Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Σπάθα μπινέ, πουτάνας γιέ



Αυτό φώναζε όλο το γήπεδο εχθές, και ως γνωστόν φωνή λαού οργή Θεού. Απέφυγα να γράψω εν θερμώ, αλλά εάν σας πω πως όλο το βράδυ έβλεπα εφιάλτες με θέμα το χθεσινό παιχνίδι, μπορεί να φανεί υπερβολή, αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια.

Οι σκέψεις μου σκόρπιες, αλλά αντικατοπτρίζουν πως αισθάνομαι. Άσχετο: Η σούπερ ομάδα της Κέρκυρας που μας νίκησε στο σπίτι μας, έχασε άλλη μια φορά, αυτήν την φορά από τον Πάνθρακα, ο δε Αστέρας Τρίπολης που φαντάζει στα μάτια του προπονητή μας σας ανίκητος αντίπαλος από τον οποίον μια τιμητική ήττα είναι επίτευγμα, έχασε και από τον ΟΦΗ. Με τον Ολυμπιακό πάντως, οι παίκτες μας έπαιξαν με ψυχή και χάσανε εν τέλει από τον διαιτητή, αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο που σφύριζε συνέχεια οτιδήποτε, προκειμένου να μην μπορούμε να περάσουμε την σέντρα, και να μας καθηλώσει στην άμυνα μέχρι να βάλει ο Ολυμπιακός ένα γκολ και να πάρει το παιχνίδι, έστω και με χέρι!!! Ούτε τα τόσα ανύπαρκτα οφσάιντ, τα ανύπαρκτα πέναλτι, τα ανύπαρκτα φάουλ τους έχουν ενοχλήσει ποτέ, το χέρι του συμπαθούς κατά τα άλλα Τζιμπούρ θα τους ενοχλούσε?

Το θέμα δεν είναι αν ήταν χέρι ή όχι. Ούτε εάν ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι, και βέβαια είχε, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Το θέμα είναι πως για άλλη μια φορά, η πίεση που άσκησε μια αποκαλούμενη εντός Ελλάδας "μεγάλη" ομάδα, σπρώχτηκε από τον Σπάθα με κάθε τρόπο ώστε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες αυτές, γιατί κατά τα άλλα ήταν ένας ακίνδυνος Ολυμπιακός.

Ο αλήτης ο Αμπνούν να μουντζώνει τους θεατές χωρίς να τρέχει κάστανο, να παίρνει την μπάλα με το χέρι και να δημιουργεί ευκαιρία και ο Σπάθας να μην βλέπει τίποτα παράτυπο, να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα οι Ολυμπιακοί και να παίρνουν φάουλ, να μην πέφτουν καν και να παίρνουν φάουλ επειδή έχασαν την μπάλα, με αυτές τις συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι, πέραν του ότι εάν παίζουμε με ψυχή μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο, καμία ήττα δεν είναι φυσιολογική για τον Πανιώνιο, κύριε προπονητά. Εδώ μια μικρή Εθνική Ελλάδος πήρε κάποτε ολόκληρο Γιούρο, χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις ότι όλα είναι εφικτά, εάν δεν είσαι ηττοπαθής?

Εάν στο ποδόσφαιρο μετρούσαν οι ευκαιρίες και η κατοχή της μπάλας (είτε με την βοήθεια του διαιτητή είτε όχι), τότε πράγματι ο Ολυμπιακός μας νίκησε δίκαια γιατί ο Πανιώνιος έχει χειρότερη ομάδα από αυτόν. Όμως το πόσο μικρή ομάδα είναι ο Ολυμπιακός, φαίνεται σε κάθε Ευρωπαϊκό παιχνίδι, εκεί που οι αντίπαλοι του έχουν την κατοχή και τις ευκαιρίες, και προσπαθεί να κλέψει τα αποτελέσματα με τις ελάχιστες ευκαιρίες που εκείνος δημιουργεί. Όταν ξεστραβωθεί η τύχη και πάρει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, τότε όλο το Ελληνικό σύμπαν θεωρεί πως έπαιξαν ψυχωμένα, πως έπαιξαν σωστά και έξυπνα, και πήραν το αποτέλεσμα που τους άξιζε... Ε λοιπόν ο Πανιώνιος εχθές έπαιξε ψυχωμένα, έπαιξε σωστά και έξυπνα (κατά την πιο πάνω λογική), και δεν έχασε από τον Ολυμπιακό αλλά από τον Σπάθα. 

Ο έτερος Καππαδόκης του ΠΟΚ, ο Παναθηναϊκός φωνάζει για την παράγκα του Ολυμπιακού, γιατί έχασε το προνόμιο να είναι δική του η παράγκα αυτή. Μόνο από τον έναν απατεώνα μπορείς να μάθεις τις βρομοδουλειές του άλλου απατεώνα, κι αυτό είναι δυστυχώς το ελληνικό πρωτάθλημα, το ελληνικό ποδόσφαιρο και η άθλια πραγματικότητα που ζούμε. Όποιος αναρωτιέται γιατί έχουμε τόσο βρωμερή κοινωνία, τέτοια χρεοκοπία οικονομική αλλά και ηθών, όποιος έχει το θράσος να διαμαρτύρεται για τον μισθό και τα έσοδα του, ας αναλογιστεί τις ευθύνες του που υποστηρίζει σαν φίλαθλος και οπαδός τις ομάδες του ΠΟΚ, που καθρεφτίζουν την κατάντια όλης της κοινωνίας μας, αδικία και λαμογιές οι μόνες αρχές που πρεσβεύουν.

Από παιδί υπήρξα από επιλογή Πανιώνιος, αλλά την περίοδο που στην Πανιώνια πραγματικότητα είχαμε προέδρους και παράγοντες που ήταν άθλιοι τύποι, δεν πατούσα ούτε στο γήπεδο, γιατί ντρεπόμουνα για τα χάλια μας. Μπορεί να χαρακτηρίζομαι Πανιώνιος του καναπέ, αλλά δεν έχω ποτέ αποδεχτεί πως το ποδόσφαιρο και τα άλλα αθλήματα είναι πόλεμος στον οποίον πρέπει να νικήσουμε με κάθε μέσον, ούτε πιστεύω στην βία και στα επεισόδια. Αυτοί που πιστεύουν σε αυτά, ας πληρώσουν από την τσέπη τους τα πρόστιμα και τις τιμωρίες της ομάδας μας, και να πληρώσουν από την τσέπη τους και τους μισθούς των παικτών, ως προς το ποσόν των χρημάτων που βγαίνουν από τα ταμεία μας εξ αιτίας της συμπεριφοράς τους. Αφού είναι τόσο χουβαρντάδες και μάχιμοι Πανιώνιοι, ας το αποδείξουν στην πράξη ματώνοντας την δικιά τους τσέπη. Αλλιώς είναι τζάμπα μάγκες στην κυριολεξία.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Τζιμπούρ, που μπορεί να μας στενοχώρησε για άλλη μια φορά, παρόλα αυτά μας σεβάστηκε πολύ περισσότερο από τόσους άλλους Έλληνες που αναδείχτηκαν στην ομάδα μας αλλά δεν μας σεβάστηκαν ποτέ. Όταν η εξέδρα έβραζε, ο Τζιμπούρ είχε την μαγκιά και την ψυχή να πάει προς τους έξαλλους οπαδούς να τους ηρεμήσει, την ίδια ώρα που ο Μανιάτης παρακινούσε τους συμπαίκτες του να φύγουν από το γήπεδο. 

Αυτό το ανέκδοτο με τον Οκόγιε, για πόσο καιρό θα συνεχίζεται?

----------------------------

Νίκη μετά από 6 αγωνιστικές για το πόλο, σε ένα ντέρμπι  χαμηλής ποιότητας. Η ομάδα μας νίκησε χάρη σε προσωπικά γκολ κάποιων παικτών (με πρώτο βιολί τον Θωμάκο, δεδομένου ότι ο Κουτσιαλής είχε κλειστεί αποτελεσματικά) και στις εξαιρετικές αποκρούσεις του τερματοφύλακα μας, και όχι γιατί έδειχνε ικανή να νικήσει παίζοντας με κάποια συστήματα ή αυτοματισμούς που προέρχονται από την προπόνηση. Σημαντικότατη νίκη, αλλά η εμφάνιση δεν με ικανοποίησε. Το πόλο του Πανιωνίου δυστυχώς έπεσε πολύ σε επίπεδο ανδρών. Μέχρι πέρυσι βλέπαμε άλλη ομάδα, με άλλους στόχους και άλλη φιλοσοφία.

Τι θα γίνει με το πρωτάθλημα φέτος, όταν κάποιες ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία παίρνουν βαθμούς από τους έφηβους του Παναθηναϊκού, ενώ κάποιες άλλες έχασαν βαθμούς από την κανονική ομάδα του?

3 σχόλια:

amanAM είπε...

η άλλη υπερδομάδα, ο Παναθηναϊκός έχασε 3-0 από την Βέροια. Αυτοί είναι όσοι θεωρούνται από τον Ελευθερόπουλο ομάδες που φυσιολογικά θα χάνουμε απ αυτούς.

amanAM είπε...

Θέλω να επισημάνω πως δεν συντάσσομαι με το σύνθημα-τίτλο της δημοσίευσης μου. Απλώς αναφέρω το σύνθημα που ακούστηκε επί πολύ ώρα στο γήπεδο.

Ο λόγος που δεν συντάσσομαι, είναι πως έχω γνωρίσει παιδιά εκδιδόμενων γυναικών, και όσα εγώ γνώρισα είχαν αυξημένη εντιμότητα και ήθος, ίσως γιατί είχαν αισθανθεί την κατακραυγή της κοινωνίας, και είχαν αυξημένη ευαισθησία σε θέματα τιμής και ήθους.

Αντιθέτως, τα παιδιά λαμόγιων και απατεώνων, έχουν εμπεδώσει πως οι κομπίνες και η ρεμούλα είναι κοινωνικά αποδεκτά πράγματα, και πως ο απατεώνας είναι έξυπνος ενώ ο έντιμος ένας βλάκας και μισός.

Αυτό λοιπόν που ταιριάζει στον Σπάθα, είναι απλώς ότι είναι γιος του πατέρα του, και όχι να χαρακτηρίζουμε την μάνα του με οποιοδήποτε επίθετο.

Κατά τα άλλα, όταν σαν Πανιώνιοι ανεχόμαστε να είμαστε ουρές του υπάρχοντος συστήματος, δεχόμαστε ενέσεις επιβίωσης από το αφεντικό του Ολυμπιακού, και ποιός ξέρει τι παρασκήνιο υπάρχει στις μεταξύ μας σχέσεις, είναι αν μη τι άλλο βλακώδες να θυμώνουμε με όσα είναι έτσι κι αλλιώς προφανή, ότι ο Ολυμπιακός θα μας νικούσε πάση θυσία και με κάθε μέσον.

Κάποιοι από εμάς, αγαπάμε έναν Πανιώνιο μικρό ίσως σε δύναμη, αλλά μεγάλο σε ήθος, αλλά αυτόν τον Πανιώνιο μάλλον μόνο στα όνειρα μας μπορούμε να το βρούμε.

Όταν είναι μέρος του συστήματος, και στηρίζεις αλλά και στηρίζεσαι από αυτούς που το διοικούν, το να φωνάζεις σαν μωρή παρθένα που σε διακόρευσαν ενώ είσαι επαγγελματίας πουτάνα, τότε καταντάει γραφικό.

Λυπάμαι που τα γράφω αυτά, αλλά όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, το μπλογκ είναι προσωπικό και καταγράφω σαν ημερολόγιο όλα όσα σκέφτομαι καθώς και όσα αισθάνομαι σχετικά με τα τεκταινόμενα στον Πανιώνιο, και όχι μόνο.

br fun_atic είπε...

Αλλωστε το επάγγελμα του εκδιδόμενου προσώπου είναι νόμιμο.Δεν ήξερα ότι τηρούν και βιβλία.Χειρόγραφα ή... Μηνανογραφημένα!!!