Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

υπέρβαση

Το δρόμο του Γιάννη Σιδεράκη φαίνεται πως θα ακολουθήσει και ο Σουλεϊμάν Όμο. Ο Νιγηριανός μέσος δεν βρίσκεται στα πλάνα του νεαρού τεχνικού και έτσι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση για να λύσει τη συνεργασία του.
Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Ρόβας που όπως είναι γνωστό θα αποτελέσει παρελθόν τον προσεχή Ιανουάριο για ομάδα του εξωτερικού, βρίσκεται εκτός πλάνων του Δημήτρη Ελευθερόπουλου για τα επόμενα δύο παιχνίδια και δεν πρόκειται να αγωνιστεί.


Για να είμαστε ειλικρινείς, το καλοκαίρι όλοι βλέπαμε με απαισιοδοξία το μέλλον με τον Ελευθερόπουλο στον πάγκο και το ρόστερ που είχαμε.
Προβλέπαμε επίσης πως εάν στους πρώτους 9-10 αγώνες δεν μαζεύαμε αρκετούς βαθμούς, το τέλος του πρώτου γύρου θα μας έβρισκε με τους βαθμούς αυτούς και με το ένα πόδι στην βήτα εθνική, δεδομένου ότι θεωρούσαμε πως στους τελευταίους 5-6 αγώνες βαθμούς δεν θα παίρναμε.

Οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν ως προς το πρώτο, όλοι (μηδενός εξαιρουμένου) εκπλαγήκαμε θετικά με την συγκομιδή βαθμών στις πρώτες 10 αγωνιστικές, μας βοήθησε η τύχη, αλλά δεν μπορεί να ήτανε μόνο τύχη αυτό το σερί των αποτελεσμάτων. Σαφώς έγινε και αγωνιστική υπέρβαση.

Δυστυχώς οι προβλέψεις μας για τα τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου επαληθεύτηκαν, ενώ η απογοήτευση μας απογειώθηκε επειδή η καλή πορεία στα πρώτα παιχνίδια δημιούργησε προσδοκίες.

Μοναδική παραφωνία στην αισιοδοξία ήταν ο Ελευθερόπουλος, που επαναλάμβανε σαν γραφικός πως ο μοναδικός στόχος ήταν και είναι η σωτηρία της ομάδας μας, παρότι είχαμε βρεθεί στο δεύτερο σκαλί της βαθμολογίας. Με λίγη επιπλέον τύχη αλλά και προσοχή, δεν θα είχαμε χάσει ούτε από τον ΠΑΟΚ ούτε από την Κέρκυρα, με αποτέλεσμα οι δηλώσεις του προπονητή μας να ηχούν ακόμα πιο παράξενες στα αυτιά μας.

Όμως η προσγείωση  στην πραγματικότητα ήταν σκληρή, ενώ η περαιτέρω αποδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας μας δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Θα θέλαμε να μείνουν κάποιοι παίκτες, να χρησιμοποιηθούν περισσότερο κάποιοι άλλοι, να ενισχυθεί η ομάδα και όχι να αποδυναμωθεί. Το ερώτημα είναι με ποιά λεφτά θα γίνει κάτι τέτοιο?

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει στα αποδυτήρια, ιδέα δεν έχουμε γιατί κάποιοι παίκτες παροπλίστηκαν, γιατί κάποιοι κατέληξαν στον πάγκο ή στις εξέδρες, το μόνο που μπορούμε να καταλάβουμε με σιγουριά είναι πως οικονομικά είμαστε να μας κλαίνε και οι ρέγγες, ενώ από ρόστερ είμαστε ακόμα πιο γυμνοί. 

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, και να δούμε με ποιόν τρόπο θα μαζέψουμε άλλους 10-12 βαθμούς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, και πως θα ελαφρύνουμε ακόμα περισσότερο τα οικονομικά βάρη της ομάδας μας. Κι αν τα καταφέρουμε να σωθούμε, πως θα καταφέρουμε να έχουμε ένα ακόμα πιο ελαφρύ (οικονομικά) ρόστερ για του χρόνου, που θα καταφέρει να κάνει πάλι την υπέρβαση στην συγκομιδή βαθμών.

Σκάκι για δυνατούς λύτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: