Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

0-0=0

Από ένα παιχνίδι που όλα ήταν για μηδέν (παρά το ακριβό εισιτήριο...), ξεχώρισε μόνο ένας παίκτης: Ο νέος μας τερματοφύλακας, ο Μάχο.

Άντε να πάρουμε και καμιά δεκαριά παίκτες, μπας και φτιάξουμε ομάδα, γιατί μόνο με τερματοφύλακα, δεν θα πάμε και πολύ μακριά. Από όλους τους άλλους παίκτες, κάποιοι έδειξαν κάποια στοιχεία, που για αναπληρωματικοί των 10 που πρέπει να πάρουμε, ίσως να είναι ικανοποιητικοί.

Πρόεδρε, απευθύνομαι σε εσένα όχι στον γιαλαντζί, βγάλε επειγόντως την στολή του Σκρουτζ Μακ Τσακ, με τέτοια ομάδα θα κλάψουμε πολύ, πολύ σύντομα!

Κάποτε έβαζες το χέρι στην τσέπη, και έφερνες παίκτες για να γουστάρεις και να γουστάρουμε κι εμείς, και τώρα... μετράς φραγκοδίφραγκα και ψάχνεις για τον Τζάμπα Όλα, όπως πολύ εύστοχα είπε άλλος μπλόγκερ.

Δεν αντέχουμε άλλο Σιόμο και Όβα σαν κεντρικό δίδυμο (όπως παρατάχτηκε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο), όχι άλλο Μπάλαμπαν να παίζει 10-15 λεπτά και μετά να σέρνεται, να πέφτει μόνος του, να χαλάει κάθε ενέργεια των άλλων. Εάν ο Μπάλαμπαν είναι ο πιο έμπειρος και αξιόλογος παίκτης μας, τότε... είμαστε χαμένοι από χέρι!!! Ο Κούκετς σαν δεξί χαφ δεν με έπεισε, ενώ ο αγωνιστής Κοντοές σαν αριστερό μπακ-χαφ είναι ανέκδοτο, παρά το φιλότιμο τρέξιμο που έριξε ο δύσμοιρος. Ο Όμο εγγύηση γκέλας σαν κεντρικός αμυντικός, γιατί πρέπει να περάσουμε ξανά αυτό το σπάσιμο νεύρων, ενώ ο Παράσχος είχε βρει τις θέσεις όσων ξέραμε? Πάλι καλά που έφυγε ο Μπαρόνι, γιατί θα τον βλέπαμε κι αυτόν σαν βασικό. Τον Μπουβάλ, γιατί δεν τον έβαλε? Έγιναν που έγιναν τα νεύρα μας τσατάλια, ας έμπαινε και ο Μπουβάλ, να γουστάρουμε κι άλλο!!! Ο μόνος λόγος για να δει κάποιος αυτό το παιχνίδι σήμερα, ήταν ο μαζοχισμός. Μπορούσαν να το διανθίσουν κι άλλο. Στο τέλος κινδυνεύσαμε να φάμε κι αυτογκόλ, αλλά το γλυτώσαμε.

3-4 από τους καινούργιους κάτι έδειξαν, αλλά ούτε είμαι βέβαιος ποιός είναι ποιός, ούτε καν αν είναι παίκτες μας ή όχι, οπότε δεν θα κάνω ιδιαίτερη κριτική σε καινούργιους ή σε προς αγοράν.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γραμμές ήταν κοντά, η κυκλοφορία καλούτσικη,  ικανοποιητική  αμυντική λειτουργία (χωρίς Όμους και Σιόβες) αλλά με ανύπαρκτη επίθεση. Ανύπαρκτη, Μια διπλή ευκαιρία χάθηκε, ο ένας πρέπει να ήταν ο Οσέι, ο άλλος ο Πούπο (?), είναι τρομερά απογοητευτικό να βλέπεις πως και φέτος, γκολ με το σταγονόμετρο θα βλέπουμε. Ο Σκούρτης έδειξε πως έχει την τεχνική κατάρτιση, ξέρει να κινηθεί, να δώσει πάσα, να δει τον ξεμαρκάριστο, αλλά... τι να κάνει μόνος του? Άσε που οι φήμες δεν είναι και οι καλύτερες, ως προς τον χαρακτήρα του... Καλά στοιχεία έδειξε και ο Σάμαρης, εάν ήταν ο Σάμαρης και όχι κάποιος άλλος...

Στο δεύτερο ημίχρονο, αρχίσανε οι γιόμες και όλοι πίσω, και αυτό επέτεινε κι άλλο την ήδη κακή εικόνα.Το δεύτερο ημίχρονο, πρέπει να ήταν χειρότερο και από εκείνο το παιχνίδι με την Λάρισα.

Εγώ θα λείψω, θα προσπαθήσω να αποτοξινωθώ από ότι έκανα τόσον καιρό, οπότε δεν θα μπαίνω συχνά στο ίντερνετ. Πάντως, θα παρακολουθώ και θα ενημερώνομαι. Δεν αποκλείεται να γράφω (σπάνια και που) αλλά... θα προσπαθήσω να μην μπαίνω στον πειρασμό, θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην ξεκούραση και σε ευχάριστα πράγματα.

Καλό καλοκαίρι σε όλους, και... ο Θεός να βάλει το χέρι του για τον Πανιώνιο. Όποιος πιστεύει, ας ανάψει κεριά, ας κάνει σολομωνικές, βουντού, ότι μπορεί ο καθένας, μπας και ξυπνήσει ο επενδυτής και κύριος μέτοχος, γιατί δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. με τέτοια εικόνα, τέτοιο στήσιμο ομάδας (του δευτέρου ημιχρόνου), τέτοια έλλειψη έστω και ενός παίκτη να πάρει μια πρωτοβουλία, να κάνει κάτι. Το ορεκτικό, ήταν τέτοιο, που προϊδεάζει για ένα γεύμα για τα μπάζα.

Δεν φέρνετε και τον Μποτρίνι, μπας και κάνει κάνα μαγικό? Τον Γκέλερ τον σκέφτηκε κανένας? Θα μπορούσε κι ο Γιούρι να είναι μια κάποια λύση!

Είναι πολύ νωρίς για κριτική για φυσική κατάσταση, αλλά... και για τον Αστέρα νωρίς είναι, μόνο για εμάς είναι νωρίς? Εάν δεν είχαμε μάγκα εργοφυσιολόγο, μπουσουλώντας θα τελειώνανε το ματσάκι οι δικοί μας?

Μάχο, Μανιάτης, Κεντρέ, Τζόνσον, Λάτκα, Κοντοές, Κούκετς, Τσότσαλιτς, Πούπο, Μπάλαμπαν, Οσέι
Στο 2ο ημίχρονο και οι: Σιόβας, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος, Σαλαλί, Σκούρτης, Ομο, Σάμαρης

5 σχόλια:

vyruss είπε...

Οι μεγάλες ελπίδες από την Αφρική Οσέι και Πούπο: ανύπαρκτοι. Ο Μπάλαμπαν δείχνει πλέον έντονα σημάδια βαρεμάρας.

Για το φιλότιμό του ξεχωρίζει ο Κοντοές, αλλά δυστυχώς έπαιζε σε λάθος θέση [δεύτερο αριστερό μπακ (;!;)]. Το ίδιο και ο Μανιάτης, αλλά αυτός φαίνεται πως είναι μια κλάση παραπάνω από τους υπόλοιπους στο γήπεδο.

Τα ταλέντα Σάμαρης και Σκούρτης δεν ακούμπησαν μπάλα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι φταίνει αυτοί για αυτό, ήταν γενικό το χάλι. Οι υπόλοιποι είχαν μάλλον το μυαλό τους στην παραλία.

Ευτυχώς με τον Μάχο δε θα "γράφει" κάθε σουτ των αντιπάλων όπως είχαμε συνηθίσει, είναι πολύ καλός ο Γιούργκεν.

amanAM είπε...

ο Σκούρτης ακούμπησε την μπάλα 3-4 φορές. Την μια εξ αυτών, προσπάθησε μια ατομική ενέργεια, αλλά έχασε το κοντρόλ, ενώ τις άλλες μοίρασε όμορφες πάσες σε ξεμαρκάριστους που έκαναν κίνηση, αλλά εκείνοι τα σκάτωσαν.

Αυτό που μου άρεσε ήταν άλλο: Ήταν κινητικός, προσπαθούσε να ξεμαρκαριστεί χωρίς μπάλα αλλά μπαλιά δεν ερχόταν, γενικά έδειξε πως είναι σέντερ φορ, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που κατά καιρούς έχουν παίξει σε αυτήν την θέση τα τελευταία χρόνια, και δεν γνώριζαν τα στοιχειώδη.

Με τον Σκούρτη λοιπόν, επιτέλους αποκτήσαμε έναν γνήσιο επιθετικό. Ας ελπίσουμε μονάχα πως οι φήμες για τον χουτο-χαρακτήρα του δεν θα επαληθευτούν.

amanAM είπε...

Εμείς οι πληβείοι της θύρας 2, έχουμε τον ήλιο κόντρα, ενώ οι πατρίκιοι της θύρας 4-5-6 ρομαντζάρουν βλέποντας το φεγγάρι να περνάει.

Στην θύρα 4, δεν έχεις έναν επόπτη κοντά να βρίζεις, ο χθεσινός ο άθλιος, από τα φιλικά έδειξε τις προθέσεις της διαιτησίας. Στο 90 έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ επίθεση που έβγαιναν 2 μόνοι τους, ενώ νωρίτερα, ο καραγκιόζης ο διαιτητής, έκοψε επιθετικό που έβγαινε μόνος του και πάλι, για να υποδείξει φάουλ που προηγήθηκε, χωρίς να αφήσει το πλεονέκτημα.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, αλλά κι αν υπήρχε πιθανότητα να είχε, δεν θα άφηνε ο διαιτητής, με τα τόσα σφυρίγματα...

Η πρόγευση της διαιτησίας, δεν αφήνει και πολλές ελπίδες γι το τι θα βλέπουμε φέτος.

amanAM είπε...

Από τον Αστέρα, μου άρεσε πολύ ο τερματοφύλακας στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ντεγκρά.

Δεν μου άρεσε σαν τερματοφύλακας (άλλωστε θεατής ήταν ο άνθρωπας), μου άρεσε σαν μαλλί, τι όμορφο μαλλί ήταν αυτό, κουκλίστικο, με σουπλίν το πλένει και είναι τόσο αφράτο?

Ωραίο κορμί, είχε και ένας μαύρος του Αστέρα, μιλάμε ο τύπος έχει λιώσει στα βάρη και στο μποντυ μπιλντιγκ, κάτι μπράτσα, κάτι πλάτες, τα μούσκουλα του ήταν καταπληκτικά.

Εάν ο τρίφυλλος ντουλάπος έριχνε ένα πήδουλο στον μαλλιά, το όλο θέαμα θα αναβαθμιζόταν!!!

br fun_atic είπε...

εδώ και μερικά χρόνια νόμιζα ότι 0 + 0 κάνει 14 :)