Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Καλό καλοκαίρι

Ποιός και με τι κριτήρια αποφάσισε την πρόσληψη νέου προπονητή στην ανδρική ομάδα πόλο του Πανιωνίου? Με τι μισθό που θα τον παίρνει από ποιόν, και με τι αγωνιστικούς στόχους για την ομάδα μας?


Νομιμοποιούνται οι κύριοι του Δ.Σ. να διοικούν τον Πανιώνιο σαν να είναι δικό τους κτήμα? Ο Πανιώνιος έχει μέλη και καταστατικό, υπάρχουν και οι νόμοι που πρέπει να εφαρμόζονται. Πως ανέχονται τα μέλη του Πανιωνίου να διοικούν κάποιοι ελέω Θεού καταστρατηγώντας καταστατικό και νόμους? 

Γενική Συνέλευση που να εγκρίνει τον απολογισμό της περιόδου που τελείωσε δεν έχει γίνει, και σχεδιάζουν οι διοικούντες τις κινήσεις για την ερχόμενη χρονιά χωρίς να υπάρχει έγκριση από Γενική Συνέλευση. 

Ποιός είναι ο κύριος Πασλής (που ακούγεται σαν νέος προπονητής του πόλο), τι έχει κάνει σαν προπονητής μέχρι σήμερα, και τι στόχους έχει η ομάδα μας? Με τι μπάτζετ?
Ο απερχόμενος προπονητής ο κύριος Σελετόπουλος κρίθηκε ανεπαρκής ή ασύμφορος? Από ποιόν κρίθηκε και με ποιά νομιμοποίηση? Ποιός κάνει κουμάντο και παίρνει αποφάσεις?

Λυπάμαι πολύ για όλα όσα θα ζήσουμε από Σεπτέμβρη. Μέσα στον Αύγουστο, όταν θα λείπει όλος ο κόσμος, θα κάνουν κατά πάσα πιθανότητα μια εκπρόθεσμη Γενική Συνέλευση για να νομιμοποιήσουν την δικτατορική τους πρακτική ή θα επιλέξουν να επαναλάβουν όσα έκαναν και φέτος, να λειτουργήσουν δηλαδή χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό καταθέτοντας πλαστά στοιχεία στην ΓΓΑ, με την καθοδήγηση εξωθεσμικών ανθρώπων που κινούνται στις σκιές, που μοναδικό στόχο έχουν την καταστροφή του τμήματος του πόλο. Αυτός δεν είναι Πανιώνιος, είναι Τσαβαλώνιος, ένα προσωπικό παιχνίδι για την επίτευξη των προσωπικών στόχων του κυρίου Τσάβαλου και των συμβούλων του που κινούνται στα παρασκήνια.

Οι εραστές της τέχνης, οι ερασιτέχνες που διαλύουν και αποδομούν τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο και ασχολούνται με την διοίκηση της ΠΑΕ, εκεί που είναι το μέλι με τις μεταγραφές και με τα άλλα κόλπα, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν αντίθετοι με την διοίκηση Βεντούρη με βασικό επιχείρημα πως δεν μπορούν οι ίδιοι άνθρωποι που διοικούν την ΠΑΕ, να είναι οι ελέγχοντες για λογαριασμό του Ερασιτέχνη.Ο ελέγχων και ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο.

Ο Θεός βοηθός!

Βαρέθηκα να λέω τα ίδια, και να μην ιδρώνει κανενός το αυτί. Δεν φταίνε αυτοί που κάνουν ότι τους καπνίσει, και για να είμαι ειλικρινής, μπορεί να μην διαφωνώ με όλα όσα κάνουν, διαφωνώ με τον τρόπο που κάνουν ότι κάνουν. Στην πραγματικότητα καλά κάνουν και κάνουν ότι γουστάρουν, αφού τελικά τους παίρνει να το κάνουν και κανένας δεν αντιδρά. Κάποια μέρα θα κάνουν κριτική όσοι σήμερα σιωπούν και αδιαφορούν. Θα ψάχνουν για ενόχους για όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν. Οι μόνοι ένοχοι είναι οι ίδιοι, που με την απάθεια και την αδιαφορία τους, επιτρέπουν στον καθένα να κάνει ότι γουστάρει. Εγώ δεν σκοπεύω να συνεχίσω να ασχολούμαι με όσους δεν αξίζει να ασχολούμαι μαζί τους. Ο Πανιώνιος είναι τελικά πολύ λίγος, με πολύ μικρούς ανθρώπους που τα έχουν γραμμένα όλα στα αρχίδια τους και τους νοιάζει μόνο η κονόμα και η ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών. Όποιος ασχολείται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες τελικά. Λυπάμαι, νόμιζα πως ο Πανιώνιος έπρεπε και μπορούσε να είναι διαφορετικός. Καλύτερα να είχα αφήσει να γίνουν τα παιδιά μου βαζελόγαυροι. Δεν θα τα υποχρέωνα να αγαπάνε και να υποστηρίζουν έναν σύλλογο που κάποτε ήταν σπουδαίος, αλλά τώρα είναι η προσωποποίηση της ξεφτίλας.

Δεν έχω κατ ανάγκην πρόβλημα με την επιλογή του νέου προπονητή, το διευκρινίζω για να μην παρερμηνευτούν όσα γράφω και λέω. Έχω πρόβλημα με τον τρόπο που αποφασίζονται όσα αποφασίζονται. Αναρωτιέστε άραγε γιατί ένα σύλλογος σαν τον Πανιώνιο έχει δεν έχει 150 ενεργά μέλη? Μειώσανε την ετήσια συνδρομή με απόφαση Δ.Σ. ενώ το ποσό της συνδρομής αναφέρεται στο καταστατικό άρα μόνο με τροποποίηση καταστατικού μπορεί να αλλάξει, με στόχο τι? Να γραφτούν περισσότερα μέλη?

Ποιός σας είπε πως θα γραφτούν τόσα μέλη που να καλύψουν το 30άρι από τα 70 που πλήρωναν μέχρι τώρα τα μέλη? Δεν είναι τα 30 ευρώ που εμποδίζει κάποιους να γραφτούν μέλη, αυτό που τους εμποδίζει είναι η αηδία που νοιώθουν όσοι γράφτηκαν, όσοι ασχολήθηκαν λίγο ή περισσότερο, και στο τέλος δεν θέλουν ούτε να ξαναδούν ούτε να ξανακούσουν. Εκτός κι αν σκοπεύουν να εγγράφουν με δικές τους δαπάνες αχυράνθρωπους, που θα τους ψηφίσουν του χρόνου στις εκλογές. Εκλογές που θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Μάρτη του 2013, αλλά αυτοί πραξικοπηματικά κάνουν ήδη ότι θέλουν, ποιός ξέρει τι σκοπεύουν να κάνουν και με το θέμα των εκλογών και το δικαίωμα της ψήφου? Έτσι βγάζει λογική η μείωση της ετήσιας συνδρομής, αλλιώς δεν βγάζει νόημα η απόφαση για την παράνομη (αφού δεν προκύπτει από τροποποίηση καταστατικού) μείωση της συνδρομής.

Ο δήμος της Νέας Σμύρνης, τόσα χρόνια βοηθάει τον Πανιώνιο και τον στηρίζει με κάθε τρόπο. Είναι άραγε τυχαίο πως τώρα ξαφνικά ο δήμος έχει στραφεί εναντίον του Πανιωνίου? Πόσο θα πληρώσουμε από δω και πέρα τις πολιτικές φιλοδοξίες των διοικούντων? Θα συνεχίσουμε να έχουμε τον δήμο αρωγό, ή θα είναι ο δήμος εκείνος που θα βάλει την ταφόπλακα στον ιστορικό μας σύλλογο για να κόψει τα φτερά των μνηστήρων της Πηνελόπης?

Όπως είπα και πριν, ο Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, ο ασθενής πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο. 

Νάμαστε όλοι καλά, καλό καλοκαίρι και καλά μπάνια σε όλους.

Δεν σκοπεύω να γράψω άλλο κείμενο μέχρι την επιστροφή μου από τις διακοπές, στα σχόλια θα γράψω για τα αποτελέσματα των παίδων του πόλο που αρχίζουν σήμερα να αγωνίζονται στην τελική φάση, καθώς και κάθε άλλο σχόλιο που θα θελήσω τυχόν να κάνω. 
Είχα σκοπό να γράψω για την γιορτή που διοργανώσαμε οι γονείς των υποδομών του πόλο, αλλά τι νόημα θα είχε κάτι τέτοιο όταν αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τον Σεπτέμβρη δεν θα είμαστε ούτε οι μισοί από εμάς πίσω στις πισίνες του συλλόγου μας? 
Κρίμα, ένα τμήμα του συλλόγου που χρόνια τώρα έδινε επιτυχίες, θα καταλήξει σκορποχώρι. Το πολύ πολύ, θα ανεβάσω κάποια σχετική φωτογραφία σαν υστερόγραφο, για να θυμόμαστε τι χάνουμε μέσα από τα χέρια μας. Έναν Πανιώνιο που θα ένωνε γονείς και παιδιά μέσα στους αθλητικούς χώρους της Νέας Σμύρνης. 

Καλό καλοκαίρι. 

ΥΓ1. Διαβάστε το σχετικό ποστ του απελθόντος προπονητή, του κυρίου Σελετόπουλου. Τα συμπεράσματα δικά σας. http://news.multiproject.gr/2012/07/blog-post_275.html#more
Εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω για την προσφορά του, και την υπομονή του. Λυπάμαι ειλικρινά για όλη την κοροϊδία που υπέστη και για τα χρήματα που δεν εισέπραξε για τις επαγγελματικές του υπηρεσίες που μας πρόσφερε.

Μια εικόνα από το χθεσινό πάρτι


9 σχόλια:

amanAM είπε...

Σήμερα πήρα απάντηση από τον ταμία του Πανιωνίου, τον κύριο Πετρόπουλο. Θα τα μελετήσω και θα "αναγκαστώ" να επανέλθω επί του θέματος.

amanAM είπε...

Με όσα κατάλαβα από πρώτη ανάγνωση, εάν εξορθολογιστούν περισσότερο τα έξοδα μισθοδοσίας και του πόλο αλλά κυρίως της κολύμβησης (που στο φινάλε δεν έχουν δώσει και ιδιαίτερες διακρίσεις οι αγωνιστικές ομάδες της), κι αν δεν συντηρούμε ομάδες ανδρών-γυναικών (ή τέλος πάντων τις κατεβάζουμε με νέους και νέες που δεν πληρώνονται), έχοντας όμως κρατήσει ψηλά τις αγωνιστικές ομάδες παίδων, εφήβων, κορασίδων, κλπ που κάνουν τον σύλλογο να ακούγεται και να γίνεται δελεαστικός στους γονείς νέων αθλητών, που είναι τελικά οι μόνοι χρηματοδότες, ο Πανιώνιος μπορεί να βγάζει ένα σημαντικό κέρδος, για να κλείνει τις τρύπες του παρελθόντος και να φτάσει σύντομα σε μια υγιή οικονομική κατάσταση για να μην είναι αφερέγγυος στους εργαζόμενους, να πληρώνει τις υποχρεώσεις του, και να φτάσει σε 2-3 χρόνια το πολύ σε υγιή κατάσταση από οικονομικής άποψης...

Εκτός κι αν κάποιος θελήσει την ανδρική ή την γυναικεία ομάδα ανταγωνιστική, και να την χρηματοδοτήσει εκείνος προσωπικά.

amanAM είπε...

Μιλώντας με 2-3 ανθρώπους που ασχολούνται με το πόλο σαν προπονητές και παράγοντες, έμαθα πως ο κύριος Πασλής είναι καλός προπονητής, και είναι εξαιρετικός στην δουλειά του με τις υποδομές των ομάδων που έχει αναλάβει.

Μάλιστα ένας εξ αυτών μου είπε επί λέξη: Σωθήκατε, τα παιδιά σας έχουν μέλλον με τον Πασλή σαν αρχιπροπονητή.

Ελπίζω λοιπόν πως ο Πασλής ήταν μια πολύ σωστή επιλογή.

Η γκρίνια μου περί του τρόπου λήψης των αποφάσεων, η πρακτική της μη επικύρωσης του απολογισμού των πεπραγμένων και του προϋπολογισμού της ερχόμενης περιόδου, σε καμία περίπτωση δεν είναι λάθος, παρόλα αυτά δεν θέλω να κάνω στείρα κριτική, εάν κάποια επιλογή μοιάζει σωστή, οφείλω να το παραδεχτώ.

Επ ευκαιρία, να πω πως τώρα (δυστυχώς θα το χάσω) ξεκινάει ο αγώνας των παίδων εναντίον της Χίου. Με νίκη εξασφαλίζουμε την παρουσία μας στον ημιτελικό. Χθές σε έναν αγώνα παρωδία από μεριάς των διαιτητών, που σφύριξαν 15 αποβολές εναντίον μας και καμία υπέρ μας, που δεν μέτρησαν γκολ που πέρασε την γραμμή, που απέβαλαν με τρίτη αποβολή έναν από τους καλύτερους μας παίκτες ενώ ήταν η δεύτερη, ο Πανιώνιος παρόλα αυτά νίκησε με 16-14 το Π. Φάληρο, χάρη στην εμφανή του ανωτερότητα, που δεν απεικονίζεται στο σκορ χάρη στους διαιτητές.

Το απόγευμα αντιμετωπίζουμε την Βουλιαγμένη, κι αν νικήσουμε τώρα, θα είναι αγώνας για την πρώτη ή την δεύτερη θέση κι όχι για την πρόκριση για τον αυριανό ημιτελικό.

amanAM είπε...

Αμέσως μετά τον αποκλεισμό των μινι παίδων από την προκριματική φάση, ο προπονητής που ανέλαβε την ομάδα αυτή, ο κύριος Αντώνης Κοκκινάκης, έκανε εξαιρετική δουλειά με τα παιδιά μας.

Όλοι όσοι είχαμε ιδέα από άλλους προπονητές, αλλά και οι πιο καινούργιοι, και πάνω από όλα τα ίδια τα παιδιά, καταλάβαμε τι σημαίνει να προπονεί την ομάδα μας κάποιος με γνώσεις, με μεράκι, και με ικανότητα να μεταδίδει και να επικοινωνεί με τα παιδιά, επιβάλλοντας πειθαρχία και εμπνέοντας σεβασμό.

Εάν τα παιδιά μας (των μινι παίδων) είχαν αυτόν τον προπονητή λίγους μήνες νωρίτερα, θα βλέπαμε εντελώς διαφορετικά πράγματα από την ομάδα τους στο πρωτάθλημα.

Ότι έγινε, έγινε. Από Σεπτέμβρη ελπίζουμε όλοι να συνεχίσει ο άνθρωπος αυτός την ομάδα μας, για να μάθουν επιτέλους τα παιδιά μας σωστό πόλο, και να παίζουν σαν ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο.

amanAM είπε...

Σπουδαία νίκη με 15-14 εναντίον της Χίου, μόλις τώρα τελείωσε το παιχνίδι, και με τις 2 νίκες εξασφαλίσαμε την πρόκριση στην τετράδα, μάλλον σαν πρώτοι μετά την χθεσινή ισοπαλία Χίου-Βουλιαγμένης.

Αυτή η ομάδα έχει τσαγανό. Μετά την χθεσινή σφαγή, που την ξεπέρασε και νίκησε τελικά, σήμερα ξεκίνησε να χάνει με 5-0, 5-1 τελείωσε το πρώτο οκτάλεπτο εναντίον μας, κι όμως το γυρίσαμε το παιχνίδι.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά. Δεν το είδα το παιχνίδι, αλλά ο "ανταποκριτής" μου, μου είπε πως από το δεύτερο οκτάλεπτο και μετά, τα παιδιά έπαιξαν πάρα πολύ καλά.

amanAM είπε...

εύκολη νίκη σήμερα το απόγευμα εναντίον της Βουλιαγμένης, τελικά το Παπαστράτειο μας έφερε γούρι.

Στο τέλος, ο προπονητής χρησιμοποίησε όλους τους αναπληρωματικούς, κι έτσι η Βουλιαγμένη μείωσε την διαφορά και το τελικό σκορ περιορίστηκε στο 11-8.

Αύριο στις 9 το πρωί ο ημιτελικός, στο Καλαμάκι, και το απόγευμα οι τελικοί.

amanAM είπε...

Οι νέοι άνδρες πήραν το αργυρό μετάλλιο, οι νεάνιδες το χάλκινο, οι έφηβοι χάσανε στον μικρό τελικό και βγήκαν τέταρτοι, ενώ οι παίδες αύριο αγωνίζονται για το χρυσό.

Μόνοι οι μίνι παίδες πήραν από τα τρία το μακρύτερο, όπως και πέρυσι, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως οι υποδομές του Πανιωνίου στο πόλο, τα πήγαν πολύ καλά και φέτος.

Άντε και εις ανώτερα.

amanAM είπε...

11-6 με χαρακτηριστική ευκολία τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό, και περιμένουμε τον αντίπαλο μας για τον τελικό, ανάμεσα στην Χίο και το Ρέθυμνο.

θεωρώ πως το Παλιό Φάληρο και η Βουλιαγμένη άξιζαν να είναι στην τελική τετράδα, αλλά η κλήρωση της τελικής φάσης δημιούργησε έναν όμιλο φωτιά (Πανιώνιος, Χίος, Π Φάληρο και Βουλιαγμένη) και έναν όμιλο πολύ πιο εύκολο, με Ρέθυμνο, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και το Άθως.

Εξ αιτίας λοιπόν της κλήρωσης, ο δεύτερος του άλλου ομίλου, ο ΠΑΟΚ, ήταν πολύ πιο εύκολος αντίπαλος από τον τρίτο και τον τέταρτο του δικού μας ομίλου, στον οποίον ο Πανιώνιος κατάφερε να βγεί πρώτος και αήττητος.

Η Χίος εχθές που μας δυσκόλεψε πολύ, πιστεύω 0ως θα είναι ο αντίπαλος μας στο τελικό.

Ο τελικός στις 18:00 στην πισίνα του Καλαμακίου.

amanAM είπε...

Πικρή ήττα με 13-12 στον τελικό, δεύτερος ο Πανιώνιος στο πρωτάθλημα παίδων 2012.

Ο Πανιώνιος κατέβηκε σαν το φαβορί, γεγονός που άγχωσε υπερβολικά τα παιδιά. Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερη ομάδα σε όλο το πρωτάθλημα, αλλά στον τελικό η Χίος ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια.

Εκμεταλλεύτηκε και το παραμικρό λάθος των παιδιών μας, ενώ εμείς χάσαμε ευκαιρίες, δοκάρια, κλπ.

Ένα τεράστιο μπράβο σε όλα τα παιδιά, αυτά τα παιδιά και η ομάδα έχουν μέλλον.

Η Χίος είχε μελετήσει πολύ καλά το παινίδι του Πανιωνίου, και μπλόκαρε τα ατού του, αλλά και τις άλλες λύσεις που είχε.

Ο λόγος που μας είχαν διαβάσει τόσο καλά οι αντίπαλοι μας, είναι η κοινή προετοιμασία που κάναμε, 2 εβδομάδες πριν την τελική φάση. Αποδείχτηκε λάθος, κατά την γνώμη μου αυτή η επιλογή, γιατί μας μάθανε από την καλή και την ανάποδη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, χάνει ο καλύτερος, η Χίος μόνο να κερδίσει είχε από αυτές τις κοινές προπονήσεις, και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον.