Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Panionios FF

Ο στόχος των καρεκλοκενταύρων τεχνοκρατών, είναι επιχειρήσεις τύπου Μακ Ντόναλντ. Όποιος κι αν κάτσει στο Ταμείο, όποιος κι αν ψήνει τα μπιφτέκια, όποιος κι αν παρασκευάζει τις σαλάτες, το προϊόν θα είναι ίδιο. Ανεξάρτητα του ταλέντου ή του IQ του κάθε εργαζόμενου, το χάμπουργκερ της συγκεκριμένης φίρμας τελικά είναι πάντα ίδιο. Χαμηλής ή μέτριας ποιότητας προϊόντα, που παράγονται από μη σκεπτόμενους ανειδίκευτους εργάτες.

Αντιθέτως, ένα εστιατόριο που θέλει να ξεχωρίσει, χρειάζεται ταλαντούχο σεφ, ταλαντούχους στην κουζίνα που να συνεργάζονται με τον σεφ, σερβιτόρους και προσωπικό με προσωπικότητα που θα την καταθέτουν στην δουλειά καθημερινά, χρειάζεται πελάτες που να μην αρκούνται στο πλαστικό κρέας με πατάτες και κόκα κόλα. Οι πελάτες αυτοί, θα λακίσουν μόλις δούνε το εστιατόριο που προτιμούσαν τόσα χρόνια, να μετατρέπεται σε χαμπουργκεράδικο.

Μπορεί τα Μακ Ντόναλντ να είναι πετυχημένη οικονομικά επιχείρηση, αλλά… εκτός από τον Τσακίρη και τον Κιντή που έχουν σαν μοναδικό κριτήριο τα έσοδα μείον τα έξοδα της ΠΑΕ, όλοι εμείς οι απλοί οπαδοί και φίλαθλοι ονειρευόμαστε έναν Πανιώνιο γκουρμέ, και όχι έναν Πανιώνιο φαστ φούντ, όπως θα μας καταντήσουν οι ιδέες του Τσακίρη και οι πρακτικές του Κιντή.

Ο στόχος του Κιντή, δεν είναι να ευχαριστηθούμε εμείς οι παλιοί «πελάτες», ο στόχος του είναι η προσέλκυση νέας πελατείας που θα ταυτιστεί με την νέα γραμμή της διοίκησης, ο στόχος τους είναι τα εκατομμύρια των μεταναστών που ζουν στην χώρα μας, ώστε να γίνουν οι νέοι πελάτες του Πανιώνιου Fast Food. Μόνο στην Αθήνα, ζουν κάποια εκατομμύρια μετανάστες. 1-2 εκατομμύρια από αυτούς εάν γίνουν οι νέοι πελάτες του Panionios FF και εάν δώσουν από 5 ευρώ τον χρόνο, να τα χρήματα που ο Τσακίρης μέχρι πρότινος έβαζε από την τσέπη του!!! Η ειδική εκπτωτική τιμή του εισιτηρίου προς τους μετανάστες, δεν ήταν κάποια κοινωνική προσφορά προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, αλλά η πραγματική τιμή του προϊόντος που θα παράγεται από τώρα και στο εξής, όσο θα κρατήσει αυτό το εγχείρημα τέλος πάντων. Ενώ ήμασταν συνοικιακή μπουτικ, πάμε να μετατραπούμε σε Κινέζικο ρουχάδικο.

Φανταστείτε το σαν εστιατόριο που θα είχε ειδική τιμή για τους μετανάστες. Εσείς θα το επιλέγατε για να πάτε να φάτε εκεί, και μάλιστα σε τριπλάσια τιμή από ότι θα πληρώνουν οι μετανάστες για το ίδιο γεύμα? Σε ένα τέτοιο εστιατόριο, θα περιμένατε να ξαναφάτε τίποτα άλλο, πέραν πλαστικού  φθηνού χάμπουργκερ? Δεν είμαι ρατσιστής, δεν είμαι εθνικιστής, αλλά… δεν θα επέλεγα ποτέ ένα τέτοιο εστιατόριο για να πάω με την οικογένεια μου. Κατ αρχάς, γιατί να πληρώσω τριπλάσια από τους άλλους που θα παίρνουν το ίδιο προϊόν?

Με Αλβανούς και μια ντουζίνα Αφρικανούς παίκτες (και όχι μόνο), σύντομα ο Πανιώνιος θα εμπνεύσει πολλούς μετανάστες να ταυτιστούν με την ομάδα μας, και θα γίνει ομάδα τους. Ο Κιντής εξ αρχής σε αυτούς στόχευσε, θα γελάει με όποια κριτική κάνουμε, αφού δεν είμαστε πλέον εμείς η πελατεία που περιμένει στο μαγαζί που διευθύνει… Το ξέρει ότι εμείς ήδη είμαστε, και σύντομα θα είμαστε  ακόμα περισσότερο δυσαρεστημένοι, και στο τέλος θα θεωρηθούμε και ρατσιστές.

Εγώ προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το χρώμα των μισών παικτών μας, ούτε με την καταγωγή των υπολοίπων. Το μοναδικό μου πρόβλημα, είναι πως δεν θέλω έναν Πανιώνιο Fast Food, ούτε έναν Πανιώνιο Μακ Ντόναλντ. Και ο Πανιώνιος του Κιντή, εκεί οδηγείται.
Γι αυτό και πρωτοστάτησε στο να θεωρηθούν σαν κοινοτικοί οι Αφρικανοί. Τυχαίο?
Δεν νομίζω!

5 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Είναι σίγουρος ο Κιντής ότι στην Ελλάδα της κρίσης, οι μετανάστες δεν θα την κάνουν γι' άλλες πολιτείες αλαργινές και πιο ελκυστικές?

NK99 είπε...

Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών είναι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που τα βγάζουν δύσκολα πέρα και άλλη όρεξη δεν θα έχουν από το να βλέπουν τον Πανιώνιο.
Ειδικά τον φετινό Πανιώνιο που δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα φέρει (υποψιάζομαι) αλλά είμαι σίγουρος ότι θα παίξει χάλια μπάλα γιατί απλά δεν είναι παραπάνω από 2-3 οι πάικτες του που ξέρουν καλή μπάλα. Επομένως θα πρέπει κανείς να είναι πολύ φανατικός Πανιώνιος για να τον παρακολουθήσει...
Επομένως ας κοιτάξουν να προσεγγίσουν αυτούς που τώρα φτύνουν με όλους τους τρόπους προκειμένου να υπάρχουν 2-3 χιλιάδες στα παιχνίδια.
Υποψιάζομαι πάντως ότι φέτος οι οπαδοί του ΠΟΚ θα είναι ευσπρόδεκτοι στην Ν.Σ.
Αναρωτιέμαι ορισμένες φορές αν είμαι άδικος στην κριτική μου αλλά πως να το κάνουμε δίνουν δικαιώματα κυρίως με την στάση τους απέναντι στον κόσμο και λιγότερο με τις καθαρά ποδοσφαιρικές επιλογές.

amanAM είπε...

Σκεφτείτε το απλά:
Είσαι Έλληνας μετανάστης στην Αμερική, και μια Αμερικάνικη ομάδα αποκτάει 5-10 Έλληνες παίκτες.

Παρά τα χιλιάδες προβλήματα που τυχόν έχεις, σου κάνουν και ειδική προσφορά, τα εισιτήρια της ομάδας που απέκτησε τόσους Έλληνες, στο 1/3 της τιμής, γιατί είσαι μετανάστης.

Όπως και να το κάνουμε, είναι δελεαστικό.

Πόσοι είμαστε οι Πανιώνιοι, που πάμε στο γήπεδο? 2-3-4 χιλιάδες? 5 χιλιάδες? Πόσοι άλλοι Νεοσμυρνιώτες και μη, είμαστε Πανιώνιοι και δεν πάμε στο γήπεδο? Άλλες 10-15 χιλιάδες? 20?

Πόσοι παραπάνω να γίνουμε (επειδή το θέαμα είναι δελεαστικό)που θα πηγαίνουμε σαν πελάτες στο γήπεδο? Δεδομένου ότι οι Έλληνες είναι κατά κύριον λόγο Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, κλπ ή αδιάφοροι!!!

Είναι πολύ πιο εύκολο (θεωρητικά) να στοχεύσεις στα εκατομμύρια των μεταναστών που ήδη ζούνε στην χώρα μας, και το ποσοστό εξ αυτών που πιθανόν να είναι ποδοσφαιρόφιλοι, δεν έχουν κανένα λόγο να είναι Βαζελόγαυροι.

Το βρίσκω πολύ λογικό.

Το πρόβλημα μου είναι ότι οι μέχρι τώρα κινήσεις και το θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα, μοιάζει σαν να μετατρεπόμαστε σε Φαστ Φουντ. Είμαστε μια συμπαθητική τοπική ταβέρνα, που πάει να γίνει Μακ Ντόναλντ, για να προσελκύσει πελατεία...

Το μοντέλο να γίνει η ταβερνούλα πιο κυριλέ, για πιο απαιτητικούς πελάτες, έχει προφανώς εγκαταλειφθεί στην μετά Ρεκόμπα εποχή του Τσακίρη!!!

zamis είπε...

Τα Mcdonald's και τα fast food γενικοτερα εχουν φτηνο κρεας.Για να μην πω μεταλλαγμενο.
Ορθα το θετεις..

amanAM είπε...

Το φθηνό το κρέας, το τρώνε οι σκύλοι. Το πιο φθηνό ακόμα, καταλήγει στα διάφορα φαστ φουντ.

Εμείς (σαν Πανιώνιοι του Κιντή) τόχουμε ρίξει στο τζάμπα κρέας, οπότε οι σκυλοτροφές και τα φαστ φουντ, θα μοιάζουν σαν λουκουμάκια Συριανά.