Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Τραγωδία!

0-1 εντός έδρας από τον Ολυμπιακό του Μπέου.

Το τραγικότερο δεν ήταν ότι χάσαμε, ήταν ότι σε κανένα σημείο δεν δείχναμε πως θα μπορούσαμε να νικήσουμε, ακόμα και στην φάση που η κεφαλιά του Μπάλαμπαν χτύπησε στην πάνω μεριά του οριζοντίου δοκαριού, στο πρώτο ημίχρονο.

Μετά το 0-1, δεν είχαμε ούτε μια φάση που να απειλήσαμε.

Τραγικό και το ότι ο εκτελεστής μας, για άλλη μια φορά ήταν ένας παλιός μας παίκτης, και όχι κάποιος σαν τον Μπάρκογλου, αλλά κάποιος που αγαπήθηκε στην Νέα Σμύρνη, ο Μάριο Μπρέσκα.

Τραγικό και ότι είδα (στην τηλεόραση) τον Μπέο να είναι χαρούμενος στις εξέδρες, χαρούμενος για το αποτέλεσμα που έπαιρνε η ομάδα του.

Σε αυτόν τον θίασο του Τσακίρη και του υπαλλήλου του, του Κιντή, δεν είχαν θέση ο Φερναντεζ, ο Εστογιάνοφ, ο Καστελιόνε, ο Νικολάου. Τους έπεσαν λίγοι και ο Καρντόσο ή ο Τσέζαρεκ (για όνομα του Θεού, δεν θεωρώ όλυς τους προαναφερθέντες παίκτες αξίας, αλλά σε σχέση με τους περισσότερους του όστερ μας, σαφώς και θα ήταν καλύτεροι...). Το ότι ο Πανιώνιος ήταν εντελώς ανύπαρκτος στο κέντρο και στην επίθεση, δεν φαίνεται να τους απασχόλησε, και ο εργοφυσιολόγος φάντασμα πρέπει να είναι περήφανος για τους παίκτες που περιφέρθηκαν σήμερα στο γήπεδο, και από το δεύτερο ημίχρονο σερνόντουσαν στο γηπεδο. Δικαιολογίες για την ζέστη δεν ευσταθούν, αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου στην ίδια ζέστη έτρεχαν στο δεύτερο ημίχρονο, που οι δικοί μας δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε μια φάση.

Από όλο αυτό το χάλι, τον μόνο που ξεχώρισα είναι ο Χίκα. Το παιδάκι ξέρει μπάλα και θα μας βοηθήσει στο μέλλον. Μπάλα ξέρει και ο Βαζ Τε, αλλά κουράστηκε γρήγορα. Ο Ριέρα από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο, ήταν σαν να παίζαμε με παίκτη λιγότερο. Ο Στόρε δεν βρήκε λύσεις, με το ρόστερ που διαθέτει ίσως θα πρέπει να γίνει μάγος, και να κάνει μαγικά για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό στο τέλος της χρονιάς. Σήμερα αναπόλησα τις απέλπιδες προσπάθειες του Μανώλη του Σκούφαλη, που σε κάτι τέτοια παιχνίδια με το πάθος του, ξεσήκωνε και τον κόσμο, και τους συμπαίκτες του. Η ομάδα δεν έχει ηγέτη. Ο Μανιάτης σε ρηχά νερά, ο Σιόβας είναι ο Σιόβας, ο Κούκετς καμία σχέση με τον Κούκετς επί Παράσχου. Θα μας λείψει ο Παράσχος και το μουστάκι του, φέτος.
Θα δούμε στην συνέχεια τι περιθώρια βελτίωσης έχει αυτή η ομάδα με αυτό το ρόστερ, αλλά τα πράγματα φαίνονται πολύ δύσκολα.

Θλίψη μου προκάλεσε και η νίκη του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό. Εμείς δεν μπορέσαμε ούτε να απελήσουμε τον Βόλο μετά το 0-1, ενώ ο Ηρακλής του Ουζουνίδη που όλο το καλοκαίρι σχεδόν δεν ήξερε σε ποιά κατηγορία θα παίζει και με ποιούς παίκτες, ανέτρεψε το 0-1 και νίκησε τα πανάκριβα αστέρια του Ολυμπιακού του Πειραιά.

Είναι δυνατόν να είμαστε τόσο πιο κάτω από τον Ηρακλή των τόσων προβλημάτων?

Ευτυχώς επέλεξα να μείνω στην Ερμιόνη, και δεν ανέβηκα ολόκληρο Γολγοθά για να πάω στο γήπεδο σήμερα, να δω αυτά τα χάλια.

ΥΓ. Ο μόνος σοβαρός μας παίκτης, είναι ο Μάχο. Πάλι καλά που τον έχουμε κι αυτόν.
Οι νέες φανέλες, αηδία!!!

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Δελτίο Τύπου - σχόλια / ερωτήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΙΚΑΕΛ ΣΤΟΡΕ
Ο προπονητής του Πανιωνίου κ. Στόρε, θα παραθέσει συνέντευξη τύπου ενόψει της έναρξης του φετινού πρωταθλήματος, την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010, ώρα 12:30 το μεσημέρι στο Press Room του γηπέδου της Νέας Σμύρνης.
--------------------------------------------------------------------------
* Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ αποδέχθηκε αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και παραχώρησε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης για τις προπονήσεις της Εθνικής Ελλάδας την Τρίτη 31 Αυγούστου και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.
* Η αυριανή προπόνηση του Πανιωνίου θα διεξαχθεί τελικά στο "Απήλιον" στις 18:30. Η ομάδα του Πανιωνίου θα προπονηθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης την παραμονή του αγώνα (Παρασκευή) την ίδια ώρα.
* Η προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 26 Αυγούστου εκδήλωση της παρουσίασης της νέας φανέλας και του νέου χορηγού του Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ και θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Σχόλια:  Γιατί αναβλήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση  της νέας φανέλας?  Άραγε τι φοβήθηκαν? Η συνέντευξη τύπου του Κιντή? Τελικά θα γίνουν άνθρωποι κάποτε ο Σκούρτης ή ο Χίκα?(ή όποιος άλλος τέλος πάντων)

Στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας, θα συμμετάσχουν και παίκτες της ΑΕΚ? Άραγε θα ξηλωθεί και πάλι το γήπεδο, για να μην πατήσουν ΑΕΚτζήδες ξανά στο γκαζόν μας?

Τι καλός ο Ολυμπιακός!!! Όχι μόνο έδωσε το γήπεδο του στην ΑΕΚ, αλλά ουδέποτε απαγόρευσε τους οπαδούς της, ζήτησε απλώς εγγυήσεις και κάποιος (κράτος, η ίδια η ΑΕΚ, κάποιος τέλος πάντων) να αναλάβει τις ευθύνες σε περίπτωση ζημιών.
Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ προτίμησε εμάς, που δεν χωρούσαν στις εξέδρες μας  οι φιλοξενούμενοι, τα διαρκείας, οι προσκλήσεις και τα ήδη εκδοθέντα απλά εισιτήρια. Προφανώς εμείς δεν ζητήσαμε κάποιες εγγυήσεις. Μάλιστα θα μας ευχαριστούσαν δημόσια, και θα έθαβαν το τσεκούρι του πολέμου!!!
Κι εμείς οι κάφροι, πως τους φερθήκαμε? 
Τώρα το τσεκούρι του πολέμου δεν θάφτηκε, και το κρίμα στον λαιμό μας... Μας περιμένουν πολλά αίσχη παρακάτω, και θα τα χρεώνουν σε εμάς, ότι και καλά εμείς είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί, και όχι αυτός που μιλάει για τσεκούρια πολέμου!

Ο αξιότιμος παραιτηθείς πρόεδρος του ερασιτέχνη, ζήτησε εγγυήσεις τελικά? Τα 30 αργύρια (=χιλιάρικα) θα τα έπαιρνε σε μετρητά προκαταβολικά, ή με πέτσινη επιταγή όπως συνήθως πληρώνει η ΑΕΚ?

Πως γίνεται η ΠΑΕ να παραχωρεί το γήπεδο στην Εθνική για προπόνηση, αλλά... για την ΑΕΚ το γήπεδο ανήκε στον ερασιτέχνη και εκείνος έκανε το deal?

Η βία, από όπου κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα. Όσο δίκαιη κι αν είναι η αγανάκτηση, δεν είναι αυτό δικαιολογία για βία. Η βία δεν εκδηλώνεται μόνο με το ξήλωμα του γκαζόν. Εκδηλώθηκε σε όλα τα παιχνίδια πέρυσι με τους συλλόγους του ΠΟΚ. Τι έκανε η διοίκηση της ΠΑΕ γι αυτό?
Στην Γενική συνέλευση, εγώ προσωπικά μίλησε με έναν Πάνθηρα που μιλούσε σε πολύ φιλικό τόνο με τον ίδιο τον Τσακίρη λίγο πριν, και του είπα πως θέλω να σταματήσουν το αίσχος με τα δυναμιτάκια στο κόρνερ. Μου είπε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, και φέτος στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ, αυτοί θα πετάνε δυναμιτάκια!!!

Τι θα κάνει η ΠΑΕ για να μην συμβεί αυτό, και εάν τιμωρηθεί η έδρα και παίξουμε ορισμένους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, τι φταίμε εμείς που θα στερηθούμε το γήπεδο, επειδή οι μάγκες δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν τα προαναγγελθέντα αίσχη?

Ρωτάω γιατί ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος και νυν "απλός" μεγαλομέτοχος, δηλώνει και ο ίδιος Πάνθηρας. Καταδικάζει την βία που ασκούν (κατά καιρούς) οι Πάνθηρες, ή τον ενοχλούν μόνο οι χθεσινοβραδινές συμπεριφορές?

Ο Τσακίρης παλιότερα έβαζε 5-10 εκατομμύρια από την τσέπη του, και τώρα θέλει (ή μπορεί) να βάζει 1-2 εκατομμύρια. Είτε 1, είτε 2, είτε 5, είτε 10, είναι πολλά τα εκατομμύρια για όλους εμάς τους κοινούς θνητούς. Εγώ δεν αμφισβητώ την προσφορά του Τσακίρη, ούτε είμαι σε θέση να κρίνω τον κάθε Βεντούρη. Παρόλα αυτά, όταν η ομάδα που αγαπάω και δηλώνω οπαδός της από την εφηβεία μου, πάει κατά διαβόλου ή ξεφτιλίζεται, εγώ στενοχωριέμαι. Για εμένα ο Πανιώνιος δεν είναι μια επιχείρηση, είναι η ομάδα μου. Πληρώνω το εισιτήριο μου και για αναμνηστικά από την μπουτίκ. Δικαιούμαι να έχω γνώμη? Να την λέω? Ή δεν πληρώνω αρκετά για να ομιλώ?


Όταν κάτι θεωρώ λάθος, προς το παρόν το λέω ευθαρσώς, όχι γιατί αμφισβητώ τον οποιονδήποτε, αλλά γιατί το θεωρώ λάθος, και πιθανόν με την γνώμη μου και την φωνή μου, να φανώ χρήσιμος σε κάποιους που θέλουν να ακούσουν, και δεν θεωρούν την κριτική σαν πράξεις εγκάθετων, ή σαν εχθρική ενέργεια ενός βλάκα σαν εμένα.


By the way, ανήκω σε αυτούς που με απασχολεί ποιός θα είναι ο αριστερός μπακ της ομάδας μου, που θα πηγαίνω στο γήπεδο να βλέπω. Είναι κακό αυτό?



ντρέπομαι που είμαι Πανιώνιος

Αφού έφαγαν πόρτα από παντού, οι ΑΕΚτζήδες ζήτησαν από τον Πανιώνιο το γήπεδο, τον ναό μας, και για 30 αργύρια (=30 χιλ ευρώ) ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη (και απότι λέγεται, "υπάλληλος" του Μαρινάκη) κύριος Βεντούρης το παραχώρησε, χωρίς να αναρωτηθεί τι θα συμβεί με όλους τους εξαγριωμένους ΑΕΚτζήδες που δεν θα χωρέσουν στο γήπεδο αλλά και με όσους θα μπουν τελικά, πόσα σπίτια και αυτοκίνητα θα σπάσουν στην Νέα Σμύρνη, πόσες ζημιές θα γίνουν στο γήπεδο, κλπ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βεντούρη, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν είχε αντιρρήσεις, αρκεί να εισέπραττε αυτός το ποσό που οφείλεται στην ΠΑΕ! Ο Βεντούρης όμως δεν ασχολήθηκε με τα συμφέροντα της ΠΑΕ, γιατί θεώρησε ότι είναι εθνική υπόθεση να παίξει η ΑΕΚ και να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα ληγκ... Πως γίνεται να είναι εθνική υπόθεση να μαζέψει λεφτά στα ταμεία της η ΑΕΚ? Εθνική υπόθεση είναι η Εθνική ομάδα, όχι τα συμφέροντα μιας ανταγωνιστικής ΠΑΕ η οποία μας βρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ...

Γιατί ειδικά ο Πανιώνιος, ήταν αυτός που θα έπρεπε να βάλει πλάτη για την "εθνική υπόθεση" της ΑΕΚ? Ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε την λεωφόρο γιατί την ήθελε για προπόνηση!!! Εμείς δεν είχαμε ήδη προγραμματισμένες προπονήσεις και την Πέμπτη, και την Παρασκευή στην Νέα Σμύρνη? Ο Ολυμπιακός πολύ λογικά, τους είπε εντάξει αλλά χωρίς οπαδούς που θα τα σπάσουν όλα, κλπ. Πόσο δύσκολο θα ήταν να λέγαμε κι εμείς το ίδιο, δεδομένου ότι στο παρελθόν σε αντίστοιχη περίπτωση είχανε κάνει ζημιές? Ο "υπάλληλος" Βεντούρης δεν γνώριζε τι απάντησε ο Μαρινάκης?

Κάποιοι που (δικαιολογημένα) έκαναν κατάληψη στα γραφεία του ερασιτέχνη, σε κάποια φάση έφτασαν στο σημείο να καταστρέψουν μόνοι τους το γήπεδο, ώστε να γίνει χωράφι και να μην μπορέσει η ΑΕΚ να παίξει... Μπορώ να καταλάβω όλη την αγανάκτηση και τον θυμό τους. Κι εγώ, θυμωμένος ήμουνα και είμαι. Αλλά το να σπάσεις μόνος σου το ίδιο σου το σπίτι, για να μην στο σπάσουν άλλοι, αγγίζει τα όρια της ψυχασθένειας!

Κάναμε μόνοι μας το γήπεδο μπουρδέλο, για να μην το κάνει η ΑΕΚ. Απίστευτο, κι όμως πραγματικό!!! Κάναμε παγκόσμια πρωτοτυπία.

Γίναμε μόνοι μας περίγελος, ο δίκαιος θυμός και η  αγανάκτηση οδήγησε ορισμένους σε τόσο ακραία συμπεριφορά, που καταφέραμε μόνοι μας αυτό που φωνάζαμε ότι θα μας κάνουν οι ΑΕΚτζήδες... Γίναμε ίδιοι και χειρότεροι από αυτούς που δέρνανε τον προπονητή τους, μετά το φιλικό με την Καλλιθέα...

Με τι μούτρα θα λέω ότι είμαι Πανιώνιος, από εδώ και πέρα? Πως θα φέρω ξανά τα παιδιά μου στο γήπεδο, όταν είναι ένα καμίνι που θα βράζει, και όπως τα σπάσαμε μόνοι μας, μπορεί αύριο να αρχίσουμε να δερνόμαστε και μεταξύ μας? Δεν χρειαζόμαστε άλλους, τα κάνουμε μπουρδέλο και μόνοι μας!

Ξεφτίλα ο Ερασιτέχνης, ξεφτίλα η ΠΑΕ, ξεφτίλα και οι οπαδοί. Ξεφτίλα από την κορφή μέχρι τα νύχια.
Ντρέπομαι που είμαι Πανιώνιος. Λυπάμαι.

ΥΓ. Η μεταολυμπιακή Αθήνα, δεν έχει γήπεδα ποδοσφαίρου πέραν του κατεστραμμένου ΟΑΚΑ, το γήπεδο του Ολυμπιακού και το αρχαίο ερείπιο της Νέας Σμύρνης!!!

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

πλάκα μας κάνετε ρε ξεφτίλες?

Είσαστε σοβαροί? Επιτρέψατε στους ΑΕΚτζήδες να καταλάβουν την Νέα Σμύρνη και να τα σπάσουν και να τα κάψουν όλα? Καθίσματα, γήπεδο, αυτοκίνητα, σπίτια στους γύρω δρόμους? Κάποιοι θα φάνε άδικα ξύλο, το ξύλο θα έπρεπε να το φάτε εσείς, ξεφτίλες που πήρατε τέτοια απόφαση!

Δεν ντρέπεστε?

Μετά από τόσα φέσια, πανό με υβριστικά συνθήματα, προκλήσεις, δηλώσεις κλπ, μετά από τόσες κλεψιές εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, δώσατε το γήπεδο μας στην ομάδα αυτήν?

Για πόσα χρήματα ρε πουλημένοι? Ξεφτίλες!!!

Ειλικρινά το λέω, εάν σπάσουν έστω και ένα κάθισμα στην θύρα 2, εγώ θα απαιτήσω πίσω τα χρήματα μου από τα διαρκείας, και δεν θα ξαναπατήσω στο γήπεδο, μέχρι να αποκτήσουμε στοιχειώδη αξιοπρέπεια σαν ομάδα. Το μόνο που θέλω να πω στους υπεύθυνους που παραχώρησαν το γήπεδο, είναι ότι κατάφεραν να με κάνουν να ντρέπομαι ξανά να λέω ότι είμαι Πανιώνιος. Είχα ξαναπεράσει τέτοια φάση, όχι όταν πέσαμε στην β εθνική, αλλά λόγω ξεφτιλισμένων διοικήσεων, όμως τα τελευταία χρόνια είχα ξαναβρεί την περηφάνια μου, χάρη στον Τσακίρη και την ομάδα του Λίνεν...

Αναφέρομαι στον Τσακίρη της πρώτης περιόδου, γιατί τον τελευταίο καιρό, μετά την επιλογή του Κιντή και όσα ακολουθούν, αισθανόμουν ήδη αμήχανα... Μετά το σημερινό, δυστυχώς επανήλθαμε στην εποχή της ξεφτίλας, πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα και δοκιμαστεί στην πράξη η ομάδα που έχει προκύψει από τις επιλογές Κιντή και ξεφτιλιστούμε και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους...

Σύμφωνα με όσα διάβασα στον sport fm, ήδη κάποιοι ΑΕΚτζήδες μας αποκαλούν παράρτημα του Ολυμπιακού, και πως καλύτερα να έχουν υποχρέωση στον ίδιο τον Μαρινάκη, παρά στον Τσακίρη.
Βέβαια ο Τσακίρης, το μόνο που τον νοιάζει πλέον, είναι πόσα βάζει στην τσέπη του, και κατά πως φαίνεται από τις δηλώσεις του Βεντούρη πιο κάτω, το μόνο που τον απασχολεί είναι  όντως αυτό, και τίποτα άλλο. Ο Τσακίρης μοιάζει σαν να παίζει ΜΟΝΟPOLY. Πρωταρχικός υπεύθυνος, φυσικά είναι ο Βεντούρης, ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γεράσιμος Βεντούρης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103.3, τόνισε πως κάποιοι Πάνθηρες με τις συγκεκριμένες πράξεις, μόνο κακό κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην ομάδα τους αλλά και στους ίδιους τους εαυτούς τους.
Μίλησα με τον Τσακίρη, που βρίσκεται στο Λονδίνο για να τον ενημερώσω. Ο ίδιος μου είπε ότι η ΑΕΚ έχει οφειλή στην ΠΑΕ. Τακτοποιήστε και μετά δώστε το γήπεδο, μου είπε.

Του εξήγησα ότι το γήπεδο του ΟΑΚΑ είναι ρεζιλίκι κι ο Ερασιτέχνης προτίθεται να δώσει το γήπεδο στην ΑΕΚ. Στη συνέχεια μίλησα με τον Αδαμίδη για να κανονίσουμε τα διαδικαστικά, όμως τώρα μαθαίνω ότι κάποιοι Πάνθηρες προσπαθούν να δυσφημίσουν την Ελλάδα, το ποδόσφαιρο, τον Πανιώνιο και τους εαυτούς τους.

Παίρνω τηλέφωνο στα γραφεία του Ερασιτέχνη, το σηκώνουν κάποιοι περίεργοι και μου το κλείνουν. Δεν είναι πράγματα αυτά. Εχουν καταλάβει τα γραφεία μας. Με πήραν κάποια παιδιά να έχουμε συνάντηση. Τους είπα να περιμένουν στις 9 να πάω από εκεί να το συζητήσουμε.

Οταν μου είπαν για την κατάληψη... Εγώ δεν μιλάω με καταληψίες. Ειλικρινά λυπάμαι. Δεν υπάρχει συμψηφισμός της οφειλής της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ χρωστάει στην ΠΑΕ. Εστειλα ένα συμφωνητικό στα γραφεία του Ερασιτέχνη για να το στείλουν στην ΑΕΚ, αλλά δεν μπορούν!

Ο Πανιώνιος έστειλε έγγραφο στην UEFA ότι έχει παραχωρήσει το γήπεδο. Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν θα τις δημοσιοποιήσουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει, μετά από αυτά τα γεγονότα.

Δυστυχώς κάποιοι δημιουργούν προβλήματα, γιατί θέλουν να υπάρχουν προβλήματα. Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι πως έφτασε η ελληνική κοινωνία να λειτουργεί μ` αυτόν τον τρόπο. Είναι ντροπή για ένα διεθνές παιχνίδι που διαφημίζεται η Ελλάδα να συζητάμε αυτά τα πράγματα".


Από σήμερα στις 18.00 τα γραφεία του Ερασιτέχνη ΠΓΣΣ τελούν υπό κατάληψη. Ο λόγος που αναγκαστήκαμε να προβούμε στην κίνηση αυτή, είναι η απόφαση του προέδρου του ερασιτέχνη του Πανιωνίου κ. Γεράσιμου Βεντούρη και μόνο αυτού, που χωρίς τη σύγκληση διοικητικού συμβουλίου προχώρησε στην παραχώρηση του γηπέδου του Πανιωνίου στην ΠΑΕ ΑΕΚ για τον ποδοσφαιρικό αγώνα του EUROPA LEAGUE με την DUNDEE UNITED.

Να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι τη τελευταία φορά που παραχωρήθηκε το γήπεδο μας σε άλλη ομάδα, οι ζημιές ήταν ανυπολόγιστες σε αυτό και στους γύρω του γηπέδου χώρους. Επίσης θα υπενθυμίσουμε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν δεν αποζημιώθηκαν ποτέ.

Είναι απόφαση μας να συνεχίσουμε μέχρι να ανακληθεί η απόφαση αυτή.

Κύριε Βεντούρη ο Πανιώνιος και η Νέα Σμύρνη δεν είναι μαγαζί σας να αποφασίζετε και να διατάζετε.

Υ.Γ. Η κατάληψη δεν αφορά 30 άτομα, αφορά όλον τον Πανιώνιο κόσμο και τους δημότες Νέας Σμύρνης!

http://iones1890.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Εάν δεν έχουν που να γυμναστούν οι ΑΕΚτζήδες, να τους παραχωρήσουμε και τις εγκαταστάσεις στο Κορωπί, εφ όσον το ζητούμενο είναι μονάχα τα έσοδα και η κονόμα, τι πολυτέλειες είναι αυτές για τους διάφορους τριτοκοσμικούς παίκτες μας? Είχαν και στις χώρες τους προπονητικά, οι κακομαθημένοι?

Ε ρε ξεφτίλες που είμαστε. Μια ζωή, ξεφτίλες.

Δεν θα γίνεις άνθρωπος ποτέ...

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου και ώρα 15:00 ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ κ. Γιώργος Κιντής θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Press Room του γηπέδου της Νέας Σμύρνης (Θύρα 5-6) με θέμα:  
"Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ-- Eπίσημη θέση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας;"



ΥΓ. Προφανώς υπάρχει θέμα με την Ελληνοποίηση κάποιου Αλβανού ποδοσφαιριστή, πιθανότατα του Σκούρτη.  Η ΕΠΟ δεν πρέπει να θεωρεί ότι οι Αλβανοί έχουν τα ίδια δικαιώματα στις Ελληνοποιήσεις, με τους υπόλοιπους Ελληνοποιημένους αλλοδαπούς. Ο Κιντής, σαν δικηγόρος, προφανώς γνωρίζει καλά την νομοθεσία, και πρέπει να είναι έξαλλος, για να βγάζει τέτοια ανακοίνωση.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Panionios FF

Ο στόχος των καρεκλοκενταύρων τεχνοκρατών, είναι επιχειρήσεις τύπου Μακ Ντόναλντ. Όποιος κι αν κάτσει στο Ταμείο, όποιος κι αν ψήνει τα μπιφτέκια, όποιος κι αν παρασκευάζει τις σαλάτες, το προϊόν θα είναι ίδιο. Ανεξάρτητα του ταλέντου ή του IQ του κάθε εργαζόμενου, το χάμπουργκερ της συγκεκριμένης φίρμας τελικά είναι πάντα ίδιο. Χαμηλής ή μέτριας ποιότητας προϊόντα, που παράγονται από μη σκεπτόμενους ανειδίκευτους εργάτες.

Αντιθέτως, ένα εστιατόριο που θέλει να ξεχωρίσει, χρειάζεται ταλαντούχο σεφ, ταλαντούχους στην κουζίνα που να συνεργάζονται με τον σεφ, σερβιτόρους και προσωπικό με προσωπικότητα που θα την καταθέτουν στην δουλειά καθημερινά, χρειάζεται πελάτες που να μην αρκούνται στο πλαστικό κρέας με πατάτες και κόκα κόλα. Οι πελάτες αυτοί, θα λακίσουν μόλις δούνε το εστιατόριο που προτιμούσαν τόσα χρόνια, να μετατρέπεται σε χαμπουργκεράδικο.

Μπορεί τα Μακ Ντόναλντ να είναι πετυχημένη οικονομικά επιχείρηση, αλλά… εκτός από τον Τσακίρη και τον Κιντή που έχουν σαν μοναδικό κριτήριο τα έσοδα μείον τα έξοδα της ΠΑΕ, όλοι εμείς οι απλοί οπαδοί και φίλαθλοι ονειρευόμαστε έναν Πανιώνιο γκουρμέ, και όχι έναν Πανιώνιο φαστ φούντ, όπως θα μας καταντήσουν οι ιδέες του Τσακίρη και οι πρακτικές του Κιντή.

Ο στόχος του Κιντή, δεν είναι να ευχαριστηθούμε εμείς οι παλιοί «πελάτες», ο στόχος του είναι η προσέλκυση νέας πελατείας που θα ταυτιστεί με την νέα γραμμή της διοίκησης, ο στόχος τους είναι τα εκατομμύρια των μεταναστών που ζουν στην χώρα μας, ώστε να γίνουν οι νέοι πελάτες του Πανιώνιου Fast Food. Μόνο στην Αθήνα, ζουν κάποια εκατομμύρια μετανάστες. 1-2 εκατομμύρια από αυτούς εάν γίνουν οι νέοι πελάτες του Panionios FF και εάν δώσουν από 5 ευρώ τον χρόνο, να τα χρήματα που ο Τσακίρης μέχρι πρότινος έβαζε από την τσέπη του!!! Η ειδική εκπτωτική τιμή του εισιτηρίου προς τους μετανάστες, δεν ήταν κάποια κοινωνική προσφορά προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, αλλά η πραγματική τιμή του προϊόντος που θα παράγεται από τώρα και στο εξής, όσο θα κρατήσει αυτό το εγχείρημα τέλος πάντων. Ενώ ήμασταν συνοικιακή μπουτικ, πάμε να μετατραπούμε σε Κινέζικο ρουχάδικο.

Φανταστείτε το σαν εστιατόριο που θα είχε ειδική τιμή για τους μετανάστες. Εσείς θα το επιλέγατε για να πάτε να φάτε εκεί, και μάλιστα σε τριπλάσια τιμή από ότι θα πληρώνουν οι μετανάστες για το ίδιο γεύμα? Σε ένα τέτοιο εστιατόριο, θα περιμένατε να ξαναφάτε τίποτα άλλο, πέραν πλαστικού  φθηνού χάμπουργκερ? Δεν είμαι ρατσιστής, δεν είμαι εθνικιστής, αλλά… δεν θα επέλεγα ποτέ ένα τέτοιο εστιατόριο για να πάω με την οικογένεια μου. Κατ αρχάς, γιατί να πληρώσω τριπλάσια από τους άλλους που θα παίρνουν το ίδιο προϊόν?

Με Αλβανούς και μια ντουζίνα Αφρικανούς παίκτες (και όχι μόνο), σύντομα ο Πανιώνιος θα εμπνεύσει πολλούς μετανάστες να ταυτιστούν με την ομάδα μας, και θα γίνει ομάδα τους. Ο Κιντής εξ αρχής σε αυτούς στόχευσε, θα γελάει με όποια κριτική κάνουμε, αφού δεν είμαστε πλέον εμείς η πελατεία που περιμένει στο μαγαζί που διευθύνει… Το ξέρει ότι εμείς ήδη είμαστε, και σύντομα θα είμαστε  ακόμα περισσότερο δυσαρεστημένοι, και στο τέλος θα θεωρηθούμε και ρατσιστές.

Εγώ προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το χρώμα των μισών παικτών μας, ούτε με την καταγωγή των υπολοίπων. Το μοναδικό μου πρόβλημα, είναι πως δεν θέλω έναν Πανιώνιο Fast Food, ούτε έναν Πανιώνιο Μακ Ντόναλντ. Και ο Πανιώνιος του Κιντή, εκεί οδηγείται.
Γι αυτό και πρωτοστάτησε στο να θεωρηθούν σαν κοινοτικοί οι Αφρικανοί. Τυχαίο?
Δεν νομίζω!

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

αντιγραφή από την Καθημερινή

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_2_21/08/2010_412089

Ιστορίες... τρέλας στην Πλατεία


Γ. Βαλαβανης

Υπάρχουν κομψοί και άκομψοι τρόποι για να αλλάξουν η φιλοσοφία, ο τρόπος λειτουργίας και οι στόχοι κάθε εταιρείας, ακόμα κι αν είναι ποδοσφαιρική, που έχει για «πελάτες», τους φιλάθλους, οι οποίοι είτε είναι ρομαντικοί, είτε είναι φανατικοί, έχουν κοινό γνώρισμα την αγάπη και το πάθος για την ομάδα.

Στον Πανιώνιο του Κ. Τσακίρη που διανύει, πλέον, τον τέταρτο χρόνο ιδιοκτησίας της ΠΑΕ, όλα έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες με μια μόνο κίνηση.

Ο εφοπλιστής που είχε «τρέλα» με τον Πανιώνιο, το 2005 όταν ανέλαβε τον ερασιτεχνικό σύλλογο και έναν χρόνο αργότερα έδωσε περίπου 4 εκατ. ευρώ για την αγορά της ΠΑΕ, αποφάσισε να «ρίξει άγκυρα» στα οικονομικά για να μη «ματώνει άλλο η τσέπη μου», όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Εχει, φυσικά, κάθε δικαίωμα να κινηθεί πιο οικονομικά, εν μέσω της γενικότερης κρίσης, όπως και οι φίλαθλοι-«πελάτες» έχουν κάθε δικαίωμα να είναι άκρως επιφυλακτικοί στην ανανέωση των εισιτηρίων διαρκείας και επικριτικοί για όσα έχουν παρακολουθήσει, όχι από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, αλλά από τον έμμισθο (10.000 ευρώ μηνιαίως) πρόεδρο Γ. Κιντή.

Το σκεπτικό είναι γνώριμο και εφαρμόσιμο κι από άλλες ΠΑΕ, παλιότερα, αλλά έχει την ίδια κατάληξη για το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις αντιδράσεις της εξέδρας. Η ευθύνη ανήκει στον ιδιοκτήτη και όχι στον «μπροστινό» όσο ακριβοπληρωμένος κι αν είναι και μπορεί να… αντέξει.

Ακόμα και για όσους από τους φίλους του Πανιωνίου «προσπέρασαν» την «κιτρινόμαυρη» προέλευση του συγκεκριμένου ατόμου, αλλά και τα αρχικά… γέλια μέχρι δακρύων για τις επιλογές συνεργατών σε επίπεδο διοίκησης, οι κινήσεις του Γ. Κιντή που «πούλησε ιδέες» στον Κ. Τσακίρη, προμηνύουν φθινοπωρινό «καύσωνα», χωρίς την παραμικρή διάθεση υπερβολικής κινδυνολογίας…

Βέβαια, ο πρόεδρος-διαχειριστής, έχει προβλέψει στο Καρπενήσι και ενώπιον αντιπροσωπείας των «Πανθήρων», ότι «ο Πανιώνιος θα καταταγεί στην πρώτη τριάδα»!

Τι έχει πράξει, μέχρι τώρα, στον Πανιώνιο, ο μεταγραφείς πρόεδρος;

Η επιλογή του προπονητή, Μίκαελ Στόρε που θα δουλέψει για πρώτη φορά εκτός Σουηδίας και στο ελληνικό πρωτάθλημα που έχει πολύ μεγαλύτερη πίεση, ήταν απόλυτα χειραφετημένη.

Τις αποφάσεις για τις μεταγραφές λαμβάνει ο ίδιος με άμεσο συνεργάτη, τον Δανό εργοφυσιολόγο, Γενς Μπάνκσμπονγκ. Αυτός είναι ο άνθρωπος-«κλειδί» για όλο τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο Στόρε έχει κάνει εισηγήσεις, αλλά τελικά του ανακοινώνονται οι αποφάσεις του προέδρου και του εργοφυσιολόγου.

Στο μεταγραφικό «κυνήγι» που είχε τίτλο «εξερευνώντας την Αφρική», τουλάχιστον, 20 άγνωστοι παίκτες αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη στο προπονητικό κέντρο «Απήλιο». Κάθε εθνικότητας και καταγωγής παίκτες που τους είχαν δώσει αριθμούς(!), σαν να ήταν πασαρέλα καλλιστείων, πέρασαν και δεν «ακούμπησαν». Αγνώστου διαμονής κι άλλων… στοιχείων. Στο Διαδίκτυο, οι περισσότεροι εμφανίσθηκαν ως «dj» και όχι ως ποδοσφαιριστές!!!

Το σκάουτινγκ του Πανιωνίου κατέληξε στον Αλβανό Χίκα, τον Λιβεριανό Πούπου (από το Αζερμπαϊτζάν σε 4ετές συμβόλαιο), τον Πορτογάλο Βαζ Τε (4 χρόνια μ’ ελάχιστες συμμετοχές και νέο 3ετές συμβόλαιο), ενώ απέρριψε τους Φερνάντεζ, Τσέζαρεκ, Καρντόσο, Γιάντση, Ναπολεόνι και Κάμπορα, γιατί μάλλον ήταν ακόμα πιο άγνωστοι…

Προσφάτως, υπέγραψαν συμβόλαιο με τον Γάλλο Κεντρέ και την επόμενη ημέρα ακύρωσαν τη μεταγραφή…

Αυτά, όμως, είναι λεπτομέρειες συγκριτικά με τη νέα στελέχωση που κάνει η ΠΑΕ Πανιώνιος. Την ώρα που «ξηλώθηκε» όλο το ιατρικό τιμ υπό τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ και του ερασιτεχνικού, Γ. Κατσιφαράκη (είχε συντελέσει τα μέγιστα μαζί με τον Γ. Βεντούρη για τον ερχομό του Τσακίρη), ο γιος του, Παντελής τοποθετήθηκε στη θέση του α’ αντιπροέδρου και είχε την καινοτόμο ιδέα να αναλάβει γυναίκα(!), το πόστο του τιμ μάνατζερ, χωρίς να ασχολιόταν με τα αγωνιστικά θέματα και με την προϋπόθεση ότι δεν θα έμπαινε στα αποδυτήρια!

Η επιλογή του αντιπροέδρου ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένη, αλλά για περισσότερες, «κυανέρυθρες» εκπλήξεις, οι φίλοι του «ιστορικού» ας κάνουν υπομονή μέχρι το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό του Αχιλλέα…

Σχόλιο: Συγχαρητήρια στον συγγραφέα, έπιασε όλο το κλίμα και τους προβληματισμούς, τους φόβους και τις ανησυχίες όλων μας. Δεν γνωρίζω ποιός είναι και τι καπνό φουμάρει, αλλά καλά θα κάνει ο μεγαλομέτοχος να ακούσει την πιο πάνω κριτική, και να σταματήσει να βλέπει σαν εχθρούς όσους δεν λένε όσα θέλει αυτός να ακούσει. Εκεί που γουστάραμε ότι θα γινόμασταν μεγάλη ομάδα με Ρεκόμπες, Εστογιάνοφ και Χούτους, η μόνη μας ελπίδα (σαν οπαδοί) είναι να την σώσουμε και φέτος μπας και ξυπνήσει επιτέλους ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, και δούμε κάποτε έναν Πανιώνιο αντάξιο της ιστορίας του.
 
Μακάρι ο Στόρε να έχει το μαγικό ραβδάκι, και να κάνει θαύματα με αυτούς τους παίκτες, αλλά προς το παρόν, όλες μας οι ελπίδες είναι σε όσους παίκτες είχαμε και πέρυσι και παρέμειναν τελικά στην ομάδα, επειδή δεν μας προσφέρανε τα χρήματα που ο μεγαλομέτοχος θα χαιρόταν να τους πουλήσει κι αυτούς.
 
Ο μόνος παίκτης από τους καινούργιους που προς το παρόν έδειξε ότι ξέρει μπάλα και μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, είναι ο Βαζ Τε, εφ όσον οι τραυματισμοί του τον αφήσουν να παίξει...

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

φιλικό με Λεβαδειακό

Τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα:

Έχουμε έναν πολύ σοβαρό τερματοφύλακα, τον Μάχο, και πιθανόν να έχει ανέβει και ο Μπέλιτς, αφού η θέση του πλέον δεν είναι εξασφαλισμένη κάτω από τα γκολποστ. Τουτέτσιν μεθερμηνευόμενο, κάθε σουτ ή κεφαλιά που θα πηγαίνει προς το τέρμα μας, φέτος δεν θα είναι γκολ.

Δεύτερον, ο ηγέτης της ομάδας μας φέτος είναι και θα είναι ο Φανούρης, αφού είναι ο μόνος που σε αυτό το άχρωμο, άοσμο και άγευστο πάσινγκ γκέημ, μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω και να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων.

Ένα αποθεραπευμένος και με καλή φυσική κατάσταση Ριέρα, με έναν Βαζ Τε που να μπορεί να δείξει λίγη από την μπάλα που ξέρει, και με την προσθήκη ενός σέντερ μπακ (πιθανόν ο Γάλλος να είναι ο άνθρωπος που χρειαζόμαστε) και με τον Σιόβα στον πάγκο και όχι στην άμυνα μας, μαζί με έναν σέντερ φορ περιοχής και όχι με τον Μπάλαμπαν, η ομάδα μπορεί να μας εκπλήξει φέτος. Μέχρι βέβαια να κουραστεί κάποιος, να τραυματιστεί, να ντεφορμαριστεί. Επίσης χρειαζόμαστε τον καλό, προπέρσινο Κουμορτζί, που ο σημερινός μόνο κατ όψιν έμοιαζε. Ο Μπάλαμπαν πολύ πιο κινητικός, αλλά εμένα αυτός ο παίκτης ουδέποτε μου άρεσε, ούτε και σήμερα φυσικά.

Ο Κολοβός καλούτσικος, ο 18 έμοιαζε  χαμένος, ο 3 ήταν κοντός αλλά καλός, ο Κούκετς με μέτρια απόδοση, γενικά θα δυσκολευτούμε πολύ εναντίον των ομάδων της πρώτης εθνικής.

Το άλλο Σάββατο αρχίζει το πρωτάθλημα, αλλά ενώ φαίνεται ότι έγινε πολύ δουλειά, χρειάζεται ένας δυο μήνες ακόμα για να μονταριστεί η ομάδα. Είμαστε σαφώς με αδυναμίες στο ρόστερ, αλλά και με πολλούς ανέτοιμους παίκτες, και άλλους με ταλέντο μεν, αλλά όχι έτοιμους για ρόλο βασικού σε ομάδα πρώτης εθνικής.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Cedric Varrault

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του Σεντρικ Βαρό (Cedric Varrault). Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, (αμυντικός – αγωνίζεται και στα δύο άκρα της άμυνας) ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στη Σεντ Ετιέν, υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας 2 χρόνια με τον «Ιστορικό».


Γεννηθείς: 30/1/1980 Γαλλία

Ύψος: 1,82
Προηγ. Ομάδες:
1999 έως 2007 Nice (208 συμμετοχές – 4 γκολ)
2007 έως 2010 Saint Etienne (75 συμμετοχές – 2 γκολ)

* Ο Βαρό βρισκόταν στην Αθήνα εδώ και 2 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο του Πανιωνίου, παρακολούθησε την προπόνηση και συζήτησε τη μεταγραφή του με τη διοίκηση των κυανέρυθρων.

* Ο Γάλλος αμυντικός αναχωρεί σήμερα Πέμπτη στις 17:25 με πτήση της SWISS για Ζυρίχη και από εκεί για το Σεντ Ετιέν, προκειμένου να ετοιμάσει τα πράγματα του και επιστρέφει στην Αθήνα την Κυριακή. Τη Δευτέρα θα περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα ενσωματωθεί με την ομάδα του Πανιωνίου.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

κολλάει του Τζέι Ντεμέριτ

Την περίπτωση του Σιρίλ Μαρόν εξετάζουν πολύ σοβαρά στον Πανιώνιο. Όπως γράφει η «SportDay», δεν είναι δύσκολη περίπτωση και αν στον Πανιώνιο αποφασίσουν να κινηθούν, τότε ο 23χρονος αριστερός μπακ θα αποκτηθεί.

Την περσινή σεζόν ο Σλοβάκος έπαιζε στη Μαροσί. Την ίδια ώρα, σε πρώτο πλάνο είναι η περίπτωση του Σουηδού Εμιλ Γιόχανσον. Ωστόσο, υπάρχει διαφορά στις διαπραγματεύσεις των «κυανέρυθρων» με τη Μόλντε, κάτι που αναγκάζει τους Νεοσμυρνιώτες να εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις.

Όσον αφορά την περίπτωση του Τζέι Ντεμέριτ, το θέμα φαίνεται να «κολλάει» στο οικονομικό. Αν και στην Πλατεία εκτιμούν την αξία του 31 ετών στόπερ, δεν φαίνεται να αποδέχονται τις έως τώρα απαιτήσεις από την πλευρά του παίκτη. Οι επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες για την απόθεση του Αμερικανού. Πάντως, δεν αποκλείεται σήμερα-αύριο ο Πανιώνιος να κλείσει παίκτες για τους οποίους κινείται.
http://www.sport-fm.gr/article/287856

Σχόλιο: Καλά, ήθελε και λεφτά ο Ντεμέριτ? Δεν ήξερε, δεν ρώταγε? Ρε συ Ντεμέριτ, για να παίξεις στον Ιστορικό πρέπει να πληρώνεις, όχι να πληρώνεσαι! 

Οι της Μόλντε, πόσα να δίνουν άραγε για να πάρουμε τον Γιόχανσον κι εμείς ζητάμε παραπάνω?
Εμείς δανείσαμε τζάμπα τον Εστογιάνωφ, τον πιο μπαλαδόρο παίκτη μας, εάν δεν μας τα χώσουν, σιγά μην πάρουμε άλλο παίκτη, κορόιδα σαν τους άλλους δεν θα γίνουμε, που πληρώνουν για να πάρουν παίκτες, εμείς θα πληρωνόμαστε από δω και πέρα για να τους πάρουμε. Παλτά θα είναι έτσι κι αλλιώς! Ποιός σοβαρός παίκτης θα δεχότανε να έρθει στην Ελλάδα, και μάλιστα στον Πανιώνιο? Μονάχα κάποιος κουλός, κουτσός, ή κάποιος κουρασμένος που θέλει να αράξει... Παίκτες που αποδίδουν, που προσφέρουν, που θέλουν κάτι παραπάνω, τι να τους κάνουμε? Αφού έτσι κι αλλιώς θα θέλουν να φύγουν πολύ σύντομα, κι αν δεν θελήσουν αυτοί, θα θέλουμε εμείς να τους πουλήσουμε!

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Άρης με τσαγανό, 1-0 την Αούστρια

Παρακολούθησα το παιχνίδι του Άρη με την Αοιύστρα Βιένης, και μελαγχόλησα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαφές πως η Αυστριακή ομάδα είχε καλύτερη φυσική κατάσταση, ήταν πιο έτοιμη, έχασε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, γενικά το 0-0 την αδικεί, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τα προβλήματα του ο Άρης κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι, να φτιάξει κι αυτός τις ευκαιρίες του, να έχει κι αυτός ένα δοκάρι, και η επιμονή του μέχρι το τέλος, έφερε το γκολ στις καθυστερήσεις. Ηγέτης του Άρη, για πολλοστή φορά ο Κόκε.

Μελαγχόλησα γιατί πέρυσι, αυτήν την ομάδα έπρεπε να την έχουμε νικήσει άνετα, μέσα στο Βικελίδης, και να είμαστε εμείς στην θέση του, σαν κυπελλούχοι Ελλάδος.

Την Αούστρια που την είχαμε νικήσει στην έδρα της, με το γκολ στο 90 του Μαϊστόροβιτς (μετά από 22 τελικές προσπάθειες, έναντι 9 της Αούστρια), επί Λίνεν. Να δούμε πότε θα ξαναζήσουμε εμείς τέτοιες στιγμές:




Ντεμέριτ

Ο βασικός κεντρικός αμυντικός των Η.Π.Α. στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, Τζέι Ντεμέριτ, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Πανιώνιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο 31χρονος στόπερ έχει μείνει ελεύθερος από τη Γούτφορντ και φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση από την ομάδα της Νέας Σμύρνης και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ που προκύπτει από τους κυανέρυθρους, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να απαντήσει θετικά.
Ο Ντεμέριτ από το 2004 αγωνίζεται στη Γούτφορντ, όπου έχει συνολικά 182 συμμετοχές και 8 τέρματα.
Με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει 23 εμφανίσεις, ενώ στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο αγωνίστηκε και στα τέσσερα παιχνίδια.

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=71558
 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=71558#ixzz0wqBROiXq

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

τα επόμενα φιλικά

Πέμπτη 19/8 - ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ - Νέα Σμύρνη
Παρασκευή 20/8 - ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ - Απήλιον

... και μετά, πρωτάθλημα με πρώτο αντίπαλο του Ολυμπιακό του Μπέου. Για να δούμε τι θα δούμε! Μακάρι ο κύριος μέτοχος και ο Αεκτζής πρόεδρος μας να έχουν σώας τας φρένας, και να μας εκπλήξουν με τον Στόρε και με τους παίκτες που μάζεψαν, μέχρι τώρα στα φιλικά υπάρχει η δικαιολογία των δοκιμών των υπό μεταγραφή παικτών και τα δείγματα της ομάδας είναι κάτω του μετρίου, με ομάδες βήτα και γάμα διαλογής. Την "βασική" ομάδα δεν την έχουμε δει ακόμα, υπάρχουν και οι τραυματίες και οι ανάπηροι που ελπίζουμε να βρουν την υγεία τους και οι άμπαλοι να μάθουν μπάλα δια της Θείας Χάρης και της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος, και να τρίβουμε τα μάτια μας με τον φετινό Πανιώνιο.

Βέβαια... η απορία μου είναι πότε και πως θα μονταριστεί η βασική ομάδα, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια, που δεν φαίνεται να ανησυχεί τους αρμόδιους.
Ο καιρός γαρ εγγύς, σε λιγότερο από 2 εβδομάδες από σήμερα αρχίζει το πρωτάθλημα, και εμείς ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο ρόστερ... Φέτος θα πέσει πολύ γέλιο, και πολύ κλάμα. 

Προσοχή!!! Τα σχέδια τροποποιήθηκαν!!!
Μετά από αίτημα της ομάδας του Εθνικού, αναβάλλεται ο φιλικός αγώνας μεταξύ Πανιωνίου και Εθνικού, που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 19 Αυγούστου.

Κατόπιν αυτού, το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων μεταβάλλεται ως εξής:
Πέμπτη 19/8: Πανιώνιος - Θρασύβουλος (Απήλιον - 19:30)
Παρασκευή 20/8: Πανιώνιος - Λεβαδειακός (Νέα Σμύρνη - 20:00)


Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Μαύρα τα μαντάτα...

...για την Σερενάτα, που κάποτε την τάιζες μπαρμπούνια μαρινάτα! Τσακίρη, ξύπνα!!!

Μπορεί να μην γράφω συχνά, ενημερώνομαι όμως για τα τεκταινόμενα, και... λίγο οι δηλώσεις ορισμένων ότι θα καταδεχτούν τελικά να παίξουν μαζί μας, λίγο τα συνεχή μεταγραφικά ναυάγια που δεν αφήνουν περιθόρια αισιοδοξίας για την νέα σεζόν με τον Κιντή στο τιμονι της ομάδας, δεδομένου του αποδυναμωμένου ρόστερ, μας βλέπω στο ίδιο έργο θεατές, όπως πέρυσι.

Δεν ξερω τι του τάξανε του ανθρώπου, αλλά ο Στόρε έχει ήδη αρχίσει να αφηνει αιχμές τύπου Φερέρα, για το ρόστερ. Και το γεγονός είναι πως ο Φερέρας είχε περισσότερες λύσεις στο ρόστερ!

Η ζέστη θα επηρεάσει περισσότερο τον Πανιώνιο από ότι τον Ολυμπιακό του Μπέου (όπως πέρυσι τον Εργοτέλη), μετά το πρόγραμμα θα είναι δύσκολο, μας βλέπω από πολύ νωρίς να μετράμε κουκιά για την σωτηρία μας, και σωτηρία δεν θα βλέπουμε, πέθανε προ πολλού και η Μπέλλου, το μέλλον είναι δυσοίωνο.

Φιδάκια!

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

o Oλυμπιακός δεν είναι Πανιώνιος

...φώναζε ο αγανακτισμένος γαυροοπαδός, κατά την άφιξη του Λινεν στα γραφεία της ΠΑΕ για να του ανακοινωθει η "παραίτηση" του. Η ΑΕΚ δεν είναι Πανιώνιος, ακούστηκε επίσης πριν από λίγους μήνες, με άλλη αφορμή.

Θα ήθελα να διευκρινίσω προς όλους τους οπαδούς των διαφόρων ομάδων, πως ούτε ο ΠΑΟ, ούτε ο Λεβαδειακός, ούτε ο Αστέρας, ούτε ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η Σκόντα Ξάνθης, κλπ είναι Πανιώνιοι!!!

Μόνο εμείς είμαστε Πανιώνιοι, οι φίλαθλοι και οι οπαδοί που αγαπάμε αυτήν την ιστορική ομάδα, που μας θυμίζει την ιστορία μας, την καταγωγή πολλών από εμάς, είναι η ομάδα της γειτονιάς και της καρδιάς μας.

Δυστυχώς, ούτε αυτοί που κρατάνε την τύχη της ομάδας μας στα χέρια τους είναι Πανιώνιοι. Είναι αλλόθρησκοι, μισθωτοί υπάλληλοι ή επενδυτές που το μόνο που τους απασχολεί (πλέον) είναι το οικονομικό τους συμφέρον.

Καλά να περνάτε όλοι, το καλοκαίρι συνεχίζεται...

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

αφού τα δικά μας νέα είναι για κλάμματα...

Ας ασχοληθώ με τα νέα του Γιώργου Τζαβέλα και της Άινραχτ Φρανκφούρτης!!!

Με τους Γιάννη Αμανατίδη, Φάνη Γκέκα και Γιώργο Τζαβέλλα να αγωνίζονται, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι σε φιλικό προετοιμασίας.
Ο Οκς άνοιξε το σκορ για τους γερμανούς στο 25ο λεπτό, αλλά ο Λάμπαρντ έφερε το ματς στα ίσα στο 64`. Το γκολ της νίκης για την Αϊντραχτ πέτυχε ο Αλτιντοπ από το σημείο του πέναλτι στο 83`.

Ο Τζαβέλλας αγωνίστηκε σε όλη την αναμέτρηση, ενώ Αμανατίδης και Γκέκας ξεκίνησαν βασικοί και αντικαταστάθηκαν από τους Αλτιντοπ (59`) και Κάιο (59`) αντίστοιχα...

Μπράβο Γιώργαρε, σύντομα να γίνεις βασικός και αναντικατάστατος, και να παίξεις επιτέλους και στην Εθνική, για να μαζεύει φράγκα ο κύριος μέτοχος...

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

είναι νωρίς για συμπεράσματα?

Είναι άραγε νωρίς, για να βγάλουμε συμπεράσματα?

Μετά το 0-2 με τον Εθνικό Αστέρα, φέραμε 2-2 με τον Παναιτωλικό, σε παιχνίδι προετοιμασίας...
Έστω ότι ήμασταν ήδη στην βήτα εθνική, και κάναμε προετοιμασία για την νέα χρονιά, που θα κρινότανε η άνοδος μας στην σούπερ λήγκα, η παραμονή μας στην κατηγορία ή και η ενδεχόμενη πτώση μας πιο κάτω, με την εικόνα των φιλικών πόσο αισιόδοξοι θα μπορούσαμε να αισθανόμαστε?

2 χρόνια τώρα, παλεύουμε με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε στην σούπερ λήγκα, φέτος δεν δείχνουμε ικανοί να το καταφέρουμε, βέβαια ο Σκρούτζ Μακ Τσακ θα ξοδέψει λιγότρα χρήματα από την τσέπη του, κάτι που θα έπρεπε να μας κάνει  πολύ χαρούμενους, αφού εάν ο Τσακίρης έχει περισσότερα φράγκα, μπορεί να μας αφήσει να κάνουμε κι εμείς μια βουτιά στο θυσαυροφυλάκιο του!

Ήδη λυπάμαι τους Βάζελους και τους Γαύρους για τα χρήματα που ξοδεύουν, λυπάμαι και τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ να δείτε πως λυπάμαι που παλεύει να κρατήσει παίκτες και να ενισχυθεί περισσότερο, παρά τα οικονομικά της προβλήματα.

Αυτά τα 3-4 χιλιάρικα τον μήνα που εξοικονομεί από το κλείσιμο του Π.Κ. είναι ένα τεράστιο βάλσαμο. Το σκέφτομαι κάθε βράδυ και παθαινω ονειρώξεις. Ο Τιμωρός μας τιμώρησε που δεν αγοράζαμε όσα τεύχη χρειαζότανε για να αυτοχρηματοδοτείται το έντυπο. Αύριο θα μας τιμωρήσει που δεν αγοράζουμε όσα διαρκείας επιθυμεί, και θα κλείσει και την ομάδα, κατά την ίδια λογική.

Ο Τσακίρης προφανώς ενοχλήθηκε με την σύγκριση που εκανα όταν τον αποκάλεσα Σκρούτζ Μακ Τσακ, παρόλο που ο ίδιος αυτοαποκαλείται Τι-μωρός, δηλαδή ταυτίζει τον εαυτό του με άλλον ήρωα του Ντίσνεϋ, τον Φαντομ Ντακ. Ξεχνάει όμως πως ο Φάντομ Ντακ, στην πραγματικότητα δεν είναι  άλλος παρά ο γκαφατζής και "μωρός" Ντόναλντ!

Μακάρι να διαψευστώ, αλλά έχω την αίσθηση πως ο Τσακίρης έκανε τον κύκλο του, και ήρθε η ώρα είτε να χαράξει νέα γραμμή, είτε να πάει σπιτάκι του και να ελπίζουμε σε μια διάδοχη λύση που ο στόχος της δεν θα είναι η τιμωρία των οπαδών και των σχολιαστών, ούτε η ομάδα να είναι μεγέθους ενός Εθνικού Αστέρα ή ενός Παναιτωλικού.

Μην ξεχνάμε πως το μοντέλο "Λυών" χτίστηκε στην β εθνική της Γαλλίας, και όχι εν μέσω παγκόσμιας και ντόπιας οικονομικής κρίσης. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, ουδεμία σχέση με εμάς και με το τώρα. Δεν χτίστηκε με υποσχέσεις πως στο τέλος την ερχόμενης σεζόν θα βγούμε Ευρώπη με παίκτες που δεν τους ξέρει ούτε ο θυρωρός!

Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, και σαν πελάτης ανησυχώ... Σαν οπαδός κινούμαι στα όρια της κατάθλιψης! Κουράγιο σύντροφοι συνπανιώνιοι, μπόρα είναι θα περάσει, εμείς εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε, και θα βλέπουμε και τον "ανεπαρκέστατο" Λίνεν να χαίρει της εκτίμησης των Γαύρων! Αυτοί χτίζουν νέα ομάδα με τον (δικό μας) Λίνεν στον πάγκο, κι εμείς παρακολουθουμε το έργο του Κιντή και του εκπαιδευόμενοι μάγου Ντόναλντ ή Σκρούτζ Μακ Τσακ.. Το ότι έχει έναν διχασμό στην προσωπικότητα του ο κύριος μέτοχος, το έχουμε προ πολλού διαπιστώσει, αλλά ότι θα μεταπηδούσε ανάμεσα σε 2 τόσο διαφορετικά και αντιφατικά καρτούν, αυτό δεν είναι και το καλύτερο.