Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

θεωρώ άδικη την επίθεση

που δέχεται πανταχόθεν ο Ελευθερόπουλος για τα συνεχή άτυχα αποτελέσματα. Δεν έχουμε την ποιότητα του ρόστερ να προσδοκούμε κάτι καλύτερο, αντιθέτως θα έλεγα πως τα έχουμε πάει καλύτερα από ότι προσδοκούσαμε εξ αρχής.

Όλοι βλέπαμε με τρόμο το πρόγραμμα των αγώνων, και θεωρούσαμε πως εάν δεν μαζεύαμε κάποιους βαθμούς στα πρώτα 10 παιχνίδια, μετά το φάσμα του υποβιβασμού θα ήταν όχι μόνο ορατό, αλλά και αναπόφευκτο.

Με την βοήθεια και της τύχης, τα πήγαμε ανέλπιστα καλά. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά το παράξενο δεν είναι που χάσαμε από έναν τέτοιον Άρη σαν τον χθεσινό, αλλά που πήραμε μέχρι τώρα τόσους βαθμούς. Αυτό είναι το παράξενο.

Από κει και πέρα, δεν ήταν μόνο η τύχη που μας εγκατέλειψε, αλλά χάσαμε και πολλούς ποδοσφαιριστές με τραυματισμούς και κάποιους άλλους επειδή αποχώρισαν. Όταν έχεις φτιάξει ένα σύνολο που παίζει αξιόλογα κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, δεν έχεις άλλους άσους στο μανίκι σου όταν χάνεις κάποιους στους οποίους βασίστηκες.

Σαφώς κάποιες επιλογές του Ελευθερόπουλου σηκώνουν πολλή συζήτηση, αλλά... συζήτηση σήκωναν και οι επιλογές του όταν παίρναμε το ένα αποτέλεσμα μετά το άλλο. 

Είμαστε μείον κάποιους παίκτες, και μείον κάποιους παίκτες που δεν έχουν αποδώσει αυτά που περιμέναμε, όπως ο Σάμαρης και ο Μενδρινός μετά τον τραυματισμό του, κλπ. Λεφτά για μεταγραφές φυσικά δεν υπάρχουν, αντί να γκρινιάζουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να καταφέρει να πάρει κάποιους βαθμούς ακόμα, να την σώσουμε και φέτος.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Όλοι ονειρευτήκαμε κάτι καλύτερο φέτος, μετά τα πρώτα αποτελέσματα, αλλά καιρός είναι να δούμε την πραγματικότητα κατάματα: Δεν έχουμε ελπίδες για τίποτα περισσότερο, από το να τα καταφέρουμε να σωθούμε. Κι αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Όσοι δεν θέλουνε τον Ελευθερόπουλο, ας μας πούνε ποιόν θέλουνε και με τι λεφτά θα τον πληρώνουμε. Καθώς και με ποιους παικταράδες θα ενισχύσουν την ομάδα για να βγούμε στο τσάμπιονς λήγκ.

Κι εγώ απογοητεύτηκα με τον αποκλεισμό μας στο κύπελο. Ο Ελευθερόπουλος που προφανώς κτίζει την προπονητική του καριέρα με πρώτο σταθμό τον Πανιώνιο, άραγε δεν θα ήθελε να πάρει και το κύπελο και να μαζέψει κι άλλους βαθμούς στο πρωτάθλημα, για να γίνει περιζήτητος στο μέλλον?

Από το θέλω μέχρι το μπορώ, υπάρχει μεγάλη απόσταση, και το να μπορείς δεν είναι μόνο θέμα προσπάθειας αλλά και μέσων. Ας κάνουμε λοιπόν περισσότερη υπομονή, κι όχι να ρίχνουμε αναθέματα. 

18 σχόλια:

amanAM είπε...

και κάτι ακόμα: Προτιμάω να είμαι περήφανος Πανιώνιος και να αντιμετωπίζω κόντρα διαιτησία, παρά τσουτσέκι του κάθε Γαύρου, και να παίρνω και σφυρίγματα. Έστω κι αν αυτό στοιχίσει στην μάχη της σωτηρίας.

IWN1998 είπε...

Όταν σου λέει για το κύπελλο ότι δεν χωράνε δυο καρπόύζια στην ίδια μασχάλη,εσύ τι καταλαβαίνεις Αντώνη; Ήθελε να προχωρήσει στο κύπελλο; Και δυστυχώς γίνονται πολλά περίεργα. Όχι δεν τον κατηγορούμε τον Ελέ. Αυτά ξέρει, αυτά μπορεί και ίσως δεν μπορούμε και άλλο προπονητή. Άλλο να κατηγορείς και άλλο να κρίνεις και κανένας δεν μπορεί να είναι υπεράνω κριτικής. Λευκή επιταγή δεν έχει κανένας σε τούτη τη ζωή για τα όσα κάνει. Και σίγουρα δεν θέλουμε να είμαστε τσουτσέκια του Γαύρου αλλά δεν μπορούμε να βασίζουμε την περηφάνια μας αποκλειστικά στις σχέσεις που έχουμε ή δεν έχουμε με το Γαύρο. Μήπως, λέω μήπως, υπάρχουν και άλλες παράμετροι. Ίσως όχι, αλλά για να δούμε όλο το έργο. Σαν Πανιώνιοι στηρίζουμε σαφώς αυτούς που δουλεύουν για τον Πανιώνιο. Μαζί θα πανηγυρίσουμε στις επιτυχίες, μαζί θα κλάψουμε στις ήττες. Για να αισθανόμαστε όμως πραγματικά Πανιώνιοι, θα λέμε τη γνώμη μας πάντα ντόμπρα και καθαρά. Από την ειλικρινή κριτική κανείς δεν χάνει και ιδίως όσοι έχουν καθαρές προθέσεις.

vassilis είπε...

Μεγάλη κουβέντα είπε ο Ιωνας. Καθαρές προθέσεις. Πόσο δύσκολο είναι να το βρεις αυτό!!!!!!

Τώρα Αντώνη θα συμφωνούσα μαζί σου αν δεν είχα καταλήξει ότι κρατιούνται παίκτες στο ψυγείο για άλλους λόγους και όχι αγωνιστικούς (βλέπε Ομο και όχι μόνο).

Συνεπώς όταν έχεις την πολυτέλεια αυτή να κρατάς παίκτες αξιόγους εκτός ομάδας θα δεχτείς και την κριτική στα άτυχα αποτελέσματα.

amanAM είπε...

Ίωνα, αυτό κάνω κι εγώ, λέω ευθαρσώς την γνώμη μου είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στους άλλους.

Κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής. Συμφωνώ.

Κάποια στιγμή πέρυσι, είχαμε μια αξιόμαχη ομάδα ανδρικού πόλο, και την διαλύσαμε γιατί δεν είχαμε ούτε για να ναύλα για τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Φέτος θα παλέψουμε για την παραμονή, με νύχια και με δόντια. Τι κριτική να κάνεις φέτος για το πόλο? Πάλι καλά που έχουμε παίκτες και προπονητή και παίζουμε όπως παίζουμε.

Οι δηλώσεις του Ελευθερόπουλου μερικές φορές δεν βγάζουν νόημα, αλλά... μπορεί να μην μπορεί να πει αυτά που ξέρει, και απλώς να λέει αυτά που πιστεύει πως πρέπει να πει.

Για τον Όμο δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά... ούτε με τον Σάμαρη μπορώ να καταλάβω πόσο ντεφορμέ είναι εδώ και τόσο καιρό. Στην αρχή αναρωτιόμασταν γιατί δεν παίζει ούτε κι αυτός. Όμως εάν ήταν ακόμα χειρότερος και γι αυτό δεν έπαιζε, μάλλον κάτι ήξερε παραπάνω ο Ελέ.

amanAM είπε...

μην ξεχνάμε πως οι ποδοσφαιριστές ασχέτως ηλικίας, ζούνε μια παρατεταμένη εφηβεία, δεν ζούνε την ζωή που ζούμε εμείς οι υπόλοιποι που βγαίνουμε στην ζωή και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ωριμάζουμε.

Αυτοί ζούνε ακόμα σε συνθήκες σχολικής εκδρομής. Κάποιοι τους κουβαλάνε πέρα δώθε με πούλμαν, τους ντύνουν, τους ταΐζουν, τους ελέγχουν λες και είναι παιδιά κι όχι επαγγελματίες. Πόσο μάλλον οι περισσότεροι δικοί μας παίκτες που είναι όντως παιδιά λόγω ηλικίας.

Ο Ελευθερόπουλος ασχολείται πολύ με την ψυχολογία. Πιθανόν με τις δηλώσεις του να προσπαθεί να δημιουργήσει θετική ψυχολογία στα παιδάκια που προπονεί. Δεν θέλαμε το κύπελο δήλωσε κατόπιν του αποκλεισμού, ίσως με μοναδικό στόχο την τόνωση των παικτών, κι όχι γιατί το εννοούσε.

Εάν δεν τον ενδιέφερε όντως το παιχνίδι, δεν θα έβαζε τον Οκόγιε στην θέση του Καπάνταη, στον Οκόγιε βασίζεται στα παιχνίδια που χτυπάει κι όχι σε αυτά που δεν τον ενδιαφέρουν...

IWN1998 είπε...

Αντώνη, μήπως σε προβλημάτισε γιατί ο Σπυρόπουλος είχε παρει από την αρχή της χρονιάς και της προετοιμασίας, τη φανέλα σπίτι του ενώ ο Κούρντι ήταν πολύ πιο έμπειρός για να στηριχτεί κάποιος πάνω του και ενώ ο Σπυρόπουλος προερχόταν από τέλειο παραγκωνισμό στη Γ Εθνική, στη Νίκη Βόλου;
Μήπως σε προβλημάτισε γιατί ο Σιδεράκης δεν χώραγε στην ομάδα και γιατί ξαφνικά επανήλθε και πήρε παιχνίδια ο Γιαννακόπουλος;
Φαίνεται ότι σαφώς υπάρχουν και άλλοι παράμετροι.
Σε κάθε περίπτωση, προφανώς δεν λέω ότι δεν λες πάντα με θάρρος τη γνώμη σου και προφανώς κάλλιστα ανέφερες και αυτή την πλευρά τη σχετική με την κριτική στον Ελευθερόπουλο.
Αυτό που θεωρώ άτοπο και όχι από σένα, είναι να βγαίνουν και να σχίζουν τα ρούχα τους διάφοροι, μόλις υπάρξει η κριτική στον Ελευθερόπουλο ή στη διοίκηση. Ναι, σεβόμαστε την προσπάθειά τους (όχι όλοι... Δεν εκπροσωπώ διαφόρους που περιμένουν στη γωνία να χαρούν στις αποτυχίες...) αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικήσ, πόσω μάλλον τη στιγμή που η διαφάνεια των κινήσεων και των χειρισμών που γίνονται είναι δυστυχώς ελάχιστη. Αν κάνω λάθος, ζητώ ταπεινά συγγνώμη.

IWN1998 είπε...

Και κάτι ακόμα για Σπυρόπουλο και Κούρντι. Έσπευσαν να ανανεώσουν Κούρντι πολύ πιο σύντομα από την εμφάνιση του θέματος της μη ανανέωσης Σπυρόπουλου. Ίσως και αυτό να λέει κάτι. Ίσως...

amanAM είπε...

Κατ αρχάς δεν είμαι απολογητής των ενεργειών της διοίκησης. Η διοίκηση κατά την γνώμη μου είναι απαράδεκτη, καθώς δεν έχει τηρήσει ούτε στοιχειωδώς τις καταστατικές υποχρεώσεις, τις υποχρεώσεις προς τον νόμο και τις διαδικασίες που θα έριχναν φως στο τι χρωστάμε, τι και πόσο πουλάμε, τι ανανεώνουμε και τι όχι, τι χαρίζουμε αριστερά δεξιά, τι δανειζόμαστε και πόσο στοιχίζει τελικά.

Οι μεταγραφές κλπ γίνονται στο σκοτάδι και υπογείως. Είτε έχουν καλή πρόθεση είτε όχι, οφείλουν να τηρούν κάποια πράγματα που δεν τα τηρούν. Το γιατί λοιπόν έχουν κάνει το ένα και γιατί όχι το άλλο, δεν το γνωρίζω όπως δεν το γνωρίζει κανένας άλλος. Οι άνθρωποι που ασκούν την διοίκηση, την ασκούν χριστιανικά: Δεν γνωρίζει η δεξιά τη ποιεί η αριστερά!!!

Ο λόγος που εξέφρασα κάποια συμπάθεια προς το πρόσωπο του Ελευθερόπουλου στο κομμάτι ότι δέχεται άδικη επίθεση, έχει να κάνει με κάτι πολύ συγκεκριμένο, στο οποίο δεν αναφέρθηκα, αλλά εάν αναφερθώ σε αυτό.

Κάποιοι που στο όνομα του καλού κλίματος, κατηγορούσαν τους πάντες και τα πάντα για όποια κριτική κάναμε στον Κιντή, στον Φερέρα, καθώς και σε κάθε άλλον απίθανο παράγοντα ή παίκτη. Έχω προσωπικά υποστεί μεγάλη κριτική και διαπόμπευση γι αυτό από συγκεκριμένους.

Τώρα λοιπόν, οι ίδιοι τύποι, πνέουν τα μένεα κατά του Ελευθερόπουλου που αν μη τι άλλο, έχει φέρει την ομάδα σε βαθμολογική θέση που δεν την περίμενε κανένας μας, δεδομένων και των προβλημάτων που όλο αυξάνονται.

Πως λοιπόν κάποτε το μείζον ήταν το καλό κλίμα, και τώρα που έχουμε σαφώς καλύτερη μοίρα από τότε, ο Ελευθερόπουλος βάλλεται πανταχόθεν?

Κάτι τρέχει λοιπόν. Γι αυτό αναρωτιέμαι, ας φύγει ο Ελευθερόπουλος που μέχρι τώρα σάτρα πάτρα τα έχει καταφέρει καλύτερα από προγενέστερους με πολύ χειρότερο ρόστερ και χειρότερα οικονομικά και με διοίκηση για τα μπάζα, ποιός θα έκανε κάτι καλύτερο από αυτόν???

Τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος να ξεκατινιάσουμε τον Ελευθερόπουλο?

Κάποτε περιμέναμε κάποιες αποκαλύψεις για την Γκούβρα κλπ. Αυτές τις αποκαλύψεις πότε θα τις πληροφορηθούμε? Γι αυτά δεν ήρθε ποτέ ο χρόνος για να δούμε λίγο φως???

Ελπίζω να είναι πιο κατανοητή πλέον η "συμπάθεια" μου προς τον Ελευθερόπουλο. Όχι ότι τον συμπάθησα, αλλά όχι να τον κατακρίνουν οι πάντες όσοι μέχρι τώρα δεν κατέκριναν τίποτα δήθεν για το καλό του Πανιωνίου!!!

amanAM είπε...

εγώ λοιπόν είμαι υπέρ της κριτικής, όχι ότι δεν μπορεί να κάνει λάθη αυτός που κρίνει, αλλά όλοι έχουμε κρίση και όπως μπορούμε κρίνουμε και κρινόμαστε για τον τρόπο που κρίνουμε.

Με ενοχλεί όμως να κατακρίνουμε έναν άνθρωπο που μέχρι τώρα τα πήγε καλούτσικα μεν, αλλά σαφώς καλύτερα από άλλους, και κάποιοι που τον κατακρίνουν σήμερα, κάποτε δεν βγάζανε άχνα για άλλους που πετύχανε λιγότερα, και κατακρίνανε όσους τους κρίναμε γιατί χαλάγαμε και καλά το κλίμα της ομάδας...

amanAM είπε...

Το συμβόλαιο του Σπυρόπουλου ήταν θέμα Ελευθερόπουλου?

Η μη χρησιμοποίηση του Όμο και του Κούρντι, μας στέρησε την δυνατότητα να κάνουμε ρεκόρ βαθμών στις πρώτες αγωνιστικές?

Ο Ελευθερόπουλος ευθύνεται που ο Ρόβας την έκανε για τα ξένα, χωρίς ακόμα να ξέρουμε που πήγε καν?

Πως μπορεί να φταίει ο Ελευθερόπουλος που άφησε τον Κούρντι έξω, την ώρα που ο Σπυρόπουλος που τον αντικατέστησε έγινε ξαφνικά περιζήτητος από τον ΠΑΟ, πράγμα που σημαίνει ότι προφανώς έλαμψε με τις εμφανίσεις του?

Ο Ελευθερόπουλος φταίει που ο Πανιώνιος δεν μπορεί να ενισχυθεί μεταγραφικά?

Και για να τελειώνουμε, ναι ο Όμο σαν ανασταλτικός τα πήγε καλά πέρυσι, αλλά στο παρελθόν έκανε και την μια γκέλα μετά την άλλη. Και πως ξέρουμε ότι δεν είναι εντελώς ντεφορμέ και εάν τον έβαζε δεν θα χτυπιόμασταν γιατί τον βάζει???

IWN1998 είπε...

OK Αντώνη. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι γράφεις και δεν έχεις άδικο.
πλά θεωρώ ότι σε πολλά διοίκηση και Ελέ συμπλέουν. Ίσως να είναι και φυσιολογικό αφού συνεργάζονται.
Συμφωνώ ότι τώρα στηρίζουμε τον προπονητή και δεν εγκαταλείπουμε στα δύσκολα.

ΥΓ: Ο Σπυρόπουλος προωθήθηκε και βγήκε το ρίσκο, γιατί ρίσκο ήταν ... αλλά ποιος επωφελήθηκε τελικά. Τι κοινό έχουν άραγε οι Ελευθερόπουλος, Γιαννακόπουλος, Διαμαντάκος και Σπυρόπουλος;
Εν πάση περιπτώσει, ας μην μείνουμε σε έριδες και μικροπολιτικά της Πανιωνιόσφαιρας.
Στηρίζουμε την προσπάθεια ως το τέλος.
Όπως έγραψα, με την όποια ειλικρινή και καλών προθέσεων κριτική, το μόνο που ενδιαφέρει δεν είναι να πλήττονται πρόσωπα αλλά να γίνεται κάποια ανταλλαγή απόψεων για το καλό του Πανιωνίου. Δεν έχει νόημα να αλληλοσπαραζόμαστε μέσα στον Πανιώνιο. Σπαταλάμε άδικα και τις λίγες δυνάμεις μας. Αλλά δυστυχώς και η σιωπή και απόκρυψη που κυριαρχεί "για το καλό μας" μάλλον ψυχολογικά δημιουργεί ενα συγκρουσιακό υπόβαθρο.
Στηρίζουμε και προχωράμε.

amanAM είπε...

πράγματι δεν έχουμε την πολυτέλεια να τρωγόμαστε χωρϊς λόγο

zamis είπε...

Ιωνα,εμεις οι απλοι φιλαθλοι στηριζουμε,γνωμες εχουμε,αλλοτε σωστες αλλοτε οχι.
Το θεμα ειναι οτι οι βαπτιζοντες το ασπρο μαυρο και τουμπαλιν εχουν κινητρα.
Τα οποια μασκαρευονται καθε φορα πισω απο τη ρητορικη της διαφορετικοτητας,my ass.

vassilis είπε...

Ρε Αντώνη, μόνο εμένα μου θυμίζει η ομάδα την εποχή Φερερα; Και τότε κάναμε ένα καταπληκτικό σερί και μετά ήρθε μια απίστευτη κοιλιά από την οποία δεν βγήκαμε παρά μόνο λόγω Παράσχου.

Πολύ φοβάμει ότι είμαστε σε μια παρόμοια κοιλιά.

amanAM είπε...

Τότε είχαμε σοβαρές αμφιβολίες εάν ήξερε που πάνε τα τέσσερα ο Φερέρα, ξαφνικά πήρε το ένα αποτέλεσμα μετά το άλλο, και έτσι αποστομωθήκαμε και μας βγάλανε περίεργους που τον αμφισβητούσαμε εξ αρχής... Μετά μας πήρε το ποτάμι κι ο ποταμός.

Με τον Ελευθερόπουλο δεν προλάβαμε να τον αμφισβητήσουμε, αφού τα αποτελέσματα ήρθαν εξ αρχής. Είχαμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά μας πρόλαβαν τα αποτελέσματα.

Τώρα που πιάσαμε την κατηφόρα, ας ελπίσουμε πως δεν θα φτάσουμε να χρειαζόμαστε πάλι τον Παράσχο.

zamis είπε...

Μακαρι να ειχαμε τον κ.Παρασχο

Panionara είπε...

Ο κ. Παράσχος θυμάται τον Κιντή και φτύνει στον κόρφο του
Θυμάσαι πως εφυγε

zamis είπε...

Για μενα ηταν γενικα αξιοπρεπεστατος και καλος,σοβαρος προπονητης.
Αλλα βλεπεις δεν ΄΄πουλαει''οπως διαφορα καμαρια των p.r...