Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Φασαρίες στην Ν Σμύρνη

Για το θέμα των επεισοδίων στην Ν Σμύρνη, καθώς και για όλα όσα θα ακολουθήσουν (δυστυχώς), θέλω να τοποθετηθώ με πλήρη σαφήνεια.

Όσο θα υπάρχουν απόψεις του τύπου ότι...."Είναι στη φύση του ομαδικου αθλητισμου σαν ειρηνικη εκδοχη της πολεμικης αντιπαραθεσης" ... τόσο θα συνεχίσουν να υπάρχουν κάποιοι φασίζοντες ένθεν κακείθεν, που θα μεταφέρουν την πολεμική τους αντιπαράθεση στις κερκίδες ή στους δρόμους.

Όταν συνειδητοποιήσουμε πως το ποδόσφαιρο είναι κυρίως θέαμα και όχι πόλεμος, τότε θα πάψει να προσελκύει τέτοιους οπαδούς. Δυστυχώς, σε περιόδους κοινωνικής σήψης, οι ελπίδες πως θα επιδειχθεί ωριμότητα, είναι μηδαμινές.

Όταν καταλάβουμε πως το ποδόσφαιρο κατ αρχάς είναι αθλητισμός, επαγγελματικός μάλιστα, τότε ίσως να αποκτήσουμε παίκτες που θα είναι αθλητές κατ αρχάς, που θα τρέχουν, θα μαρκάρουν, θα τριπλάρουν, θα εφαρμόζουν συστήματα, και θα προσφέρουν το θέαμα που αναζητάμε. Τότε θα έρθουν και τα αποτελέσματα!

Με τα μυαλά που κουβαλάνε πολλοί, ποιός θα σταματήσει τις πέτρες, τα βεγγαλικά, και ποιός ξέρει τι άλλο, που θα πέφτουν βροχή του χρόνου στο παιχνίδι μας με τον ΠΑΟ?

Ακόμα και να κερδίζουμε 4-0 πριν κερδίσει το πρώτο κόρνερ ο ΠΑΟ, τι θα γίνει όταν θα πλησιάσει παίκτης του ΠΑΟ στο κόρνερ, δίπλα στην θύρα 3?
Πόσες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών θα φάμε? Πόσους βαθμούς θα χάσουμε? Ποιός ξέρει!!!

Η ΠΑΕ να πάρει μέτρα από τώρα, και να πάψουν να παραχαϊδεύουν τους μάγκες της 3, καθώς και όσους πρώην Πάνθηρες έχουν μεταναστεύσει στο κέντρο της 2.

Στην Γ.Σ. είχα την ευκαιρία να μιλήσω προσωπικά με έναν πάνθηρα, ένα πολύ αξιόλογο παλικάρι, αλλά όταν του είπα πως πρέπει να σταματήσουν να συμπεριφέρονται έτσι, στους αγώνες με τις ομάδες του ΠΟΚ, λίγο πολύ μου είπε πως δεν το συζητάει, ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια, θα γίνουν του χρόνου τα ίδια και χειρότερα.
Άρα, δεν είναι θέμα αυθόρμητης οργής, αλλά θέμα προσχεδιασμένης συμπεριφοράς.

Όταν ένας στρατηγός δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στον στρατό του, τότε αυτός είναι πολύ λίγος για στρατηγός. Εάν θέλετε να θεωρείστε στρατιώτες του Πανιωνίου, αγαπητοί Πάνθηρες, τότε πολεμήστε για το καλό της ομάδας, μην την καταδικάσετε μόνοι σας, δίνοντας νίκες στους "εχθρούς" μας. Οι δε στρατηγοί σας, είναι πολύ ανεπαρκείς για τον ρόλο τους.

Αυτά τα ολίγα, περί αυτών των πολλών.

2 σχόλια:

amanAM είπε...

Μόνο η αστυνομία δεν πίστευε ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ είχαν προκαθορίσει μέσω ίντερνετ το ραντεβού τους στην Λαμία, όπου είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί το Final - 4 του Κυπέλλου χάντμπολ. Ολη αυτή την εβδομάδα είχε αναπτυχθεί η σχετική φημολογία, την οποία όμως δεν αξιολόγησε σωστά, όπως αποδείχθηκε, δυστυχώς, από το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα ήταν η... κατεδάφιση της Λαμίας από τους χούλιγκανς, αλλά και η καταστροφή ενός πολύ ωραίου γυμναστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι οπαδοί μπήκαν στο γυμναστήριο χωρίς έλεγχο, καθώς ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονταν απέξω δεν επαρκούσε για να γίνει ενδελεχής έλεγχος.


http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=66046

amanAM είπε...

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ μίλησε για συνθήκες πολέμου, ενώ έριξε σαφείς ευθύνες στην αστυνομία: "Μετά τα γεγονότα που έγιναν τα ξημερώματα πίστευα ότι δεν έπρεπε να γίνει το Final-4. Μετά κάναμε μια σύσκεψη μαζί με τους φορείς και την αστυνομία. Ζήτησα από τον ταξίαρχο να μου διαβεβαιώσει εγγράφως ότι μπορεί να γίνει ο αγώνας. Κρατήσαμε, μάλιστα, και πρακτικά", τόνισε ο Σίμος Λαζαρίδης στον Sentra Fm και συμπλήρωσε:

"Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο από την πλευρά της αστυνομίας. Μας είπαν ότι με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα μπορούσε να γίνει ο αγώνας. Επί 20 λεπτά μέσα στο γήπεδο γινόταν πόλεμος. Δε βρέθηκε ένας άνθρωπος να κάνει μια σύλληψη. Ο Δήμος δεν ήθελε να γίνει ο αγώνας, καθώς πίστευε ότι οι οπαδοί της ομάδας που θα έχανε θα έβγαινε στους δρόμους και θα γίνονταν επεισόδια. Επίσης η αστυνομία πίστευε ότι αν δεν γίνονταν ο αγώνας οι οπαδοί θα διασκορπίζονταν στους δρόμους της Λαμίας. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Δυστυχώς βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σίμος Λαζαρίδης.