Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

αξιοπρεπής ο Ολυμπιακός

Η μαύρη αλήθεια είναι πως στρώθηκα να απολαύσω την τσόντα εχθές το βράδυ, να δω την Άρσεναλ των χιλίων προβλημάτων να ρίχνει 4 στον Ολυμπιακό, αλλά στο τέλος με εντυπωσίασε ο Ολυμπιακός.

Με εντυπωσίασε γιατί επί 90 λεπτά έπαιξε ανοιχτά, έκανε πρέσινγκ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ρίσκαρε, έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση και κατάφερε να κάνει τους Άγγλους να είναι και να αισθάνονται τυχεροί που νίκησαν με 2-1.

Να είχε ο Ολυμπιακός και λίγους παραπάνω Έλληνες παίκτες... Δεν μπορώ να ταυτιστώ με όλους αυτούς τους λεγεωνάριους από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Πέραν του Τοροσίδη που είχε ένα εκπληκτικό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, έπαιζε άλλος Έλληνας στην "Ελληνική" ομάδα? Δεν θυμάμαι άλλον. Ο Τζιμπούρ δεν είναι Έλληνας!

Ποιός ο μέσος όρος ηλικίας του Ολυμπιακού? Στην Ελλάδα εάν είσαι Έλληνας δεν έχεις ελπίδες. Εάν δεν έχεις λιώσει τους πάγκους και τις εξέδρες όταν είσαι νέος, επίσης δεν έχεις ελπίδες. Αντιθέτως στην Αγγλία και στην Ισπανία, υπάρχουν πολλοί 17χρονοι και 18χρονοι που παίζουν σε ομάδες τσάμπιονς ληγκ, ενώ στα 20 θεωρούνται ήδη έμπειροι και ολοκληρωμένοι ποδοσφαιριστές. Μόνο στην Ελλάδα παίκτες 22 και 23 χρονών θεωρούνται ακόμα ταλέντα με μέλλον...

Μεγαλύτερη κατάπληξη μου έκαναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. 3500 οπαδοί βρέθηκαν στο γήπεδο. Χωρίς κάγκελα, συρματοπλέγματα και μερικούς κροκόδειλους να τους χωρίζουν από το να κάνουν ντου στο γήπεδο, η συμπεριφορά τους ήταν υποδειγματική. Εκεί γιατί μπορούνε, και εδώ δεν μπορούνε?

Τέλος, αναρωτήθηκα εχθές άραγε πόσο να στοίχισε στο κάθε έναν από αυτούς τους 3500 να βρεθούνε εκεί? Αεροπορικά, διαμονή, εισιτήριο, κλπ δύσκολα να στοίχισε κάτω από 300 ευρώ στον καθένα. Δηλαδή λίγο πολύ, συνολικά ξόδεψαν περί το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το ποσό αυτό, αρκούσε για να χρηματοδοτήσει το αντρικό πόλο του Ολυμπιακού, το γυναικείο, το αντρικό και το γυναικείο βόλεϊ, και όλο και κάτι θα περίσσευε για κάποιο άλλο τμήμα. Τα προβλήματα και οι απλήρωτοι παίκτες και εργαζόμενοι, δεν είναι μόνο δικό μας προνόμιο. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μαστίζεται από χειρότερη οικονομική κρίση από εμάς. 

Δεν το συζητάμε ότι εάν σε όλους αυτούς που ξόδεψαν αυτά τα χρήματα, τους ζητούσανε να δούνε το παιχνίδι από την τηλεόραση, και να δώσουνε τα χρήματα για το καλό της χώρας, δεν υπήρχε ούτε μια πιθανότητα να μην απαντήσουν όχι!
Γι αυτό δεν μας παίρνει κανένας στα σοβαρά. Την ώρα που λέμε ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας, 3500 Έλληνες ξόδεψαν ένα σεβαστό ποσό για να δούνε μπάλα στην Αγγλία.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

3 τεμάχια ο ΠΑΟΚ στην Κούλα

Παίζοντας έξυπνα και αποτελεσματικά, ο ΠΑΟΚ καθάρισε σε ένα ημίχρονο την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ μας έδειξε τον τρόπο, έκανε εμφανή και στον πλέον αδαή τα αμυντικά προβλήματα της ΑΕΚ.

Την επόμενη Κυριακή, πρέπει να προσέξουμε πολύ τον Λεονάρντο, μπορεί να μην είναι Βιερίνια, είναι όμως γρήγορος και εκρηκτικός, και ο Γιόνσον θα έχει προβλήματα στο μαρκάρισμα του. Θα πρέπει επίσης να προσεχθεί ιδιαίτερα ο γερο-Λύμπε, που είναι έμπειρος στις βουτιές και η Νέα Σμύρνη δεν είναι Τούμπα για να την φοβηθεί το κοράκι. Η ΑΕΚ έχει μια πολύ μέτρια ομαδούλα, τόσο μέτρια που ο Μάκος διακρίνεται με την απόδοση του.

Στα δικά μας τώρα: 

Η ομάδα μας έχει όλα τα προσόντα να παίξει όμορφη μπάλα, πέρυσι μας έλειψε ένας δημιουργικός μέσος. Μετά την φυγή του Μήτρογλου, μας έλειπε και ένας σέντερ φορ. Ο Φαμπιάν παίρνει άριστα στο δημιουργικό κομμάτι, ας μην είναι μέσος ο άνθρωπος, συμπληρώνει ο Σάμαρης που είναι σαφώς ανεβασμένος, ενώ ο Κούκι (ή Κούτσι) είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν στην κορυφή της επίθεσης, έχει μπόι, ξέρει να κινείται στον χώρο, έχει αποτελεσματικότητα, ενώ παράλληλα τρέχει 10 φορές περισσότερο από τον Κώστα. Χάθηκε από την ομάδα και ο ανεκδιήγητος Μπάλαμπαν, που πολύ σπάνια πρόσφερε κάτι, ενώ μόνιμα χαλούσε τις επιθέσεις. Με τον Μπάλαμπαν ξεκινούσαμε με έναν παίκτη λιγότερο, σχεδόν σε όλους τους αγώνες.
Ο Λεμονής ξέρει την ομάδα, και ήδη από πέρυσι έδειξε πως ξέρει και μπορεί να μαζεύει βαθμούς ιδίως εκτός έδρας.

Αυτό που με τρομάζει, και δεν νομίζω να υπάρχει κανένας Πανιώνιος που να μην φοβάται το ίδιο, είναι τα οικονομικά της ομάδας και οι απαιτήσεις των τρίτων αλλά και των υποτιθέμενων δικών μας ανθρώπων. Κατά πως φαίνεται ο από καιρό παραιτηθείς Τσολακάκης εξακολουθεί να διοικεί την ΠΑΕ, η νέα διοίκηση μέχρι να ενημερωθεί και να δράσει θα χαθεί πολύτιμος καιρός, ενώ όλον αυτό τον καιρό χανότανε από τον Βεντούρη ο χρόνος άδικα, εις βάρος της ομάδας μας. Ο Βεντούρης είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στους "Κύπριους" Φαντομάδες, και στις φωτοτυπίες των επιταγών που είχε στα χέρια του.

Για να μην μείνω πρωί πρωί με πικρή γεύση στο στόμα, ας χαρούμε για λίγο με την εικόνα της βαθμολογίας, που είναι πλασματική λόγω των αγώνων που δεν έχουν γίνει, αλλά έστω κι έτσι μου αρέσει να βλέπω τον Πανιώνιο ψηλά.




Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

0-3 με υπογραφή Φαμπιάν Εστογιανόφ

Επιβλητική και σπουδαία νίκη πέτυχε σήμερα ο Πανιώνιος, μέσα στην Κέρκυρα, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, γεμάτο ουσία. Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε την ομάδα με ρίσκο, σαν αριστερό μπακ τον Όμο, αλλά εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε πλήρως.

Εξαιρετικός ο Σάμαρης, MVP o Φαμπιάν που αναστάτωσε την άμυνα της Κέρκυρας, και έδωσε τις 3 τελικές πάσες για τα 3 γκολ, 2 του Κούτσι, 1 του Φανούρη. Με λίγη προσοχή, ο Φαμπιάν θα είχε χριστεί και σκόρερ, ο δε Κούτσι θα είχε πετύχει χατ τρύκ. Είναι ωραίο να σκέφτεσαι πως μπορούσες και 0-5, και να κάνεις κριτική για το "φτωχό" 0-3...

Όλα κύλησαν ιδανικά, ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο του αγώνα καθόλη την διάρκεια, όλοι οι παίκτες όποτε χρειάστηκε έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Σπουδαία εμφάνιση από τον Τσότσαλιτς και τον Σιόβα, αναπάντεχα άριστος ο Όμο μετά το πρώτο 15λεπτο, σε καλή μέρα και ο Φανούρης που ευτύχησε να πετύχει μια γκολάρα. Καλός και μαχητικός ο Κούμο. Όταν χρειάστηκε, έκανε σπουδαίες αποκρούσεις ο Ελευθερόπουλος. Ο Κούτσι ιδίως στο δεύτερο γκολ απέδειξε πως είναι σέντερ φορ και ξέρει να κινείται σωστά. Θα μας βοηθήσει πολύ στην συνέχεια αυτός ο παίκτης. Ο Γιόνσον σήμερα δεν είχε να αντιμετωπίσει έναν Βιερίνια, και κατάφερε να διακριθεί.

Για τον Φαμπιάν ότι και να πούμε είναι λίγο. Με τον ΠΑΟΚ σήκωσε την ομάδα στις πλάτες του, αλλά δεν τα κατάφερε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σήμερα το πέτυχε, και ανέβασε όλη την ομάδα. Με τον ΠΑΟΚ δικαιούμαστε το χι.

Μπράβο σε όλους, πάντα τέτοια.

δεν μπορεί, πλάκα μας κάνουνε!!!

Δύο ευρωπαϊκοί αγώνες ελληνικών ομάδων συμπεριλαμβάνονται στο ιταλικό σκάνδαλο με 150 παιχνίδια, τα οποία είναι ύποπτα για παράνομο στοιχηματισμό. Πρόκειται για τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο για τα παιχνίδια τους με τη Ντιναμό Τιφλίδας και Νάπολι, αντίστοιχα, το καλοκαίρι του 2008. 

Απότι θυμάμαι, είχαμε παίξει εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε δοκάρι με τον Χούτο, ενώ από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου είχε γίνει αλλαγή ο Χούτος λόγω τραυματισμού. Μετά που φάγαμε το γκολ (20-25 λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι) επήλθε η (γνωστή) απογοήτευση και δεν είχαμε καλή απόδοση.
Στο πρώτο παιχνίδι, είχαμε χάσει πάλι με 0-1, ενώ τους είχαμε πιέσει πολύ, είχαμε πολλές ευκαιρίες, 2 δοκάρια, και το τελικό αποτέλεσμα σαφώς αδικούσε τον Πανιώνιο. 

Ποιά Ελληνική ομάδα, καλοκαιριάτικα, θα έπαιζε 90 λεπτά σε εκτός έδρας παιχνίδι, ενώ έχανε και ενώ είχε ήδη χάσει στο γήπεδο της?

Δεν καταλαβαίνω γιατί εμπλέκουν πάλι τον Πανιώνιο σε τέτοια σενάρια. Τόσο μεγάλη έκπληξη ήταν να χάσει ο Πανιώνιος από την Νάπολη? Όταν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ χάνουν από ομάδες 4ης κατηγορίας για το κύπελο Ισπανίας, αυτά είναι φυσιολογικά αποτελέσματα? Πλάκα μας κάνουν?

3 δοκάρια σε 2 αγώνες, πρέπει να είμαστε οι μάγοι της μπάλας, που την στέλνουμε ακριβώς στο δοκάρι για να μην μπει το γκολ, αλλά να έχουμε άλλοθι όταν στήνουμε τα παιχνίδια...

Όταν ο Ολυμπιακός κάθεται και χάνει εντός έδρας από τον Λεβαδιακό, για να τον σώσει, ή από τον Ατρόμητο πέρυσι, όλα είναι φυσιολογικά? Πλάκα μας κάνετε?

--------------


Με πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ τιμωρήθηκε ο Πανιώνιος για τα όσα έγιναν στο φιλικό με την Παναχαϊκή. Η φιλική αναμέτρηση των δυο ομάδων είχε διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στις 3 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ: «H Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την υπ΄ αριθμ. 272/23.09.2011 απόφασή της κηρύσσει την ΠΑΕ Πανιώνιος πειθαρχικώς ελεγκτέα και της επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ (φιλικός αγώνας με Παναχαϊκή στις 3/9)».

Να τα πληρώσει ο έξυπνος που οργάνωσε αυτό το φιλικό, και έφερε στο σπίτι μας αυτόν τον ανεκδιήγητο, τον Κούγια. Όπως βλέπετε δεν μας στοίχεσε τζάμπα το παιχνίδι, 10 χιλιάρικα και 3 αγωνιστικές στον Ριέρα. Ακριβά μας πήγε. Απαράδεκτοι και όσοι μπούκαραν στο γήπεδο. Μας στοίχισε ακριβά η "μαγκιά" τους.

----------------------


Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Goal», οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα στον οικονομικό τομέα, αναγκάστηκαν να καταβάλουν στον Κωνσταντίνο Τσακίρη τα χρήματα από την Super League για τα οφειλόμενα μισθώματα για το «Απήλιον».
Πλέον ο Πανιώνιος έχει σοβαρά προβλήματα, καθώς αρκετοί παίκτες και μέλη του τεχνικού τιμ δεν έχουν πληρωθεί και έτσι για να εξασφαλιστούν χρήματα, η ΠΑΕ θα καταφύγει στην δικαιοσύνη ώστε να κατατεθεί αίτημα για πτώχευση της ΑΕΚ, καθώς κανείς από τους «κιτρινόμαυρους», δεν δείχνει διατεθειμένος να καλύψει την επιταγή, η οποία εδώ και ενάμισι μήνα έχει λήξει.

Δεν ξέρω τι αληθεύει και τι όχι στο πιο πάνω δημοσίευμα, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για γέλια και για κλάματα.

Αντώνης
(τα σχόλια με μπλε χρώμα) 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών στο πόλο

η κλήρωση της Α1 Ανδρών:

ωρέ που πάμε?

Μέχρι τώρα, o ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ και ο Αστέρας Τρίπολης συμπεριλαμβάνονται στις νέες πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και ο Λεβαδειακός με τη Δόξα Δράμας που διεκδικούν την άνοδο στη Super Λήγδ.

Κατά τα λοιπά, δεν μπορώ να πιστέψω πως η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχει υπέρογκα λειτουργικά έξοδα, που ξεπερνάνε κατά πολύ τα έσοδα, αλλά και οι άλλες ΠΑΕ έχουν βρει μια μυστική συνταγή να μην μπαίνουν σόλο μέσα. 
Τι να λέμε τώρα...

Μήπως απλώς να σταματούσαμε εδώ και τώρα αυτό το πρωτάθλημα, και να επιστρέφαμε σε ένα μοντέλο πραγματικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, να τελειώνουμε? Η χώρα καταρρέει, κι εμείς επιμένουμε να συντηρούμε ένα πρωτάθλημα που εξ ορισμού δεν βγαίνει, εξυπηρετεί μόνο τον υπόκοσμο, όσους ξεπλένουν μαύρο χρήμα και όσους στήνουν παιχνίδια.

Τόσα χρόνια ο πρωταθλητισμός χρησιμοποιήθηκε για προπαγανδιστικούς λόγους της εκάστοτε κυβέρνησης, εθνικές επιτυχίες που βασίστηκαν στην ντόπα και στις ρεμούλες εφησύχασαν τους πολίτες που πίστεψαν πως γίναμε σπουδαία χώρα, με διεθνή παρουσία υψηλού επιπέδου.  Κρατικό χρήμα έρρεε προς τις Ανώνυμες εταιρείες και τα αθλητικά σωματεία, μέσω του ΟΠΑΠ, της ΓΓΑ, κλπ. Αργομισθίες και προνόμια σε αθλητές, ανεργία στα Ελληνόπουλα που επένδυσαν στην μόρφωση και στην κουλτούρα. Η εργατικότητα και η δουλειά έγιναν συνώνυμα της βλακείας, ενώ οι κομπίνες και οι ρεμούλες έγιναν στοιχεία αναγνώρισης της εξυπνάδας και της ικανότητας όσων θα έπρεπε να ντρέπονται για την ηθική τους και τις πρακτικές τους.

Τα παιδιά μας θα ζήσουνε ξανά σε σκοτεινά χρόνια σαν αυτά που έζησαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας στον προηγούμενο αιώνα, στις δεκαετίες του 40 του 50 και του 60, αλλά και πιο πριν. Παρόλα αυτά, εμείς ανησυχούμε για το τι σφύριξε ο διαιτητής. 

Θα κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα, έστω και τώρα,  ή θα επιλέξουμε να ζούμε στα παραμύθια της Χαλιμάς?


Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σιδηροκέφαλοι

"Συγκροτήθηκε σε Σώμα, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011, το νέο Δ.Σ. του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., ως εξής:

Πρόεδρος: Βασίλειος Τσάβαλος
Α' Αντιπρόεδρος: Δημητρίου Μενέλαος
Β' Αντιπρόεδρος: Τσελέντης Παναγιώτης
Γενικός Γραμματέας: Βουζουνεράκης Χρήστος
Ειδικός Γραμματέας: Ρήγας Γεώργιος
Ταμίας: Πετρόπουλος Κωνσταντίνος
Έφορος Οικονομικής Διαχείρισης: Χαντάντ Γαβριήλ
Γενικός Αρχηγός: Κοζομπόλης Θεμιστοκλής
Έφορος Έργων & Γηπέδων: Μίχου Σπυρίδων
Έφορος Υλικού: Πετρόπουλος Κωνσταντίνος

Μέλη: Αφεντουλίδης Γεώργιος, Βυθούλκας Δημήτριος, Γαβριήλ Αναστάσιος, Γκλεζάκος Νικόλαος, Κομνηνίδης Αλέξιος, Τσάμης Πρόδρομος

Αναπληρωματικά Μέλη: Σπαχής Νικόλαος, Καλογείτων Στυλιανός-Δημήτριος, Οκουμούσης Παναγιώτης".

Bαλένθια Μπαρτσελόνα 2-2

Κατ αρχάς να πω ξεκάθαρα πως με εντυπωσίασε η Βαλένθια, που έπαιξε ανοιχτά και αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα στα ίσα.

Η Βαλένθια προηγήθηκε με αυτογκολ του Αμπιντάλ στο 12', σε μια αντεπίθεση που ξεχύθηκαν 4 παίκτες της, έχοντας 3 αμυντικούς. Σε όλο το παιχνίδι η άμυνα των 3 αμυντικών φάνηκε αδύναμη να αντιμετωπίσει τέτοιες αντεπιθέσεις.

Στο 14΄ μαγική μπαλιά του Μέσι στον Πέδρο, και 1-1.

Στο καπάκι, σκληρό φάουλ στον Μέσι λίγο μέσα στην περιοχή, θάφτηκε από τον διαιτητή, που θα σήμαινε 2η κίτρινη στον αμυντικό και φυσικά πέναλτι.

Στο 23' ίδια αντεπίθεση από αριστερά, 2-1!
Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ίδια φάση αλλά σε κενή εστία ο επιθετικός της Βαλένθια χάνει ευκαιρία που ούτε ο Κούμο στα χειρότερα του δεν την χάνει, ο Φανούρης ίσως να μπορούσε αλλά δεν είμαι βέβαιος!!! Η Μπαρτσελόνα από τύχη δεν βρίσκεται πίσω στο σκορ με 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, χάθηκαν ευκαιρίες από την Μπάρτσα, φοβερό σουτ του Ματσεράνο κατέληξε στο δοκάρι, η Βαλένθια παρέμεινε επίσης επικίνδυνη, και στο τέλος περίπου 15 λεπτά πριν την λήξη ο Φάμπεργκας έκανε το 2-2 μετά από μπαλιά διαβήτη στον κενό χώρο ποιού άλλου? Του Μέσι φυσικά.

Χάθηκαν 2-3 καλές ευκαιρίες στο τέλος για το 2-3, θεωρώ πως το αποτέλεσμα αδικεί την Μπάρτσα γιατί αδικήθηκε στην φάση του πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο που θα άλλαζε όλη την εικόνα του αγώνα, αλλά από την άλλη και η Βαλένθια άξιζε κάτι περισσότερο από το να χάσει εχθές.

Κατά τα άλλα, ο γελοίος ο Μουρίνιο παραπονιέται για την διαιτησία. Τον ήπιε πάλι εχθές, 0-0 με την Σαντατέρ!!! Χε χε χε.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μαγικές εικόνες

Πριν γράψω τις σκέψεις μου, να ξεκαθαρίσω για πολλοστή φορά πως το μπλογκ αποτελεί προσωπικό ημερολόγιο, στο οποίο καταγράφονται οι σκέψεις και οι απόψεις μου, τα σχόλια είναι ανοιχτά και ευπρόσδεκτα, γιατί πιστεύω πως μέσω των σχολίων ανταλλάσσονται απόψεις που πολλές φορές βοηθάνε την σκέψη μου. Πολλές φορές έχω μετανοιώσει για κάποια πράγματα που είπα, και έχω καταλάβει πως μερικές φορές υποστήριξα λανθασμένη άποψη. Μια σκέψη ήταν να διαγράφω κάτι που μου φαίνεται λάθος (κατόπιν εορτής). Αλλά έτσι θα χανότανε ο χαρακτήρας του προσωπικού ημερολογίου, που μέσα από τις αλλαγές σε κάποια θέματα, ουσιαστικά καταγράφει την πορεία της σκέψης μου. 

10 χρόνια πριν, έκανα κάποια λάθη που σήμερα θα τα απέφευγα! 20 χρόνια πριν, έκανα ακόμα περισσότερα!! Μετά από 10 χρόνια, δεν θα έκανα ξανά κάποιες επιλογές που αύριο το πρωί θα τις θεωρήσω σωστές...
Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι η πορεία των σκέψεων, των απόψεων, των επιλογών.
Είμαι βέβαιος, πως εάν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, πολλά πράγματα που κάναμε (ή δεν κάναμε), θα τα κάναμε αλλιώς. Όμως όσα σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε σήμερα, είναι αποτέλεσμα και των λαθών μας, όχι μόνο των σωστών αποφάσεων και επιλογών.

Γι αυτούς τους λόγους, δεν σκοπεύω να διαγράψω όσα μου φαίνονται τώρα πια λάθος. Ούτε ντρέπομαι για τα λάθη μου. Παιδιά μου δεν είναι μόνο οι σωστές επιλογές, και τα λάθη παιδιά μου είναι.

-----------------

Σκεφτόμουνα λοιπόν, πως εάν μπορούσαμε να λύσουμε τα προβλήματα στον Πανιώνιο, που αποτελεί ένα πολύ μικρό κομμάτι της κοινωνίας μας, πιθανόν με αντίστοιχο τρόπο θα μπορούσαν να λυθούν και τα προβλήματα της χώρας. Εάν τα προβλήματα του Πανιωνίου είναι αδύνατον να λυθούν από 50-100 ανθρώπους, τότε πως δικαιούμαστε να κατακρίνουμε αυτούς που κυβερνάνε αυτήν την χώρα, για την ανικανότητα τους να επιλύσουν τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν?

Κατά την γνώμη μου, ο μόνος δρόμος είναι να καταγράψουμε κατ αρχάς όλα τα προβλήματα, να τα χωρίσουμε πιο σημαντικά και σε λιγότερο σημαντικά, να τα βάλουμε σε μια σειρά και να τα παλέψουμε. 

Το πρώτο βήμα για την επίλυση ενός προβλήματος, είναι η παραδοχή του, και να οριοθετηθεί για να γίνει συγκεκριμένο. Όσο είναι γενικό και αόριστο, δεν παλεύεται.
Δεύτερο βήμα, είναι να υποστούμε τις συνέπειες των πράξεων μας, με θάρρος και αξιοπρέπεια. Όσο τα κρύβουμε, όχι μόνο δεν λύνονται τα υπάρχοντα προβλήματα, επιπλέον φορτωνόμαστε περισσότερα.

Θα φέρω ένα παράδειγμα: Πέρυσι τέτοια εποχή, είχα μάθει πως το μπάτζετ του ΝΟΚ ήταν περί τις 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ του Πανιωνίου που έκανε πρωταθλητισμό το μπάτζετ πέρυσι ήταν γύρω στις 400 χιλιάδες. Ο στόχος του ΝΟΚ ήταν η παραμονή στην κατηγορία, και τον πέτυχαν τον στόχο τους. Εμείς στοχεύσαμε ψηλά, και τελικά καταφέραμε ασθμαίνοντας να καταλάβουμε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, καταφέραμε επίσης να φτάσουμε για δεύτερη φορά στην ιστορία μας στον τελικό του Λεν Τρόφυ, κάτι πραγματικά πολύ σημαντικό.Μετά έφυγαν παίκτες, προπονητές, κλπ, άλλοι ήρθαν, κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει φέτος.

Όλη αυτή η περσινή πορεία, πως πληρώθηκε? 
Ποιό είναι το φετινό μπάτζετ του πόλο και ποιοί είναι οι στόχοι μας? 
Ποιός θα τα πληρώσει όλα αυτά?
Δεδομένου ότι στον μη ψηφισθέντα προϋπολογισμό, τα ποσά είναι ψεύτικα, πως γίνεται στην πράξη? Όλα μαύρα και κάτω από το τραπέζι?

Κάποτε υπήρχε ένας άνθρωπος, που από ψώνιο χρηματοδοτούσε τις ομάδες του πόλο και όχι μόνο,  με αποτέλεσμα να πρωταγωνιστούμε για χρόνια, να έχουμε επιτυχίες και τελικά να πάρουμε το πρώτο πρωτάθλημα σε ομαδικό άθλημα στην ιστορία μας, το γυναικείο μπάσκετ. Ποιός ξέρει πόσα χρήματα έριξε αυτός ο άνθρωπος, πόσα λαμόγια άραγε τον πλησιάσανε για να φάνε κι αυτοί την μερίδα τους, πόσα όνειρα είχε και με πόση χαρά ξόδευε λεφτά για να δει τον Πανιώνιο ψηλά. Κάναμε ήρωες τους παίκτες που καλοπληρώνονται, τιμούμε τους προπονητές που καλοπληρώθηκαν για να κάνουν την δουλειά τους, αλλά αυτόν τον μαλάκα που πλήρωνε για όλα αυτά, τον βρίσαμε, τον κρίναμε, τον λοιδορήσαμε.

Πόσα μας χρέωσε ο κύριος Βεντούρης, τους τελευταίους μήνες, δύσκολα θα το μάθουμε. Ξέρουμε όμως πως ο κύριος Τσακίρης δεν άφησε τίποτα απλήρωτο, ξέρουμε πως έχωσε το χέρι βαθειά στην τσέπη του, και σε αντάλλαγμα το μόνο που εισέπραξε ήταν η αχαριστία μας. Ο Βεντούρης διοίκησε σαν να είχε την τσέπη του Τσακίρη, αλλά ο πήχης έπρεπε να μπει πολύ πιο κάτω.

Θέλω να του ζητήσω συγνώμη για όσα κατά καιρούς του έσουρα. Θεωρώ πως υπήρξε ο καλύτερος πρόεδρος που είχε αυτή η δύσμοιρη ομάδα (τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια), και τον ευχαριστώ για όσα μπόρεσε να μας προσφέρει. Μας χάρισε ένα σπίτι, κι εγώ τον κατέκρινα γιατί δεν μου άρεσε το χρώμα του τοίχου, καθώς και η μάρκα του καυστήρα. Άσε που όταν έφυγε αηδιασμένος, δεν μας χάρισε και τον Μαμιδάκη να έχουμε για πετρέλαιο για όλη μας την ζωή...

Μερικές φορές βλέπουμε μαγικές εικόνες, και χάνουμε την πραγματική εικόνα. Λάθος μου, όσον αφορά εμένα. Δεν μας άξιζε ένας τέτοιος άνθρωπος. 

Συγνώμη.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δύσκολες αποφάσεις

Η νέα διοίκηση του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης, πρέπει να αποφασίσει άμεσα εάν θα αντιμετωπίσει εδώ και τώρα τα προβλήματα που βασανίζουν το ιστορικό σωματείο μας, ή εάν θα διαχειριστούν τα προβλήματα μεταθέτοντας στο μέλλον την αντιμετώπιση τους, τότε που θα έχουν διογκωθεί περισσότερο και θα είναι μεγαλύτερα. Το μέλλον αυτό δεν θα αργήσει πολύ να έρθει, κι έτσι δεν μπορούμε να το αγνοούμε και να εθελοτυφλούμε.

Ως προς τα τμήματα του Ερασιτέχνη, το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο: Όλα (σχεδόν) τα τμήματα έχουν οικονομικό πρόβλημα, έχουν περισσότερα έξοδα από τα έσοδα που προσδοκούμε και επιτυγχάνουμε, ενώ υπάρχουν ήδη συσσωρευμένα χρέη από το τρόπο που διαχειρίστηκαν τον Πανιώνιο οι προηγούμενες διοικήσεις. 

Σε μια συγκυρία που τα οικονομικά προβλήματα δεν έχουν εύκολες και αναίμακτες λύσεις, η μόνη διαφαινόμενη λύση είναι η επιστροφή σε πραγματικά ερασιτεχνικές ομάδες, επανδρωμένες με παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα του Πανιωνίου, έστω κι αν αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα σε πρώτη φάση να μην έχουμε αγωνιστικές επιτυχίες.

Ως προς την ΠΑΕ που είναι στην πλάτη του Ερασιτέχνη, πρέπει άμεσα να βρεθεί ένας τρόπος να βρεθεί ένας επενδυτής να αναλάβει την ιδιοκτησία και την διαχείριση. Εάν δεν βρεθεί κάποιος κατάλληλος ενδιαφερόμενος γι αυτό τον σκοπό, αυτός θα πρέπει να ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο με το σύνολο των τμημάτων του Ερασιτέχνη. Δεν θα χαρεί κανένας να δει τον Πανιώνιο να καταλήξει στην δ εθνική λόγω χρεών. Όμως εάν δεν βρεθεί άμεσα κάποια λύση, αυτό θα συμβεί έτσι κι αλλιώς. Πρέπει λοιπόν να επέλθει μια σωστή οικονομική διαχείριση, και να ποντάρουμε στο ότι ο ανταγωνισμός μας έχει και θα έχει τα ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα.

Για να χτιστεί κάτι καινούργιο, πρέπει να γκρεμιστεί το προηγούμενο. Τα θεμέλια που στηρίχτηκε το Πανιώνιο οικοδόμημα τα τελευταία χρόνια ήταν σάπια. Δεν μπορούμε να μπαλώνουμε και επισκευάζουμε ένα κτίριο που σε κάθε περίπτωση θα γκρεμιστεί από μόνο του, στην πρώτη καταιγίδα που θα αντιμετωπίσουμε. Μακάρι να βρεθεί κάποιος σοβαρός επενδυτής, να χτίσει την ποδοσφαιρική ομάδα σε υγιή βάση, και σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα. Ο Πανιώνιος είναι ιδανικός σύλλογος για να κερδίσει χρήματα ένας επενδυτής. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα της Αθήνας, με δικό του γήπεδο, με προπονητικό κέντρο, με συγκριτικά μικρό κόστος και με πολυετή παράδοση στην παραγωγή ταλέντων. Η δεξαμενή για να έχει φιλάθλους και οπαδούς είναι τεράστια, αρκεί να προσφέρει δελεαστικό προϊόν.

Μια διοίκηση που θα αποσκοπεί στην ανάδειξη ταλέντων, μπορεί να κερδίζει από την υπεραξία που θα αποφέρουν τα ταλέντα αυτά, αφού λάμψουν. Μπορεί να κερδίσει και από το ωραίο θέαμα που θα προσφέρουν τα Ελληνόπουλα. Χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, σωστή οργάνωση, υπομονή και επιμονή. Ομάδες που θεωρούν τον πρωταθλητισμό σαν αυτοσκοπό, δεν μπορούν να έχουν την ίδια δυνατότητα, ενώ έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος απόκτησης και λειτουργικά έξοδα. Σήμερα, η Εθνική ομάδα βασίζεται σε παιδιά που αναδείχτηκαν και ανδρώθηκαν στον Πανιώνιο, Τζαβέλας, Μάκος, Μανιάτης, και αύριο θα δούμε και τον Σιόβα με το εθνόσημο. Όσα Ελληνόπουλα πήραν ευκαιρίες στην ομάδα μας, δημιούργησαν υπεραξία, άσχετα εάν αποδειχτήκαμε ανίκανοι να την εξαργυρώσουμε εμείς. Ακόμα και ο περαστικός-δανεικός Μήτρογλου πέρυσι, αναστήθηκε κοντά μας, και ανέβασε τιμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Από τους ξένους, μόνο ο Τζιμπούρ έφερε χρήματα στην ομάδα μας στο παρελθόν, οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τους κανόνες. Όσα και να προσδοκούσαμε από παίκτες σαν τον Κουμορτζί, τελικά το πολύ πολύ να φέρουν 100 χιλιάρικα στο ταμείο μας, ποσό αστείο σε σχέση με όσα αποδώσανε τα Ελληνόπουλα. Ο Σπυρόπουλος είχε αποφέρει περισσότερα από όλους τους ξένους που έχουμε αυτήν την στιγμή, εάν τους πουλούσαμε στην καλύτερη δυνατή τιμή εδώ κι τώρα.

Ο Πανιώνιος είναι μαγαζί γωνία. Μπορεί να έχουν γίνει λάθη και παραλήψεις, αλλά εύκολα μπορεί να ξαναβρεί τον δρόμο του και να προοδεύσει.




Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-2

Σήμερα ο Πανιώνιος όλος ήταν ο Φαμπιάν Εστογιανόφ, που ήταν ο μόνος που ήταν συνεχής πηγή κινδύνων για τον ΠΑΟΚ. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Γιόνσον, που εκτέθηκε επανειλημμένα από τον κοντόσωμο και εκρηκτικό Βιερίνια.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Φαμπιάν για το θέαμα που προσέφερε, και για το φοβερό γκολ που έβαλε. Δυστυχώς, στις 2-3 περιπτώσεις που άγγιξε το δεύτερο γκολ, ο Κρέσιτς τον σταμάτησε, όπως σταμάτησε και τις ευκαιρίες του Φανούρη και του Κουμο που προήλθαν κι αυτές από ενέργειες του Φαμπιάν.

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ πιστεύω πως ξεκίνησε από θέση οφσάιντ η φάση, ενώ στο τέλος ο Γιόνσον έκανε καταπληκτική ασίστ στον Κοντορεβιθούλη τον Σαλπιγγίδη, πάρε βάλε!

Στην ανάπαυλα, οι μπάτσοι εντελώς αδικαιολόγητα μπουκάρανε στην εξέδρα των ΠΑΟΚτζήδων, και τους πλάκωσαν στο ξύλο και στα χημικά. Τα κάνανε όλα μπουρδέλο και αποχώρησαν. Ποιός ο λόγος γι αυτήν την προβοκάτσια, φαντάζομαι πως σύντομα θα το μάθουμε.

Σύμφωνα με τις ευκαιρίες και την εμφάνιση, θεωρώ άδικη την ήττα σήμερα. Πάντως, σε κάθε περίπτωση στα τελευταία λεπτά ο Πανιώνιος έδειχνε πιο κουρασμένος από τον ΠΑΟΚ, που έπαιζε παιχνίδι για το Γιουρόπα ληγκ πριν 3 μέρες. Θέλουμε πολύ δουλειά για να στρώσουμε. Ελπίζω αυτά να μην φαίνονται μόνο από την εξέδρα, αλλά να τα βλέπει και ο Λεμονής. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού, ο μόνος τρόπος να κατέβη η μπάλα, ήταν οι γιόμες. Άλλο τρόπο ανάπτυξης δεν έχουμε?

Και μια απορία: Τον Κολοβό, τον αντιπαθούν οι συμπαίκτες του? Ούτε μια πάσα ρε παιδιά? Κρίμα, αυτό το παιδί θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα, αλλά πρέπει να τον παίζουν και οι άλλοι, μόνος του τι να κάνει?

Nέα εποχή?

Μετά τις αυριανές εκλογές, ανοίγει μια νέα εποχή στον Πανιώνιο, ή θα συνεχίσουμε τα ίδια που κάναμε τόσα χρόνια?
Η νέα διοίκηση θα κρύψει κάτω από το χαλί τα τρέχοντα και τα χρονίζοντα προβλήματα, ή θα κάνει πραγματικό οικονομικό απολογισμό για το τι παραλαμβάνει, έστω κι αν αυτό πιθανόν θα οδηγήσει την ΠΑΕ στην Δ Εθνική και όσους διοικούσαν ενώπιον των ευθυνών τους?

Θα νοικοκυρευτεί το μαγαζί και με ποιόν τρόπο?
Θα ήθελα πολύ να το μάθω.

Θα πω ψέματα...

Θα πω ψέματα εάν πω πως δεν το ευχαριστήθηκα. Παρακολουθούσα το παιχνίδι μονάχα για να δω την στιγμή που ο Μήτρογλου θα έβαζε γκολ στον Βάζελο, και το έκανε ο αλήτης το θαύμα του! Τελικό 1-1, ε όχι να πάρει τρίποντο ο Ατρόμητος, το χι μια χαρά τους είναι.

Όπως πέρυσι με εμάς, το έχωσε το τεμάχιο ο Κώστας. Αυτήν την φορά δεν ξεβρακώθηκε, τα σπασμένα τα πλήρωσαν το σημαιάκι του κόρνερ και κάτι διαφημιστικές ταμπέλες. 

Έριξε 8 τεμάχια και η Μπάρτσα, χατ τρικ ο Μέσσι, όλα καλά. Αύριο να γίνει κάνα θαύμα να κερδίσουμε τον Μπάοκ, να ολοκληρωθεί η χαρά μου.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τον νου σας

Συνελήφθη ο προσωπικός φίλος του κυρίου Τσακίρη, και παρολίγον μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου τον περασμένο Νοέμβρη. Το κυνηγητό του έκανε καλό. Ξανάνιωσε. Σκούρυνε το μουστάκι του, σκούρυνε και το μαλλί του, άλλος άνθρωπος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο μόνος που στάθηκε όρθιος και κράτησε το τιμόνι της ομάδας όταν αυτό έκαιγε, ήταν ο κύριος Βεντούρης. Όταν ο κόσμος του Πανιωνίου φώναζε, ήταν ο μόνος που βγήκε μπροστά. Εν συνεχεία, αφού πρώτα σώθηκε η χρονιά, κάποιοι τον παρέσυραν σε όλη αυτήν την κωμωδία με τους Φαντομάδες της Γκούβρα, και δυστυχώς τον κατέστησαν ανεπαρκή.

Τώρα κονταροχτυπιούνται 2 δελφίνοι για την θέση του καπετάνιου, ενώ είμαστε πολύ λίγοι είναι τραγικό να μοιραστούμε σε 2 στρατόπεδα. Πρέπει εξάπαντος να βρεθεί κοινός τόπος συνεργασίας, πρέπει να γίνει ο Πανιώνιος ελκυστικός στα μέλη και στους φίλους του, και όχι να καταντήσουμε σκορποχώρι.

Την Δευτέρα, πρέπει να κατέβουν ξανά τα 2 ψηφοδέλτια, για να είναι τυπικά εντάξει η διαδικασία. Όμως υπάρχει και τρίτη εναλλακτική: Το τρίτο ψηφοδέλτιο που συμπεριλαμβάνει και τους 2 προέδρους, όλα τα 30 υποψήφια μέλη, κλπ.
Στο τρίτο ψηφοδέλτιο, πρέπει να διαγραφεί από τον ψηφοφόρο ο ένας από τους 2 υποψήφιους για την προεδρία, και οι 15 από τους 30 υποψήφιος για την θέση των μελών, και αντίστοιχα για τις θέσεις της εξελεγκτικής επιτροπής κλπ. 

Πρέπει άμεσα να συμφωνήσουν οι 2 υποψήφιοι να προκρίνουν το τρίτο ψηφοδέλτιο, και να υποδείξουν στους υποστηρικτές τους να διαγράψουν τους ίδιους, ώστε να εκλεγούν όσοι θα έχουν συμφωνήσει από κοινού. Έτσι θα αποκτήσουμε ένα Δ.Σ. κοινής αποδοχής. Εφ όσον πλειοψηφήσει το τρίτο ψηφοδέλτιο.

Αλλιώς, δύσκολα θα ξεφύγουμε στο άμεσο μέλλον από κάποιον νέο Σωτήρα που θα παραδώσει τον Πανιώνιο σε κάποιον ανάλογο με τον πάλαι ποτέ προσωπικό φίλο του κυρίου Τσακίρη.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

αποτελέσματα και συμπεράσματα

Με την ιδιότητα του απλού blogger που σχολιάζω γραπτώς όλα όσα σκέφτομαι και βλέπω, θεωρώ πως το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα της κάλπης των εκλογών του Ερασιτέχνη, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήξει. 

Παρόντες με δικαίωμα ψήφου ήταν 137 μέλη του Πανιωνίου. Δεδομένου ότι τα 12 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα-λευκά, από αυτούς που τελικά πήρανε θέση με την ψήφο τους, οι μισοί σχεδόν ψηφοφόροι ήταν υποψήφιοι είτε στο ένα, είτε στο άλλο ψηφοδέλτιο...
Θεωρώντας φυσιολογικό οι υποψήφιοι να ψηφίσουν υπέρ της δικιάς τους υποψηφιότητας, και δεδομένου ότι από τους υπόλοιπους φυσιολογικά οι δυο πλευρές είχαν γνωστούς και φίλους, το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα ήταν σχεδόν ισόπαλο, κάτι που έγινε τελικά στην πράξη.

Οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη Δευτέρα, και εκτός απροόπτου το νέο αποτέλεσμα θα κριθεί από συζητήσεις και διεργασίες που δεν θα γίνουν όλες στο φως της ημέρας. Κάποιοι από όσους ψήφισαν πιθανόν να αλλάξουν στάση, είναι όμως πολύ πιθανό να συμβεί αυτό και από τις δύο πλευρές. Η πιθανότητα να ξαναδούμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα την ερχόμενη Δευτέρα, είναι αρκετά μεγάλη.

Σύμφωνα με τις επιταγές της κάλπης, οι 2 πλευρές πρέπει να κάνουν διάλογο και να βρουν κοινές θέσεις, ώστε να κατέβει ένα κοινό ψηφοδέλτιο την επόμενη Δευτέρα. Σε περίπτωση που δεν τα βρούνε, θα πρέπει να μάθουμε τους λόγους που οι μισοί δεν μπορούν να συνεργαστούν με τους άλλους μισούς. Είμαστε τόσο λίγοι, που δεν έχουμε την πολυτέλεια να περισσεύουν οι μισοί από εμάς!

Από την συζήτηση που έγινε, τις θέσεις των υποψηφίων και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν, ήταν φανερό σε μένα πως κανένας από τους 2 υποψήφιους δεν έκανε σοβαρή προσπάθεια να συνεργαστούν και να κατεβάσουν ένα κοινό ψηφοδέλτιο. Ο χρόνος ήταν περιορισμένος, αλλά όταν υπάρχει διάθεση συνεργασίας και όχι διάθεση να γίνει ο κάθε ένας εκ των υποψηφίων χαλίφης στην θέση του χαλίφη, θα μπορούσε να έχει βρεθεί ο τρόπος συνεργασίας και ο χρόνος. 

Τον επιπλέον χρόνο τώρα πια τον βρήκαν χάρη στο αποτέλεσμα της κάλπης. Τώρα πρέπει να αφήσουν οι 2 υποψήφιοι τις δικαιολογίες, να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να βρούνε ένα κοινό πλάνο για τον σχεδιασμό του μέλλοντος του Πανιωνίου, καθώς και την επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν και τα κουβαλάμε από το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν.

Πριν την ψηφοφορία, κάποια μέλη έθεσαν ερωτήσεις στους 2 υποψηφίους για την θέση του προέδρου. Σε ένα δεκαπενταμελές διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος είναι ένας από τους 15 που αποφασίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι. Δεν ακούσαμε κανέναν άλλον, παρά μόνο τους 2 υποψήφιους θα την θέση του προέδρου. Αυτό δεν μου άρεσε, αφού δεν μπορεί να διοικηθεί ένα σύλλογος σαν τον Πανιώνιο από έναν μόνο άνθρωπο, τον όποιον πρόεδρο προκύψει. Τα μέλη του Δ.Σ. που θα προκύψει, δεν είναι στελέχη που θα εκτελέσουν τις εντολές του προέδρου, αλλά μέλη του Πανιωνίου που μαζί με τον πρόεδρο πρέπει να σχηματίζουν μια συλλογική άποψη, και να εργαστούν όλοι μαζί για το καλό του συλλόγου.

Εάν τα μέλη του Δ.Σ. είναι διακοσμητικά, ή έστω εάν είναι στελέχη που θα κληθούν απλώς να υλοποιήσουν τις εντολές του προέδρου και όχι να συμμετέχουν ισότιμα στον σχηματισμό της επικρατούσας άποψης και πρακτικής που θα ακολουθηθεί από το Δ.Σ., τότε καλώς δεν ακούσαμε τις απόψεις όλων όσων ζητάνε την ψήφο μας. Αλλιώς θεωρώ πολύ σημαντικό να μάθω τι γνώμη θα έχει το νέο Δ.Σ. για κάποιο θέμα, και όχι μόνο τι πιστεύει ο κάθε υποψήφιος πρόεδρος. Αν είναι διακοσμητικό το Δ.Σ. και ασήμαντο ποιοί θα το απαρτίσουν, τότε ας ψηφίσουμε μόνο για πρόεδρο, και ο πρόεδρος που θα προκύψει ας επιλέξει αυτός όποια στελέχη θα χρειαστεί για να πραγματοποιήσει τα σχέδια του!

Στην συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, τέθηκε για παράδειγμα το ερώτημα σχετικά με την θέση που θα πάρει ο κάθε υποψήφιος πρόεδρος για το θέμα του γηπέδου, εάν βρεθεί ο τρόπος χρηματοδότησης για κάτι τέτοιο. Εγώ θα ήθελα να τους ρωτήσω κάτι άλλο: Σε περίπτωση που βρεθεί μια τέτοια προοπτική, θα αποφασίσει προσωπικά ο πρόεδρος ή το Δ.Σ.? Σε κάτι τόσο σημαντικό, αρκεί η απόφαση του Δ.Σ. ή χρειάζεται και σχετική απόφαση της Γ.Σ.? Αυτό λοιπόν που εγώ θα ήθελα να μάθω, είναι τι σκοπεύει να κάνει ο κάθε υποψήφιος πρόεδρος: Θα αποφασίζει μόνος του και θα κάνει προσωπική πολιτική, ή θα αποδέχεται και θα στηρίζει τις αποφάσεις του Δ.Σ. και της Γ.Σ.?

Εάν ο νέος πρόεδρος κυβερνήσει τον Πανιώνιο σαν απόλυτος άρχων, τότε κακώς γίνονται αυτές οι εκλογές. Είχαμε τέτοιο πρόεδρο, που παρόλο που υπήρξαν αποφάσεις της Γ.Σ. για το αντίθετο, αυτός συνέχισε υπόγειες συνεννοήσεις με αυτούς τους απίθανους φαντομάδες της Γκούβρα, που έφτασαν στο σημείο να βγάζουν ανακοινώσεις σαν αυτήν την κατάπτυστη που είδε το φως της δημοσιότητας εχθές πριν τις εκλογές. Ο κύριος Βεντούρης αντί να ντρέπεται γι αυτό, και αντί να απολογείται για την αδυναμία σύνταξης του προϋπολογισμού του Ερασιτέχνη, είχε το θράσος να θέσει ερωτήσεις στους υποψηφίους εάν γνωρίζουν τα προβλήματα που θα βρούνε, όταν θα διοικήσουν τον Ερασιτέχνη! Αυτός που θα έπρεπε να απολογείται για τα προβλήματα, ρωτούσε σαν κριτής!!! Πόσα από τα προβλήματα υπάρχουν, δεν έχουν κρυφτεί κάτω από το χαλί? Ποιός ευθύνεται για τα προβλήματα αυτά?

Μπορώ να καταλάβω ότι πιθανόν να υπάρχουν διαφορές απόψεων που να εμποδίζει την κατάρτιση κοινού ψηφοδελτίου. Η δικιά μου αίσθηση είναι πως ο κύριος Αρκουμάνης θέλει με πάθος τον τίτλο και την καρέκλα του προέδρου, ενώ ο κύριος Τσάβαλος δεν θα είναι πρόεδρος της καρέκλας, αλλά θα βασιστεί κυρίως στα μέλη του Δ.Σ. και όχι μόνο. Ο πρώτος όταν μίλησε στο σώμα, παρέμεινε καθιστός στην θέση του και ενώ μιλούσε στο σώμα είχε στραμμένη την πλάτη του σε αυτό, ενώ ο κύριος δεύτερος στάθηκε όρθιος και κοιτούσε αυτούς στους οποίους απευθυνότανε. Ο κύριος Αρκουμάνης απαντούσε με πολύ λίγα λόγια και με γενικολογίες, ενώ ο κύριος Τσάβαλος ήταν πιο αναλυτικός στις απαντήσεις του, αν και απέφυγε κι αυτός να μπει στην ουσία. 
Αν και δεν γνωρίζω κανέναν από τους δύο προσωπικά, εμένα με κέρδισε ο κύριος Τσάβαλος. Το λέω ευθαρσώς, δεδομένου ότι δεν έχω δικαίωμα ψήφου, δικαίωμα γνώμης όμως μπορώ να έχω!

Θα ήθελα να ακούσω τους υποψήφιους προέδρους αλλά και τα υποψήφια μέλη του Δ.Σ., τι γνώμη έχουν για την διατήρηση τόσων ομάδων σε υψηλές κατηγορίες, ενώ δεν έχουμε την δυνατότητα να τις χρηματοδοτούμε? Θα ήθελα να μάθω τα σχέδια τους για το αντρικό και το γυναικείο πόλο, για το γυναικείο μπάσκετ και το βόλεϊ, για το κόστος των μεταγραφών στον στίβο, κλπ. Τι θα κάνουν διαφορετικό από όσους διοίκησαν μέχρι τώρα? Γιατί οι προηγούμενοι απέτυχαν να μαζέψουν περισσότερους αθλητές στις ακαδημίες μας, γιατί απέτυχαν να βρούνε περισσότερους χορηγούς, κλπ, και τι διαφορετικό θα κάνουν αυτοί? Γιατί απέτυχαν οι προηγούμενοι στην χρηστή διαχείριση των προϋπολογισμών, και τι θα κάνει η νέα διοίκηση για να αποφευχθούν τα ίδια λάθη?

Όταν βοά ο κόσμος ότι προπονητές και εργαζόμενοι στον Ερασιτέχνη μένουν απλήρωτοι έως ότου αγανακτήσουν και φύγουν απλήρωτοι τελικά, τι θα κάνει η νέα διοίκηση για να σταματήσει αυτή η ξεφτίλα?

Ο σχεδιασμός της φετινής χρονιάς και οι επιλογές της απερχόμενης διοίκησης, θα συνεχιστούν από το νέο Δ.Σ.? Δεδομένου ότι ούτε ο προϋπολογισμός υφίσταται ούτε οικονομικός απολογισμός έχει γίνει για τα πεπραγμένα, η νέα διοίκηση θα προβεί σε οικονομικό έλεγχο και θα καταλογιστούν οι νόμιμες συνέπειες σε όσους ευθύνονται ή θα μπούνε κι αυτά κάτω από το χαλί?

Δεδομένου ότι κάποιοι εχθές ψήφισαν ενώ δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες τοποθετήσεις για όλα αυτά που αναφέρω, καθώς και για άλλα πολλά που αφορούν τον Εραστιτέχνη αλλά και την ΠΑΕ, είμαι χαρούμενος που εχθές δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα, και ελπίζω μέχρι την επόμενη Δευτέρα να έχουν γίνει όλα ξεκάθαρα ώστε όσοι ψηφίζουν, να ψηφίσουν θέσεις και όχι πρόσωπα.

Εάν λοιπόν την επόμενη Δευτέρα εξακολουθήσουν να υπάρχουν 2 ψηφοδέλτια, θα ήθελα να ξέρω τι εμπόδισε την συνεργασία όλων των υποψηφίων, και όχι να ακούσω πάλι ότι δεν έφτασε ο χρόνος.


Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

εκλογές Ερασιτέχνη απόψε στις 7:00

Το καράβι μπάζει νερά, επικρατεί τρικυμία, η θάλασσα είναι γεμάτη με ξέρες και υφάλους, και εμείς καλούμαστε να αποφασίσουμε για τον νέο καπετάνιο και το πλήρωμα που θα μας οδηγήσει σε ήρεμα νερά, αυτούς που θα επαναφέρουν το καράβι στην σωστή πορεία.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη και να βοηθήσουμε την νέα διοίκηση να πετύχει τους στόχους της. Το καλό του Πανιωνίου πρέπει να είναι ο κοινός στόχος όλων των υποψηφίων.

Δεν περισσεύουν άνθρωποι, μην χαθούν μέλη που θέλουν να προσφέρουν χρόνο και κόπο. Πρέπει να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι πως την επόμενη μέρα θα συνεργαστούν όλοι μαζί "νικητές" και "ηττημένοι" για την αναγέννηση του Πανιωνίου.


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

τρίποντο στο Αγρίνιο

Αποδράσαμε από το Αγρίνιο με τους τρεις βαθμούς της νίκης. 
Μια εκπληκτική μπαλιά τρύπα του Φανούρη και ένα εκπληκτικό τελείωμα του Kuqi αρκούσαν για να μας χαρίσουν την νίκη. Χάθηκαν ευκαιρίες για να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά αυτήν την φορά δεν μας τιμώρησε η μπάλα. Τιμώρησε τους παίκτες του Παναιτωλικού που έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, λίγο η τύχη, λίγο ο ηγέτης της άμυνας ο Τσότσαλιτς, λίγο το άγχος των νεοφώτιστων, όλα πήγαν καλά στο τέλος.

Ο Κουμορτζί είχε μια δυο καταπληκτικές ενέργειες, θύμισε τον παλιό παίκτη που όλοι αγαπήσαμε. Κρίμα που το δοκάρι σταμάτησε την βολίδα του, και δεν του έκανε την χάρη να χριστεί σκόρερ.

Η ομάδα μας είχε καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, έλειψαν τρομερά και ο Ριέρα και ο Φαμπιάν, που θα αλώνιζαν στους κενούς χώρους έτσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι. Ο Λεμονής κατάφερε να πάρει από τους παίκτες του πάθος και δύναμη και να διαχειριστεί το παιχνίδι με θετικό τελικό αποτέλεσμα.


Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

τελευταία νέα

Τραυματίας αποχώρησε από την απογευματινή προπόνηση του Πανιωνίου ο Φαμπιάν Εστογιανόφ ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ απο το Σαββατιάτικο αγώνα με τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Ο Ουρουγουανος άσος ένιωσε τράβηγμα στον προσαγωγό και αποχώρησε από την προπόνηση. Η πρώτη εκτίμηση από το το ιατρικό επιτελείο των «κυανέρυθρων» μιλάνε για θλάση όμως όλα θα διαπιστωθούν μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί ο «Λόλο».
Αυτο που φαίνεται σίγουρο πάντως είναι οτι ο Τάκης Λεμονής δεν θα έχει τον Εστογιανόφ στη διάθεση του για το ματς του Αγρινίου. 
http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=202290&Sport=1&Competition=1713&Season=100081&Country=82&Team=16705&Round=252785

Με τρεις αγωνιστικές τιμώρησε τον Σίτο Ριέρα η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής είχε αποβληθεί στη φιλική αναμέτρηση του Πανιωνίου με την Παναχαϊκή και θα απουσιάζει από τις αναμετρήσεις με τον Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ και Κέρκυρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλλε στον ποδοσφαιριστή Riera Ortega Lorenzo της ΠΑΕ Πανιώνιος ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 160 ευρώ (φιλικός αγώνας Πανιώνιος-Παναχαϊκή στις 3/9/2011)».
http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=202242&Sport=1&Competition=1713&Season=100081&Country=82&Team=16705&Round=252785

Πολλές ΠΑΕ και ΚΑΕ περιλαμβάνονται στην λίστα των 6.000 νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από € 150.000, την οποία δημοσιοποίησε την Πέμπτη (8/9) το Υπουργείο Οικονομικών.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΑΕΚ
ΠΑΕ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 15 11362 ΑΘΗΝΑ) 103.237.196,37
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΕ (Ι ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 1 17121 Ν ΣΜΥΡΝΗ) 21.811.623,13
.............
ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΠΑΟΚ
ΚΑΕ (Μ ΑΣΙΑΣ 1 54351 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 68.407.769,11
ΑΡΗΣ ΚΑΕ (ΑΛ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 154 54249 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 21.214.131,86
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΕ (Λ ΣΥΓΓΡΟΥ 244 ΚΑΙ ΔΑΒΑΚΗ 0 17600 ΚΑΛΛΙΘΕΑ) 12.292.766,1
http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=104723

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Eξελίξεις

Όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που δεν έχω ακόμα το δικαίωμα να ψηφίζω (σαν πάρεδρο μέλος). Έτσι παρακολουθώ τα τεκταινόμενα απαλλαγμένος από το άγχος της απόφασης τι στάση να κρατήσω στις 12/9.

Αυτοί που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις, πρέπει να σκεφτούν πολύ και να λάβουν υπ όψιν τους το συμφέρον του συλλόγου μας. Ο δρόμος που τραβούσαμε ήταν αδιάβατος. Και ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ (και η ΚΑΕ αλλά δεν αποφασίζουμε γι αυτήν) χρωστάνε παντού, έχουν συσσωρευμένα χρέη,  τα δε έσοδα δεν καλύπτουν ούτε καν τα τρέχοντα έξοδα.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος με την ιστορία των Κύπριων επενδυτών- Φαντομάδων, η απερχόμενη διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν μπορούσε να περάσει ούτε καν τον προϋπολογισμό των τμημάτων του Ερασιτέχνη. Οι προσδοκίες της απερχόμενης διοίκησης για καλύτερες ημέρες ήταν να βρεθούν κάποιοι που θα πληρώσουν την ήδη συσσωρευθείσα ζημιά.Κάτι σαν έναν νέο Τσακίρη, που απλώς θα βάζει το χέρι στην τσέπη και θα κλείνει τρύπες που κάποιοι τις ανοίγουν με τον τρόπο που διοικούν. Τέτοιες λύσεις δύσκολα θα βρεθούν ξανά, αλλά ακόμα κι αν βρισκόντουσαν, όλοι ξέρουμε πως έχουν ημερομηνία λήξης.

Η επόμενη διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου θα κληθεί άμεσα να αντιμετωπίσει την καυτή πατάτα της ορθολογικής (οικονομικά) λειτουργίας των αγωνιστικών τμημάτων του Ερασιτέχνη, την βελτίωση της λειτουργίας των υποδομών και των ακαδημιών (όπου χρειάζεται), την περαιτέρω ανάπτυξη τους (πράγμα απόλυτα απαραίτητο) και την βελτίωση των εγκαταστάσεων, καθώς και να πάρει γενναίες αποφάσεις για την ΠΑΕ που ουσιαστικά ανήκει στον Ερασιτέχνη και θα διοικείται από εκλεκτούς του Ερασιτέχνη. Οφείλει επίσης να συνεχίσει το καλό έργο των τμημάτων (όπου αποδεδειγμένα έχει γίνει καλή δουλειά) και να πάμε ακόμα καλύτερα δεδομένου ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν μέχρι αύριο Πέμπτη, και υποτίθεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να κριθούν από το ποιοί είναι κατ αρχάς, ποιό το παρελθόν και τον ποιόν τους, ποιές οι γνώσεις και οι ικανότητες τους, ποιές είναι οι απόψεις τους και ποιά θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσουν. 

Όλο αυτό δεν είναι εύκολο να οργανωθεί στην τούρλα του Σαββάτου!
Ο απερχόμενος πρόεδρος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δεν θα συμμετέχει στο επόμενο σχήμα, παρόλο που τα περισσότερα τρέχοντα θέματα τα έχει αντιμετωπίσει σε προσωπικό επίπεδο. Με προσωπικές συμφωνίες, με ανθρώπους της προσωπικής του εμπιστοσύνης, με ένα μοντέλο που ήταν προσωπική του υπόθεση.
Χωρίς να κατακρίνω κάποιες επιλογές του απερχόμενου προέδρου, διότι ορισμένες που γνωρίζω με βρίσκουν σύμφωνο, κατακρίνω το μοντέλο διοίκησης του one man show, αφού δεν διοικούσε το μαγαζί του, αλλά έναν ιστορικό σύλλογο με μέλη και με μέλλον μεγαλύτερο από τον ίδιο.

Άντε λοιπόν την άλλη Δευτέρα να ψηφίσουμε (ευτυχώς όχι εγώ) κάποιους άλλους. Πως ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους? Πως ξέρουμε ότι δεν θα γκρεμίσουν τα όποια σωστά είχε κάνει η προηγούμενη διοίκηση? Πως ξέρουμε ότι δεν θα ακολουθηθεί ακόμα χειρότερο μοντέλο διοίκησης από αυτούς που θα εκλεγούν?

Δύσκολοι καιροί, και ακόμα πιο δύσκολες οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ίδια γεύση

Δεν πρόλαβα να γυρίσω εγκαίρως για να παρακολουθήσω τον "φιλικό" αγώνα του Πανιωνίου με την Παναχαϊκή, αλλά μαθαίνοντας τι συνέβη αισθάνθηκα την ίδια απογοήτευση, την ίδια πικρή γεύση.
Κόκκινη κάρτα ο Ριέρα σε φιλικό παιχνίδι και κίνδυνος τιμωρίας της έδρας μας, κι όλα αυτά σε ένα φιλικό παιχνίδι που κερδίζαμε με 3-0. Τι να πει κανείς.

Μεγαλύτερη πίκρα, η ήττα της Εθνικής στο μπάσκετ από την ΦΥΡΟΜ, τους δώσαμε την ικανοποίηση να προπαγανδίσουν μια χαρά... Ε όχι να χάνουμε από την ομάδα των Σκοπίων, αυτό δεν τρώγεται με τίποτα. Ελπίζω να το χάρηκαν οι βεντέτες που δεν καταδέχτηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Εθνική ομάδα. 

Λυπήθηκα και για την μικρή Εθνική στο πόλο, ήττα στην παράταση από την Σερβία στον ημιτελικό, θα παίξουμε απόψε στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο. Το είδα το παιχνίδι, παίξαμε καλά, αλλά παρόλο ότι είχαμε σχεδόν διπλάσιες προσπάθειες, είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια τους, ελπίζω να μην απογοητευτούν και να το παλέψουνε για την τρίτη θέση, που δεν είναι και λίγο. Με λίγη τύχη θα είχαμε τελειώσει το παιχνίδι στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αλλά το δοκάρι μας στέρησε την χαρά. Το πόλο έχει μέλλον, και χρειάζεται την στήριξη όλων μας.