Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Άσχετα από τις όποιες προσωπικές διαφωνίες που μπορεί να έχει καθένας από εμάς, το σταμάτημα της κυκλοφορίας της μοναδικής Πανιώνιας εφημερίδας, είναι άλλο ένα βήμα προς την φτήνια, άλλο ένα βήμα στην συρρίκνωση του Πανιωνίου.

Δεν έχω γνωστούς στην πόλη της Λυών της Γαλλίας, αναρωτιέμαι εάν το πρότυπο που ακολουθούμε περιλαμβάνει και την κατάργηση της Γαλλικής αντίστοιχης έκδοσης του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. 
Άραγε, για λόγους οικονομίας πάρθηκε αυτή η απόφαση?

Διαβάζοντας από άλλα μπλογκ πως ο Πανιώνιος Κόσμος θα σταματήσει να εκδίδεται, με έπιασε θλίψη. Αναρωτιόμουνα καιρό τώρα, γιατί λαμβάνουμε εμείς οι μπλόγκερ δελτία τύπου, αφού δεν είμαστε δημοσιογραφικοί οργανισμοί, ούτε έχουμε ενημερωτικό ρόλο. Όπως είπα στον κύριο Παπαδάκο (στην διάρκεια της εκδήλωσης για τον Τζαβέλα), παλιότερα έψαχνα τις ειδήσεις στα διάφορα δημοσιογραφικά sites (sport.gr, sport-fm.gr, κλπ), ενώ τώρα μου έρχονται οι "ειδήσεις" με email, γεγονός που με διευκολύνει, αλλά... η λήψη των δελτίων τύπου, με κάνει να αισθάνομαι πως... οι ιθύνοντες που αποφάσισαν αυτήν την ενέργεια, έχουν εσφαλμένη εντύπωση για τον ρόλο των μπλογκς. Έχω την εντύπωση πως αυτοί που αποφασίζουν, νομίζουν πως είμαστε ενημερωτικοί οργανισμοί, και όχι απλοί μπλόγκερς!!!

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ είναι η μόνη εφημερίδα του Πανιωνίου κόσμου, και η κατάργηση της έκδοσης και της κυκλοφορίας της, κάνει τον Πανιώνιο κόσμο πιο φτωχό στην ενημέρωση του. Όσες φορές αγόρασα την εφημερίδα μας, ένοιωσα περήφανος γιατί κρατούσα αυτήν την εφημερίδα στα χέρια μου. Από σήμερα, γίναμε ακόμα πιο μικροί.

Στην Δ εθνική, θα ήμασταν μεγαλύτεροι κι από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μαζί, ας το σκεφτούν σοβαρά οι υπεύθυνοι που αποφασίζουν με μοναδικό κριτήριο το κόστος, εάν το μοναδικό τους κριτήριο είναι  τα έσοδα και η οικονομική βιωσιμότητα, ας κάνουν τον Πανιώνιο ακόμα πιο μικρό, και ταυτοχρόνως ας συστήσουν μια εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών, θεατρικών δρώμενων, συνεστιάσεων ίσως, γάμων, βαπτίσεων κλπ, και τα έσοδα τους μπορεί να εκτοξευτούν στα ύψη!!! Ας φτιάξουν κι έναν παιδότοπο, με νεροτσουλήθρες κλπ, θα ξεσκιστούν στα φράγκα!!! Μια σούπερ λουξ παιδική χαρά επάνω στο γκαζόν, και οι γονείς γύρω γύρω στις εξέδρες, δεν θα ήταν κακή ιδέα...

Δεν θα κάνω σε καμιά περίπτωση κριτική στον Π.Κ. για όσα δεν μου άρεσαν σε αυτόν, γιατί η μη ύπαρξη του είναι ένα γεγονός πολύ πιο δυσάρεστο από τις όποιες ελλείψεις στην ύλη ή στις αγκυλώσεις στις πολιτικά ορθές απόψεις και στην υπεράσπιση των επίσημων θέσεων.
Εγώ προσωπικά, δεν θα γράψω ξανά "ειδήσεις" που να αφορούν τον Πανιώνιο. Θα πρότεινα σε όλους τους μπλογκερ να κάνουν το ίδιο. Να γράφουμε τις σκέψεις μας, αλλά όχι ειδήσεις, για να μην δίνουμε άλλοθι σε όσους νομίζουν ότι θα παίξουμε εμείς ενημερωτικό ρόλο.

Για παράδειγμα, δεν θα γράψω τίποτα για τον τάδε ή τον δείνα που δοκιμάζουμε. Για το ότι θα γίνει κάποια εκδήλωση, για τις τιμές των εισιτηρίων, κλπ. Θα γράφω την κριτική μου επί αυτών, όταν έχω να κάνω κριτική. Είδηση, δεν πρόκειται να ξανανέβει στο μπλογκ αυτό, εκτός κι αν εξακολουθεί να υπάρχει ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ή κάποια άλλη αντίστοιχη εφημερίδα. Εγώ δεν θα παίξω τον ρόλο της ηλεκτρονικής εφημερίδας. Αρνούμαι κατηγορηματικά.

8 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Σταματώ και γω την ανάρτηση ειδήσεων τουλάχιστον ωσότου διαψεύσει η ΠΑΕ το σταμάτημα της έκδοσης του Πανιώνιου Κόσμου, αν το διαψεύσει. Θα έχω μόνο σχολιασμό κάποιων σημαντικών ειδήσεων στις αναρτήσεις.
Άποψή μου είναι ότι το θέμα δεν το γέννησε η κάλυψη από τα blogs της ειδησεογραφίας αλλά το να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες περικοπές μη απαραιτήτων, κατά την άποψη των ιθυνόντων, εξόδων. Άλλωστε δεν χρειάζονται τα blogs να δημοσιεύουν τα δελτία τύπου της ΠΑΕ στο διαδίκτυο για να καλύψει η ΠΑΕ την ειδησεογραφία της, όταν έχει η ίδια δικό της site. Όπως μη απαραίτητος αγωνιστικά είναι ο Εστογιανόφ, έτσι μη απαραίτητος για την προβολή της ΠΑΕ κρίνεται και ο Πανιώνιος Κόσμος.
Εξάλλου ως εβδομαδιαίο έντυπο, ο Πανιώνιος Κόσμος δεν είχε τόσο ειδησεογραφικό χαρακτήρα αλλά περισσότερο σχολιαστικό και συνεντευξιακό και έδινε βήμα σε διακεκριμένους δημοσιογράφους του χώρου και του πανιώνιου ρεπορτάζ.

Σε κάθε περίπτωση το να σιγήσουμε ειδησεογραφικά υπέρ της συνέχισης της ύπαρξης του Πανιώνιου δημοσιογραφικού εντύπου, πιστεύω ότι ίσως ωφελήσει, αναδεικνύοντας πιο έμπρακτα τη στήριξή μας σε αυτό.

br fun_atic είπε...

Αντί να σιγήσουμε, μήπως είναι καλύτερο να στείλουμε όλοι μας από ένα κείμενο για το επόμενο τεύχος;

vassilis είπε...

Εγω διαφωνώ με τη σιγή. Επίσης διαφωνώ και με την αποστολή κειμένων.
Ο λόγος είναι ότι δεν δέχομαι οι αποφάσεις της διοίκησης να μου υπαγορεύουν τι θα κάνω.

Θα ήθελα να μάθω πόσα φύλλα πουλάει η εφημερίδα αυτή, πόσα στην Αθήνα και πόσα στην επαρχία. Αυτό θα μου έδινε μια πληροφορία πόσο αξίζει τον κόπο η συνέχιση της έκδοσης της πέρα από συναισθηματισμούς. Ας πουμε πέρσι με τα 2700 διαρκείας που αντιστοιχούν σε 1500-1800 οικογένειες πόσα φύλλα πουλούσε;

Επίσης αναρωτιέμαι γιατί ποτέ δεν έγινε μια δημοσκόπιση στα μπλογκς της εφημερίδας για το ποια άρθρα διαβάζουν πρώτα οι αναγνώστες. Ποια δεν διαβάζουν, τι θα ήθελαν να αλλάξει.

Ας ρωτήσουμε εμείς λοιπόν όλους αυτούς που μπαίνουν στις σελίδες μας. Πόσα φύλλα του Πανιώνιου Κόσμου έχετε αγοράσει. Ξεκινάω με τον ευατό μου : Κοντά στα 42.

Τι ποσοστό του τεύχους διαβάζετε την πρώτη μέρα; Προσωπικά μόνο Πατσουράκο, Λαδόπουλο και γενικά γνώμες. Συεντεύξεις ποτέ γιατί τις βαριέμαι, ιδιως παλαιμάχων.

Να δουμε λοιπόν ποια ακριβώς είναι η ανταπόκριση από τον κόσμο.

amanAM είπε...

Θα υπάρξει επόμενο τεύχος?

Από όσα διάβασα, κατάλαβα πως δεν θα ξαναδούμε τεύχος...

Εγώ δεν είπα να μην γράφουμε τις απόψεις μας, αλλά να μην αναδημοσιεύουμε τα δελτία τύπου. Δεν είμαστε ειδησεογραφικοί οργανισμοί, ούτε μπορούμε να υποκαθιστούμε εμείς την Πανιώνια εφημερίδα στο ενημερωτικό της έργο...

amanAM είπε...

ο Τσακίρης αντί να ψάχνει φταίχτες σε όσους κάνουν κριτική, ή σε όσους δεν έρχονται στο γήπεδο ή δεν αγοράζουν την εφημερίδα της ομάδας μας, να καταλάβει πως το ξενέρωμα μας το έχει μεταδώσει ο ίδιος (ιδίως από τον Κιντή και μετά), όπως μας μετέδωσε 4 χρόνια πριν την όρεξη και την καύλα του για τον Πανιώνιο!

vyruss είπε...

Ποιός κερδίζει, ο ταβερνιάρης που δεν κερνάει χαλβαδάκι με το λογαριασμό (εξοικονομεί το κόστος του χαλβά) ή αυτός που "χάνει λεφτά" κερνώντας (και κερδίζει τη φήμη του φιλόξενου και φιλότιμου ταβερνιάρη);

Το κλείσιμο του Π.Κ. θα είναι πισωγύρισμα και μια μέρα ντροπής για τον Πανιώνιο και η εξοικονόμηση των ψωροχιλιάρικων το χρόνο είναι ασήμαντη μπροστά στην απώλεια φωνής και παρουσίας.

Timoros είπε...

καποιο κολλημα πρεπει να εχει παθει το μπλογκ του μπρουφ, δεν ωγαζει ποστ

αφου σ'αρεσουν οι μικροι, δες αυτο που βρηκα στην κωλοβαρα μου σημερα

http://www.youtube.com/watch?v=eanNl-igHzA

καπου τρωμε κι εμεις 2 μπαλακια, και ειμουν σε εκεινο το εφιαλτικο ματς στο ρεντη

amanAM είπε...

κάτι παράξενο συμβαίνει με τα μπλογκς, τα σχόλια διαγράφονται από μόνα τους!!!

Μου έρχονται με ημέηλ οι αναφορές των σχολίων, αλλά στο μπλογκ δεν φαίνονται...

Δεν τα διαγράφω εγώ.