Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

γύρισε η τύχη

Ήττα 0-1 εντός έδρας με την Κέρκυρα, μετά από ένα παιχνίδι που είχαμε κατοχή μεν, αλλά δεν δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, ενώ τις ελάχιστες ευκαιρίες μας δεν μπορέσαμε να τις εκμεταλλευτούμε.

Κοιτώντας τα στιγμιότυπα, 1-2 καλά σουτ που ουσιαστικά απείλησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, τα έκανε ο Σάμαρης, ο οποίος όμως κατά τα άλλα θεωρώ πως ήταν μετριότατος. Ο κύριος Μαρινάκης θέλει να προπονήσουμε το νέο του αστέρι, και αυτό κάναμε σαν καλοί υπήκοοι. 

Δεν περίμενα να δω κάτι καλύτερο από τον Πανιώνιο, αυτό μπορούμε, αυτό παίζουμε. Από κει και πέρα, εάν είχαμε καταφέρει να προηγηθούμε στο σκορ, θα είχαμε πιθανότατα πάρει άλλο ένα τρίποντο και θα μιλούσαμε για ομάδα θαύμα.

Η Κέρκυρα έχει επίσης μια μέτρια ομαδούλα, χρειαζότανε περισσότερο τους βαθμούς από εμάς, ας ελπίσουμε πως εάν στον δεύτερο γύρο χρειαζόμαστε εμείς τους βαθμούς, θα μας τους δώσει με την ίδια ευκολία. Το μόνο αποτέλεσμα που δεν συνέφερε κανέναν, ήταν το χι. Στο χι, κερδίζουν οι ανταγωνιστές μας. 

Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουμε τον Πάνθρακα εκτός έδρας, και μετά αρχίζει ο μεγάλος ανήφορος. Οι 15 βαθμοί που έχουμε ήδη μαζέψει μας δίνουν ηρεμία, αλλά εάν μείνουμε σε αυτούς στο τέλος του πρώτου γύρου θα βλέπουμε εφιάλτες. Εάν καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε την συγκυρία, και μαζέψουμε πάνω από 20 βαθμούς, τότε θα έχουμε αρκετά εύκολο δεύτερο γύρο. Εχθές μπορούσαμε να είμαστε ήδη στους 18, και να έχουμε ακουμπήσει τον στόχο μας, όπως η τύχη που μας χαμογέλασε μέχρι τώρα, εξίσου εύκολα μπορεί να μας γυρίσει την πλάτη.

Θεωρώ λάθος την αλλαγή του Μενδρινού, με την έξοδο του αποδυναμώθηκε η ομάδα μας στο κέντρο, ενώ χρειαζότανε ενίσχυση σε εκείνο το χρονικό σημείο. Ο Σάμαρης δεν μου άρεσε, μέτριος επίσης ήταν εχθές και ο Ρόβας. Όμως δεν είχε λογική να αποδυναμώσει ο προπονητής μας το κέντρο, που έτσι κι αλλιώς είχε τα προβλήματα του. Στο τέλος πιέσαμε για την ισοφάριση, αλλά δεν μας ήθελε η τύχη, όπως είπα και πριν. Πιστεύω πως ο Ντούνης έπρεπε να είχε μπει νωρίτερα, μαζί με τον Κολοβό μπορούνε να αναστατώσουν κάθε άμυνα, αλλά στο χρονικό σημείο που μπήκε, δεν βοήθησε πολύ...

Θεωρώ πως στο παιχνίδι έπρεπε να ξεκινήσουμε με 2 επιθετικούς, Διαμανάκο και Καπάνταη, κι όχι μόνο με τον Καπάνταη που πάλευε μόνος του και απομονωμένος. 





4 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Αντώνη, με 2 φορ ήμασταν χειρότεροι απ' ότι με έναν. Το θέμα είναι ο φορ να πιέζει και όχι να παίζει σαν κάτι σαν φορ.
Ο Ντούνης αναστάτωσε πολύ λιγότερο την άμυνα της Κέρκυρας από τον Αραβίδη του Β μέρους και κατά διαστήματα δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα. Δεν έχει την ψυχολογία να δώσει λύσεις σε κρίσιμες καταστάσεις και βέβαια δεν περιμένουμε σε αυτή τη φάση κάτι τέτοιο σαν απαιτούμενο από έναν άπειρο παίκτη.
Έχουμε πρόβλημα στην κορυφή και αυτό απέναντι σε κλειστές άμυνες είναι ιδιαίτερα έκδηλο.

amanAM είπε...

Καλύτερα να διαχειριζόμαστε το παιχνίδι με προσοχή στην δική μας άμυνα, μέχρι να βάλουμε ένα γκολ (αν κι εφ όσον), παρά να αφήνουμε κενά που μας στοιχίζουν.

Στις κλειστές άμυνες, έχουν πρόβλημα και οι μεγάλες ομάδες, που εάν δεν κάνει κάποιος παίκτης το κάτι παραπάνω, τότε κολλάνε και αυτοί.

Σε εμάς, ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, είναι ο Μενδρινός και ο Κολοβός ίσως.

Κοιτώντας τα στιγμιότυπα, είναι τραγικό το λάθος του αμυντικού που κάλυψε το οφσάιντ στο γκολ που φάγαμε.

Το χειρότερο είναι πως ο ΠΑΣ έριξε 3 γκολ στον Πανθρακικό, και με εμάς θα δίνουν τον υπερ πάντων αγώνα.



zamis είπε...

Ο υπερ παντων αγωνας δινεται απο την αρχη αυτου του συναρπαστικου πρωταθληματος.3αρες μεσα εξω,μονα-διπλα εναλλασονται,φαβορι δεν υπαρχουν,εγγλεζικο το σκηνικο σου λεω..

amanAM είπε...

τα διπλά πληρώνουν περισσότερο από τους άσσους, αλλά από την άλλη, όταν καμία ομάδα δεν μπορεί να παίξει μπάλα, είναι φυσικό στα εκτός έδρας να αποδίδει το εθνικό μας σύστημα, όλοι πίσω ταμπούρι, και σε κάποια αντεπίθεση βλέπουμε...