Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

τελική φάση εφήβων

Σήμερα ξεκινάει η τελική φάση του πρωταθλήματος εφήβων στο πόλο.
Ο Πανιώνιος αγωνίζεται σήμερα με τον ΟΥΚ στις 21:30.
Αύριο Παρασκευή, εναντίον του ΠΑΟ στις 13:00 και εναντίον του ΠΑΟΚ στις 20:30.
Το Σάββατο, στις 18:30 εναντίον των Χανίων.

Την Κυριακή οι ημιτελικοί και οι τελικοί.
1ος όμιλος (κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης)
ΠΑΟΚ, Χανιά, ΟΥΚ Βόλου, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος
2ος όμιλος (κολυμβητήριο Π. Φαλήρου)
Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη, Π. Φάληρο, Χίος, Ηρακλής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης


κολυμβητήριο Π. Φαλήρου



8 σχόλια:

amanAM είπε...

Ξεκίνημα με το δεξί για τον Πανιώνιο, νίκησαν οι έφηβοι με 16-7 τον Βόλο, που μπόρεσε να αντισταθεί μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Από τον Βόλο μου άρεσε ο φουνταριστός και ο τερματοφύλακας. Ο Πανιώνιος πολύ πιο ισορροπημένη ομάδα, με πολύ καλή φυσική κατάσταση, ομαδικό πνεύμα και πολύ ωραίους συνδυασμούς και συνεργασίες.

Στον άλλο αγώνα που πραγματοποιήθηκε εχθές (Πέμπτη), ο ΠΑΟΚ νίκησε μετά από έναν αγώνα ντέρμπι τον ΠΑΟ, με 7-6. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ εξαιρετικός. Ο Παναθηναϊκός νευρικός και κατώτερος από αυτό που περίμενα.

amanAM είπε...

την κοπάνησα από την δουλειά και παρακολούθησα το παιχνίδι Πανιωνίου Παναθηναϊκού.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Πανιώνιος.

Εκεί που το σκορ ήταν στο 7-2, χαλάρωσαν υπερβολικά οι παίκτες του Πανιωνίου, και με σερί επιτυχημένων προσπαθειών του Παναθηναϊκού, το σκορ έγινε 7-6.

Με το που έγινε ντέρμπι το παιχνίδι, σοβαρεύτηκε ο Πανιώνιος και το παιχνίδι τελείωσε φυσιολογικά 10-7.

amanAM είπε...

αγώνας δίχως αύριο παίζει απόψε η ομάδα του Πανιωνίου, αφού πρέπει να νικήσει ο κόσμος να χαλάσει την ομάδα των Χανίων.

Εχθές το βράδυ, η ομάδα μας έπαιξε μέτρια, το άγχος του φαβορί αλλά και ΤΑ σημάδια αγωνιστικής απειθαρχίας (σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού) δεν επέτρεψαν να πάρει διαφορά ο Πανιώνιος, κι ενώ ο ΠΑΟΚ δεν φαινόταν ικανός ούτε καν να ισοφαρίσει, στην τελευταία περίοδο καταφέραμε να σπάσουμε τα δοκάρια (πράγμα που κάναμε σε όλο τον αγώνα έτσι κι αλλιώς) και τελικά ο ΠΑΟΚ όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του παίκτη μας με το νούμερο 7, ο οποίος κατά παρέκκλιση των εντολών του προπονητή να εξαντλήσουν τα 30 δευτερόλεπτα που απέμεναν και ήταν όλα στην διάθεση του Πανιωνίου, σούταρε αψυχολόγητα αφήνοντας 18 δευτερόλπετα (!!!) στον ΠΑΟΚ, που εκτέλεσε σωστά την αντεπίθεση και νίκησε τελικά...

Τζάμπα ήττα σε κάθε περίπτωση, εάν είχαμε στοιχειώδη σοβαρότητα στις επιθετικές επιλογές, θα είχαμε νικήσει εύκολα.

amanAM είπε...

εχθές το απόγευμα, ο Πανιώνιος επιτέλους έδειξε τι είναι ικανός να κάνει, σαν ομάδα.

Με την πλάτη στον τοίχο αντιμετώπισε τα Χανιά, και από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό έδειξε ποιός άξιζε την νίκη.

Το τελικό σκορ 14-5 δεν είναι απλώς δίκαιο, αλλά είναι μικρό τελικά...

Σήμερα στις 9:00 το πρωί, δυνατός ημιτελικός με το Παλαιό Φάληρο. Καλή επιτυχία εύχομαι, για να πάμε στον τελικό που μας αξίζει.

amanAM είπε...

Ορεινό χειρουργείο σήμερα το πρωί, και φυσιολογική ήττα.

Έτσι όπως εξελίχτηκε ο αγώνας, το Παλαιό Φάληρο ήταν καλύτερο και νίκησε πιο εύκολα από ότι αναμενότανε, αλλά ο αγώνας θα ήταν εντελώς διαφορετικός με άλλη διαιτησία.

Επειδή δεν πιστεύω πως οι διαιτητές αγαπούσανε το Παλαιό Φάληρο, προβλέπω νικητή στον τελικό τον Ολυμπιακό, που αφού στήσανε στον τοίχο την Βουλιαγμένη, έπρεπε να στήσουνε και τον μόνο αντίπαλο που θα μπορούσε να τους κοντράρει, και επέλεξαν το Π Φάληρο για τον τελικό.

Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση.

Οι διαιτητές μετέτρεψαν κάποια επιθετικά φάουλ σε αποβολές αμυντικών, με αποτέλεσμα από το πρώτο οκτάλεπτο να δώσουν αέρα 2 και 3 γκολ στο Π Φάληρο. Ούτε κόρνερ δεν έδωσαν στον Πανιώνιο, για να μην αφήσουν ευκαιρίες...

Εν συνεχεία οι διαιτητές διαχειρίστηκαν τον αγώνα, και όταν πλησίασε ο Πανιώνιος στο γκολ, δείξανε ξανά πως δεν θα αφήνανε με κανέναν τρόπο το παιχνίδι να γυρίσει υπέρ μας.

Φυσικά το άγχος και η απογοήτευση των παιδιών, οδήγησαν σε λάθη, 2-3 χαμένα τετ α τετ, λάθος επιλογές στην επίθεση, κλπ, με αποτέλεσμα να μένει η εντύπωση πως εάν είχαμε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες μας, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες.

Όμως κι έτσι αν γινότανε, θεωρώ βέβαιο πως τα κοράκια θα ανακαλύπτανε κάποια σφυρίγματα περισσότερα, για να μην αφήσουν τον Πανιώνιο να πολεμήσει τον Ολυμπιακό. Δεν θεωρώ το Π Φάληρο εύκολο αντίπαλο, προφανώς το θεώρησαν οι Ολυμπιακοί ευκολότερο θύμα τους, από ότι τον Πανιώνιο.

Από εμένα, συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, και ελπίζω να πάρουν τουλάχιστον την τρίτη θέση το απόγευμα.

amanAM είπε...

Εμείς ήττα στον μικρό τελικό από τον ΠΑΟΚ, το χρυσό ο Ολυμπιακός σκορπίζοντας το Π Φάληρο.

Η γενική εικόνα που αποκόμισα από την ομάδα μας, ήταν ότι δεν ήταν ομάδα. Πιο πολύ βασίστηκε σε ατομικές ενέργειες και σε ομαδικό κολύμπι, παρά σε ομαδικό παιχνίδι.

Αλλαγές ανύπαρκτες, ομάδα 2 ταχυτήτων, κάποιοι για να παίζουνε βρέξει χιονίσει, και κάποιοι για τον πάγκο.

Παντελής αδυναμία στην θέση του φουνταριστού, όταν μπλοκαρίστηκε η περιφέρεια, δεν υπήρχαν λύσεις.

Πολλά δοκάρια, πολλά χαμένα τετ α τετ, κακές επιλογές στο τελείωμα των φάσεων.

Με δεδομένες τις αδυναμίες, η τέταρτη θέση ήρθε φυσιολογικά.

Με πιο αδύνατους αντιπάλους, η υπεροχή στα κολύμπια έκανε την ομάδα να δείχνει σούπερ, αλλά απέναντι σε πιο δυνατές άμυνες, οι αδυναμίες ήταν προφανείς.

Το χρυσό πήγε στην ομάδα που δεν την υπολόγιζε κανείς, γιατί στα φιλικά έκανε ήττες... Προφανώς δουλεύτηκε η ομάδα για να έχει 10-12 παίκτες ετοιμοπόλεμους, και όχι μόνο 7. Έτσι μπορεί στα τουρνουά να έχανε, αλλά η ομάδα είχε έτοιμες λύσεις στον πάγκο για το πρωτάθλημα.

Δεν είχαν καβαλήσει το καλάμι, δεν είχαν το άγχος του φαβορί, είχαν λύσεις και από την περιφέρεια και από την θέση του φουνταριστού, και στην άμυνα δεν επέτρεψαν τα εύκολα σουτ.

Άξιος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός.

vassilis είπε...

Αντώνη, εγώ είδα ένα μόνο παιγνίδι, αυτό με τον ΠΑΟΚ την Παρασκευή, συνεπώς δεν μπορώ να κάνω γενικές κρίσεις. Μπορώ να πω όμως μερικά πράγματα τα οποία με εκνευρίζουν γενικά.

Το πόλο είναι ομαδικό άθλημα και δεν είναι αγώνας κολύμβησης. Έχω βαρεθεί να ακούω για κολύμπια. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ είδα ένα σύνολο παικτών χωρίς φουνταριστό να βαράνε από όπου βρουν. Δεν είδα ομάδα, δεν είδα αθλητές ομαδικού αθλήματος. Είδα αθλήτές που κολυμπανε καλά έχασαν όμως απο μια ομάδα που έπαιζε πόλο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτή η ομάδα θεωρήξηκε φαβορί.

amanAM είπε...

φαβορί ήταν η Βουλιαγμένη, που τερμάτισε 5η τελικά.

Ο ΠΑΟΚ μας νίκησε 2 φορές τελικά, πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να ήταν τυχαίο.

Το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ ήταν ο τεράστιος και ταλαντούχος τερματοφύλακας που διέθετε, που έκανε τους δικούς μας να σημαδεύουν τα δοκάρια, γιατί το τέρμα τους φαινόταν δακτυλήθρα.

Το μεγάλο μειονέκτημα του Πανιωνίου, ήταν η αδυναμία στην θέση του φουνταριστού και ο ατομισμός των παικτών. Όλοι ήθελαν να γίνουν ήρωες για τον εαυτό τους, η ομάδα έδειχνε σε δεύτερη μοίρα...