Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

πάρε κόσμε τώρα που γυρίζει!

Δεν το καταλαβαίνω: Ο Ολυμπιακός ξεκινάει με 3-4 βασικούς παίκτες που τους καμαρώναμε μέχρι πρόσφατα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, τον Τζιμπούρ τον Μανιάτη και τον Σιόβα, και σύμφωνα με ότι ακούγεται και διαφαίνεται από τα συμφραζόμενα, ενδιαφέρεται σοβαρά ή έχει ήδη αποκτήσει τον Σάμαρη, τον Κολοβό και τον Περιστερίδη. Θα προσθέσω και τον Μήτρογλου, που από τα αζήτητα τον ξανακάναμε παίκτη που κέρδισε το δικαίωμα να διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα.

Εγώ εύχομαι να αγοράσει και τους 3 αυτούς παίκτες, ας πάρει και μερικούς ακόμα: Τον Ντούνη, τον Κοντοχρήστο, τον Κούρο, τον Σπυρόπουλο, κλπ. Εάν τους πάρει όλους μαζεμένους, να του δώσουμε δώρο και τον Φανούρη, να βγάλουμε και διαρκείας στο Καραϊσκάκη να γουστάρουμε να βλέπουμε τον Πανιώνιο, έστω κι αν θα φοράει ερυθρόλευκα κι όχι κόκκινα και μπλε. Στο μπλε χρώμα θα τα χαλάσουμε? Ας του το πουλήσουμε κι αυτό, ας πάρουν και το σήμα μας που έχει ιστορία και ας ξεκολλήσουν από αυτό το αμφιβόλου ανδρισμού λουλουδάτο αγοράκι. 

Άλλωστε ο Πειραιάς πριν το 1922 ήταν έρημος, μετά από τις καραβιές με τους πρόσφυγες από την Σμύρνη χτίστηκε και έγινε ότι είναι σήμερα.
Η Σμύρνη ήταν ένα εμπορικό λιμάνι, με μεγάλη κουλτούρα και κοσμοπολίτικο άρωμα, η Νέα Σμύρνη παρόλο που είναι κοντά στην θάλασσα δεν την ακουμπάει, είναι πιο λογικό να μετατραπεί σε Νέα Σμύρνη ο ίδιος ο Πειραιάς, να τον αναβαθμίσουμε κιόλας σύμφωνα με την παράδοση μας.

Αυτό που καταλαβαίνω, είναι πως ο Ολυμπιακός προφανώς ζηλεύει και γουστάρει να γίνει κάτι σαν Πανιώνιος, αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί κάποιος σαν τον Μαρινάκη δεν αγόρασε κατ ευθείαν τον Πανιώνιο που θα του στοίχιζε σαφώς λιγότερα, παρά αγόρασε τον Ολυμπιακό και σιγά σιγά τον μετατρέπει σε Πανιώνιο.

Η ΑΕΚ από την άλλη, άλλη πονεμένη ιστορία κι αυτή: Ανέκαθεν γλυκοκοίταζε τους παίκτες του Πανιωνίου, ανέκαθεν ζήλευε και μας επιβουλευόταν. Τώρα στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους στον Λίνεν. Είναι σε καλό δρόμο, με τον Λίνεν στο τιμόνι μπορεί κι αυτοί να δούνε κάποτε την ομάδα τους να μοιάζει με τον Πανιώνιο που καμαρώναμε πριν λίγα χρόνια. Αν εξαιρέσουμε τα χρώματα τους που είναι εντελώς κόντρα, κατά τα άλλα κι αυτοί τον Πανιώνιο προσπαθύν να μιμηθούν, Πανιώνιοι θα ήθελαν να είναι. Ας πάρουν πίσω τον Μάκο, έχουν στα χέρια τους τον Κοντοέ, αν μαζέψουν αυτοί τα λιμά που θα αφήσει ο Γαύρος, μπορούν να γίνουν κάτι σαν Πανιώνιος βήτα. Άραγε ο Σκούφαλης που να βρίσκεται τώρα πια? Ας τον πάρουν κι αυτόν να δέσει το γλυκό.

Πάρε κόσμε, τώρα που γυρίζει. Μην χάσετε την ευκαιρία, το μεγάλο ξεπούλημα έχει ξεκινήσει από καιρό, το αφεντικό τρελάθηκε. Όπως λέει και ο φίλος μου ο Βασίλης, κανένας δεν ενοχλείται, κανένας δεν αντιδράει. Πλιάτσικο γίνεται, όλα και όλοι για πούλημα είναι, όποιος προλάβει...




Δεν υπάρχουν σχόλια: