Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

το τέλος του πόλο?

Μετά από πολλά χρόνια, ο Πανιώνιος από πρωταγωνιστής στο πόλο μετατράπηκε σε κομπάρσο, μένοντας εκτός τελικής τετράδας για το πρωτάθλημα του πόλο ανδρών. Η ομάδα μας στον πρώτο γύρο έβγαζε μάτια, πρόσφερε θέαμα και πετύχαινε καλά αποτελέσματα, ο Πανιώνιος από ατυχία και αδικία δεν προχώρησε στον τελικό του len trophy, τελικά όμως για οικονομικούς λόγους από την διοίκηση αποφασίστηκε και δρομολογήθηκε η αποδόμηση της ομάδας και η διάλυση της. 

Θα λέμε κάποτε στα παιδιά και στα εγγόνια μας πως κάποτε ο Πανιώνιος είχε καλή ομάδα στο πόλο, αλλά δυστυχώς το όνειρο δεν άντεξε τόσο ώστε να μεταφραστεί σε τίτλους η καλή δουλειά που έγινε αυτά τα χρόνια.


Γιατί τόση απαισιοδοξία? Είναι πολύ απλό: Αυτοί που επέλεξαν την διάλυση της ανδρικής ομάδας για οικονομικούς λόγους, διαλύουν και αποδομούν τώρα και τα τμήματα υποδομής είτε σκόπιμα, είτε επειδή δεν έχουν χρόνο ή διάθεση να βοηθήσουν ή έστω απλώς να ασχοληθούν με το τμήμα. 

Το μέλλον του Πανιωνίου βασίζεται στην προίκα που έχουμε, όλα τα αγωνιστικά τμήματα από τους μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους είναι στην ελίτ των πρωταθλημάτων και χτυπάνε μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες. Αυτές οι επιτυχίες προφανώς δεν συγκινούν κανέναν από την διοίκηση, και αντί να σταθούν αρωγοί της προσπάθειας, είναι απλώς απόντες, όλα λειτουργούν στην τύχη και στον αυτόματο πιλότο του παρελθόντος, οι προπονητές λιγοστεύουν, όσοι παραμένουν είναι απλήρωτοι και έτοιμοι να φύγουν, για την πάρτη τους μένουν και προσπαθούν οι άνθρωποι αλλά και για τα παιδιά που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, όμως πόσο θα αντέξουν όσοι απέμειναν?

Έγινε από τους γονείς και τους Εφόρους μια μεγάλη προσπάθεια να μαζέψουμε κι άλλους μικρούς για να γεμίσουν τις ακαδημίες της ομάδας μας, στην προσπάθεια αυτή ο Πανιώνιος όχι μόνο απουσιάζει, τελικά αφήνει το τμήμα να λειτουργεί με λιγότερους προπονητές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει ούτε καν με τα υπάρχοντα παιδιά, και φυσικά αυτά που έρχονται θα χαθούν πολύ σύντομα. Και τι σκέφτονται να κάνουν οι τύποι? Να μειώσουν τον χρόνο που θα είναι η πισίνα στην διάθεση των ακαδημιών!!! Τι να πει κανείς...

Έχω προσπαθήσει προσωπικά αλλά και μαζί με άλλους που ενδιαφέρονται, να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο και να του πούμε τα προβλήματα που χρειάζονται άμεση λύση και υπεύθυνος δεν εμφανίζεται... Πείτε το καθαρά κύριοι, δεν θέλουμε το πόλο ούτε καν να υπάρχει στην μνήμη των Πανιώνιων, να μην παιδεύονται άδικα τα παιδιά και οι απλήρωτοι προπονητές. Να ψάξουμε να βρούμε στέγη οπουδήποτε αλλού, κάποιοι θα ενδιαφέρονται για τα παιδιά αυτά...

Η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη θα πραγματοποιηθεί σε ενάμιση μήνα περίπου, δηλαδή στο τέλος του Ιούνη. Μέχρι τότε η κατάσταση στις υποδομές του πόλο θα είναι μη αναστρέψιμη, έχουμε ήδη γεμίσει την καρδάρα με γάλα, μην την κλωτσάτε να χυθεί, είναι κρίμα και άδικο. 

Ακούει κανείς? Νοιάζεται κανείς?

Καλά τα χαμόγελα, οι καλησπέρες και οι δημόσιες σχέσεις, αλλά έτσι δεν προχωράει το πράγμα. Ξέρω ότι έχω γίνει αντιπαθής σε ορισμένους, δεν με νοιάζει, κάποιοι πρέπει να ασχοληθούν στα σοβαρά με το τμήμα. Σαν ενοχλούν οι επιτυχίες? Δεν γίνεται να έχετε στα όπα όπα άλλα τμήματα που δεν έχουν δώσει ποτέ την παραμικρή επιτυχία και να διαλύετε το πόλο που σηκώνει ψηλά το όνομα του Πανιωνίου... Σας ενοχλεί μήπως που η προηγούμενη διοίκηση θεωρούσε σημαντικό το τμήμα και θέλετε να το διαλύσετε για να μην τους θυμάται κανένας? Τόση εμπάθεια με το πόλο δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα. 
Γιατί το μισείτε το πόλο, ζηλεύετε?

ΥΓ. Η λαϊκή σοφία έχει βγάλει το γνωστό απόφθεγμα: Την υπογραφή και την πούτσα σου, πρέπει να προσέχεις που τα βάζεις. Εφιστώ την προσοχή όσων θα υπογράψουν ισολογισμούς, όσους θα κάνουν έλεγχο των πεπραγμένων και θα τα βρούνε όλα καλώς καμωμένα, μην ξεχνάτε την λαϊκή σοφία. Μην ψάχνετε μετά ενόχους να κατηγορήσετε, προσέξτε τι υπογράφετε για να μην κλαίτε μετά. Εγώ απλώς ενημερώνω για να μην ξεχνιόμαστε...

1 σχόλιο:

br fun_atic είπε...

Δεν θα έλεγα ότι ήρθε το τέλος του πόλο, αλλά των μεγάλων συμβολαίων.Και αυτό νομίζω ότι έπρεπε να έχει γίνει από καιρό.

Όταν καταργείς τα μεγάλα επαγγελματικά συμβόλαια είναι λογικό να έχεις αγωνιστικό πρόβλημα, ΕΚΤΟΣ κι αν οργανώσεις τις ακαδημίες κατά τρόπο υποδειγματικό, ώστε να μπορείς να παράγεις αγωνιστικά αοτελέσματα με δικού σου παίκτες.

Αν δεν τα καταφέρεις ή πολύ περισσότερο αν δεν προσπαθήσεις καν να δημιουργήσεις αξιόλογες ακαδημίες, τότε είναι λογικό να φτάσεις στον τίτλο του άρθρου σου.