Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

η τύχη εξακολουθεί να μας χαμογελάει

Κάτι παράξενο συμβαίνει φέτος, 5η νίκη σε 6 αγώνες, 1-2 μέσα στα Γιάννενα με ανατροπή. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει!

Η καλή μέρα δεν φάνηκε από το πρωί. Πούλημα της μπάλας από τον Αραβίδη στην επίθεση, μια μπαλιά, ο Περιστερίδης εκτός θέσης και στο δεύτερο λεπτό βρεθήκαμε να χάνουμε με 1-0.

Από κει και πέρα νεύρα, νευρικότητα, ήταν θέμα χρόνου να δούμε το 2-0 ή κάποιον παίκτη του Πανιωνίου να παίρνει δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κι εκεί που έβλεπες έναν Πανιώνιο να παραπαίει, τον ΠΑΣ να χάνει ευκαιρίες, κέρδισε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Καπάνταης ένα αυστηρό θα έλεγα πέναλτι, και 1-1 με βολέ του Φανούρη στον ουρανό των διχτύων. Στο καπάκι, μετά από κομπίνα που προφανώς έχει δουλευτεί στην προπόνηση, κοντέψαμε να κάνουμε το 1-2 λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ συνέχισε να χάνει κάποιες μοναδικές ευκαιρίες, ο Περιστερίδης από μοιραίος παίκτης στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έγινε ο ήρωας του παιχνιδιού, και σε ένα αριστοτεχνικό κόρνερ του Μενδρινού, να και το 1-2 με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, ενώ σε φάουλ που ακολούθησε, η μπάλα αφού χτύπησε στο δοκάρι σε κεφαλιά του Κούρου, πρέπει να πέρασε και την γραμμή του τέρματος, αλλά ποτέ δεν μέτρησε το 3ο γκολ που πετύχαμε. 

Στο τέλος, χρειάστηκαν πάλι κάποιες ηρωϊκές προσπάθειες από την άμυνα αλλά και τον Περιστερίδη, για να αποδράσουμε με το τρίποντο. 

Ούτε στο πιο τρελό όνειρο του πιο φανατικού Πανιωνίου, δεν υπήρχε αυτό το σενάριο. Το πρωτάθλημα είναι πολύ χαμηλού επιπέδου, και η νεανική ομάδα του Πανιωνίου τα πάει καλά σε αυτό το επίπεδο, άλλωστε η τύχη βοηθάει πάντα τους καλούς, με εξαίρεση τον αγώνα στην Λιβαδειά, οι νεαροί παίκτες του Πανιωνίου έχουν πάρει άριστα στο πάθος και την αυταπάρνηση, κυκλοφορούν την μπάλα και έχουν δουλέψει πολύ στα στημένα. 
 

Καλή συνέχεια.

ΥΓ. Το πέναλτι το χαρακτήρισα αυστηρό, γιατί δεν είμαστε μαθημένοι να μας σφυρίζουν τέτοια πέναλτι. Συνήθως τέτοια πέναλτι τα σφυρίζουν εις βάρος μας.

12 σχόλια:

Θεμιστοκλής είπε...

Μπράβο στα παιδιά, μας έχουν αφήσει όλους αποσβολωμένους.
Από χρόνια σε συζητήσεις με φίλους έλεγα, κι ας με κορόιδευαν, ότι αν ο Πανιώνιος αποφασίσει κάποια στιγμή να κατεβάσει την Κ-20 στο πρωτάθλημα ακόμα και χωρίς προσθήκες και την αφήσει άθικτη για τρία- τέσσερα χρόνια, θα χτυπήσει πρωτάθλημα.
Τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα πάντως τόσο άμεσα, δεν τα περίμενα.΄
Αυτή την ομάδα θέλουμε να βλέπουμε. Και παρότι το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης πράγματι παραείναι χαμηλό, αυτή η ομάδα είναι εμφανέστατα, κλάσεις ανώτερη απ αυτή που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα δυο τελευταία χρόνια.
Και σήμερα κερδίσαμε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, πολύ μου άρεσε ο ΠΑΣ.
Μάλλον δεν άξιζε να χάσει αλλά από την άλλη, αυτός ο Πανιώνιος αξίζει να κερδίζει! Μάλλον η τύχη τελικά δεν είναι τυφλή.
Πολύ καλό παιχνίδι, όσο για τις αμφισβηούμενες φάσεις συμφωνώ: δεν έπρεπε να δοθεί το πέναλτι, αλλά μάλλον μας ακυρώθηκε κανονικό γκολ.
Η συμβολή του προπονητή τεράστια και εξώφθαλμη πλέον, άλλη μεγάλη ευχάριστη έκπληξη.
Κάτι αρνητικό; Ναι, το ότι καταπώς έχουμε συνηθίσει, αν αυτή η ομάδα συνεχίσει έτσι, μάλλον δεν θα τη χαρούμε για πολύ. Σύντομα θα την ξεσκίσουν τα νύχια αρπακτικών...

IWN1998 είπε...

Μόνον ένα αρπαχτικό έμεινε να έχει νύχια πια...

amanAM είπε...

Ποιόν να πρωτοπάρει ο Ολυμπιακός, ο Βλαχοδήμος για παράδειγμα είναι παιχταράς, αλλά παρακολουθεί από την εξέδρα.

Μιλώντας για τύχη, και ο Ολυμπιακός από τύχη δεν ισοφαρίστηκε από τον Αστέρα. Άσε που του κόψανε 4-5 επιθέσεις με ανύπαρκτα οφσάιντ.

Φέτος, η άλλη ομάδα έκπληξη είναι ο Αστέρας, παίζει καλή μπάλα, ο Τσιώλης έχει αποδειχτεί περίτρανα πως είναι πολύ ικανός προπονητής.

Η μεγαλύτερη έκπληξη είμαστε εμείς φυσικά.

amanAM είπε...

Η φετινή Μπαρτσελόνα, δεν συγκρίνεται με την περσινή. Νευρικότητα και λάθη στο passing game, παραγωγή ελάχιστων ευκαιριών, πανικός στην άμυνα.

Αμυντικά ούτε πέρυσι ήταν καλή, αλλά η απουσία λόγω τραυματισμών του Πουγιόλ και του Πικέ, έχουν παίξει τον ρόλο τους.

Είναι όμως πιο ουσιαστική, κάνει περισσότερα σουτ έξω από την περιοχή, δεν προσπαθεί να μπει με την μπάλα στα δίχτυα όπως πέρυσι.
Το κουράζει λιγότερο, και βάζει πιο εύκολα το γκολ στις λίγες ευκαιρίες που δημιουργεί.

Εχθές ήρθε 2-2 με την Ρεάλ, στο Καμπ Νου, και με λίγη τύχη στο τέλος θα είχε βάλει και 3ο γκολ.

Σε κάθε περίπτωση, βαθμολογικά τα πάει καλύτερα, αλλά σαν θέαμα είναι πιο κάτω από πέρυσι και πρόπερσι.

Βέβαια πέρυσι παρά το θέαμα, στην ουσία χάθηκαν οι στόχοι.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Τί τη θες τη Μπαρτσελόνα...έχεις ΠΑΝΙΩΝΙΟ φίλε!!!

Θεμιστοκλής είπε...

Πλάκα πλάκα, αν την άφηναν ήσυχη αυτή την ομάδα, με τις δεδομένες συνθήκες και τηρουμένων των αναλογιών, πολύ γρήγορα θα γινόμασταν το "ελληνικό ανάλογο" της Μπάρτσα!

amanAM είπε...

Το σημαντικότερο απόλα, είναι πως οι νεαροί παίκτες αποκτούνε κουλτούρα νικητή.

Η τύχη είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλά πέραν της τύχης υπάρχει και η ικανότητα. Τόσα χρόνια μας έτρωγε η ανικανότητα να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που είχαμε, ενώ χάναμε από την πρώτη ευκαιρία που παρουσιαζότανε στους αντιπάλους μας.

Τότε γκρινιάζαμε. Τώρα λοιπόν μπορούμε και δικαιούμαστε να το χαιρόμαστε.

Μέχρι τον επόμενο αγώνα, είμαστε δεύτεροι στην βαθμολογία, κάτι εκπληκτικό. Πάντα τέτοια.

br fun_atic είπε...

καλός ο αντίπαλος, ισχυρή η έδρα του, καλή απόδοση από την ομάδα (τουλάχιστον στα 3/4 του παιχνιδιού) και τρία γκολ (γνώμη μου είναι ότι μετρούσε και το άλλο).Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονα από τη χθεσινή απόδοση. Επιμέρους μπορούμε να πούμε για τον Ανδράλα ή για 1-2 σημεία μικρής σημασίας.

zamis είπε...

Δεν ειναι μονο ο Ανδραλας.Οι γραμμες μεχρι το 35' ηταν πολυ μακρια και σε συνδυασμο με το τραγικο κεντρο αμυνας,μια σοβαρη σχετικα ομαδα θα μας ειχε ριξει τρια γκολ..μετα το ''μουσαντενιο'' πεναλτυ αλλαζει ολο το ματς και απο κει και μετα σιγουρα δικαιουμαστε την νικη.
Υπαρχει θεμα στα χαφ-ο Ροκας μπορει να εχει ρολο-ο Μενδρινος ειναι ο μονος που μπορει να δωσει τελικες και ταυτοχρονα χωρις Ντουνη που εχει τη διεισδυση ακυρωνεται η μια πτερυγα επιθετικα.
Το χτεσινο ματς ηταν μια ανασα απο μεγαλη ηττα και ναι να πανηγυριζουμε αλλα να βλεπουμε και την πραγματικοτητα.
Σιγουρα η ομαδα βγαζει καλα πραγματα,προσπαθει να παιξει μπαλα συγκροτημενα και εχει καλη φυσικη κατασταση,ψυχολογια,αυτοπεποιθηση και φυσικα αυτα πιστωνονται στο προπονητικο τιμ.
Απο την αλλη,δηλωσεις του τυπου η τυχη βοηθαει τους δυνατους και εχουμε χαρακτηριστικα μεγαλης ομαδας που κερδιζει και χωρις να παιζει,ουτε βοηθουν ουτε ταπεινοτητα δειχνουν.

amanAM είπε...

Πάντως ο Πάνθραξ έριξε 3 τεμάχια, εκεί στην Λιβαδειά που εμείς κάτσαμε και χάσαμε με τέτοια ευκολία.

Ο ΠάνΘραξ, μετά την νίκη με τον Βάζελο, πέτυχε εχθές την δεύτερη του νίκη και έφτασε στους 6 βαθμούς.

amanAM είπε...

Πάντως, πλάκα πλάκα, την βαθμολογία δεν χορταίνω να την βλέπω: Εμείς δεύτεροι με 15β., ενώ η ΑΕΚ τελευταία με 2 βαθμούς.

Ούτε στα πιο τρελά όνειρα...

zamis είπε...

http://www.sport-fm.gr/videos/1025124

δειτε το μεχρι τελους θα γελατε για ωρες.

κομποτη εσυ σουπερ σταρ!