Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

τέλος

Τόσα λεφτά έχω δώσει για μπουφάν, φόρμες, διάφορα ρούχα με το σήμα του Πανιωνίου, και δεν θα μπορώ ούτε καν να τα φοράω από δω και πέρα... Από σήμερα (στα 51μου) αλλάζω ομάδα. Δεν είμαι Πανιώνιος πλέον. Δεν ξέρω εάν θα υποστηρίξω ποτέ άλλη ομάδα, αλλά ο Πανιώνιος τελείωσε για εμένα.

Δεν μπορώ να είμαι Πανιώνιος πλέον. Μετά την είδηση που διάβασα, εγώ και οι Πανιώνιοι δεν έχουμε πλέον την παραμικρή σχέση. Μόνο σαν πρώην Πανιώνιος μπορώ να υπάρχω, όπως κάποιος που πίστεψε κάποτε στο ΚΚΕ και στον κομουνισμό, και κάποια στιγμή ξύπνησε και είπε πως τέλος το ΚΚΕ, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ιδεολογική στέγη κάπου αλλού. Με το μπλογκ δεν ξέρω τι θα απογίνει. Θα δείξει.

Η είδηση:
Ο Αχιλλέας Μπέος ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα στη χθεσινή (28/01) εκδήλωση του Συνδέσμου των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων» τιμήθηκε από τους Παλαίμαχους του Πανιωνίου για την πολυετή προσφορά του στο σύλλογο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο Αχιλλέας Μπέος έδωσε το παρόν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Μέμπερς Κλαμπ» του γηπέδου της Νέας Σμύρνης και καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους παρέλαβε την τιμητική πλακέτα, δείγμα ότι οι φίλοι του Πανιωνίου δεν έχουν ξεχάσει τα όσα προσέφερε στην ομάδα τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, γνώρισα κάποιους αξιόλογους ανθρώπους, έκανα φίλους, εκτονώθηκα, το ευχαριστήθηκα. Όλα στην ζωή έχουν ένα τέλος. Το τέλος αυτό είναι σήμερα.

15 σχόλια:

amanAM είπε...

απότι μαθαίνω, ο επίσημος Πανιώνιος απουσίαζε από την εκδήλωση. Κάτι είναι κι αυτό.

Επιμένω πως γινόμαστε ρεζίλι, μια ανακοίνωση του επίσημου Πανιώνιου ότι δεν επικροτεί αυτήν την ενέργεια των Παλαιμάχων, θα ήταν κάποια λύση για να αισθάνομαι αξιοπρεπής σαν οπαδός του Πανιωνίου.

br fun_atic είπε...

Μια που αποχωρείς μπορούμε να κάνουμε ένα παγκόσμιο προς τιμή σου; Θα σου δώσουμε και πλακέτα :)

NK99 είπε...

Ο επίσημος Πανιώνιος δεν τα έχει καλά με τον έτερο συνομιλητή?
Δεν ψηφίζει πάντα ότι και ο έτερος συνομιλητής?
Παράγοντας δεν δήλωσε ότι αγαπάει τα λεφτά του έτερου συνομιλητή?
Μόνος του μιλούσε στο τηλέφωνο ο Μπέος?

Τώρα που είναι πεσμένος (αν είναι) κάτω δεν του αξίζει μία ακόμα κλωτσιά. Πιθανόν η παλαίμαχοι να ένιωσαν υποχρεωμένοι γιατί τους φέρθηκε καλά. Πολύς κόσμος πέρασε καλά επί Μπέου. Όχι τόσος όσο επί Τσακίρη.

Σε κάθε εποχή υπαρχουν πανιώνιοι που περνανε καλά.

Panos είπε...

Ο/Η NK99 είπε...
Ο επίσημος Πανιώνιος δεν τα έχει καλά με τον έτερο συνομιλητή?
Δεν ψηφίζει πάντα ότι και ο έτερος συνομιλητής?
Παράγοντας δεν δήλωσε ότι αγαπάει τα λεφτά του έτερου συνομιλητή?
Μόνος του μιλούσε στο τηλέφωνο ο Μπέος?


σύγχυση

NK99 είπε...

Ο Πάνος είπε:

Άρχισαν οι ανακοινώσεις, λοιπόν, όσονούπω και από την ΠΑΕ.
http://iones1890.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

amanAM είπε...

Άκη, να κάνουμε παγκόσμιο για εμένα, όταν θα τερματίσω τον Μαραθώνιο. Θα τρέχω και θα σκέφτομαι τα κοψίδια!!!

amanAM είπε...

ο χώρος του επαγγελματικού αθλητισμού βρωμάει όπου και να τον ακουμπήσεις

IWN1998 είπε...

θα ήταν δικαιολογημένο να εγκαταλείψεις τον Πανιώνιο αν θεωρούσες ότι Πανιώνιος είναι οι κατά καιρούς διοικήσεις του, όσοι από τους οργανωμένους δημιουργούν επεισόδια, ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής ή αθλητής που πέρασε από αυτό το σύλλογο και είχε αντιαθλητική συμπεριφορά.
Πιστεύω ότι και μέσα από αυτά τα blogs, θέλαμε να δώσουμε μια άλλη προοπτική αυτού του Ιστορικού συλλόγου εκείνη που αρμόζει στους σκοπούς που ιδρύθηκε και μεταλαμπάδευσε από τη Σμύρνη και εκείνη που αρμόζει στην Ιστορία του. Γι' αυτό και τα blogs αυτά γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν στην περίοδο Τσακίρη, που όση κριτική και αν του κάναμε, όλοι νιώθαμε περήφανοι, όχι τόσο για τα αγωνιστικά επιτεύγματα, αλλά γιατί θεωρήσαμε ότι ξαναβαπτιστήκαμε στα ιστορικά μας νάματα.

Τον Μπέο μπορείς να τον κρίνεις μέσα στο περιβάλλον σαπίλας που έδρασε και από το οποίο δεν βλέπω και πολλούς να κυκλοφορούν με σκυμμένο κεφάλι και τιμωρημένοι σήμερα. Ο Μπέος ίσως ήταν ο πιο πομπώδης σε αυτό το περιβάλλον.

Αν ήθελες να τον τιμήσεις, θα έπρεπε να είσαι πολύσαφής γιατί το κάνεις. Σίγουρα όχι για την κοινωνική του δράση, ούτα για τη συμπεριφορά του. Ίσως θα έλεγα με ειλικρίνεια ότι του πρέπει κάποια "ευγνωμοσύνη" (τα εισαγωγικά είναι σημαντικά εδώ) γιατί ήταν ο άνθρωπος που μπορούσε να πολεμήσει για τον Πανιώνιο με τα ίδια όπλα που είχαν οι αντίπαλοί του εκείνη την περίοδο.

Αντώνη πάντως, ο Πανιώνιος δεν είναι η εκάστοτε διοίκηση, ο Μπέος, οι βετεράνοι. Είμαστε όλοι και το ότι τώρα κρίνουμε τέτοιες ενέργειες δείχνει κάτι. Ας μην χαρίζουμε το σύλλογο σε κανένα, ούτε και σε αυτούς που αγωνίστηκαν γι' αυτόν. Και η Ελλάδα δεν είναι οι υπουργοί με τις μίζες ούτε ο καθένας που λέει εγώ να είμαι καλά και δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Είμαστε ένα κοινωνικό σύνολο και σε αυτό προσπαθούμε να περάσουμε τις αρχές και τις ιδέες που πιστεύουμε ότι είναι οι καλύτερες δυνατές. Μπορεί να κάνουμε λάθος ή να έχουμε δίκιο, μπορεί να αποτύχουμε. Συνεχίζουμε όμως.

amanAM είπε...

Ίωνα σε ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να γράψεις την γνώμη σου επί του θέματος που με απασχολεί.

Δίκιο έχεις, Πανιώνιος είναι αυτό που ο καθένας από εμάς έχουμε στο μυαλό και στην ψυχή μας. Ανάλογα τον καθένα, για άλλον ο Πανιώνιος είναι μια ευκαιρία προβολής για ψηφαλάκια, για άλλον ευκαιρία κονόμας, για άλλον ευκαιρία εκτόνωσης βρίζοντας, πετώντας αντικείμενα, κάνοντας φασαρίες και επεισόδια, για άλλον ότι λαχταράει η δικιά του ψυχή.

Το δικό μου παραμύθι είναι πως είμαι διαφορετικός, δεν είμαι σαν τους άλλους που είναι Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί ή ΑΕΚ.

Πως υποστηρίζω μια ομάδα φτωχή πλην τίμια.

Πως ο καθένας πρέπει να υποστηρίζει την ομάδα της γειτονιάς του, εκείνη την ομάδα που τον γύμνασε όταν ήταν παιδί, που βρέθηκε με τους φίλους του στις εξέδρες, ακόμα κι αν οι φίλοι αυτοί ήταν οπαδοί άλλης ομάδας...

Μια ομάδα που παρήγαγε ταλέντα, έδινε ευκαιρίες σε ελληνόπουλα να κάνουν καριέρα και να μιλάει γι αυτούς όλη η Ελλάδα.

Βέβαια όλα αυτά κάποτε ίσχυαν εν μέρει, κυρίως όμως ίσχυαν στην φαντασία μου. Τώρα έχασα κάθε πιθανότητα να πιστεύω σε αυτά τα παραμύθια.

zamis είπε...

Δεν ειναι κακη παντως η απομυθοποιηση του φαντασιακου και του ιδεολογικου Αντωνη.
Καταλαγιαζει τα παθη και επιτρεπει μεγαλυτερη ψυχραιμια.
Οταν μαλιστα δεν εχεις και συμφεροντα σου δινει και πιο καθαρη ματια.
Για να τ'ακουω κι εγω τα γραφω..

amanAM είπε...

μα τι νομίζεις ότι κάνω σε αυτό το μπλογκ? Προσωπική ψυχανάλυση, καταγραφή της εκάστοτε ψυχικής μου διάθεσης, της εκάστοτε άποψης μου, εκτονώνομαι και βάζω σε μια σειρά τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου.

Αντώνης

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Αν μας πάρει πάντως αυτός ο Μπεθάνης, μάλλον θα ξανανιώσεις περήφανος. Διάβασες τη συνέντευξή του στην Boston business journal? Γαμώ τα άτομα φαίνεται!!!

Παγκόσμιο άκουσα;;;

Και γιατί στράβωσες τόσο επειδή οι παλαίμαχοι τίμησαν τον Μπέο; σιγά.

amanAM είπε...

Παγκόσμιο ε?
Ας το κάνουμε προς τιμήν όσων τίμησαν τον Μπέο!!!

Σε γιαουρτάδικο να το διοργανώσουμε. Να είμαστε εξοπλισμένοι.

amanAM είπε...

Επειδή χρειάζεται χρόνος για την πλήρη απεξάρτηση, διαβάζω πως με 40 χιλιάδες ευρώ (ισοδυναμούν με 30 αργύρια? Πόσο πάει το αργύριο???) ο Σπυρόπουλος που δεν επρόκειτο να παραχωρηθεί, παραχωρήθηκε!!! Εκτός κι αν το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι οι εξέδρες του δικού μας γηπέδου.

4Ο χιλιάρικα είναι 40 χιλιάρικα. Το καταλαβαίνω. Αλλά τις δηλώσεις τι της θέλατε κύριε Κουτλίδη?

(Τα 40 χιλιάρικα δεν είναι μια χαρά πριμ για το αυτογκόλ με τον Βάζελο???)

Αυτήν την στιγμή, οι Μπεϊκοί Πανιώνιοι είναι εναντίον των Τσακιρικών Πανιώνιων, αυτοί του Δήμου εναντίων όλων, όλοι μαζί είναι εναντίον της σημερινής διοίκησης, η μια Λέσχη εναντίον των πάντων, η άλλη άλλα, ο ένας εάν θα μπορούσε να βγάλει τα μάτια του άλλου, θα το έκανε με χαρά. Αυτά είναι τα χάλια μας.

Ο καθένας βλέπει τον Πανιώνιο σαν δικό του μαγαζί. Το χρεοκοπημένο αυτό μαγαζί, διαλύεται ακόμα πιο πολύ, ενώ εμείς είμαστε τόσο λίγοι και σφαζόμαστε μεταξύ μας.


amanAM είπε...

Μιας και αυτοψυχαναλύομαι, ας συμπληρώσω και τούτο: Τον πρώτο καιρό με ενοχλούσε η καχυποψία ορισμένων σε ότι κι αν έλεγα, ο τρόπος που με αντιμετώπιζαν, αλλά και ότι κάποια στιγμή που άνοιγαν κάποια στόματα, αρχίζανε κατηγορητήρια για θέματα που εγώ σαν απλός φίλαθλος δεν γνώριζα.

Μετά από κάποιο διάστημα, συνήθισα και δεν έδινα σημασία.

Τώρα καταλαβαίνω, πως οι μεν έχουν ράμματα για την γούνα των άλλων, και κατηγορώντας οι μεν τους δε, νομίζουν πως φαίνονται οι ίδιοι έντιμοι.

Ένας έντιμος, δεν αντέχει σε τέτοιο περιβάλλον. Ή αποστασιοποιείται, ή γίνεται ένα με τα σκατά.

Σε ότι αφορά τον Πανιώνιο, η σχέση μου ήταν ανέκαθεν αλτρουιστική, δεν είχα και δεν σκόπευα ποτέ να έχω καποια θέση, κάποιο συμφέρον, κάποια ιδιότητα, ούτε βέβαια θα μπορούσα (ή θα ήθελα) να είμαι μέλος σε κάποιο μαγαζάκι ή παραμάγαζο.

Τρίτο δρόμο δεν γνωρίζω. Όταν αρχίζεις να βλέπεις και να καταλαβαίνεις κάποια πράγματα, δεν μπορείς να το παίζεις ανυποψίαστος. Όσο είσαι ανυποψίαστος, όλα είναι αλλιώς.

Εάν μετά την αλλαγή στο τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα, εσύ το παίζεις ανυποψίαστος, τότε γίνεσαι συνένοχος αυτών που καλύπτεις.

Δεν είμαι δικαστής για να δώσω δίκιο σε κανέναν, ούτε μπορώ να μάθω τα πάντα για να σχηματίσω αντικειμενική γνώμη. Άλλωστε οι πιο ισχυρές σχέσεις, πιο ισχυρές από δεσμούς αίματος, πιο ισχυρές από φιλίες κλπ, είναι οι σχέσεις συνενοχής.

Εγώ δεν έχω τέτοια σχέση με κανέναν στον Πανιώνιο, οπότε είναι λογικό η σχέση μου με τον Πανιώνιο και τους ανθρώπους του, να είναι ένας αδύναμος κρίκος.

Ακόμα κι αν συνεχίσω να χαζολογώ στο μπλογκ, από δω και πέρα όλα μέσα μου έχουν αλλάξει, δεν έχω την ίδια χαρά, δεν έχω την ίδια διάθεση να προτείνω πράγματα, να προσπαθώ να διορθώσω λάθη, και να συντελώ (με τον τρόπο μου) στο να βελτιώνεται αυτό που παίρνω σαν φίλαθλος αλλά και αυτό που παίρνουν οι αθλητές.