Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

κάποτε γράφαμε ιστορία

Εντελώς τυχαία βρήκα από το ψηφιακό αρχείο της Βουλής, την πρώτη αθλητική εβδομαδιαία εφημερίδα που εκδιδόταν από το 1926, τον Αθλητικό Κόσμο.


Το link για όσους ενδιαφέρονται είναι: http://srv-web1.parliament.gr/

Διαβάζοντας διάφορα, βρήκα πάρα πολλές ειδήσεις που έχουν ενδιαφέρον. Σε κάθε φύλο της εφημερίδας αυτής, βρήκα αναφορές στον Πανιώνιο, στους αγώνες που συμμετείχαμε, στους αγώνες που διοργανώναμε, κλπ.  

Στην σελίδα 70 του link, βρήκα αυτό το όμορφο κείμενο:

27 Ιουνίου 1926, Αθλητικός Κόσμος

Στην σελίδα 85 του link

4 Ιουλίου 1926, Αθλητικός Κόσμος
 Στην σελίδα 105, βρήκα πως από τότε ασχολούμασταν και με το πόλο!!!

18 Ιουλίου 1926
(Στην σελίδα 111, στις 25/7/1926, μαθαίνουμε πως χάσαμε τελικά με 5-2... Την επόμενη Κυριακή, ξαναπαίξαμε και ήρθαμε ισόπαλοι με 3-3, όπως διαβάζουμε στην σελίδα 121.)

Στην σελίδα 125, βρίσκουμε πως βάλαμε και λεφτά για το γήπεδο του Άρη Θεσ/νίκης...

σελίδα 125


Όποιος έχει όρεξη να περάσει την ώρα του σκαλίζοντας το παρελθόν, θα βρει πολύ ενδιαφέροντα θέματα, και πάνω απόλα ίσως μπορέσει να αντιληφθεί το μέγεθος του Πανιωνίου, ιδίως όσοι είναι στο Δ.Σ., μπας και σταματήσει άμεσα να αντιμετωπίζει η διοίκηση τον Πανιώνιο με λογική τρόικας και ΔΝΤ, αλλά σαν έναν ιστορικό σύλλογο που μπορεί να εμπνεύσει ιδανικά, και να προχωρήσει στο μέλλον με την δυναμική του σπουδαίου παρελθόντος. Θεωρώ ότι όσοι είναι Πανιώνιοι στην ψυχή, θα συγκινηθούν. Πρέπει όλοι να γίνουμε μέλη του Πανιωνίου, και να βάλει ο καθένας ότι μπορεί σε χρόνο και σε χρήμα, για να ξαναλάμψει αυτός ο ιστορικός σύλλογος.

4 σχόλια:

Panos είπε...

Μπράβο ρε ΑμανΑμ!
Αναμεταδίδω με αναφορά στην πηγή

amanAM είπε...

Έχω πωρωθεί να διαβάζω αυτά που συνέβαιναν 2 χρόνια πριν γεννηθεί ο μπαμπάς μου. Το βρίσκω εξαιρετικά συγκινητικό.

Panos είπε...

Μια διευκίνηση μόνο. Η διοίκηση αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο με σεβασμό. Με τον σεβασμό που αρμόζει στον ιστορικότερο σύλλογο της Ελλάδας.
Και μόνο με αυτό στο μυαλό πορεύεται και γι αυτό και προσπαθεί να βάλει τάξη σε όλα όσα δεν αρμόζουν στην Ιστορία και στον ιστορικό προορισμό του Συλλόγου.

amanAM είπε...

Αυτό είναι η μόνη μας ελπίδα, και πρέπει να εμπεδωθεί σαν αντίληψη από όλους, την διοίκηση, τους φιλάθλους, του αθλούμενους, και όσους έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ.

Ο λόγος που αναφέρομαι στην διοίκηση κυρίως, είναι γιατί η οικονομική συγκυρία και τα οικονομικά προβλήματα, φοβάμαι πως έχουν οδηγήσει σε λογική κοψίματος αθλημάτων, κοψίματος στόχων, κοψίματος ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

Μακάρι να είμαι άδικος και να κάνω λάθος στην κρίση μου, γιατί αυτό θα σημαίνει πως το μέλλον δεν θα είναι όπως φοβάμαι ότι θα είναι, και θα είναι πολύ καλύτερο.