Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

επίλογος?

Τον πρώτο καιρό με ενοχλούσε η καχυποψία ορισμένων σε ότι κι αν έλεγα, ο τρόπος που με αντιμετώπιζαν, αλλά και ότι κάποια στιγμή που άνοιγαν κάποια στόματα, αρχίζανε κατηγορητήρια για θέματα που εγώ σαν απλός φίλαθλος δεν γνώριζα.

Μετά από κάποιο διάστημα κοντά σε Πανιώνιους, συνήθισα και δεν έδινα σημασία.

Τώρα καταλαβαίνω, πως οι μεν έχουν ράμματα για την γούνα των δε και τούμπαλιν, και κατηγορώντας  ο ένας τον άλλον, νομίζουν πως φαίνονται οι ίδιοι έντιμοι.

Ένας έντιμος, δεν αντέχει σε τέτοιο περιβάλλον. Ή αποστασιοποιείται ή γίνεται ένα με τα σκατά.

Σε ότι αφορά τον Πανιώνιο, η σχέση μου ήταν ανέκαθεν αλτρουιστική, δεν είχα και δεν σκόπευα ποτέ να έχω κάποια θέση, κάποιο ίδιον συμφέρον, κάποια ιδιότητα και ρόλο, ούτε βέβαια θα μπορούσα (ή θα ήθελα) να είμαι μέλος σε κάποιο μαγαζάκι ή παραμάγαζο.

Τρίτο δρόμο δεν γνωρίζω. Όταν αρχίζεις να βλέπεις και να καταλαβαίνεις κάποια πράγματα, δεν μπορείς να το παίζεις ανυποψίαστος. Όσο είσαι ανυποψίαστος, όλα είναι αλλιώς. Μετά δεν μπορείς να παριστάνεις κάτι που δεν  είσαι.
Εάν μετά την αλλαγή στο τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα, εσύ το παίζεις ανυποψίαστος, τότε γίνεσαι συνένοχος αυτών που καλύπτεις.

Δεν είμαι δικαστής για να δώσω δίκιο σε κανέναν, ούτε μπορώ να μάθω τα πάντα για να σχηματίσω αντικειμενική γνώμη. Άλλωστε οι πιο ισχυρές σχέσεις, πιο ισχυρές κι από δεσμούς αίματος, πιο ισχυρές κι από φιλίες κλπ, είναι οι σχέσεις συνενοχής.
Εγώ δεν έχω τέτοια σχέση με κανέναν στον Πανιώνιο, οπότε είναι λογικό η σχέση μου με τον Πανιώνιο και τους ανθρώπους του, να είναι ένας αδύναμος κρίκος.

Ακόμα κι αν συνεχίσω να χαζολογώ στο μπλογκ, από δω και πέρα όλα μέσα μου έχουν αλλάξει, δεν έχω την ίδια χαρά, δεν έχω την ίδια διάθεση να προτείνω πράγματα, να προσπαθώ να διορθώσω λάθη, και να συντελώ (με τον τρόπο μου) στο να βελτιώνεται αυτό που παίρνω σαν φίλαθλος αλλά και αυτό που παίρνουν οι αθλητές, τα παιδιά μας.

Δεν ξέρω αυτήν την στιγμή εάν αυτός είναι ο επίλογος αυτού του μπλογκ, ίσως και να είναι, μπορεί να αλλάξει η διάθεση μου αργότερα και να βρίσκω ξανά χαρά στο να καταγράφω τις σκέψεις και τις απόψεις μου σχετικά με τον Πανιώνιο (και όχι μόνο).  Αυτήν την στιγμή αισθάνομαι ότι δεν αξίζει να ασχολούμαι. Ο μόνος λόγος που το έκανα ήταν ότι με χαροποιούσε όλο αυτό, κι αυτή η χαρά έχει εκλείψει αυτήν την περίοδο.

Απολογιστικά θα έλεγα πως και μόνο το ότι χάρη στην γκρίνια μου, κάποιοι σημαντικοί κατά την γνώμη μου άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και τώρα 30 και περισσότεροι άνθρωποι μπορούμε και γυμναζόμαστε με τους Πανιώγερους, θεωρώ ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για κάτι πολύ καλό. Δεν θεωρώ χαμένο ούτε τον χρόνο ούτε τον κόπο μου. Όλα τα καλά που έγιναν αυτά τα χρόνια θα τα κρατήσω σαν πολύτιμα πετράδια, κι ότι με στενοχώρησε κατά καιρούς θα τα ξεχάσω, όσα δεν έχω ήδη ξεχάσει... 

Δεν έχει νόημα να θυμάσαι δυσάρεστα πράγματα, όσο ασχολείσαι με αυτά γεμίζεις δηλητήριο και πίκρα, ενώ τα καλά και τα ευχάριστα σε γεμίζουν με χαρά και δύναμη για να συνεχίσεις την ζωή σου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όσους στενοχώρησα,  πίκρανα ή πλήγωσα. Είμαι βέβαιος πως έκανα λάθη, και οφείλω να τους ζητήσω να με συγχωρέσουν.

30 σχόλια:

vassilis είπε...

Αντώνη διαφωνώ απολυτα με την αποχώρηση σου.

Ζούμε σε μια κοινωνία προχωρημένης σήψης και διαφθοράς (για να το πω ευγενικά). Σε αυτή την κοινωνία δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι ο χώρος του αθλητισμού θα μείνει αμόλυντος. Κάποτε πέσαμε κατηγορία γιατί όλοι οι αλλοι τα κάνανε πλακάκια μεταξύ τους και ο δικός μας ΔΕΝ αγόρασε το τελευταίο παιγνίδι και κατηγορήθηκε γι αυτό ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.

Σε μια τέτοια κοινωνία διαφθοράς πρόσωπα όπως ο Μπέος και ο Ψωμιάδης βρίσκουν πρόσφωρο έδαφος και δρουν.

Από τη στιγμή που συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό σε όλες τις εκφάνσεις του θα συναντάμε συνεχώς τη βρωμιά και τη σαπίλα. Τα παιδιά μας πάνε πόλο. Είμαστε σίγουροι ότι τα διπλανά παιδιά σε μερικά χρόνια δεν θα έχουν πάρει ουσίες για να παίζουν αυτά; Ότι κάποιοι προπονητές δεν θα παίρνουν φακελάκια; Ότι στις εθνικές και στις προεθνικές θα πηγαίνουν οι καλύτεροι και όχι αυτοί που έχουν προσβάσεις; (αναφέρομαι στο μέλλον σε πιθανές καταστασεις και όχι στη σημερινή ομάδα και προπονητές). Κάθε φορά που θα συναντάμε αυτή τη σαπίλα θα φευγουμε; Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το πως μπορεί να σταθεί ένα αθλητικό σωματείο με ιδανικά μέσα σε αυτή τη σαπίλα. Μεθαύριο έχουμε συνέλευση στον ερασιτέχνη που η διοίκηση θα κατηγορηθεί για την υποβάθμιση των αγωνιστικών τμημάτων του ερασιτέχνη. Αν φύγουμε όλοι που θέλουμε καθαρό αθλητισμό ποιος θα μείνει να απαιτήσει καθαρά τμήματα έστω και σε χαμηλότερες κατηγορίες;

Οσο για τον Μπέο. Ναι έκανε και καλά πράγματα στον Πανιώνιο με κυριότερο την ένταξη του στο νόμο Βενιζέλου. Η μετέπειτα όμως συμπεριφορά του και πορεία του θεωρώ ότι έπνιξαν αυτά τα καλά και δημιούργησαν ένα μεγάλο αρνητικό πρόσημο στην αποτίμηση του. Συνεπώς ήταν μεγάλο λάθος η κίνηση των παλαιμάχων.

amanAM είπε...

Δίκιο έχεις. Έβαλα και ένα ερωτηματικό στον τίτλο, για να αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσω να γράφω, όταν θα βρω διάθεση για κάτι τέτοιο.

Άλλος ένας λόγος να συνεχίσω, είναι πως όταν ξεκίνησα, ξεκίνησα γιατί δεν άντεχα να διαβάζω ότι υπήρχε εκείνη την εποχή χωρίς να μπορώ να σχολιάσω, να διαφωνήσω, να πω την δικιά μου γνώμη.

Είχα στείλει κάποια emails στο μοναδικό εκείνη την εποχή blog, και... ποτέ δεν πήρα απάντηση.

Με τα blog που ξεφύτρωσαν εν συνεχεία, μαζί με το δικό μου, δημιουργήσαμε ένα δίκτυο ελεύθερης έκφρασης των απόψεων μας, καθώς και των απόψεων που φιλοξενούμε.

Κι αυτό ήταν μια mini επανάσταση για εκείνη την εποχή.

Χωρίς να θεωρώ ότι δεν υπήρξαν και παρατράγουδα, γενικά όμως θεωρώ πως τα blogs ωφελήσαμε στην δημιουργία μιας νέας αντίληψης.

NK99 είπε...

Περιγράφεις τον κόσμο του Πανιωνίου χωρισμένο σε αντιμαχόμενες φατρίες.

Μπορείς να εκτιμήσεις πόσοι μπορεί αν είναι αυτοί? ....και πόσοι αυτοί που δεκαετίες πηγαίνουν στο γήπεδο, πληρώνοντας το εισίτήριο και με αυτό τον πολύ απλό τρόπο αλλά πολύ σημαντικό υποστηρίζουν και βοηθούν τον σύλλογο χωρίς να προσδοκούν θέσεις, αξιώματα, χρήματα, ψήφους, εξουσία ή οτιδήποτε άλλο? Που η πορεία του συλλόγου το μόνο που μπορεί να επηρεάσει είναι η ψυχική τους διάθεση και τίποτε άλλο?

Σε αυτούς έπρεπε να είχε απευθυνθεί ο Τσακίρης και όταν το έκανε κάποια στιγμή είδαμε πόσα διαρκείας έγραψε το κοντερ.

amanAM είπε...

Τα μέλη του ερασιτέχνη δεν ξεπερνάνε του 150 άντε 200 άτομα. Από αυτούς μας διοικεί μια ομάδα ανθρώπων, που κατάφεραν να μαζέψουν 70-80 ψήφους.

Αυτοί οι 70-80 που υποστήριξαν με την ψήφο τους την νυν διοίκηση (καλή-κακή δεν την κρίνω αυτήν την στιγμή), είναι 3-4 φατρίες αν δεν κάνω λάθος. Οι μειοψηφήσαντες είναι άλλες 3-4 φατρίες.

Υπάρχουν και ελάχιστοι ανεξάρτητοι μεμονωμένοι.

Γενικές συνελεύσεις και εγκρίσεις δεν παίζουν, διοικητικά έχουμε κάτι σαν χούντα. Θεωρητικά σε 1 μήνα πρέπει να προκηρυχτούν εκλογές, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα, όταν αποφασίσει η χούντα, τότε θα τις προκηρύξει...

Από αυτό το μείγμα ανθρώπων και συμφερόντων, έχουν προκύψει οι άνθρωποι που διοικούν την ΠΑΕ.

Οι άνθρωποι που αγαπάνε τον Πανιώνιο, είναι δεκάδες χιλιάδες. Τότε που έπιασε ο Τσακίρης τον κόσμο στο φιλότιμο, φτάσαμε σχεδόν στις 3 χιλιάδες διαρκείας.

Αυτοί όλοι δεν άλλαξαν ομάδα. Απλά δεν αντέχουν το θέαμα, δεν αντέχουν την ξεφτίλα της παραρτηματοποίησης, δεν αντέχουν την βρωμιά και την ασχήμια, δεν έρχονται στο γήπεδο γιατί δεν αισθάνονται να το κάνουν.

Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο κόσμος του Πανιωνίου έχει γυρίσει τις πλάτες του στην ομάδα, είναι οι 150 που κάνουν κουμάντο με τις ψήφους τους και τις ενέργειες τους.

NK99 είπε...

Αυτό πιστεύω και εγώ.

Ο Πανιώνιος θέλει έναν Λιανό όχι απαραίτητα τον ίδιο που θα διοικεί με δικούς του ανθρώπους επαγγελματίες (που θα πληρώνονται) και ο οποίος θα φροντίζει να μην βάζει μέσα την ΠΑΕ.

Οι οπαδοί πρέπει να αναλάβουν τον ρόλο τους.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ BLOGS
άντε και κανένα παγκόσμιο.

Αυτά για την ΠΑΕ.

Για τον ερασιτέχνη όποιος θέλει να είναι εθελοντής θα είναι καλοδεχούμενος.

Το πρόβλημα είναι ότι για να έρθει ένας Λιανός πρέπει η ομάδα να απαλλαγεί από τα χρέη και ο τρόπος για να συμβεί αυτό είναι οδυνηρός.

Εγώ αυτό πιστεύω. Μπορεί οι περισσότεροι να διαφωνούν μαζί μου και τους καταλαβαίνω διότι ποιος θέλει την ομάδα στη Δ?

Άλλη πρόταση όμως που να βγάζει τον σύλλογο από τη μιζέρια υπάρχει?

Ο Ηρακλής είναι στη Β. Αν δεν ανέβει φέτος θα το κάνει του χρόνου. Νομοτελειακά.

Εμείς που θα είμαστε του χρόνου?

amanAM είπε...

Άκου να δεις, και κοίτα να ακούσεις...

Αυτοί που διοικούν τώρα, πριν διοικήσουν αλλά και τον πρώτο καιρό που είχαν αναλάβει, σε κατ ιδίαν συζητήσεις, καλοέβλεπαν την ιδέα να πέσει κατηγορίες η ποδοσφαιρική ομάδα και να διαγραφούν τα χρέη. Άλλωστε αυτήν την λύση την εφάρμοσαν στο πόλο, έριξαν την γυναικεία ομάδα και έχουν φέρει την ανδρική σε σημείο να είναι κι αυτή με το ένα πόδι στην Α2.

Τολμώ δε να πω, πως... όταν δεν έχεις μαντήλι να κλάψεις, το να συντηρείς κάτι δαπανηρό μου φαίνεται κι εμένα παράλογο. Άρα δεν θεωρώ πως είναι τόσο τραγικό να χάσουμε κατηγορίες εάν δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τις ομάδες μας εκεί που θέλουμε.

Όμως μετά από μικρό διάστημα στην "εξουσία", οι διοικούντες έκαναν και κάνουν τα πάντα για να σωθεί η ποδοσφαιρική ομάδα, και μόνο αυτή, αν και επισήμως προεκλογικά διατεινόντουσαν πως τους ενδιαφέρει μόνο ο ερασιτέχνης, ο πολιτισμός (Ορφέας κλπ), ο μαζικός αθλητισμός, κλπ.
Πως δεν ξέρουν, και δεν θέλουν α διοικήσουν την ΠΑΕ.
Αυτά έλεγαν.
Στην πράξη όμως άλλα συνέβησαν.

Τι καλό έχει να πέσει η ομάδα στην Δ εθνική λόγω χρεών? Παύουν όλα τα χρέη στην ομάδα, και μεταφέρονται προσωπικά σε όσους διοίκησαν!!!

Δηλαδή, όσοι δημιούργησαν τα χρέη αυτά, καθίστανται υπεύθυνοι με την προσωπική τους περιουσία, και ο Πανιώνιος γίνεται πεντακαθαρίδης, έχοντας απλώς τον Γολγοθά να σταθεί στα πόδια του και να ξανανέβει σε λίγα χρόνια.

Καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας, γιατί κάποιοι κάνουν εμφανώς ή από τα μετόπισθεν αγώνα για να συντηρείται αυτή η ομάδα παρά τα προβλήματα.

Μπορεί επίσης να καταλάβει, πως όποιος δεν εμπλέκεται και δεν υποστηρίζει (ή υποστηρίζεται) από εμπλεκόμενους, μπορεί να μην βλέπει αρνητικά αυτό το ενδεχόμενο.

Θετική άποψη για το ενδεχόμενο αυτό, θα έχει και όποιος θα ήθελε να αγοράσει το πακέτο των μετοχών και να διοικήσει την ομάδα. Αυτό γιατί θα στοιχίσει πολύ λιγότερα να ανεβάσεις ξανά την ομάδα από την Δέλτα Εθνική, παρά να πάρεις στα χέρια σου ένα πηγάδι χωρίς πάτο, που από παντού θα ξεφυτρώνουν και νέα-παλιά χρέη.

Αυτή η μάχη συμφερόντων, δεν παίζεται μόνο στον Πανιώνιο, αλλά και στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ, και παίχτηκε και στον Ηρακλή.

Και δεν είμαστε οι μόνοι.

Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί κάθε φορά που το μαχαίρι φτάνει στον λαιμό, δια μαγείας κάποια χρήματα βρίσκονται πάντα. Για ενημερότητες φορολογικές και ασφαλιστικές, για εγγυητικές, κλπ. Κάποιοι που απεύχονται να μπλέξουν χειρότερα, προφανώς εξαναγκάζονται να δώσουν κάτι τις, μέχρι να βρούνε τρόπο να γλυτώσουν οριστικά.

Αυτά έχω καταλάβει εγώ. Μπορεί να μην τα ξέρω όλα, αλλά από όσα ξέρω και ακούω, σε αυτά τα συμπεράσματα έχω καταλήξει.

Μην ξεχνάμε πως σύμφωνα με τον νόμο, οι μετοχές μιας ΠΑΕ δεν μπορούν να ανήκουν σε Ερασιτεχνικό σωματείο, και ότι ο Ερασιτέχνης κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο πρέπει να είναι μόνο στο μιλητό.

Πως μπορεί να εγκρίθηκε η μεταβίβαση των μετοχών από τον Τσακίρη στον Ερασιτέχνη, και πότε άραγε έγινε όντως κάτι τέτοιο?

Άλλο οι διάφοροι απλήρωτοι να έχουν απέναντι τους τον "κακομοίρη" τον Τσάβαλο και τον μπατιρισμένο ερασιτέχνη, κι άλλο να έχουν τον καραβοκύρη Τσακίρη.

Εγώ αυτά καταλαβαίνω. Πως μετά την λύση Κιτνή, ο πρώην μεγαλομέτοχος αναγκάστηκε να βρει την λύση "ερασιτέχνης", για να σκαπουλάρει από όσα μπορεί, έτσι όπως έμπλεξε, αφού αυτοχαρακτηρίστηκε ηλίθιος που έμπλεξε έτσι κι αλλιώς.

Αυτή είναι η κατάσταση, όπως την βλέπω εγώ.



amanAM είπε...

10% είναι το maximum που μπορεί να έχει ο Ερασιτέχνης στην ΠΑΕ, σύμφωνα με τον νόμο.

amanAM είπε...

Ο Λιανός ήθελε να πάρει την ΠΑΕ, εάν θυμάσαι, αλλά ζητούσε εγγυήσεις πως... δεν θα πληρώσει αυτός για τα προηγούμενα χρέη, και θα τα αναλάβουν οι προηγούμενοι.

amanAM είπε...

... και έλαβε την απάντηση πως η ομάδα είχε περίπου ενάμιση εκατομμύριο ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία παρουσιαζόντουσαν σαν κέρδη!!!

Ποιός σοβαρός άνθρωπος, είτε ο Λιανός είτε άλλος, θα έμπλεκε σε τέτοιο πρόβλημα, να πετάξει τα λεφτά του και να μην ξέρει πόσα θα χρωστάει στο τέλος?

amanAM είπε...

Ελπίζω να σε κάλυψα πως τα βλέπω εγώ και τι έχω καταλάβει. Το μόνο που δεν απάντησα, είναι το που θα βρισκόμαστε του χρόνου.

Αυτό δεν το ξέρω. Δεν ξέρω καν αν θα υπάρχουμε του χρόνου. Μπορεί να κοιτάμε τα ραδίκια ανάποδα, και να μην μας νοιάζει τίποτα!!!

amanAM είπε...

Θέλω να επισημάνω, πως όλο το πιο πάνω σενάριο, είναι αυτά που εγώ έχω καταλάβει. Πιθανόν να μην είναι όλα έτσι και να έχω καταλάβει λάθος τα πράγματα.

Όταν η ενημέρωση είναι ελλιπής, είναι με μισόλογα, είναι με υπονοούμενα, είναι ήξεις αφήξεις, αναγκαστικά καταλήγεις σε συμπεράσματα και σε σενάρια που ενδεχομένως να έχουν ή και να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Εάν λοιπόν έχω κάνει λάθη σε όσα γράφω, ας αναλογιστούν αυτοί που ξέρουν τα γεγονότα καλύτερα, πως εγώ (και ποιός ξέρει πόσοι ακόμα) ένας απλός φίλαθλος αντιλαμβάνομαι τα πράγματα λάθος, και πως αυτοί που ξέρουν καλύτερα έχουν τις ευθύνες τους για τις παρανοήσεις που έχω κάνει εγώ και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι.

Μην αναρωτιούνται λοιπόν που είναι ο κόσμος που δεν πατάει στο γήπεδο. Ο κόσμος, εάν είναι ενημερωμένος και εμπιστεύεται αυτούς που διοικούν την ομάδα, θα δείξει με την παρουσία του και το εισιτήριο του την συμπαράσταση του σε αυτούς που παλεύουν για το καλύτερο.

Όταν υπάρχουν σκοτεινά σημεία, φήμες, σενάρια, και ο καθένας (όπως κι εγώ) φαντάζεται τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπει, τότε είναι λογικό ούτε να εμπιστεύεται, ούτε να υποστηρίζει.

br fun_atic είπε...

@ΝΚ99
Τα παγκόσμια είναι μια πολύ σοβαρή διοργάνωση. Πρώτος λόγος. Είναι το μόνο μέρος που μπορείς να βρεις συγκεντρωμένους Πανιώνιους χωρίς ο ένας να ρίχνει μαχαιριές στον άλλο.Δεν ειναι τυχαίο ότι αν και γνωριστήκαμε στα τυφλά έχουμε γίνει τόσο καλοί φίλοι. Έχουμε δεχθεί τους πάντες, ακούμε τους πάντες, μιλάμε και στο τέλος φεύγουμε όλοι μαζί ως παρέα έχοντας βγάλει κάποια συμπεράσματα (αυτό τις φορές που δεν πήγαμε απλά και μόνο για φαγητό και παρέα). Αυτό δεν υπάρχει στον Πανιώνιο. Κρίμα βέβαια γιατί αν υπήρχε σε μεγαλύτερη κλίμακα, τα πράγματα στην ομάδα θα ήταν πολύ καλύτερα.
Δεύτερος λόγος: Ποτέ δεν διέρρευσε προς τα έξω κουβέντα που έγινε σε παγκόσμιο κόντρα στο κουτσομπολιό των καφενείων. Ο λόγος και πάλι απλός. Ανήκουμε στην κατηγορία των απλών φιλάθλων που αναφέρεις. Κανένας δεν ήταν αναμεμειγμένος σε φατρίες και ομαδούλες.
Σίγουρα τα παγκόσμια δεν είναι ιδανικά. Σίγουρα δεν αρέσουν σε όλους. Προσωπική μου γνώμη βέβαια ότι δεν αρέσουν σε όσους έρχονται στον Πανιώνιο για τα προσωπικά τους συμφέρντα ή για να εκτονώσουν τον ψυχισμό τους.
Μακάρι στον Πανιώνιο να μην υπήρχαν στεγανά. Μακάρι ο κάθε φίλαθλος να μπορούσε να περάσει από παντού, χωρίς να του κολλήσουν ταμπέλες. Μακάρι να βλέπαμε ο ένας τον άλλο σαν αδελφό Πανιώνιο και όχι σαν μέλος αντίπαλης φατρίας.Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν και σου μιλάω για τα παγκόσμια, στην πραγματικότητα αναφέρομαι (και συμφωνώ) σε πράγματα που έχει γράψει ο Αντώνης.

NK99 είπε...

Είχα την εντύπωση ότι η διοίκηση πρωτοδικείου είναι υπέυθυνη για τα χρέη που δημιούργησε.

Δεν έχω σε εκτίμηση την νυν διοίκηση αλλά το γεγονός ότι δεν δημιούργησε επιπλέον χρέη της το πιστώνω. Το ότι παίρνει παίκτες που τους ξέρει μόνο η μητέρα τους το θεωρώ προς την σωστή κατεύθυνση.

Η προηγούμενη του διαχρονικού που πήρε αριστερο μπακ με συμβόλαιο 300 και προπονητή(?)με 500 δεν δίνω δεκάρα αν του πάρουν και τα σώβρακα οι πιστωτές.

Στην πραγματικότητα δεν ξέρει κανείς πως μπορεί να απεμπλακεί ο Πανιώνιος από μία κατάσταση χωρίς φως στο τούνελ. Το χειρότερο είναι ότι δεν φαίνεται να το ψάχνει κανείς. Θα ακούμε λοιπόν για παράξενους τύπους που θέλουν για κάποιο λόγο ανα πάρουν τον Πανιώνιο και θα βιώνουμε αυτό που συμβαίνει σήμερα.

BRF

Αυτά που έχεις κάνει για τον Πανιώνιο δεν ξέρω αν και εσύ έχεις συνειδητοποιήσει πόσο σπουδαία είναι και τι μπορεί να προσφέρει ένας οπαδός χωρίς να γίνεται τσιμπούρι του συλλόγου.

Όσοι λοιπόν είναι ενάντια στις φατρίες που εκπροσωπουν προσωπικά συμφέροντα, όσοι είναι απλά οπαδοί που θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο στα παγκόσμια και να γράφουν κανένα σχόλιο ας διαχωρίσουν τη θέση τους από τα τσιμπούρια.



amanAM είπε...

@NK

ότι και να πει κανείς για τους προηγούμενους, θα είναι λίγο. Οι νυν τουλάχιστον, πραγματικά έχουν προσπαθήσει και σίγουρα δεν πετάνε στα σύννεφα.

@BRFUN

Φίλε σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

Δεν πιστεύω πως ντε και καλά είναι σωστά όσα γράφω, αλλά αν μη τι άλλο, εντίμως γράφω όσα σκέφτομαι και όσα καταλαβαίνω, τα γράφω ευθαρσώς προσπαθώντας να εκφράσω τις ανησυχίες μου, την απογοήτευση μου, το μπλέξιμο για την κατάσταση που επικρατεί.

Πιστεύω πως το αναγνωρίζεις, το καταλαβαίνεις και το αποδέχεσαι, κάτι που για εμένα είναι πολύ σημαντικό και αξίζει πολλά.

Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, από έναν φίλο που απόκτησα μέσω των μπλογκ.

vassilis είπε...

Αντώνη

η άποψη μου είναι ότι η μόνη λύση είναι η συμμετοχή (όχι σε ταβερνίδια αλλά στα όργανα του Συλλόγου) και γι αυτό και παρακολουθώ τις ΓΣ. Έζησα εποχές όπου το θέατρο Κερκίδα δεν αρκούσε για να χωρέσει τους μικρομετόχους του Πανιωνίου, τότε λίγο πριν την πώληση Σαραβάκου.

Προχτές στην πίτα των Πανιωνιων Νέων ξέρεις τι μου είπε ο πρόεδρος κύριος Τσάβαλος σε ρώτηση μου αν γίνει ΓΣ στην ΠΑΕ; Γιατί να γίνει αφού μόνο εσύ έρχεσαι. Και κάνοντας πλάκα συνέχισε : Να σε πάρουμε ένα τηλέφωνο να στα πουμε να γλυτώσουμε τη βαβούρα.

Καταλαβαίνεις πόσο έχει ανοίξει το δρόμο σε κάθε επιτήδειο το γεγονός πως στις ΓΣ είμαστε μόνο 2-3 φίλαθλοι; Την παλιά εκείνη εποχή είχε μετοχές και ο ΣΦΟΠ και πάντα ήταν εκεί εκπρόσωπος του. Τωρα όλοι έχουν λόγο παπαγαλίζοντας τις διάφορες παπαριές που τους λένε σε διάφορα πηγαδάκια αλλά στις ΓΣ απουσιαζουν επιδεικτικά. Όταν ρώτησα κάποτε ένα μπλογκερ γιατί δεν ήρθε στη ΓΣ μια που τότε ο Τσακίρης είχε δώσει δικαίωμα συμμετοχής και στα διαρκείας μου απάντησε: Γιατί να έρθω; Αφού τα ήξερα από πριν.

Συνεπώς όσο δεν καταλαβαίνουμε ότι η μόνη λύση είναι η συμμετοχή και αφήνουμε σε 200 άτομα από τα οποία τα περισσότερα έχουν διατελέσει στελέχη του ερασιτέχνη ή της ΠΑΕ με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται την λήψη σημαντικών αποφάσεων η κατάσταση δεν πρόκειται να καλυτερέψει.

vassilis είπε...

Και κάτι άλλο Αντώνη. Αυτή τη στιγμή κοιτάω γύρω μου στον Πανιώνιο και ψάχνω καθαρούς ανθρώπους και βρίσκω ελάχιστους.

Οι μεν κάνουν αντάρτικο γιατί έφυγε ο Τσολακάκης, οι δε απέχουν και κατηγορούν τους πάντες και χαίρονται για τα χάλια μας γιατί έφυγε ο Βεντούρης, οι άλλοι βρίζουν και κατηγορούν αυτούς που έδιωξαν τον Τσακίρη, κάπου βγαίνουν και οι φίλοι του Μπέου, η διοίκηση δεν έχει ζητήσει συγνώμη για την εξαπάτηση με τις συλλογές υπογραφών δήθεν για καταστατικο κλπ τις οποίες χρησιμοποίησε για να γίνει ΓΣ και να διώξει τον Βεντούρη (και κανένας δεν ζητάει συγνώμη από τους εξαπατηθέντες).

Πολλές φορες λένε ότι ένα κράτος είναι ο Λαός του. Αυτός είναι ο λαός του Πανιωνίου; Αν ναι τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αν όχι, που είναι οι υπόλοιποι;

amanAM είπε...

Βασίλη, κάποιοι άνθρωποι που με γνωρίζουν καλύτερα, απορούν που ασχολούμαι με τον Πανιώνιο και πηγαίνω στο γήπεδο.

Τους απαντάω ακριβώς αυτό: Πως ο κόσμος του Πανιωνίου, είναι μια μικρογραφία της Ελληνικής κοινωνίας και πραγματικότητας.

Εάν μπορώ κάπως να βοηθήσω να βελτιωθεί ο Πανιώνιος, εάν μπορούμε κάπως να αλλάξουμε τα πράγματα στον Πανιώνιο, τότε υπάρχει ελπίδα και για την Ελλάδα. Εάν δεν μπορούμε να φτιάξουμε το μικρότερο, πως θα φτιάξουμε το μεγαλύτερο και το πιο σύνθετο?

Για μένα ο δρόμος είναι ένας: Να κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, να υποστούμε όποια θυσία χρειάζεται (όπως να υποβαθμιστεί η ψεύτικη/με δανεικά και χρέη ευμάρεια που βιώνουμε), και να σταθούμε όπου και όπως μπορούμε και να χτίσουμε κάτι καινούργιο.

Εάν δεν γκρεμιστεί το παλιό, το σάπιο, ποτέ δεν θα υπάρχει ελπίδα να δημιουργηθεί κάτι υγιές και με γερά θεμέλια.

Όλο αυτό το λεφούσι από παιδιά που γεμίζουν τους αθλητικούς χώρους του Πανιωνίου, μπορούν να γίνουν οι υγιείς αθλητές του μέλλοντος, που θα ξανακάνουν τον Πανιώνιο μεγάλο. Αυτοί οι αθλητές πρέπει κυρίως να εμποτιστούν με αρχές, με ήθος, με απέραντη αγάπη για τον αθλητισμό και το σύλλογο.

Αυτό όμως απαιτεί μια σημαντική παραδοχή: Να το συνειδητοποιήσουν και να το αποδεχτούν όλοι!

Να χτίσουμε πάνω τους, και να κρατήσουμε ότι υγιές υπάρχει ήδη, βάζοντας τις βάσεις για το μέλλον.

Αυτό πρέπει να γίνει και για την χώρα μας. Άλλη λύση δεν υπάρχει, απλώς ο βαριά άρρωστος θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ξεψυχήσει κάποια στιγμή.

Τελευταία είμαι τόσο απογοητευμένος για τον Πανιώνιο αλλά και την χώρα μας, που θα ήθελα να φύγω για αλλού, και να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου. Τι μέλλον έχει η χώρα όταν το ένα παιδί μου είναι ήδη μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, το άλλο ετοιμάζει τις βαλίτσες του, και το τρίτο προσπαθεί να τελειώσει το Πανεπιστήμιο για να φύγει κι αυτό?

Που θα βασιστεί η χώρα μας? Στους εναπομείναντες γέρους και στους λαθρομετανάστες?

Πως να μείνει ένας νέος στην Ελλάδα, που δεν του προσφέρει καμία προοπτική επιβίωσης?

Πως θα κάνουμε ποτέ μια σοβαρή ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα, όταν με την πρώτη στοιχειώδη επιτυχία σε ατομικό επίπεδο, ο νεαρός αθλητής είναι φευγάτος από τον Πανιώνιο?

Η σύνδεση Πανιωνίου και Ελλάδας είναι τόσο προφανής, που για αυτό πονάω τόσο πολύ γι αυτά που συμβαίνουν στον μικρόκοσμο μας.



amanAM είπε...

Εκτός τέθηκε ο Δημήτρης Κολοβός, που είναι τιμωρημένος, αλλά και οι τραυματίες Κουλουχέρης, Κούρος, ΑΣραβίδης και Ανδράλας, όπως και Στάθης Ρόκας, λόγω του προβλήματος με τη χρήση κορτιζόνης.

Η αποστολή του Πανιωνίου: Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Γιαννούλης, Σμυρλής, Κοντοχρήστος, Τόσκας, Αυλωνίτης, Παντίδος, Καρτσαμπάς, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Ντούνης, Σάμαρης, Οκόγιε, Καμπάνταης, Γανωτής, Μπούζας, Παναγιωτούδης.

NK99 είπε...

O κόσμος του Πανιωνίου έχει πολλούς λόγους να είναι μέλός του ερασιτέχνη και κανένα να είναι μετοχος της ΠΑΕ. Εξάλλου ο ερασιτέχνης είαι μέτοχος της ΠΑΕ σε κάθε περίπτωση.
Ο κόσμος ενισχύει την ΠΑΕ με τα εισιτήρια.
Θα θεωρούσα τον εαυτό μου γραφικό να δωσω 300 ευρώ να πάρω μετοχές και να πάω να συζητήσω σε μία ΓΣ με τον Τσακίρη που έχει δώσει εκατομμύρια ή αν ήμουν γαύρος να θέλω να μιλάει μαζί μου ο Μαρινάκης. Αν ο όποιος μεγαλομέτοχος θέλει να μάθει τη γνώμη του κόσμου είναι πολύ εύκολο να το κάνει.
Όσο για τους διοικούντες έκαναν ΓΣ του ερασιτέχνη παραμονές 15 Άυγουστου και σιγά μην δεν εύρισκαν δικαιολογία για την ΓΣ της ΠΑΕ αλλά έτσι και αλλιώς οι συνεντεύξεις του προέδρου είναι καθρέφτης για αυτό τοο πράγμα που γίνεται στον Πανιώνιο.

vassilis είπε...

Οι μετοχές πέρσι δεν κόστιζαν 300 ευρώ. Αλλά έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Δηλαδή ο Τσακίρης έπρεπε να ψάχνει να μάθει τη γνώμη του κοσμου και όχι ο κόσμος να συμμετέχει ε; Κρίμα που δεν σας έπαιρνε και τηλέφωνο.

Είναι πολύ ωραίο να βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω και να κάνουμε μόνο κριτική. Το δύσκολο είναι να δεις τον μεγαλομέτοχο κατάμουτρα και να τους πεις τη γνώμη σου.

NK99 είπε...

Αν έβλεπαν λίγότεροι ή κανένας κατάμουτρα τον Τσακίρη μπορεί να ήταν ακόμα στον Πανιώνιο.

Αν ο κόσμος πήγαινε απλά στο γήπεδο πληρώνοντας το εισιτήριο του και ενισχύοντας την ομάδα χωρίς να ασχημονεί (ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ)δεν θα είμασταν εδώ τώρα.

Βέβαια έχω την αίσθηση ότι ο ίδιος διάβαζε τα σχόλια και επομένως δεν χρειαζόταν να με πάρει τηλέφωνο (μπορω να γίνω και εγώ ειρωνικός και να το κάνω και καλύτερα) όπως έκανε με τους κατόχους των blogs.

Επίσης σημασία δεν έχει αν οι μετοχές έκαναν 5, 10, 15 , 100 ή 300 ευρώ αλλά το γεγονός ότι δεν έχω κανένα λόγο να αποκτησω την ψευδαίσθηση ότι συνδιοικώ. Προσωπικά προτίμησα να δώσω αυτά τα χρήματα στη μπουτίκ.

Μέλος του ερασιτεχνη έγινα για να συμμετέχω αλλά αισθάνομαι ότι δεν θεωρούμε ευπρόσδεκτος στις όποιες διαδικασίες.


amanAM είπε...

Βασίλη, κάποιοι που για συμβολική κίνηση καταθέσαμε χρήματα στον λογαριασμό του Πανιωνίου για μετοχές, πήραμε από τα 3 το μακρύτερο.

Πήραμε κι από εκείνα τα διαρκείας που θα είχαν και καλά δώρο μια μετοχή, και πήραμε κι από εκεί τα @ρχίδι@ μας!!!

Μην κατηγορούμε λοιπόν τον κόσμο που δεν πήρε κάποιες μετοχές για να συμμετέχει.

Από την άλλη, κι αυτό που λέει ο ΝΚ είναι σωστό: Αυτός που έχει καταθέσει το χαρτζιλίκι του στον Πανιώνιο, δεν μπορεί να κάνει κουμάντο σε αυτόν που έχει καταθέσει μια περιουσία, και που κινδυνεύει να χρωστάει κι από πάνω!!!

amanAM είπε...

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, θέλω κατ αρχάς να συγχαρώ τον διαιτητή. Έχω κατά καιρούς κατηγορήσει τόσους και τόσους διαιτητές. Ο Καλογερόπουλος ήταν άψογος !!!Ότι έβλεπε, το σφύριζε. Και στις κάρτες σωστός, και σε όλες τις αποφάσεις του. Μακάρι να είχαμε συχνά τέτοιες διαιτησίες.

Αγωνιστικά, ο Πανιώνιος ήταν ανύπαρκτος στο πρώτο ημίχρονο. Δεν βλεπότανε. Με την έξοδο του Γκερέιρο, κάπως βελτιώθηκε η εικόνα μας, αφού ούτε η ΑΕΚ δεν βλεπότανε στο δεύτερο ημίχρονο.

Μπορούσαμε να έχουμε ισοφαρίσει σε 2-3 περιπτώσεις, ιδίως με την κεφαλιά στο δοκάρι του Καπάνταη, αλλά είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, αφού ο Περιστερίδης είχε 2-3 απαράδεκτες ενέργειες.

Στην φάση του πέναλτι, ήταν τραγικός. Μετά ακολούθησε διπλή εκπληκτική απόκρουση, που αποδεικνύει ότι έχει τα προσόντα, αλλά του λείπει μυαλό και εμπειρία.

Αν είχαμε και προπονητή που να μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω από αυτά τα παιδιά, όπως ο Λίνεν που αυτό το σκορποχώρι το έκανε να μοιάζει με ομάδα σε κάποιες περιπτώσεις, θα ήταν καλύτερα για εμάς.

br fun_atic είπε...

Αντώνη πάρε θέση .Οταν η οικονομική συγκυρία ήταν καλύτερη πηγαίναμε σε ταβερνία ή σε γκουρμέ εστιατόρια;

amanAM είπε...

Τα τελευταία παγκοσμια ειναι σε σουβλατζηδικα, χαμηλου μπατζετ..

amanAM είπε...

Παλιοτερα ημασταν γκουρμε. Γιατι ρωτ
ας?

amanAM είπε...

Άκη, γιατί ρωτάς για τα γκουρμέ ή πιο οικονομικά προσιτά παγκόσμια? Τι σχέση έχει η οικονομική συγκυρία και η πτώση του κόστους των παγκοσμίων, με την ύπαρξη τους? Παγκόσμιο θα μπορούσε να γίνει και σε ένα σπίτι ας πούμε, εφ όσον κάποιος είχε την διάθεση να βρεθεί με φίλους Πανιώνιους και να διασκεδάσουν, να μιλήσουν, να χαρούν για τις ανθρώπινες σχέσεις τους.

amanAM είπε...

Αυτή είναι η ξεφτίλα μας:

http://www.pamesports.gr/228529/pano-twn-aektshdwn-kata-mpeoy

πανό ανήρτησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στη διάρκεια του αγώνα με τον Πανιώνιο...

«Τη Σμύρνη απαρνηθήκατε, δεν έχετε ιστορία, αυτός που τον τιμήσατε, την άλλαξε το '03», έγραφε το πανό και φυσικά αναφέρεται στον Αχιλλέα Μπέο που πρόσφατα τιμήθηκε από τους ανθρώπους του Πανιωνίου.

Θεμιστοκλής είπε...

Ας μην είμαστε υπερβολικοί, πάντως.
Δεν παίρνω θέση για τη βράβευση, αλλά σε καμιά περίπτωση η ανάρτηση ενός πανό από αεκτζήδες δε στοιχειοθετεί ξεφτίλα για το σύλλογό μας.

amanAM είπε...

όντως, ένα πανό των Αεκτζήδων δεν στοιχειοθετεί την ξεφτίλα, το περιεχόμενο του πανό όμως την στοιχειοθετεί, εφ όσον έχουν απόλυτο δίκιο σε αυτό που γράφουν.

Μπορεί να είμαι οπαδός της ομάδας μας, αλλά είμαι και οπαδός της λογικής, και εχθρός της άκριτης αποδοχής όσων μου λένε, όποιος κι αν είναι αυτός.

Από παιδί κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, αρκεί να ακούς τι λένε.