Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

H γυναίκα του Καίσαρα

Ακούω και βλέπω πολλά, όταν είσαι γύρω τριγύρω για 3-4 ώρες την ημέρα δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτήν την μοίρα, με αποτέλεσμα να έχω κάποιες απορίες για τον τρόπο που χειρίζονται τα θέματα οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη Πανιωνίου.

Βλέπω ορισμένους να έχουν υπό μάλης μπλοκάκια προείσπραξης χρημάτων, για δήθεν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, απευθύνονται σε μέλη του Ερασιτέχνη και σε γονείς αθλητών του Πανιωνίου για να δημιουργήσουν δήθεν λαϊκή βάση στην ΠΑΕ, ενώ ούτε τέτοια απόφαση έχει παρθεί επίσημα για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ούτε έχουμε ενημερωθεί για την τύχη των χρημάτων που καταθέσαμε το περασμένο καλοκαίρι (πολλά ή λίγα δεν έχει σημασία, αυτοί που θα κρίνουν το ποσό να μας δείξουν πρώτα πόσα έβαλαν εκείνοι).


Ο ερασιτέχνης χρωστάει σε προπονητές και λοιπούς εργαζόμενους ένα σκασμό λεφτά, χρωστάνε και σε νυν αλλά και σε πρώην αθλητές μας. Γιατί δεν τους πληρώνουν με μετοχές της ΠΑΕ που εξακολουθούν να βρίσκονται στην κατοχή του Ερασιτέχνη? Έτσι θα γίνει πραγματικά πολυμετοχική η ΠΑΕ, πραγματικής λαϊκής βάσης, στα χέρια όσων τόσο καιρό εργάστηκαν για τον Πανιώνιο αλλά δεν πληρώθηκαν τα συμφωνηθέντα. Αυτοί που εργάστηκαν (τελικά) αναγκαστικά εθελοντικά, έχουν κάποιο λόγο παραπάνω πιστεύω, από όσους είναι τζάμπα μάγκες.

Ο ερασιτέχνης ουδέποτε ενέκρινε σε Γ.Σ. τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, αλλά αυτό δεν έχει ενοχλήσει κανέναν. Άραγε θα γίνει προϋπολογισμός για την επόμενη σεζόν? Για να συσταθεί προϋπολογισμός, δεν πρέπει πρώτα να γίνει απολογισμός πεπραγμένων και να γίνει έλεγχος και απαλλαγή του Δ.Σ.? Τι θα παρουσιάσουν στην Γ.Σ.?

Θα παρουσιάσουν κάποια νούμερα φαντάζομαι. Θα έχουν σχέση αυτά τα νούμερα με την πραγματικότητα? Αμφιβάλλω. Όταν θα κληθούμε να εγκρίνουμε, τι δυνατότητα πρόσβασης θα έχουμε σε πραγματικά στοιχεία?

Ακούω πως υπάρχουν προπονητές που πληρώνονται παχυλούς μισθούς, και άλλοι δεν εισπράττουν τις πενταροδεκάρες που έχουν αποδεχτεί να παίρνουν. Σχεδιασμός τμημάτων δεν υπάρχει, τουλάχιστον για τις υποδομές (και όχι μόνο) του πόλο θα μπορούσα να γράφω σελίδες, όλα δουλεύουν στην τύχη και στο προσωπικό φιλότιμο ορισμένων απλήρωτων. Από την άλλη υπάρχουν κάποια δεδομένα έσοδα, ενώ τα έξοδα είναι περισσότερα μεν, απλήρωτα δε, άρα... μπορεί να υπάρχουν αρκετές μαύρες τρύπες και κάποια χρήματα να καταλήγουν σε κάποια παντελόνια.
Πως μπορούν να ελεγχθούν όλα αυτά, όταν θα μας δοθούν απλώς κάποια νούμερα για έγκριση? Ανενημέρωτοι ψηφοφόροι είναι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν λάθος, ότι κι αν επιλέξουν να κάνουν.

Η γυναίκα του Καίσαρα, δεν οφείλει απλώς να είναι τίμια, οφείλει και να φαίνεται τίμια. Κάποιοι διοικούν τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο σαν να είναι προσωπικό τους θέμα, το προσωπικό τους χόμπι, σαν να είναι δικός τους ο σύλλογος. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον. Θα έχουμε πολλές γκρίνιες και αρκετούς καυγάδες. 

Κάποιος υπεύθυνος του Πανιωνίου, μου απάντησε σε κάποια παράπονα που του έκανα, πως όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα. Όταν δεν έχεις επαφή με ένα θέμα, το μόνο που μπορείς να κρίνεις είναι το αποτέλεσμα. Όταν όμως έχεις σχέση με ένα θέμα, τότε βλέπεις κατά που πάει το πράγμα πολύ πριν φανούν τα αποτελέσματα. Εάν για παράδειγμα η πλώρη είναι στραμμένη προς την Κρήτη, δεν χρειάζεται να φτάσουμε πρώτα εκεί για να διαπιστώσουμε ότι τελικά δεν θα φτάσουμε ποτέ στην Μυτιλήνη που ήταν ο προορισμός μας.

Ποιός είναι ο καπετάνιος στον Πανιώνιο? Άγνωστο. Ποιός χαράζει πορεία και ελέγχει το που κοιτάει η πλώρη μας? Κανένας. Όλα στον αυτόματο, όλα στην τύχη. Όταν θα ναυαγήσουμε στην Φαλκονέρα, κάποιοι θα πνιγούνε, και κάποιοι θα απορούνε γιατί συνέβη!!! Γιατί πρέπει πρώτα να ναυαγήσουμε για να κρίνουμε ότι πάμε σε λάθος πορεία?

Σήμερα η ομάδα μίνι παίδων πόλο του Πανιωνίου, θα αγωνιστεί στο τελευταίο (μάλλον) τουρνουά προετοιμασίας για το πρωτάθλημα της ηλικίας αυτής που αρχίζει σε λιγότερο από ένα μήνα. Πέρυσι μας καλούσανε οι ομάδες, σαν ισχυρό αντίπαλο για την προπόνηση των ομάδων τους. Φέτος εάν καλέσουμε εμείς μέτριας δυναμικότητας ομάδες, μαζεύουμε κάποιες για να προπονηθούμε εμείς με "ισχυρούς" αντιπάλους. Οι πραγματικά ισχυροί μας έχουν για 30 ή και 40-0!!!

Αυτοσκοπός δεν είναι οι νίκες, αλλά μια ομάδα που χάνει από όλους σχεδόν, δεν είναι αυτό αιτία για να κρίνουμε την δουλειά που γίνεται στα παιδιά μας? Εάν τα παιδιά μας χάσανε μια χρονιά χωρίς να προοδεύσουν, εάν εκπαιδεύτηκαν σε νοοτροπία loser, εάν απογοητεύτηκαν, αυτό σε τι ωφελεί τον Πανιώνιο?

Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθω δριμύτερος.

4 σχόλια:

amanAM είπε...

Τουρνουά διεξάγεται στα πλαίσια της προετοιμασίας των ομάδων mini παίδων, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος στο τέλος Ιουνίου.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:


Παρασκευή 25/5
20.30 Γλυφάδα - Πανιώνιος
21.30 Νηρέας Γέρακα - Εθνικός

Σάββατο 26/5
12.30 Γλυφάδα - Νηρέας Γέρακα
13.30 Πανιώνιος Ολυμπιάδα Πετρούπολης

18.30 Πανιώνιος - Εθνικός
19.30 Γλυφάδα - Ολυμπιάδα Πετρούπολης

Κυριακή 27/5
10.00 Γλυφάδα - Εθνικός
11.00 Νηρέας Γέρακα - Ολυμπιάδα Πετρούπολης

18.30 Εθνικός - Ολυμπιάδα Πετρούπολης
19.30 Νηρέας Γέρακα - Πανιώνιος

amanAM είπε...

το πρώτο παιχνίδι της ομάδας μας με την Γλυφάδα, τελείωσε με 1-13.
(σκορ ημιχρόνου 0-9)

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γλυφάδα έδειξε μεγαλοφροσύνη, και δεν συνέχισε τον ξέφρενο ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου.

Υπήρχε τεράστια διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις 2 ομάδες.

Η Γλυφάδα είναι μια κολυμπημένη ομάδα, με παιδιά που ξέρουν και μπορούν να κατεβάσουν την μπάλα μέσα σε 10-12 δευτερόλεπτα, κάνουν κινήσεις, γυρνάνε την μπάλα σωστά, και έχουν έναν εξαιρετικό φουνταριστό, μεγάλο ταλέντο, που έβαλε εχθές τα 10 από τα 13 γκολ και δεν σταματιότανε με τίποτα.

Εμείς δεν ξέρουμε να κατεβάσουμε την μπάλα, και μέχρι να γίνει αυτό, ακόμα κι αν δεν χαθεί η μπάλα, θα έχει χαθεί ο χρόνος...
Στο τέλος καταφεύγουμε σε σουτ απελπισίας, τα παιδιά απογοητεύονται και αποδίδουν ακόμα χειρότερα.

Με προπονήσεις μιας ώρας και ενός τετάρτου 5 φορές την εβδομάδα, σε μικρή πισίνα, συγχρόνως με τις ακαδημίες τις μισές φορές, και με το δεδομένο ότι το τμήμα έχει λίγα παιδιά που ξέρουν λίγο, κάποια που ξέρουν λιγότερα, και κάποια εντελώς άσχετα, ενώ μαζί τους προπονούνται και 10 περισσευούμενοι από τους παίδες, ουδείς προπονητής στον κόσμο δεν μπορεί να κάνει προπόνηση υπό αυτές τις συνθήκες, πόσο μάλλον εάν είναι και απλήρωτος από πάνω...

Επιμένω στο απλήρωτος, γιατί για να πάει και να έρθει στο σπίτι του, πληρώνει τον μήνα γύρω στα 200 ευρώ ο άνθρωπος αυτός, και αντί από τον μισθό του να του μένει ένα χαρτζιλίκι, βάζει κι από πάνω...

Ίσως κάποιος άλλος στην θέση του, να τα κατάφερνε καλύτερα, δεν θα κρίνω εγώ την προπονητική επάρκεια κανενός, αλλά είναι άδικο να ψάχνουμε για εξιλαστήριο θύμα στον προπονητή, όταν ο Πανιώνιος όλη την χρονιά είναι απών, αδιαφορεί για το τμήμα και το σαμποτάρει κι από πάνω.

Βλέποντας την απογοήτευση στα μάτια των παιδιών εχθές, στενοχωρήθηκα πολύ.
Ελπίζω η Πετρούπολη να είναι πιο εύκολος αντίπαλος, ώστε να μην χάσουν με τόσο μεγάλη διαφορά σήμερα το πρωί.

amanAM είπε...

Αυτό το σαββατοκύριακο, ήταν ένας αγώνας δρόμου για μένα, αλλά και για όλη την οικογένεια μου.

Ούτε τα emails δεν πρόλαβα να τσεκάρω...

Όταν λέμε "είμαι ερείπιο" από την κούραση, η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη.

Τα παιχνίδια της ομάδας μας όμως, κατάφερα να τα παρακολουθήσω όλα.

Το Σάββατο το πρωί, η ομάδα του Πανιωνίου, θυμωμένη για το στραπάτσο της πρεμιέρας, έτρωγε σίδερα και ξέσπασε στην Ολυμπιάδα Πετρούπολης, που ήταν η πιο αδύνατη ομάδα του τουρνουά. Το πάθος των παιδιών ήταν συγκινητικό, η ομάδα παρουσίασε κάποιες αρετές που με την κατάλληλη καθοδήγηση από τον προπονητή, έδειξε σαν να είναι άλλη ομάδα.

Το απόγευμα, αντιμετώπισαν τον Εθνικό, και τον νίκησαν εντυπωσιακά εύκολα, κάτι που δεν ήταν ούτε δεδομένο, ούτε αναμενόμενο. Με την φόρα από το πρωί, τα παιδιά συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό.

Την Κυριακή το απόγευμα, παίξαμε εναντίον του Νηρέα Γέρακα. Το πρώτο ημίχρονο μας βρήκε προηγούμενους, κάτι ανέλπιστο, δεδομένου ότι ο Γέρακας έχει ισχυρή ομάδα και είναι σαφώς καλύτεροι και πιο έτοιμοι.

Στο τέλος τα παιδιά σκάσανε από την κούραση και την ανωτερότητα του αντιπάλου, και έχασαν με 3 γκολ διαφορά, μια τιμητική ήττα μετά από μεγάλη προσπάθεια.

Το διαφορετικό πρόσωπο της ομάδας, αφήνει κάποια περιθώρια αισιοδοξίας. Είναι δεδομένο ότι η χρονιά έχει χαθεί, εάν ο στόχος ήταν η κατάκτηση ενός μεταλλίου, αλλά μπορεί να σωθεί στο να κερδίσουν αυτά τα παιδιά βάσεις για του χρόνου, να πάψουν να είναι ηττοπαθείς, να χαρούν το άθλημα και να το αγαπήσουν, να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά έχοντας κερδίσει κάτι από την φετινή, κάποιες παραστάσεις και αγωνιστικότητα.

Έχουμε μπροστά μας 2 μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο) για να κερδίσουν τα παιδιά μας όσο το δυνατόν περισσότερα, ώστε να μπούνε οι βάσεις για του χρόνου.

Όλα τα αποτελέσματα της ομάδας μας:
ΓΛΥΦΑΔΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 13-1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΟΛ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 14-2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ 15-6
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ 8-11

θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Σελετόπουλο αλλά και τους υπόλοιπους προπονητές των ομάδων μας, που όλο το Σαββατοκύριακο ήταν στην πισίνα, παρακολούθησαν όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο απέκτησαν εικόνα για την ομάδα των μίνι παίδων, αλλά σαν τεχνικοί και ειδικοί, μπορούνε να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην περαιτέρω βελτίωση των παιδιών και των στόχων.

Όχι μόνο τα παιδιά αισθάνθηκαν το ενδιαφέρον του Πανιωνίου, αλλά και ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας που μέχρι τώρα πάλευε μόνος του και (δεν το κρύβω) απελπισμένος.

amanAM είπε...

Φέτος η ομάδα mini παίδων (γεννηθέντες το 2000 και κάτω) του Πανιωνίου, ξεκίνησε με 6 παιδιά με κάποια εμπειρία από αγώνες πέρυσι, 3 παιδιά του 2000, 2 παιδιά του 2001 και 1 παιδί του 2002.

Προστέθηκαν κάποια νέα παιδιά που ήρθανε από τις ακαδημίες, λίγα του 2000, και μερικά του 2001 και 2002.

Τα γεννημένα το 2000, την νέα σεζόν θα μεταπηδήσουν (λόγω ηλικίας) στην ομάδα παίδων.

Έτσι του χρόνου, θα έχουμε στην ομάδα των μίνι παίδων 3 παιδιά με 2 χρόνια εμπειρίας στην κατηγορία αυτή (οι 2 του 2001 και ο 1 του 2002), και κάποια παιδιά 2001 και 2002 που θα έχουν 1 χρόνο εμπειρίας. Άρα του χρόνου, θα ξεκινάμε από καλύτερη θέση από αυτήν που ξεκινήσαμε φέτος.

Δυστυχώς φέτος το πιο έμπειρο παιδί γεννημένο το 2000, το χάσαμε στην αρχή της περιόδου, διότι επέλεξε να φύγει στον Ολυμπιακό. Εάν είχε παραμείνει στην ομάδα, οι στόχοι της ομάδας θα ήταν πολύ πιο ψηλοί, γιατί σε αυτές τις κατηγορίες, 1 παιδί με μεγαλύτερη πείρα και ικανότητες, μπορεί να κάνει την διαφορά. Η Γλυφάδα και ο Νηρέας, 1-2 παιδιά που ξεχώριζαν είχαν (σε σχέση με τα δικά μας βέβαια), αλλά αυτό τους έκανε πολύ πιο δυνατούς σαν ομάδες.

Αυτό που δεν έχει η ομάδα μας, είναι δεύτερο τερματοφύλακα. Ο ένας που έχουμε είναι αρκετά καλός, αλλά πίσω από αυτόν το χάος.
Στην ανάγκη, κάποιος παίκτης θα κληθεί να καλύψει την θέση του, αλλά με μηδενική προπόνηση και προετοιμασία για κάτι τέτοιο.

Μια παρατήρηση που έκανα, είναι πως ο βασικός κορμός της ομάδας όπως παρουσιάστηκε στο τουρνουά, είναι 3 γεννηθέντες του 2000, οι 2 του 2001 και οι 2 του 2002.

Αυτό σημαίνει πως τα 4/7 της ομάδας μας είναι ομάδα για του χρόνου.

Σε αυτές τις ηλικίες, το 1 και τα 2 χρόνια διαφοράς της ηλικίας, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Άλλη σωματοδομή, άλλη δύναμη.

Πρέπει λοιπόν να κρατάμε σχετικά μικρό καλάθι για φέτος, να μην χάνουμε ούτε ώρα για να παρουσιαστεί η ομάδα αυτή όσο το δυνατόν καλύτερη στο πρωτάθλημα, αλλά και να χτίσουμε την ομάδα για του χρόνου, με μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτά τα παιδιά.