Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Σπουδαία εμφάνιση

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο από το πρώτο λεπτό, ο Φωστήρας προκρίθηκε δίκαια στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος, προς μεγάλη απογοήτευση των οπαδών του Πανιωνίου. Εκτός του Φωστήρα και του κόσμου του, ικανοποιημένος είναι και ο προπονητής μας, που απάλλαξε την μασχάλη του από ένα επιπλέον καρπούζι.

Ο Φωστήρας με το ξεκίνημα του αγώνα, πρέσαρε ψηλά και μας αντιμετώπισε όπως μας άξιζε: Αυτοί σαν μεγάλη ομάδα, κι εμείς σαν μικρή. Παρόλα αυτά, χάρη στην αποτελεσματικότητα του Ντούνη (που παραδόξως δεν τροφοδοτήθηκε μετά το 2-0), κοντέψαμε να βάλουμε και τρίτο παρόλο που δεν παίζαμε καλά. Ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι γνωστός: Εάν δεν βάλεις εσύ το γκολ, τότε θα το φας. 

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, αποδυναμώθηκε ακόμα περισσότερο η επίθεση μας με την αποχώρηση του Καπάνταη (που ασχέτως ικανότητας και προσφοράς, ήταν ένας σέντερ φορ που ενδεχομένως θα απειλούσε) που αντικαταστάθηκε από τον Οκόγιε!!! Έλεος πια με αυτόν τον Οκόγιε, τι αστείο είναι αυτό? Η διαφήμιση με τον Πίου ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα που ζούμε στον Πανιώνιο.

Από την αρχή της επανάληψης λοιπόν, όλοι στην εξέδρα λέγαμε ξανά και ξανά το ίδιο: Πως δεν παίζουμε καλά, δεν κάνουμε ευκαιρίες για να κλειδώσουμε την πρόκριση με ένα ακόμα γκολ, πως η άμυνα μπάζει από παντού, ο τερματοφύλακας είναι ασαθέστατος και επιρεπής στα λάθη σε κάθε σέντρα, κάθε φάουλ, κάθε κόρνερ δημιουργείται ένας κακός χαμός μέσα στην περιοχή μας.

Το γκολ της πρόκρισης του Φωστήρα ήρθε φυσιολογικά. Από κει και μετά, φάνηκε το επίπεδο της ομάδας που μας απέκλεισε, ξάπλα στο γρασίδι, φορείο, ξανά μέσα, ξανά ξάπλα, και ούτω καθεξής. Ο διαιτητής ανήμπορος να σταματήσει αυτό το καλαμπούρι, ενώ οι δικοί μας οι γελοίοι, πετάγανε την μπάλα πλάγιο για φαιρ πλέυ. Μπράβο κύριε Ρόκα, είσαι επαγγελματίας που σέβεται τον συνάδελφο του ποδοσφαιριστή. Δεν σέβεσαι όμως την ιστορία και τους φιλάθλους της ομάδας που οφείλεις να υπηρετείς. Κανένας Πανιώνιος δεν θέλει να κλέψουμε κάτι, αλλά όχι να μας κοροϊδεύουν οι άλλοι κι εσύ να γράφεις ζμπούτσας όλο τον κόσμο. Σαν επαγγελματίας κύριε Ρόκα θα έπρεπε να έχεις τουλάχιστον την ικανότητα να δώσεις μια σωστή πάσα σε συμπαίκτη σου, κι όχι να γυρνάς πίσω την μπάλα, κι αυτό με λάθη...

Ο Μενδρινός εντελώς ματιασμένος. Τι χάλια είναι αυτά? Επίτηδες να σημάδευε τους αντιπάλους, ε δε μπορεί, κάποια πάσα θα την έπαιρνε συμπαίκτης του. Κύριε Μενδρινέ, έχεις παρελθόν το οποίο κάνουμε ότι δεν το θυμόμαστε. Εσείς της διοίκησης το είδατε ή όχι ότι κάποιοι πρέπει να ήθελαν να γίνει το 2-1? Γιατί πολύ πριν γίνει, εμείς στην εξέδρα το είχαμε καταλάβει και το λέγαμε μεταξύ μας!!!

Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Ταύρου, εάν εμείς προκρινόμασταν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με μια ομάδα 2 κατηγορίες πιο πάνω από εμάς και με το όνομα και την ιστορία ενός Πανιωνίου, θα πανηγυρίζαμε ακόμα και θα νοιώθαμε πολύ περήφανοι. Δικαίως πανηγυρίζουν λοιπόν.

Άλλο τόσο δίκαιη, είναι η ντροπή και η απογοήτευση που νοιώθουμε εμείς. Όχι γιατί αποκλειστήκαμε, εάν δεν γινόταν τώρα θα γινόταν παρακάτω, τέτοιοι αποκλεισμοί έχουν γίνει και στα καλύτερα τα σπίτια, η ντροπή είναι για το θέαμα που παρακολουθήσαμε, αφήσαμε τις δουλειές μας, το σπίτι μας, την ζέστη μας, τις ασχολίες μας, πληρώσαμε κι από πάνω για να δούμε όλους αυτούς που μας κοροϊδεύουν μπρος στα μάτια μας.

Φαντάζομαι πως ο Ελευθερόπουλος χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης της διοίκησης της ομάδας μας. Σαν προπονητής είναι μυρωδιάς, η κωλοφαρδία στους πρώτους αγώνες τον έκαναν να μοιάζει με Γκουαρντιόλα, όμως η ανικανότητα του είναι εμφανέστατη, τα λάθη του συνεχή, φέρει δε και τεράστια ευθύνη για το σερί των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Έχει επίσης ευθύνη και γιατί κάποιοι παίκτες έχουν εξαφανιστεί, άλλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι ή στην αχρηστία ενώ ήταν παίκτες που μπορούσαν να βοηθήσουν, και κάποιοι άλλοι παίζουν ενώ δεν θα έπρεπε να κάνουν τίποτα άλλο παρά να καθαρίζουν τζάμια. 

Η εμφάνιση με τις ρίγες πολύ μου αρέσει. Μου θυμίζουν πως είμαστε Πανιώνιος.

Εάν δεν τα ξαναπούμε σύντομα, εύχομαι χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους.

ΥΓ. Δεν επιβεβαιώθηκε η φήμη του Φωστήρα σαν φονέα των γιγάντων, αφού μόνο γίγαντας δεν είναι ο Πανιώνιος με τα χάλια μας.

ΥΓ2. Κύριε Ελευθερόπουλε, ο Φωστήρας που παλεύει να ανέβει στην β εθνική, πως χώρεσε και δεύτερο καρπούζι στην μασχάλη του, να αποκλείσει δηλαδή μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας? Πράγματι ο στόχος μας ήταν και παραμένει η παραμονή στην κατηγορία, αλλά... δεν καταλαβαίνω πως θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου μας ο αποκλεισμός από το κύπελλο. 

3 σχόλια:

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Κι εγώ ρε Αντώνη δέν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα αυτό. Λες και το κύπελλο είναι κανένα τουρνουά-μαραθώνιος... Σιγά ρε κ. προπονητά, δηλαδή τί σε χάλαγε να παίζαμε 4 παιχνίδια ακόμα για το κύπελλο; τόοοοσο βαρύ και μεγάλο είναι αυτό το καρπούζι; Μας έκανε ρεζίλι ο 40χρονος σέντερ φορ Κάμπας και ο Φωστήρ τής γ΄ εθνικής. Δηλαδή μόνοι μας γίναμε ρεζίλι με τέτοια εμφάνιση... Ντροπή, απαράδεκτοι.

Σε ένα δέν θα συμφωνήσω φίλε μου όμως. Ο Πανιώνιος είναι πάντα γίγαντας, ό,τι χάλια και να έχει :)

amanAM είπε...

σαν ιστορία και βέβαια είναι γίγαντας, σαν παρόν έχει καταντήσει νάνος.

Ακούστηκε πως ήταν επιλογή μας ο αποκλεισμός, για να μην πληρώνουμε επιπλέον έξοδα μετακινήσεων κλπ για το κύπελο. Όσο κι αν φαντάζει απίθανο να αληθεύει αυτό που ακούστηκε, δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούω.

Πέρυσι το άκουγα από επίσημα χείλη, για την πορεία του πόλο στην Ευρώπη. Χτυπιόντουσαν από το κακό τους που προκρινόταν η ομάδα και θα συνέχιζαν τα έξοδα ταξιδίων.

Είτε λοιπόν αληθεύει για το κύπελο είτε όχι, το μέγεθος του Πανιωνίου είναι αυτό, να νικάει μια ομάδα και η διοίκηση να στενοχωριέται, κι εν συνεχεία να διαλύουν την ομάδα για να μην επαναληφθεί τέτοιο χουνέρι...

Το πόλο δεν απασχόλησε πολλούς, ήταν όμως θέμα χρόνου να δούμε την ίσια αντίληψη και πρακτική και στο ποδόσφαιρο, που έχει μεγαλύτερη απήχηση.

τρελοπανιωνιος είπε...

και εγω ρε Αντωνη για αυτο εχω σταματισει στο blog αλλα εχω φαει κολλημα στο facebook
http://www.facebook.com/PanioniaIdea/photos_albums