Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

tragic

λόγω προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων, εχθές δεν δούλεψα. Και να δούλευα βέβαια, σιγά μην είχα δουλειά, φρόντισαν καλά αυτοί που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια να καταστρέψουν τα πάντα, και οι στρατιές των ψηφοφόρων που ψηφίζανε με βάση το βραχυχρόνιο προσωπικό τους συμφέρον, οι περισσότεροι εξ αυτών τώρα φωνάζουν περισσότερο από όλους για τα χάλια μας...

Τέλος πάντων, κάθισα να δω το παιχνίδι με τον Φωστήρα, και οι στενοχώριες που είχα έτσι κι αλλιώς, έγιναν σχεδόν κατάθλιψη.

Είναι αδιανόητο να χάνουμε δίκαια από τον Φωστήρα που όχι μόνο παίζει στην γ εθνική, αλλά παραπαίει στο πρωτάθλημα αυτό. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο, είχαμε χάσει εντελώς το κέντρο, δεξιά ήμασταν εντελώς ανύπαρκτοι, ενώ από αριστερά το δίδυμο Κοντοχρήστου-Κολοβού μόνοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν και να κάνει κάποια επικίνδυνη κατάσταση, με την βοήθεια του ανέτοιμου Μενδρινού που επίσης τραβιότανε στα πλάγια. Κατά τα άλλα, και ο Μενδρινός εξαφανισμένος, ο δε Καπάνταης δεν κατάλαβα καν ότι υπήρχε στο γήπεδο.

Χωρίς Φανούρη στο κέντρο, ο Πανιώνιος ήταν ανύπαρκτος. Αμυντικά επίσης τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, δεχτήκαμε γκολ από μια στημένη φάση, από έναν 39χρονο ποδοσφαιριστή που φάνταζε ο καλύτερος του αγωνιστικού χώρου γιατί μπορεί να μην θυμάμαι ούτε το όνομα του, αλλά τόσα χρόνια που παίζει μπάλα στις μικρές κατηγορίες, όλο και κάτι έμαθε, σε αντίθεση με τους άλλους που ήταν τριγύρω του, δεν ήξεραν ούτε τα στοιχειώδη του ποδοσφαίρου.

Περιμένοντας να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, με πήρε ο ύπνος!!!
Ξύπνησα λίγο μετά το ογδόντα, είδα πως το σκορ ήταν ακόμα στο 1-0, δεν έπαιζε πλέον ο Κολοβός, ήταν μέσα ο Σάμαρης, αλλά η εικόνα των τελευταίων 10 λεπτών με τις καθυστερήσεις όχι μόνο ήταν ίδια, αλλά έβλεπες έναν Φωστήρα να ελέγχει το παιχνίδι και να ροκανίζει τον χρόνο είτε με τους γνωστούς δήθεν τραυματισμούς, είτε με το να κλέβει εύκολα την μπάλα και να μην γίνεται ούτε μια φάση επικίνδυνη που να παραπέμπει σε πιθανότητα ισοφάρισης, αντιθέτως με μεγάλη ευκολία στα τελευταία δευτερόλεπτα ένας ποδοσφαιριστής του έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, και έτρεξε μόνος του προς την περιοχή μας, στην γραμμή της περιοχής δέχτηκε ένα μαρκάρισμα που ήταν 100% φάουλ λίγα χιλιοστά εκτός περιοχής, αυτός αντί να πέσει προχώρησε άλλα 2 βήματα και μετά έπεσε λες και τον χτύπησε ρεύμα, οπότε ο διαιτητής το έκρινε σωστά κατά την γνώμη μου σαν θέατρο. Φάουλ όμως υπήρξε, που εάν ο Φωστήρας δεν ήταν όπου φτωχός (και μικρός) και η μοίρα του, θα μπορούσε να σφυριχτεί μέχρι και πέναλτι...Έχουμε δει άλλα κι άλλα. Η Κυριακή κοντά είναι, θυμηθείτε το. Κοντή γιορτή δεν είναι η Κυριακή? Με λίγα όργια της διαιτησίας, θα αρχίσουν να φωνάζουν στον Βάζελο γιατί τώρα δεν φωνάζει και δεν κάνει μηνύσεις, που ο διαιτητής θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα με εμάς, ενώ φώναζε με τον Πλατανιά.

Όσα είδα λοιπόν από το παιχνίδι, με οδήγησαν στις εξής σκέψεις:
  • Στην Αγλλία παίζουν 2 αγώνες υψηλού επιπέδου 2 φορές την εβδομάδα, παίζουν κύπελα, παίζουν ευρωπαϊκά παιχνίδια, παίζουν στις γιορτές 3 παιχνίδια σε μια εβδομάδα, εμείς όμως προφανώς χρειαζόμασταν ροτέισιον, για να ξεκουραστεί η ομάδα. Άντε τώρα, τρεχάτε ποδαράκια μας, να σπάσουμε το κατενάτσιο και την κλωτσοπατινάδα που θα επιβάλλει ο Φωστήρας στην Νέα Σμύρνη στην ρεβάνς. Τότε θα μπορέσει να παίξει η βασική ομάδα, ή θα γίνει πάλι ροτέισιον? Για τον Ολυμπιακό που παίζει και στην Ευρώπη, το καταλαβαίνω, αλλά τι ροτέισιον και αηδίες χρειάζεται ο Πανιώνιος?
  • Όταν σε μια ομάδα, αλλάζεις τους μισούς, ασχέτως της αξίας αυτών που μπαίνουν, η ομάδα είναι ασύνδετη και δυσκολεύεται να βρει ο ένας παίκτης τον άλλον. Εάν ήθελε ο προπονητής να δώσει ευκαιρία σε κάποιους που δεν παίζουν να δείξουν τι αξίζουν, έπρεπε να κρατήσει τον βασικό κορμό της ομάδας και να βάλει 1-2 από τους άλλους, και όχι να τους βάλει όλους μέσα τουρλουμπούκι για να τους εκθέσει.
  • Δώσαμε χαρά  στους ηρωικούς φιλάθλους του Φωστήρα, γελάει το Πανελλήνιο με τα χάλια μας, μάλλον κάποιων πήρανε τα μυαλά τους αέρα και νομίσανε πως με τα δεύτερα θα παίρνανε εύκολα το παιχνίδι με μια ομάδα αδιάφορη, μικρότερης κατηγορίας. Θυμάμαι πρόπερσι με τον Θρασύβουλο, που καθόντουσαν να χάσουνε και εμείς δεν μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ να πάνε να ξεκουραστούν οι άνθρωποι. Δεν είναι σε θέση ο Πανιώνιος να υποτιμάει κανέναν. Κακώς παρουσιάσαμε τέτοιο πρόσωπο.
Από την μια θέλω να συγχαρώ τον Φανούρη για όλη την παρουσία του φέτος, αλλά από την άλλη αισθάνομαι πως αυτό που ζούμε είναι τραγωδία, να λείπει ο Φανούρης και η ομάδα να έχει αυτά τα χάλια. Η συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα, που είναι αποτέλεσμα τύχης αλλά και συγκυρίας, με αντιπάλους με σοβαρά προβλήματα αλλά και με την φόρα που πήραμε, δεν μας έκανε ξαφνικά υπερομάδα, αλλά δεν περίμενα και τέτοιο χάλι.Και πάνω απόλα, δεν μπορεί ο Φανούρης να είναι ότι καλύτερο διαθέτουμε, έλεος!

Είναι δυνατόν να γίνεται αλλαγή ο Κολοβός στο 45', ο μόνος που κάτι προσπαθούσε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο? Πλάκα μας κάνει ο Ελευθερόπουλος?




3 σχόλια:

amanAM είπε...

άκουγα στον sport fm, και είπανε πως ο θεσμός του κυπέλλου έχει ατονίσει, και πως ο Ελευθερόπουλος δικαιολογημένα έκανε πειράματα, άλλωστε στον επαναληπτικό αγώνα είπανε πως μπορεί να διορθώσει τα όποια λάθη...

Άρα... προφανώς έγιναν λάθη!

Μακάρι να είναι τόσο εύκολο να να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Κάτι με κάνει να πιστεύω ότι δεν είναι και τόσο καλαμπούρι να αντιμετωπίσουμε έναν Φωστήρα ταμπουρωμένο, και να του βάλουμε 2 γκολ.

panthers kastoria είπε...

μηπως κατεβασε αυτους τους παικτες και εκανε αλλαγη τον κολοβο γιατι ο αγωνιστικός χωρος ηταν σε τραγική κατασταση και δεν ηθελε να εχει τραυματισμους?

amanAM είπε...

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν όντως τραγικός.

Ο προπονητής κρίνεται και θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Προς το παρόν τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εγώ σαν οπαδός, δεν έχω τις δικές μου σκέψεις, την χαρά ή την λύπη μου από όσα βλέπω και ξέρω.

Πολλά μπορεί να έχει στο μυαλό του ο προπονητής, και δεν μπορούμε να τα ξέρουμε. Και πως ξέρουμε ότι εάν κατέβαζε τον Φανούρη ας πούμε, δεν θα χάναμε με 3-0 κι όχι μόνο με 1-0???