενώ η απογοήτευση όσων παιδιών έπαιξαν, μεγάλωσε κι άλλο την διαφορά του σκορ.

Το απόγευμα ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα την Πετρούπολη, και ο Πανιώνιος το Καλαμάκι με 15-5. Το παιχνίδι ήταν εύκολο, και πέραν όσων παιδιών έλειπαν έτσι κι αλλιώς, έπαιξαν κυρίως οι αναπληρωματικοί, ώστε να παραμείνουν ξεκούραστα τα παιδιά που θα είναι βασικοί σήμερα το πρωί στις 10:00 που θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, στο κολυμβητήριο του Καλαμακίου.

Το απόγευμα θα αντιμετωπίσουμε την Πετρούπολη, και το Ρέθυμνο τον Παναθηναϊκό. 

Από αυτήν την φάση προκρίνονται 3 ομάδες, οπότε η πρόκριση είναι εξασφαλισμένη παρά τις απουσίες που έχουμε, αφού ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό (που συνήθως τον νικάμε), η Πετρούπολη δεν έχει την δυναμικότητα να κάνει την έκπληξη.

Στην επόμενη φάση θα παρουσιαστούμε πολύ πιο δυνατοί, Θεού θέλοντος...

Για μένα, η ευχάριστη έκπληξη ήταν το Καλαμάκι. Μπορεί να μην πέτυχε νίκη, αλλά είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, αφού έχασε πολλά παιδιά τον περασμένο Δεκέμβρη, τότε που έκλεισε το κολυμβητήριο του Αλίμου για περισσότερο από 2 μήνες... Τα περισσότερα παιδιά που έχει στο δυναμικό της η ομάδα, είναι γεννηθέντες το 2001. 

2 χρόνια διαφοράς σε αυτές τις ηλικίες, παίζουν σημαντικό ρόλο. Ο προπονητής της ομάδας του Καλαμακίου ο κύριος Ανδρόνικος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, και δεδομένου ότι η ομάδα που χτίζει εδώ και 3-4 μήνες θα ανήκει στους μίνι παίδες για 2 χρόνια, έχει όλο τον χρόνο να φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, αρκεί να μην κλείσει ο δήμος το κολυμβητήριο ξανά, μόλις πιάσουν τα κρύα του Δεκέμβρη, για λόγους οικονομίας στο πετρέλαιο. 

Ο δήμος Αλίμου, αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης, έχει επιδοθεί στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων, καθώς και στην δενδροφύτευση ήδη ξερών δένδρων... Απορώ με την άδικη σπατάλη πόρων, τέτοιες εποχές. Τα δένδρα και τα πεζοδρόμια ήταν το πρόβλημα? Εάν τους περισσεύουν, ας τα κάνουν οικονομία για να κρατήσουν ανοιχτό το κολυμβητήριο τον επόμενο χειμώνα.

ΥΓ. 22:00 μμ. Σήμερα το πρωί, είχα την τύχη να παρακολουθήσω ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια που έχω παρακολουθήσει από κοντά. Η ομάδα mini παίδων του Πανιωνίου, βρέθηκε να χάνει με 6-2 στο τρίτο επτάλεπτο, και το τέταρτο επτάλεπτο ξεκίνησε με σκορ 6-3 εις βάρος μας. Τα παιδιά παρά τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών και ιώσεων που αντιμετώπισαν τις τελευταίες ημέρες, το πάλεψαν φιλότιμα και το τελικό σκορ του αγώνα ήρθε 8-8, μετά από συναρπαστική εξέλιξη, ενώ η τελευταία ευκαιρία των μικρών της ομάδας μας σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι, που εμπόδισε την πλήρη ανατροπή.

Στο απογευματινό παιχνίδι οι μικροί του Πανιωνίου νίκησαν την Πετρούπολη, το δε Ρέθυμνο νίκησε τον Παναθηναϊκό με 9-5 και κατέκτησε αήττητο την πρώτη θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος ισοβάθμησαν στην δεύτερη θέση με 2 νίκες και μια ισοπαλία (μεταξύ μας). Δεν ξέρω πως υπολογίζεται η διαφορά των τερμάτων για να ξέρω την τελική κατάταξη. Πάντως και οι τρεις ομάδες προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο. Μπράβο στα παιδιά, πραγματοποίησαν μια συγκλονιστική προσπάθεια, που την κάνει ακόμα πιο σπουδαία εάν λάβουμε υπ όψιν ότι η ομάδα αυτή ουσιαστικά χτίστηκε φέτος, τα περισσότερα παιδιά έχουν μηδενική ή ελάχιστη εμπειρία. Το μέλλον είναι όλο δικό τους. Αυτά τα παιδιά είναι η αισιόδοξη νότα για το μέλλον του Πανιωνίου, και εκεί πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας. Στα μικρά παιδιά, στις ακαδημίες και στα τμήματα υποδομών.

Ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Το σημαντικό είναι να μπούνε σωστές βάσεις του αθλήματος, να μάθουν στο αθλητικό ιδεώδες του ευ αγωνίζεσθε, να μάθουν να συνεργάζονται για το καλό της ομάδας, να είναι ο ένας για όλους και όλοι για έναν. Ο αθλητισμός προσφέρει συγκινήσεις, μαθαίνει στα παιδιά πως με την υπομονή και την επιμονή έρχονται και τα αποτελέσματα και οι διακρίσεις, αποκτούνε πειθαρχία, νέους φίλους, κοινωνικοποιούνται. Και πάνω απόλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το πόλο, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, κλπ είναι παιχνίδια!!! Παίζουν τα παιδιά μας, με την μπάλα και με τους κανόνες του κάθε αθλήματος.

Θεωρώ τυχερό το παιδί μου που συμμετέχει σε αυτήν την ομάδα. Έχει εξαιρετικά παιδιά για συμπαίκτες, καθώς και έναν προπονητή που αναμφισβήτητα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και την έχει προχωρήσει την ομάδα σε καλό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: