Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

καιρό δεν έχω να γκρινιάξω?

Ας γκρινιάξω λοιπόν, να μην χάνω την επαφή μου με το άθλημα της γκρίνιας...

Εχθές το βράδυ κατά τις οκτώ, όπως σχεδόν κάθε βράδυ, πήγα τον μικρό μου γιό στην προπόνηση του πόλο στο κολυμβητήριο, πήρα δε μαζί μου και το κουταβάκι μου, ώστε να εκμεταλλευτώ τον χρόνο της αναμονής κάνοντας βόλτα με το σκυλάκι, για να μην τρέχω αργότερα μετά την προπόνηση του γιού μου, που λόγω της προχωρημένης ώρας δυσκολεύομαι να βρώ μέρος με άλλα σκυλάκια για να παίζει και να κοινωνικοποιείται το κουτάβι.

Δίπλα λοιπόν στο κολυμβητήριο, είναι και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, και εκεί εχθές ήξερα ότι θα παιχτεί μετά τις 9μιση το βράδυ ο αγώνας βόλεϊ ανδρών, μεταξύ Πανιωνίου - Αστέρα Νίκαιας, για το τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ.

Δεν σκόπευα να παρακολουθήσω τον αγώνα, γιατί το παιδί μετά την προπόνηση πεινάει σαν λύκος, και πρέπει να κοιμηθεί το δυνατόν νωρίτερο για ξυπνήσει το πρωί για να πάει στο σχολείο του. Σκέφτηκα όμως να περάσω από το γήπεδο, να δω 2-3 λεπτά την ομάδα του Πανιωνίου, έστω κι αν παίζει σε αυτήν την κατηγορία δεν παύει να είναι η ομάδα του ιστορικού συλλόγου που έφερε το άθλημα στην χώρα μας. 

Στην είσοδο του γηπέδου ήταν ένας τύπος, ο οποίος βλέποντας με να πλησιάζω με το κουτάβι και το παιδί μου, μου έβαλε τις φωνές, έλεγε πως δεν μπορώ να μπω στο γήπεδο με τον σκύλο μου. Να το δέσεις έξω εάν θέλεις να περάσεις εσύ μέσα!

 Έκανα μεταβολή και έφυγα χωρίς να μπω σε διάλογο μαζί του. 

Για κάποιους το θέμα αυτό μπορεί να είναι ασήμαντο, μπορεί να φαίνεται εντελώς αδιάφορο, μπορεί να τους φαίνεται σωστή η αντίδραση του τύπου στην είσοδο του γηπέδου και εγώ να φαίνομαι ηλίθιος που προφανώς ενοχλήθηκα γιατί με έδιωξαν ενώ ήθελα να μπω στο γήπεδο με το κουτάβι μου.

Δεν μου φαίνεται κατ αρχάς λογικό, σε ένα άδειο γήπεδο, ένας εκ των ελαχίστων που προσέρχεται  να παρακολουθήσει το παιχνίδι (δεδομένου ότι αυτός που με έδιωξε δεν ήξερε ούτε εάν πλήρωσα εισιτήριο των 3 ευρώ ή όχι, ούτε πόση ώρα σκόπευα να κάτσω...). Δεν μου φαίνεται επίσης λογικό, την στιγμή που μπαίνει κάποιος φίλαθλος στο γήπεδο, να υπόκειται όλες τις φωνές και την αντίδραση αυτού του αγενέστατου τύπου. 

Αφού σας περισσεύουν οι φίλαθλοι και επιλέξατε ότι δεν σας έκανα εγώ, μην περιμένετε να με ξαναδείτε ποτέ σε κάποιον αγώνα της ανδρικής ή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ. Δεν ανέχομαι να μου συμπεριφέρονται με τέτοιον τρόπο.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι τον ενόχλησε τον τύπο αυτόν η παρουσία του κουταβιού που είχα, δεδομένου ότι ήταν στο λουρί όπως πάντα, είμαι ενήλικος, υπεύθυνος και υπόλογος για οτιδήποτε θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει το σκυλάκι μου. Ακόμα κι αν απαγορεύεται για κάποιον λόγο η είσοδος του σκύλου στο γήπεδο, θα μπορούσε αν μη τι άλλο να είναι πιο ευγενικός κι όχι να μου φωνάζει ο καθένας με τέτοιον τρόπο.

Παρεπιπτόντως, το κουτάβι μετά από 1μιση ώρα βόλτας, εκτός που προ πολλού είχε ικανοποιήσει όλες τις φυσικές του ανάγκες, ήτανε και πτώμα από την κούραση και με το ζόρι περπάταγε. Όπου το ακουμπήσεις, κοιμάται!!! Ήδη λίγο πριν, το σκυλάκι ήτανε στις εξέδρες του κολυμβητηρίου (μέχρι να τελειώσει ο μικρός την προπόνηση), και ροχάλιζε του καλού καιρού.

Γιατί γκρινιάζω λοιπόν? Γιατί αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα, να πάω να μπω για 2 λεπτά να δω την ομάδα του βόλεϊ, και να με πετάνε έξω από το γήπεδο λες και είμαι τρίχα στο προζύμι!!! 

Να μην αρχίσω τώρα να γκρινιάζω και γιατί το περίφημο τμήμα τον αγοριών με το ζόρι μαζεύει 5-6 παιδάκια, και κάνει 2 προπονήσεις την εβδομάδα την ίδια ώρα που οι Πανιώγεροι προπονούνται 4 φορές την εβδομάδα πληρώνοντας λιγότερα!!! Αγωνιστικά δε τμήματα των κοριτσιών προπονούνται σε ένα μικρό γηπεδάκι, για να έχουμε οι Πανιώγεροι το κανονικο γήπεδο στην διάθεση μας  τις ίδιες ώρες!!!

Είμαι υπέρ της λειτουργίας του τμήματος των Πανιώγερων, αλλά δεν μου κάθεται σωστό αυτό να γίνεται εις βάρος της προπόνησης των μικρών αθλητών.

Ψάχνω ψύλλους στα άχυρα, το ξέρω. 


9 σχόλια:

Panionara είπε...

Το Αρτάκης είναι Δημοτικό γυμναστήριο. Στείλε επιστολή στο Δήμο και ζήτα να επιτρέπουν κατοικίδια στους αγώνες

amanAM είπε...

Υπάλληλοι του δήμου δηλαδή ελέγχουν το ποιός θα μπει και ποιός όχι?

Παράξενο, πολύ παράξενο να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το θέμα είναι πως δεν μπορεί κανένας να απαγορεύσει την είσοδο κατοικίδιου από οπουδήποτε, εκτός κι αν υπάρχει θέμα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πχ τρόφιμα, νοσοκομεία, κλπ.

Το δικαίωμα μου να έχω κατοικίδιο και να πηγαίνω (μαζί του) όπου θέλω, δεν μπορεί να είναι κατώτερο από οποιαδήποτε απόφαση πολυκατοικίας ας πούμε (κανονισμός), δήμου, κλπ. Οι ταμπέλες που κάποιοι παράνομα βάζουν, ότι και καλά απαγορεύονται οι σκύλοι στα πάρκα, είναι εντελώς παράνομες.

Ο ιδιοκτήτης (ή ο συνοδός) ενός σκύλου, έχει δικαιώματα. Έχει και υποχρεώσεις. Να διατηρεί το ζώο συντροφιάς σε πλήρη έλεγχο (στο λουρί), να το έχει πλήρως εμβολιασμένο και ταυτοποιημένο (μικροτσιπ), να καθαρίζει ότι λερώνει (πρόστιμο τουλάχιστον 100 ευρώ όταν δεν μαζέψεις τις ακαθαρσίες του), να φοράει φίμωτρο εάν ενδέχεται να δαγκώσει κάποιον, κλπ.

Δεν είναι θέμα λοιπόν να ζητήσω στον δήμο το αυτονόητο. Απλώς ήμουνα κουρασμένος, έτσι κι αλλιώς περαστικός ήμουνα, δεν σκόπευα να κάτσω πάνω από 1-2 λεπτά, οπότε έδωσα τόπο στην οργή για να τελειώνουμε.

Όμως δεν παύει να είναι ξεφτίλα όλο το θέμα, και καλό είναι να το κοιτάξουν όποιοι ενδιαφέρονται, γιατί εξ αιτίας αυτής της προσβολής που θεωρώ ότι υπέστηκα, ο Πανιώνιος έχασε (θα χάσει) όσα επρόκειτο να πληρώνω σε εισιτήρια, καθώς επίσης τους μελλοντικούς φιλάθλους (τα παιδιά μου).

Κι όλα αυτά, γιατί κάποιος δεν μου επέτρεψε να μπω για 1-2 λεπτά με τον σκύλο μου στις άδειες εξέδρες. Επαναλαμβάνω τις άδειες εξέδρες, γιατί θα μπορούσα να καταλάβω (για το καλό του σκύλου μου) σε έναν αγώνα μπάσκετ ας πούμε, με πολύ φασαρία και κόσμο, ο σκύλος θα υπέφερε από την φασαρία και τον θόρυβο, και δεν θα τον έπαιρνα εγώ μαζί μου κατ αρχάς, αλλά θα μπορούσα πιο εύκολα να καταλάβω το να μην θέλουν κάποιοι να τον αφήνουν να μπει, για το καλό του σκύλου.

Εάν κάποιος γνωρίζει να υπάρχει κάποιος κανονισμός του δήμου ή κάποιος οποιοσδήποτε νόμος τέλος πάντων σε σχέση με τα ζώα συντροφιάς και τους αθλητικούς χώρους (τις εξέδρες συγκεκριμένα), θα με ενδιέφερε να τον μάθω, προκειμένου να δω πως θα κινηθώ νομικά εναντίον του κανονισμού αυτού ή του νόμου αυτού.

Σε κάθε περίπτωση, εάν κάποιος σου πει πως απαγορεύεται αυτό ή το άλλο, οφείλει τουλάχιστον να σου πει βάσει ποιανού νόμου απαγορεύεται αυτό.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε στην περίπτωση μου, αλλά όπως είπα ξανά, δεν είχα όρεξη προχθές για καυγάδες, ούτε και τον χρόνο.

Εάν κάποιος από τον Πανιώνιο νοιάζεται γιατί ένας οπαδός και φίλαθλος δεν θα ξαναπατήσει το πόδι του στο γήπεδο, ας το κοιτάξει αυτός. Εγώ χέστηκα από ένα σημείο και μετά. Δεν με νοιάζει εάν είναι υπάλληλος του Δήμου ή υπάλληλος του Πανιωνίου αυτός που με έδιωξε, αυτό που με νοιάζει είναι πως με έδιωξαν από το γήπεδο του Πανιωνίου την ώρα που έπαιζε η ομάδα μας.

amanAM είπε...

Για την ιστορία, διάβασα ξανά όλον τον ισχύοντα νόμο 4039 (ΦΕΚ 15/02.02.2012), και δεν είδα πουθενά να απαγορεύεται να πηγαίνω όπου θέλω με τον σκύλο μου.

Μόνο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπάρχει ειδική μνεία, το σκυλί να είναι μέσα σε κλουβάκι (προφανώς για τον συνωστισμό).

Όποιος ενδιαφέρεται, τον νόμο το βρίσκει εδώ: http://www.nomikosodigos.info/guide/legislation/677-n-4039-2012-gia-ta-despozomena-kai-adespota-zoa-syntrofias-kai-tin-prostasia-ton-zoon-apo-tin-ekmetalleusi-i-tin-xrisimopoiisi-me-kerdoskopiko-skopo.html

amanAM είπε...

Άσχετο: Απολύθηκε ο Παντελίδης, ο προπονητής του Πανθρακικού, γιατί έχασε από τον Πανιώνιο?

Δηλαδή τι άλλο να έκανε ο άνθρωπος?

Έχασε το 6ο λεπτό τον τερματοφύλακα, κι έπαιξε 84 λεπτά με παίχτη λιγότερο, κατάφερε να κοουτσάρει την ομάδα του με τέτοιον τρόπο, που στο δεύτερο ημίχρονο όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά κόντεψε και την ανατροπή, τους έπεσε λίγος???

Εάν αυτό δεν το είχε κάνει με τον Πανιώνιο, αλλά με τον ΠΑΟ ή την ΑΕΚ, θα τον απολύανε?

Το ότι ο ΠΑΟ είναι κάπου στην μέση της βαθμολογίας και λίγο πιο κάτω, και η ΑΕΚ στον πάτο, ενώ ο Πανιώνιος είναι στην δεύτερη θέση, το έχουν καταλάβει εκεί στην Κομοτηνή?

Έπαιζε λοιπόν ο Σάββας, με παίκτη λιγότερο, εναντίον του δευτεραθλητή της βαθμολογίας και του (προς το παρόν) εκείνου που πάει για τσάμπιονς ληγκ, και έχασε με 2-1 με γκολ στο 87, από κόντρα, ενώ είχε πετύχει σχεδόν ολική ανατροπή με τον νεοφώτιστο Πανθρακικό, το θεωρήσανε λίγο???

br fun_atic είπε...

Και που να δεις τον φύλακα του κεντρικού γηπέδου.Αγενέστατος.

amanAM είπε...

Εάν δεν ευαισθητοποιηθεί κάποιος από την διοίκηση, να τραβήξει το αυτί σε κάθε έναν αγενή δικτατορίσκο που έχει ένα πόστο φύλακα ή υπεύθυνου τέλος πάντων σε κάποιο γήπεδο, να είναι πιο ευγενικός απέναντι στους πελάτες του Πανιωνίου (γονείς, φιλάθλους, αθλούμενα παιδιά, κλπ), δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Όσο πιο ζώο είναι ο καθένας, τόσο η κάποια εξουσία που διαθέτει μετατρέπεται σε όπλο για να εκφράσει τα κόμπλεξ και την μαλακία του.

Αυτό οφείλει ο Πανιώνιος να το απαιτήσει και από τους μπάτσους που μέσα στον χώρο του γηπέδου ασκούν τους σωματικούς ελέγχους στους οπαδούς σε κάθε αγώνα.

Δεν είμαστε ζώα, οι πελάτες και οι χρηματοδότες του Πανιωνίου είμαστε. Εάν αυτοί της διοίκησης πιστεύουν ότι είναι πιο Πανιώνιοι από εμάς, κάνουν λάθος. Περαστικοί είναι.

By the way, με εκείνον τον έλεγχο της ΣΔΟΕ τι απέγινε???

amanAM είπε...

Απότι φαίνεται, άλλα λένε τα επίσημα συμβόλαια για τις απολαβές των ποδοσφαιριστών, και άλλα λένε τα ανεπίσημα ιδιωτικά συμφωνητικά.

Ο λόγος απλός: Φοροδιαφυγή. Συνήθως ο ποδοσφαιριστής ζητάει καθαρές (μετά τους φόρους) αμοιβές, και οι ομάδες πρέπει να πληρώσουν αυτές την Εφορία. Παλιότερα ο φόρος ήταν στο 20%, τώρα νομίζω πως είναι στο 45%.

Όσο τα ιδιωτικά συμφωνητικά δεν εμφανίζονται, με εξαίρεση τον έλεγχο στους προσωπικούς λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών και την μεταφορά κεφαλαίων μέσω τραπέζης, ο έλεγχος δυσχερής.

Όμως, έλα που δεν πληρώθηκαν τα ιδιωτικά συμφωνητικά, και ένα μέρος αυτών κατέληξαν στην δικαιοσύνη και στην ΦΙΦΑ σαν απαιτήσεις των παικτών...

Στις Γενικές Συνελεύσεις, έχουμε ακούσει κατ επανάληψιν πως άλλο το επίσημο έλλειμμα, άλλο το ανεπίσημο. Το ανεπίσημο είναι 5-6 φορές μεγαλύτερο.

Ανησυχώ λοιπόν για το τι θα απογίνει ο έλεγχος από την ΣΔΟΕ, δεδομένου ότι θεωρώ πως θα βρούνε λαυράκια και θα κλάψουμε με μαύρο κλάμα.

Βέβαια δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι, ούτε οι μόνοι, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία όταν αντιμετωπίζεις εσύ τις ελεγκτικές αρχές.

Περιμένω με αγωνία για το τι θα μάθουμε λίαν συντόμως. Δεν έχει περάσει δα και τόσος καιρός, που δεν είχαμε φράγκο για τον διακανονισμό με την Εφορία και την λήψη φορολογικής ενημερότητας, για να πάρουμε έστω και εκ των υστέρων άδεια για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα, και δια μαγείας βρέθηκαν τα απαραίτητα χρήματα.

Επειδή μαγικά δεν υπάρχουν, οι φήμες οργιάζουν για προείσπραξη χρημάτων από επικείμενες μεταγραφές στον Ολυμπιακό, όλα αυτά πρέπει να δικαιολογηθούν και προς την Εφορία, που εάν τα ξεσκονίσει όλα, φοβάμαι για το τι θα δούμε στην συνέχεια.

Θεμιστοκλής είπε...

Δεν τις καταλαβαίνω, πάντως, τις φήμες. Τόσα χρόνια που παρακολουθώ ποδόσφαιρο, έχω πειστεί ότι σε θέματα έμψυχου περιουσιακού υλικού, έχει γενική ισχύ ο νόμος της ζούγκλας. Ο "αδύναμος" παραχωρεί τους παίκτες του στον "ισχυρό", τη στιγμή που αυτός τους θέλει και με τους όρους που τους θέλει. Αρνήθηκε ποτέ ο Πανιώνιος την παραχώρηση ποδοσφαιριστή και δεν το ξέρω;
Αν τη στιγμή της συναλλαγής υπάρχει και έλεγχος από την Εφορία είναι καθαρά συμπτωματικό, δεν έχει να κάνει με τη μεταγραφή την ίδια...

amanAM είπε...

ο λόγος που συνδυάζω τις φήμες με τον φορολογικό έλεγχο (ο οποίος είναι συμπτωματικός πιστεύω ως προς την όποια μεταγραφή), είναι πως η ξαφνική εύρεση χρημάτων στο τέλος του καλοκαιριού (πιθανόν για μελλοντική μεταγραφή Σάμαρη) δεν ξέρω πόσο νόμιμη και νομότυπη είναι, και η ΣΔΟΕ θα αναζητήσει στα σίγουρα την προέλευση εκείνων των χρημάτων.