Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ουδεμία ανησυχία!

Ουδεμία ανησυχία να μην έχουμε, φίλοι συμπανιώνιοι, για το νέο θέμα που προέκυψε από την επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σχετικά με την εγγυητική επιστολή.

Ο Gayβρος νάναι καλά, εμείς κάπως θα βολευτούμε πάλι τελευταία στιγμή, όπως έγινε και με την φορολογική και την ασφαλιστική ενημερότητα. Αυτό είναι το κρυφό χαρτί του Πανιωνίου, κάπως τα καταφέρνει πάντοτε και επιβιώνει σαν τον λαϊκό ήρωα τον Καραγκιόζη. 

Είναι στο dna μας να είμαστε καραγκιόζηδες σαν λαός, επιβιώσαμε για πάνω από 2300 χρόνια σε όλες τις συνθήκες. Μετά την επέλαση των Μακεδόνων και την διάλυση του αρχαίου κόσμου που χάρισε σε όλη την ανθρωπότητα όλη αυτήν την φιλοσοφία, τις τέχνες τα γράμματα, την δημοκρατία αλλά και τις παιδικές της ασθένειες, αντέξαμε περί τα 1600 χρόνια Ρωμαϊκής κυριαρχίας και άλλα 400 χρόνια σκλαβιάς από την Οθωμανική αυτοκρατορία, αντέξαμε παράλληλα στην λαίλαπα του χριστιανισμού, υπομείναμε στην κυριολεξία του Χριστού τα πάθη και αναστηθήκαμε κάθε φορά, παραμένοντας ωραίοι, καταφερτζήδες, πειναλέοι και κατατρεγμένοι από τους πάντες, με λύσεις στο ποδάρι σε όλα τα θέματα που δημιουργούνται γιατί οι άλλοι είναι πάντοτε εναντίον μας. Μας ζηλεύουν και μας μισούν.

Εμείς φυσικά δεν φταίμε ποτέ σε τίποτα.

Όσες φορές χρειάστηκε να σπάσουμε αυγά για να φάμε ομελέτα, δεν το τολμήσαμε. Τώρα μασάμε τα τσόφλια και φωνάζουμε γιατί μας πιάνει αηδία, όμως τελικά όλα τα καταπίνουμε και θα τα χωνέψουμε. Άλλωστε όλα τα χωνεύουμε, μια ζωή το κάνουμε, αν η Ελλάδα πήρε σε κάτι άριστα ήταν ότι ανέκαθεν αφομοίωνε τους κατακτητές της και τους έκανε σαν τα μούτρα της. Έχω βαρεθεί να ακούω πως είμαστε μια καινούργια σχετικά χώρα, με κατάλοιπα από την Τουρκοκρατία. Οι Τούρκοι ήταν ένας μικρός πολεμικός λαός, που κατάφερε κάποτε να υποτάξει μια ολόκληρη αυτοκρατορία με τους κατοίκους της και την κουλτούρα τους. Ίντριγκες-δολοπλοκίες και καμαρίλα, υπήρχε πάντοτε στην ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία, που την θεωρούμε δικιά μας ιστορία, μας βολεύει να παραβλέπουμε πως εξίσου δικιά μας ιστορία είναι και η τουρκοκρατία.Όπως και πιο παλιά, όταν υποταχθήκαμε στους Ρωμαίους, τους κατακτήσαμε με την κουλτούρα μας, τις τέχνες και τις παραδόσεις μας, και στο τέλος το Βυζάντιο κατέληξε να είναι ελληνικό κόλπο γκρόσο, το ίδιο έγινε και με τους Οθωμανούς. Το Φανάρι έκανε κουμάντο.

Μην ψάχνουμε λοιπόν τι μας φταίει, το στραβό μας το κεφάλι φταίει και τώρα, όπως και πάντοτε αυτό μας έφταιγε. 

Μας ενοχλεί που έρχονται οι Γερμανοί και μας κουνάνε το δάχτυλο, καθώς και οι λοιποί Ευρωπαίοι, όμως υπήρξαμε ξύπνιοι και αντί να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να τους υποτάξουμε με την κουλτούρα μας και την φιλοσοφία μας, όπως κάναμε πάντοτε, ασχοληθήκαμε με την κατανάλωση και την καλοπέραση μας. Είμαστε όμως ωραίοι, όπως τα καταφέραμε τόσες φορές, θα τα καταφέρουμε και τώρα. Να δείτε πως κάποτε θα τους κάνουμε να παραμιλάνε, δεν είναι αστείο, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Πανιώνιο? Πως δεν έχουν! Ο Πανιώνιος είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας, της κοινωνίας μας, κι εκεί που τον είχανε οι πάντες ξεγραμμένο, έχει βαλθεί μας τρελάνει φέτος με τις επιτυχίες του. Μέχρι να ξεπουλήσει και να ξεπουληθεί, όπως πάντα άλλωστε. Είπαμε, είναι το dna μας τέτοιο, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, εάν δεν είχαμε τέτοια χούγια, εμείς ακόμα θα χτίζαμε Παρθενώνες ενώ οι άλλοι θα ζούσανε στις σπηλιές.

Λευτεριά στα Κουφονήσια, στα Λέβιθα και στην Ηρακλειά.






24 σχόλια:

Θεμιστοκλής είπε...

Γίναμε λοιπόν μικρογραφία της Ελλάδας μέσα στην Ελλάδα, ενώ κάποιοι άλλοι συχαμένοι, με προσόντα τον παχυδερμισμό και την καπατσοσύνη τους, μπόρεσαν να υποδυθούν το ρόλο των ισχυρών.
Εκτός των άλλων, είμαστε και οι πιστότεροι θεματοφύλακες των παραδόσεων εμείς οι Πανιώνιοι!
Για να τιμάμε και την προσωνυμία "Ιστορικός"...

Maxi είπε...

Σε όλα δίκιο έχεις.
Ελα όμως που εγώ προτιμώ να είμαι ένας πολίτης ελεύθερος και όχι ένα πιόνι κατευθυνόμενο, που να παλεύω για τη γνώμη μου και όχι για τη γνώμη που μου επιβάλλει το σύστημα, που να αντιστέκομαι για τα δίκια και την ελευθερία μου (φτου φτου μακριά από τη σύγχρονη Ευρώπη αυτά), κλπ κλπ
Βέβαια οι Ελληνες πάντα έτσι είμαστε, αλλά μη τρελλαθούμε τελείως τώρα, εξ άλλου ούτε η Siemens ούτε τα TORM1 ούτε τα συστήματα ασφαλείας του Βουλγαράκη είναι Ελληνικά. Αλλοι είναι οι διδάσκοντες, εμείς απλά τρώμε το τυράκι εύκολα γιατί είμαστε φτωχά ποντικάκια.
Κάτι αντίστοιχο με το Πανιώνιο δηλαδή, όπως σωστά είπες.

NK99 είπε...

Το να αηδιάζει κανείς και να καταγγέλει αυτά που γίνονται στην Ελλάδα και στις μικρογραφίες της πλέον δεν έχει νόημα. Πρέπει να παίρνει θέση.

Κάποιοι έκαναν φέτος την δική τους υπέρβαση και δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ΝΔ. Πραγματικά μεγάλη υπέρβαση αν καλοσκεφτεί κανείς την νοοτροπία κοπαδιού από την οποία διακατέχονται πολλοί άνθρωποι.

Η δική μου τεράστια υπέρβαση είναι ο επαναπροσδιορισμός της στάσης μου απέναντι στο σύλλογο. Εδώ και τρεις δεκαετίες έχω χάσει πολύ λίγα παιχνίδια εντός έδρας. Φέτος δεν ακούω τα ματς ούτε από το ραδιόφωνο και ότι ξέρω είναι από τα blogs τα οποία παρακολουθώ διότι σχολιάζουν σκεπτόμενοι άνθρωποι η άποψη των οποίων με ενδιαφέρει. Θα είμαι ψεύτης να πω ότι δεν μου λείπει αλλά δεν μπορώ να πηγαίνω στο γήπεδο πλέον ενάντια στις αρχές μου και τα πιστεύω μου.

Αν κάποτε γυρίσω στο γήπεδο (δεν το βλέπω να γίνεται) θα το κάνω με την ιδιότητα του φιλάθλου. Αυτή τι στιγμή αν με ρωτήσει κάποιος τι ομάδα είμαι θα πω Πανιώνιος αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρω αν ισχύει πλέον.

Θεμιστοκλή πολυ θα ήθελα να μάθω ποιων παραδόσεων είναι θεματοφύλακες οι οπαδοι του Πανιωνίου.

amanAM είπε...

εγώ αυτό που βλέπω, είναι πως ο μέσος Έλληνας καταφερτζής είναι θεματοφύλακας της παράδοσης του καραγκιόζη.

vassilis είπε...

Είναι η αποχή σήμερα λύση; Δεν νομίζω. Και δεν αναφέρομαι στην αποχή από το γήπεδο (εξάλλου ούτε και εγω πηγαίνω τακτικά στο γήπεδο, όχι γιατί η ομάδα είναι κακή, την έχω δει και χειρότερη, αλλά γιατί δεν αντέχω πια την μπόχα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είτε του ελληνικού είτε του ευρωπαϊκού) αλλά στην αποχή από τα κοινά του συλλόγου. Ο σύλλογος αυτός είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μου και δεν τον χαλαλίζω σε κανένα.

Αν όμως θέλω να δω μπάλα σήμερα προτιμώ να δω ένα ματς ακαδημιών όπου τα πιτσιρίκια παίζουν όσο καλύτερα μπορούν χωρίς υποψίες για άσσο ημίχρονο - δυο τελικό.

John S. είπε...

Καταλαβαίνω την ανάρτηση ως μέρος της γενικότερης κατάθλιψης, απογοήτευσης και μοιρολατρίας που ζούμε.
Διαφωνώ όμως επί της ουσίας και θεωρώ κάθε λαός έχει τα ισχυρά του και τα αδύνατα στοιχεία του. Έχει τις περιόδους που μεγαλούργησε και αυτές στις οποίες ήταν κατώτερος των περιστάσεων.
Το γεγονός ότι ο λαός που μένει στην Ελλάδα επιβιώνει εδώ και 3 χιλιάδες χρόνια τουλάχιστον, σημαίνει ότι αξίζει σεβασμού.
Μην απογοητευόσαστε, κάθε τι που αξίζει καταφέρνει να επιβιώνει(εύκολα ή δύσκολα, ακόμα και πουλώντας τα πάντα για να τα ξαναφτιάξει αργότερα)

amanAM είπε...

η αλήθεια είναι πως παρά την σθεναρή μου αντίσταση, τελικά έχω κι εγώ κολλήσει κατάθλιψη και απογοήτευση από όσα συμβαίνουν. Δυστυχώς δεν αισθάνομαι πως αύριο μπορώ να ελπίζω σε καλύτερες ημέρες, φοβάμαι μονάχα τα χειρότερα που έπονται.

Θεμιστοκλής είπε...

@ ΝΚ99,
χαίρομαι για την επάνοδό σου στους σχολιασμούς, πάντα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις απόψεις σου.
Η υποστήριξη του Πανιωνίου είναι από μόνη της υπέρβαση. Απαξίωση της καφρίλας του ποκ και της ψυχολογίας του όχλου και αποδοχή διαφορετρικών αξιών, πολύ πιο κοντά στο αθλητικό πνεύμα, ίσως και άλλης κοσμοθεωρίας τελικά (βέβαια, γράφοντας το σχόλιο, είχα κατά νου εκτός απ' αυτό και και την κακή νοελληνική παράδοση την οποία δυστυχώς τιμά ο Πανιώνιος, της αποδοχής της μιζέριας, της υποταγής στη μοίρα και στο δίκαιο του ισχυρού.Κρίμα να μη μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι).
Θυμάμαι πάντως μια δική σου τοποθέτηση, ότι Πανιώνιος σημαίνει πολλά περισσότερα απ' το κυριακάτικο αποτέλεσμα. Και μια δεύτερη, ότι Πανιώνιος πέρα και πάνω από πρόσωπα είναι η ιωνική ασπίδα κι όσα έρχονται στο μυαλό βλέποντας την, ακόμα και στα χωμάτινα γήπεδα της Δ΄ Εθνικής.
Τι άλλαξε λοιπόν τώρα;
Στο κάτω κάτω, η τωρινή ομάδα είναι ό,τι εγγύτερο σ' αυτά που θέλουμε, εδώ και χρόνια. Φρέσκια, με νέα παιδιά, πολλά απ' τα οποία δικά της. Παρόλο που ζω σ' ένα απομακρυσμένο νησί, ακόμα τα καταφέρνω και δυο- τρεις φορές το χρόνο έρχομαι στο γήπεδο. Σε κακές εποχές κάνω κι εγώ τη σκέψη να απέχω, αλλά είναι πάνω απ' τις δυνάμεις μου, τελικά.
Εύχομαι να συνεχίσεις να γράφεις στα μπλογκ. Ακόμα καλύτερα, να τα πούμε στο γήπεδο. Το ιδανικό, με κυανέρυθρα κασκόλ.
Δεν περισσεύει κανείς, δεν είμαστε και πολλοί,άλλωστε...

Panos είπε...

Φαντάζομαι ότι όλοι όσοι αγωνιούν για το μέλλον του Πανιωνίου, όσον αφορά την εγγυητική, και το γεγονός ότι οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι, έχουν πάρει το Διαρκείας τους και έχουν πληρώσει τη Συνδρομή τους στον Ερασιτέχνη.

NK99 είπε...

Θεμιστοκλή
Αυτό που διέκοψα είναι τα σχόλια μου για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ. Δεν μου αρέσουν οι καυγάδες. Ούτε και οι διαδικτυακοί. Πολύ περισσότερο δεν θέλω να φάω κάποια μήνυση.

Πράγματι για μένα η Κυριακή ήταν λιγότερο σημαντική από τις υπόλοιπες μέρες τις εβδομάδας. Ισχύει αυτό για τον μέσο Πανιώνιο? Όχι και η απόδειξη είναι πολύ πρόσφατη όταν οι παλληκάρια μας σε ένα απόγευμα γίναν πουλητάρια και σε μία εβδομάδα γεμίσαμε πάλι από υπερηφάνια.

Κάποιοι ετοιμάζονταν να δείρουν τους διοικούντες πριν να αρχίσει το πρωτάθλημα και τώρα τρελαίνονται......μέχρι την επόμενη ήττα που αναπόφευκτα θα έρθει...

Ζούσα την φαντασίωση της πανιώνιας διαφορετικότητας και οι κινητοποιήσεις επί εποχής Ψωμιάδη με γέμισαν απο υπερηφάνεια. Η συνέχεια δυστυχώς έδειξε πως προέκυψαν αυτές. Για ποιο λόγο δάκρυζαν αυτοί που δάκρυζαν.....

Σε τι διαφέρουμε αυτή τη στιγμή από τον οπαδό του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ?
Αυτοί νικάνε και πανηγυρίζουν...χάνουν και τα σπανε...
Εκτός και αν διαφέρουμε στο γεγονός ότι οι Πανιώνιος τρώει πρόστιμα ακόμα και όταν νικάει...

Καταλαβαίνω και σέβομαι το πως αισθάνεσαι εσύ και πολλοί άλλοι πραγματικά σκεπτόμενοι άνθρωποι που γράφουν στα blogs διότι το ίδιο αισθανόμουν και εγώ. Απλά δεν μπορώ να το αισθάνομαι πλέον.

vassilis είπε...

Φαντάζομαι εγω κύριε Πάνο ότι και η διοίκηση εκπλήρωσε τις καταστατικές τις υποχρεώσεις πραγματοποιώντας την γενική συνέλευση στο τέλος της αθλητικής χρονιάς όπου και θα ενημέρωνε για τις κινήσεις της σε όλα τα επίπεδα. Εκεί θα μαθαίναμε π.χ. αν αληθεύουν όλα όσα ακούμε. Σήμερα π.χ. άκουσα και τρελλάθηκα ότι ο Διαμαντάκος (παίκτης της ΠΑΕ) ήρθε στον Πανιώνιο γιατί δόθηκε διεθνής παίκτης του πόλο στον γάβρο. Θα ήθελα λοιπόν να μάθω ποιας ΓΣ απόφαση ήταν αυτό το ανακάτεμα περιουσιακών στοιχείων ΠΑΕ και ερασιτέχνη.

Επίσης θα ήθελα να μάθω σαν μέτοχος και μέλος του ερασιτέχνη (από αυτά που πλήρωσαν τα 70 ευρώ και όχι τα μισά) ΠΟΣΑ (επιτέλους) χρωστάμε, πόσα έχουν διακανονιστεί, πόσα έχουμε πληρώσει και ποιο είναι το πλάνο της ΠΑΕ, αναλυτικά και με αριθμούς και όχι λόγια του αέρα.

Επίσης πόσα λεφτά εισπράξαμε από το ρόστερ που υπήρχε πέρσι και το οποίο ξεφορτωθήκαμε (Ριέρα, Λολο, Κουμορτζι, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κούτσι, κλπ). Π.χ. στη σελίδα http://www.betarades.com/bet.php/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%7C-Superleague-2012-2013_c_213.html αναφέρεται ότι δώσαμε το Σιόβα για 350000 στο γάβρο και για το ίδιο ποσό το Σάμαρη. Έχουμε πουλήσει το Σάμαρη; Ισχύει ότι ο κόσμος το έχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι;

Επίσης θέλω να μάθω τι έγινε με την υπόθεση Τσολακάκη (θυμίζω ότι δεν απαλλάχτηκσε στη ΓΣ της ΠΑΕ των ευθυνών του). Εγινε ο ελέγχος; Πόσα είναι τα χρέη στην εφορία; Επίσης θα ήθελα να μάθω πόσο ΦΠΑ και φόρο χρεωθήκαμε εμείς πέρσι, πόσο πρόπερσι και πόσο άλλες ανταγωνιστικές μας ομάδες τις ίδιες χρονικές περιόδους (έτσι για σύγκριση). Και αυτό γιατί μετά τον ισολογισμό ξαφνικά εμφανίστηκε μια θηλειά στην ΠΑΕ περίπου 1600000.

Επίσης σαν μέλος του ερασιτέχνη θα ήθελα να μάθω αν βάσει του καταστατικού έχουν αντικατασταθεί τα παραιτηθέντα μέλη του ΔΣ (αν δεν κάνω λάθος είναι ήδη 3). Επίσης θα ήθελα να μάθω πότε λήγει η θητεία της διοίκησης πρωτοδικείου και αν η διοίκηση του ερασιτέχνη θα ζητήσει να ανανεωθεί. Θα ήθελα η διοίκηση να κάνει μια αποτίμηση αν τώρα είμαστε σε καλύτερη κατάσατση από πέρσι που ανέλαβε η διοίκηση πρωτοδικείου ή σε χειρότερη.

amanAM είπε...

Τα φετινά αποτελέσματα, είτε είναι αποτέλεσμα ικανότητας, είτε είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας των άλλων, είτε είναι αποτέλεσμα συναλλαγών, είτε είναι απλώς θέμα τύχης, είτε ένας συνδυασμός όλων των πιο πάνω, παρόλα αυτά κατά βάθος με λυπούν!!!

Ο λόγος είναι πως ήμουν ανέκαθεν υπέρμαχος να βλέπουμε Ελληνόπουλα να παίζουν, και ιδίως Ελληνόπουλα που έχουν βγεί από τα σπλάχνα μας, και τώρα που συμβαίνει αυτό που ονειρευόμουνα (έστω κι αν δεν είναι από τα 8 και τα 10 τους οι περισσότεροι στον Πανιώνιο, αλλά έγινε ένα έξυπνο παιδομάζωμα στα 15 και στα 17 τους), όμως δεν με ικανοποιεί σαν Πανιώνιο να αισθάνομαι ούτε καν παράρτημα, αλλά ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Το αποτέλεσμα αυτών των επιτυχιών, είναι πως επειδή η μεγαλύτερη μάζα των οπαδών ενδιαφέρεται μόνο για το ποδόσφαιρο, όλα τα άλλα δεν τους απασχολούν. Φέτος έχει γίνει μια πολύ πιο σοβαρή προσπάθεια στις υποδομές του πόλο, καμία σχέση με πέρυσι, καθώς και στο βόλεϊ των αγοριών, που πέρυσι ήταν ανύπαρκτο. Όλα αυτά θα έπρεπε να με χαροποιούν, αλλά την ίδια στιγμή δεν έχει γίνει ποτέ μια ριμάδα Γενική Συνέλευση για να ακούσω και να εγκρίνω τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό του Ερασιτέχνη, για να μην έχω την αίσθηση πως κάποια μέλη του Δ.Σ. κάνουν κατά βούληση, άλλες φορές σωστά κι άλλες φορές λάθη.

Εγώ κύριε Πάνο έχω πληρώσει επίσης τις συνδρομές μου (με την ακριβή τιμή), τα μηνιαία κόστη σε όσα τμήματα ασχολούνται τα παιδιά μου (με τις εκπτώσεις που δικαιούμαι), και πληρώνω και το εισιτήριο κάθε βδομάδα. Αν για τους όποιους λόγους δεν πήρα διαρκείας φέτος, δεν με κάνει λιγότερο Πανιώνιο και με μειωμένο δικαίωμα να κρίνω όσα αντιλαμβάνομαι.

Ας κάνουμε μια Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα το ποιός δικαιούται να σκέφτεται και να ομιλεί, και ποιός όχι!!! Πλάκα θα είχε κάτι τέτοιο. Να δούμε το who is who ολονών μας, να γελάσει κάθε πικραμένος.
Να ξεκατινιαστούμε, να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Εγώ δεν υπήρξα ποτέ υπάλληλος κανενός που σχετίζεται με τον Πανιώνιο, δεν υπήρξα ποτέ υπάλληλος του Πανιωνίου, δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ, ενώ σαν πελάτης πληρώνω ότι και να κάνω είτε προσωπικά, είτε τα παιδιά μου. Όλα τα παιδιά μου.

Από τον Πανιώνιο το μόνο που έχω πάρει ποτέ, είναι μια φόρμα, το 1978 ή το 1979, για να παρελάσω με την ομάδα στίβου στο Καραϊσκάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Αυτήν την φόρμα την έλιωσα στην χρήση, την φύλαγα σαν κόρη οφθαλμού γιατί είχε συναισθηματική αξία, αλλά όταν χώρισα την πρώτη μου σύζυγο δυστυχώς κατέληξαν στα σκουπίδια όλα τα αναμνηστικά μου από παιδί και μέχρι τα 30 μου. Γυναίκες, μην το ψάχνετε!!!

Εγώ αναγνωρίζω πως φέτος έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια, πολλά πράγματα έχουν μπει σε σωστό δρόμο (ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται), θεωρώ όμως απαράδεκτο να διοικείται ο σύλλογος σαν να έχουμε επιστρέψει σε καθεστώς ελέω Θεού βασιλείας.

Ο σύλλογος χρειάζεται να τηρεί τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις καταστατικές υποχρεώσεις, την νομιμότητα, τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους (υπαλλήλους, προπονητές, αθλητές που περιμένουν το χαρτζιλίκι για να επιβιώσουν), την διαφάνεια (στις μεταγραφές και στις υποχρεώσεις), και την ηθική (να μην είναι απλώς τίμια η γυναίκα του Καίσαρα, αλλά να φαίνεται και τίμια).

amanAM είπε...

Όπως προείπα πολλάκις, είμαι πελάτης του Πανιωνίου. Ο Πανιώνιος παράγει τα εξής προϊόντα: Θέαμα, υπηρεσίες εκγύμνασης σε μικρούς και μεγάλους, αθλητές-προϊόντα προς πώληση.

Για να πετύχει αυτόν τον σκοπό, πρέπει πρώτα απόλα να είναι οικονομικά βιώσιμος.

Τι να το κάνω να παίξουμε καλούτσικη μπάλα και να προσφέρουμε καλούτσικο θέαμα, εάν δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε το ότι δεν θα τιμωρηθούμε με αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμό για χρέη, για ανικανότητα εξεύρεσης εγγυητικής, εάν θα μας κάνουν έξωση από το προπονητήριο, κλπ.

Πως θα πουλήσεις έναν παίκτη στην τιμή που αξίζει, εάν χρωστάς σε όλους όσους μιλάνε Ελληνικά αλλά και ξένα?

Όταν καίγεσαι για 350 χιλιάρικα ας πούμε, και πας σαν τον ζητιάνο στον μόνο που μπορεί να πληρώσει, τότε εκείνος έχει απαιτήσεις ότι γουστάρει. Όταν πνίγεσαι, τότε ο σωτήρας σου μπορεί να ζητάει ότι γουστάρει.

Κι αν σωζόσουνα, άντε να κάτσεις και να σε πηδήξει κιόλας. Αλλά σε 5 λεπτά, θα πνίγεσαι ξανά, και θα σε ξαναπηδήξει, και θα σε πηδάει κατά βούληση κάθε φορά που θα του σηκώνεται...

Αυτή την εικόνα δίνουμε. Πως μπορεί να ικανοποιεί αυτή η κατάσταση, τον φίλαθλο και οπαδό που κάποτε προσδοκούσε την Πανιώνια διαφορετικότητα?

Κάποια κοπέλα που πεινάει, άλλη επιλέγει να γίνει πουτάνα, άλλη προτιμάει να διαφυλάξει την τιμή της, έστω κι αν για να επιβιώσει θα πρέπει να πλένει σκάλες και να κοιμάται στα παγκάκια...

Εγώ τις καταλαβαίνω και τις δύο, αλλά επέλεξα να είμαι Πανιώνιος κι όχι Γαύρος. Εάν δεχόμουνα να γίνω πουτάνα, τότε θα επέλεγα να είμαι Ολυμπιακός, γιατί σαν Πανιώνιος θα ήμουν Πόντια πουτάνα και τίποτα περισσότερο.

Ξέρω πως όλα αυτά είναι λόγια, και πως κάποιοι σήμερα πρέπει να πάρουν αποφάσεις και να βρουν λύσεις για την επιβίωση του συλλόγου. Η κριτική είναι εκ του ασφαλούς, κάποιοι έχουν βρέξει τα πόδια τους για να πιάσουν ψάρια, το εάν θα τα πιάσουν ποτέ ή εάν απλώς θα λασπωθούν, αυτό θα το δείξει ο χρόνος.

Σε κάθε περίπτωση όμως, προσπάθησαν, και αυτό το σέβομαι.

Βάλτε όμως τον κόσμο του Πανιωνίου στο πρόβλημα, δεν γίνεται να κρατάς την πετονιά για πάρτη σου, να επιλέγεις εσύ προς τα που θα την ρίξεις και τι δόλωμα θα βάλεις, και μετά να σου φταίει ο άλλος που δεν ψάρευε και σε έκρινε εάν το έκανες καλά ή όχι.

Αυτό είναι το λάθος σας κύριε Πάνο, κατά την γνώμη μου πάντα. Τι φοβάστε και δεν κάνετε μια Γενική Συνέλευση, να μπουν τα θέματα επί τάπητος, και να γίνουμε όλοι κοινωνοί του προβλήματος, και όχι απλώς κριτές?

Εάν πιστεύετε πως θα τα καταφέρετε, έτσι όπως το πάτε, τότε κάντε υπομονή στα σχόλια και στην κριτική και αφήστε τα αποτελέσματα να σας δικαιώσουν.

Δεν μπορείτε όμως να θυμώνετε με την όποια κριτική, διότι εσείς έχετε επιλέξει να κάνετε few men show, να σηκώνετε μόνοι σας τον σταυρό και να μην τηρείτε τις καταστατικές υποχρεώσεις για συνευθύνη των μελών του Ερασιτέχνη, αφού θα εγκρίνουν τα πεπραγμένα και τα μελλούμενα.

Όποιος δεν είναι ήδη μέλος, γιατί να γραφτεί? Τι προνόμια έχει με τα 70 ευρώ που πλήρωσα ήδη και τώρα πια έπεσαν στα 40? Ποιά ευθύνη έχουν, όταν δεν τηρείται το καταστατικό και κάνει το Δ.Σ. ότι γουστάρει?

Κι αν τα κουκιά για τις επερχόμενες εκλογές είναι εξασφαλισμένα, τότε τι μπορεί να κάνει κάποιο απλό μέλος, που δεν θέλει να αρχίσει τις καταγγελίες στις αρχές για να διαλύσει τον σύλλογο?

amanAM είπε...

Από πλευράς μου, συμμετείχα στο μάζεμα υπογραφών τακτικών μελών, για να προκληθεί Γενική Συνέλευση, αλλά... δεν μαζεύτηκε ικανός αριθμός μελών να υπογράψουν.

Τι άλλο μπορώ να κάνω, σαν μέλος?

Αντιλαμβάνονται τα μέλη ότι ο σύλλογος λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς απολογισμό πεπραγμένων και εγκεκριμένο προϋπολογισμό?

Κι αν για πέρυσι φταίνε οι προηγούμενοι, για φέτος ευθύνη έχουν αυτοί που διοικούν τώρα.

Σύμφωνα με το καταστατικό, μέχρι τον ερχόμενο Μάρτη θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές.
(Το καταστατικό, για όσους δεν θυμούνται, είναι εκείνο το κωλόχαρτο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να το τηρούμε σαν ευαγγέλιο...)

Δεν ξέρω ποιοί θα δεχτούν να είναι υποψήφιοι, ποιοί θα ψηφίσουν και με τι κριτήρια, αλλά εγώ θα είμαι κατά όποιου διοίκησε με παρανομίες, με δημιουργία χρεών, και που θεώρησαν τον καταστατικό κουρελόχαρτο. Και θα είμαι κατά όσων θελήσουν να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη, και θα θελήσουν να συνεχίσουν παρόμοια μοτίβα διοίκησης.

vassilis είπε...

Θα σου πω εγω γιατί δεν γίνεται γενική συνέλευση. Γιατί στο μυαλό των διοικούντων υπάρχει πάντα το κολπάκι που οι ίδιοι κάνανε κατά του Βεντούρη. Δηλαδή υπογράψαμε για να γίνει μια ΓΣ με θέμα το καταστατικό και κάποια άλλα θέματα και ξαφνικά στη ΓΣ προέκυψε θέμα μομφής.

Εγω λοιπόν θεωρώ ότι η τότε συγκέντρωση υπογραφών ήταν για τα μάτια του κόσμου και ο στόχος ήταν από την αρχή η μόμφή.

Και επειδή το ευαγγέλιο λέει:" έκαστος κατά διάνοιαν κρίνει" θεωρώ ότι η ΓΣ δεν γίνεται γιατί στο μυαλό των διοικούντων υπάρχει εκείνη η εξέλιξη και φοβούνται η όποια ΓΣ ότι θα εξελιχθεί σε μομφή.

amanAM είπε...

Αυτή είναι μια λογική εξήγηση.

zamis είπε...

Φιλικα Πανο,προσωπικα τρομαζω με την τοποθετηση σου 13 Οκτωβριου 10.42 π.μ.
Καλημερες.

Panos είπε...

Δημήτρη, αν ήξερες πόσο έχω τρομάξει κι εγώ, όλον αυτόν τον καιρό*, ίσως να μου έδινες μια δικαιολογία.

Φιλικά


*τα περί υποκρισίας, τυφλότητος και άλλων δαιμονίων θα τα συζητήσουμε από κοντά. Μέχρι τότε έχεις κάθε δίκηο να τρομάζεις

zamis είπε...

Πανο,γνωμη μου ειναι οτι αποψη για τα τεκταινομενα πρεπει να προσπαθουν να εχουν ολοι,ανεξαρτητα αν πηραν διαρκειας η αν ειναι μελη.
Επειδη πιστευω οτι δεν εισαι οπαδος του πανιωνιομετρου με ξενισε η θεση σου,αυτο ειναι ολο.

Για να το προχωρησω λιγο,νομιζω οτι η αποστασιοποιηση αρκετου κοσμου οφειλεται σε συσσωρευμενη κουραση απο τις διαρκεις συγκρουσεις ενδοπανιωνιων παραταξεων και υποπαραταξεων(που εχουν οφελη,σε αντιθεση με τους
απλους φιλαθλους).

Αν δεν υπαρξει πειστικο ενωτικο μηνυμα,δυστυχως αυτο θα συνεχιστει.

Τα λεμε κι απο κοντα,χαιρετω.

Panos είπε...

Δημήτρη, ούτε πανιωνόμετρα, ούτε δαχτυλάκια υψωμένα, ούτε λογοκρισία. Μακριά από μένα.
Απλώς μου κάνει εντύπωση να ακούω, επαναλαμβανόμενα, την ερώτηση: 'τι μπορεί να γίνει για να μην είναι ο Σύλλογος σε διαρκή αδυναμία και όλοι απλήρωτοι;'

Σε αυτό -και μόνο- απάντησα ότι η λύση είναι μία. Συστράτευση, αγορά Διαρκείας και συμμετοχή στην Αύξηση ΜΚ.

Δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε μονίμως τη λύση να έρθει 'απ' έξω'
Ό,τι κάνουμε μόνοι μας

Καλημερα κι όλας, γιατί πριν με τη βιασύνη το ξέχασα

zamis είπε...

Το θεμα ειναι οτι αυτη η ρημαδα η συστρατευση δε λεει να γινει..
Νομιζω οτι απο ολα σχεδον τα μπλογκς-μεσω αναρτησεων και σχολιων-μπαινουν θεματα προς απαντηση απο τη διοικηση.Θεματα που αφορουν διαχειρηση,πεπραγμενα και πλανου για το αυριο.Οσο αυτα αιωρουνται αφηνουν χωρο σε διαφορες εικασιες που ανατροφοδοτουν την καχυποψια αναποφευκτα.

Θεμιστοκλής είπε...

Αν και δε μου πέφτει λόγος, αφού λόγω απόστασης κυρίως δε μπορώ να είμαι όσο κοντα στην ομάδα θα ήθελα, ένα σχόλιο πάνω σε τούτη τη συζήτηση.
Ο Βασίλης έθεσε πολύ σωστά ένα θέμα. Χρειάζεται ενημέρωση. Απλή και ξεκάθαρη όμως, όχι ατέρμονες συζητήσεις και αντεγκλήσεις που δεν οδηγούν πουθενά και στο τέλος μένει η εντύπωση μιας μαύρης τρύπας χρέους χωρίς πάτο.
Πέντε πραγματάκια, δυο νούμερα. Τι ποσό οφείλει ο Σύλλογος και προς ποιους έχει βεβαιωθεί το χρέος. Να γίνει κατανοητό απ' όλους.
Για να διαλυθεί η καχυποψία που λέει ο zamis και λογικό είναι να υπάρχει, αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.
Να συνδράμει κανείς, αλλά να γνωρίζει ότι αυτό θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα. Αν για παράδειγμα το χρέος είναι 5 εκ, μπορεί να ελπίζει κανείς ότι με κάποιες πωλήσεις και στήριξη του κόσμου θα ξελασπώσουμε κάποτε, αν όμως είναι 500, όποια προσπάθεια θα πάει στο βρόντο.
Θεωρώ λοιπόν απαραίτητη, μια ουσιαστική, σύντομη και ξεκάθαρη ενημέρωση. Και κατόπιν, κάλεσμα σε συστράτευση και βοήθεια.
Εννοείται, ότι θα πρέπει να υπάρχει δέσμευση για ισοσκελισμό εσόδων- εξόδων στο εξής, να μη μεγαλώσει κι άλλο αυτό το εφιαλτικό χρέος. Με όποιο κόστος.
Πιστεύω ότι έτσι θα υπάρξει ανταπόκριση.
Αυτά, αν και ξαναλέω πως δε μου πέφτει λόγος και καθώς δε μπορώ να παρακολουθώ από κοντά τα πράγματα, πολύ πιθανό όλα όσα έγραψα να είναι ανοησίες.

amanAM είπε...

Σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, τρώμε πρόστιμα κατά μέσο όρο 3-4 χιλιάδες ευρώ.

Μέχρι στιγμής τα συσσωρευμένα πρόστιμα πρέπει να ξεπερνάνε τις 20 χιλιάδες ευρώ.

1000 διαρκείας στην θύρα 2, ή και παραπάνω!!!

Και πούσαι ακόμα...

-----------------

Θα περίμενα λοιπόν να βγεί κάποιος από την διοίκηση, και να ζητήσει από τους οπαδούς να σταματήσουν να πετάνε βεγγαλικά, να βρίζουν τον διαιτητή, κλπ, και όχι να θεωρεί πως με 500 ή 1000 διαρκείας περισσότερα θα είχε βρεθεί η λύση για κάθε νόσο και κάθε μαλακία.

Αυτό που ξέρω, είναι πως με την Κέρκυρα θα έρθουν 6-7 άτομα που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν πατήσει στο γήπεδο. Οι αγωνιστικές επιτυχίες έχουν ανεβάσει το ενδιαφέρον σε κάποιους πιο ουδέτερους. Εάν λοιπόν θέλει η διοίκηση περισσότερα διαρκείας, ο μόνος τρόπος να το πετύχει είναι να δημιουργήσει προσδοκίες θεάματος και επιτυχιών, για να πουλήσει διαρκείας. Τι να κάνουμε, έτσι λειτουργεί.

Εάν ήθελε να πουλήσει περισσότερα διαρκείας, να είχε θυμηθεί να εκδώσει παιδικά εισιτήρια διαρκείας, ώστε είτε κάποιος πάρει διαρκείας στη θύρα 2, είτε στην θύρα 4 ας πούμε, να μπορεί να παίρνει και το παιδί του μαζί.

Εγώ πέρυσι με διαρκείας στην θύρα 4, είχα πρόβλημα να είμαι παρέα με φίλους που πήγαιναν στην 2. Ένας από τους λόγους που δεν πήρα λοιπόν διαρκείας, ήταν ότι σε κάποιους αγώνες θέλω να είμαι στην 4, σε άλλους θέλω στην 2. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί αγαπάω λιγότερο και βοηθάω λιγότερο την ομάδα.

Ίσα ίσα, που πληρώνοντας ένα ένα κάθε εισιτήριο, χάνω και την έκπτωση όσων παίρνουν διαρκείας. Εγώ χάνω την έκπτωση, ο Πανιώνιος κερδίζει περισσότερα.

--------------

Η ΑΜΚ πότε έγινε, και δεν πήραμε μετοχές? Εδώ έχουμε πληρώσει για μετοχές, που ποτέ δεν πήραμε!!!

Αν στην επόμενη ΑΜΚ όποτε κι αν γίνει, θελήσει ο Πανιώνιος έστω και μια δεκάρα τσακιστή από εμένα, τότε να φροντίσει όσοι τον εμπιστευτήκαμε πέρυσι το καλοκαίρι και καταθέσαμε λεφτά στον λογαριασμό του Πανιωνίου για την δήθεν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, να πάρουν κάτι παραπάνω από τα αρχίδια μας.

-----------

Ως προς την συστράτευση, ο καθένας προσφέρει αυτό που μπορεί. Συστράτευση με κάποιον που εργάζεται φιλότιμα και έντιμα, την καταλαβαίνω. Συστράτευση με κάποιον που κάνει του κεφαλιού του, δεν την καταλαβαίνω φίλε Πάνο.

Δεν μου λες κι εμένα ρε Πάνο, γιατί δεν έχει γίνει εδώ και 2 χρόνια Γενική Συνέλευση απολογιστική και να εγκρίνει προϋπολογισμό?

Όταν θέλεις συστράτευση, να φροντίσεις να τηρείτε το καταστατικό και τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε αυτός που ενδιαφέρεται να συστρατευθεί να γνωρίζει με ποιόν συστρατεύεται και γιατί.

Πριν από καιρό, ο Ταμίας του συλλόγου με διαβεβαίωνε πως δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία ο Ερασιτέχνης με την ΠΑΕ, και δεν πηγαίνουν τα χρήματα του ερασιτέχνη στην ΠΑΕ. Ορκιζότανε γι αυτό. Υπάρχουν άραγε μεταγραφές παικτών του ερασιτέχνη στον Ολυμπιακό, με εμπράγματα ανταλλάγματα στην ΠΑΕ?

Εάν αληθεύει κάτι τέτοιο, αυτό δεν είναι οικονομική συναλλαγή μεταξί συγκοινωνούντων δοχείων?

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων προς όλους τους Πανιώνιους που πηγαίνουν στο γήπεδο. Προσοχή! Σύμφωνα με τελευταίες άκρως εμπιστευτικές αλλά διασταυρωμένες πληροφορίες η διοίκηση έχει εφοδιαστεί με ειδική μυστική συσκευή και μας ψεκάζει με ειδικό δηλητηριώδες αέριο που έχει σαν αποτέλεσμα να μας αποχαυνώνει και να μας μετατρέπει σε πειθήνια πρόβατα. Έτσι δικαιολογείται η αδράνεια που επικρατεί και η τέλεια έλλειψη κινητικότητας τις τελευταίες μέρες. Ειδικός επιστήμονας δήλωσε μάλιστα πως η ανάμιξη του αερίου αυτού με μπάφο αυξάνει την δραστικότητά του. Χειριστής της εν λόγω συσκευής είναι γνωστός ευτραφής σύμβουλος ειδικός από παλιά στον πόλεμο των αερίων.
Βέβαια, για να έχουμε να λέμε… ο Gayβρος νάναι καλά, εμείς κάπως θα βολευτούμε πάλι τελευταία στιγμή, όπως έγινε και με την φορολογική και την ασφαλιστική ενημερότητα. Αυτό είναι το κρυφό χαρτί του Πανιωνίου, κάπως τα καταφέρνει πάντοτε και επιβιώνει σαν τον λαϊκό ήρωα τον Καραγκιόζη.
δυστυχώς, Καταντησαμε το μαγαζακι των βαγγελαδων,των Λαζαρων,και του Βρεντζου......ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.......Δεν με ενδιαφερουν τα λεφτα κανενος.Με ενδιαφερει ο πανιωνιος να μην ειναι πατεριτσα κανενος βαγγελα.Με ενδιαφερει ο πανιωνιος να στεκεται με αξιοπρεπεια οπως μας δειχνει η ιστορια του.Αν γνωριζετε την ιστορια του πανιωνιου...

ΥΓ1 Μίχου μίχου σε παρακαλώ φέρε τον ρεκόμπα για να τρελαθώ!!!! Υ.Γ Μην κανείς τον κινέζο φέρε τον κινέζο

ΥΓ2 Προς τους γνωστούς σύμβουλους ταβλαδόρους. Δωρεάν Online Τάβλι στο gametwist.net.

ΥΓ 3 Για να μην ταλαιπωρείστε. Πίνω μπαφους και κάνω μπεε