Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

κάλιο αργά παρά ποτέ

Επειδή η γκρίνια και η κριτική ενίοτε φέρνει κάποια αποτελέσματα, ελπίζω κάποια στιγμή να αναγνωριστεί η προσφορά μου στον Πανιώνιο και να βραβευτώ κι εγώ σαν γκρινιάρης, όχι μόνο οι elarepanionares για την δικιά τους προσφορά. 
:-)


Πρόσφατα γκρίνιαζα πως το τμήμα πόλο μίνι παίδων δεν το λογαριάζουν ιδιαίτερα και δεν ασχολούνται, και ήδη έχουν γίνει αλλαγές προς το καλύτερο. Τώρα έγινε μια αρχή για την βελτίωση της προετοιμασίας της ομάδας.

  • Οργανώνεται ένα τουρνουά προετοιμασίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, και γίνονται προσπάθειες και για ένα δεύτερο τουρνουά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (εάν βρεθούν διαθέσιμες ομάδες αλλά και χρόνος από τον προπονητή). 
  • 2 προπονήσεις την εβδομάδα θα γίνονται στην μεγάλη πισίνα, αντί να γίνονται (όπως μέχρι τώρα) σε 2 διαδρομές της μικρής πισίνας. 
  • Το ρεπό της Τετάρτης μάλλον θα πάψει, έτσι ώστε τα παιδιά να κάνουν κάθε μέρα προπόνηση (6 φορές) κι όχι μόνο 5 φορές την εβδομάδα.
Στην Βουλιαγμένη (που είναι ένας από τους αντιπάλους μας) κάνουν διπλές προπονήσεις κάθε μέρα, ενώ στο Παλαιό Φάληρο φεύγουν εκτάκτως για τα Χανιά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, προκειμένου να παίξουν δυνατά φιλικά με την αντίστοιχη ομάδα των μίνι παίδων της Παρτιζάν, για να μην χάσουν την ευκαιρία για δυνατούς αγώνες με ομάδα του βεληνεκούς μιας Παρτιζάν.

Εμείς δεν ξέρουμε εάν θα καταφέρουμε να κάνουμε έστω και απλή προπόνηση στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ οι άλλοι τρέχουν στα Χανιά εκτάκτως και ξαφνικά, και (ο γνωστός που μου το είπε) αλλάζουν το προσωπικό πρόγραμμα τους και τις εκδρομές που είχαν κανονίσει για το τριήμερο, όσοι δεν είχαν λόγο να ασχοληθούν με μια αποστολή εκτός έδρας. Για τις διπλές προπονήσεις δεν ξέρω πόσο σωστές είναι για αυτές τις ηλικίες, αλλά είναι γεγονός που δείχνει πόσο ανταγωνιστικά βλέπουν τις κατηγορίες αυτές οι σύλλογοι αυτοί.

Η δικαιολογία πως στον Πανιώνιο κάποιοι είναι απλήρωτοι και δεν προσφέρουν το maximum δεν ευσταθεί, γιατί και στο Π.Φάληρο απλήρωτοι είναι... Απλώς έχουν διάθεση να κάνουν το καλύτερο δυνατό και να δούνε την ομάδα τους να παίρνει το χρυσό στον τελικό.

Τα μίνι παίδων δεν είναι άκρως ανταγωνιστικές ομάδες, είναι περισσότερο χτίσιμο των ομάδων του μέλλοντος. Δεν μπορεί η πρωτιά να είναι αυτοσκοπός σε αυτές τις ηλικίες, ούτε είναι ιδιαίτερα παιδαγωγικό το άγχος της νίκης σε ευαίσθητες ηλικίες. Κινδυνεύουν τα παιδιά να καούνε είτε σωματικά είτε ψυχολογικά.

Αλλά ούτε και το να έχουν ηττοπάθεια τα παιδιά και να θεωρούν την ομάδα τους ήδη αποκλεισμένη από τον πρώτο γύρο είναι σωστό και παιδαγωγικό. Ιδίως όταν η κλήρωσε δεν έφερε αντιπάλους μεγαθήρια. Θεωρώ πως κάπου στην μέση βρίσκεται η χρυσή τομή. Άλλωστε ο Πανιώνιος μέχρι πρόσφατα ήταν μεγαθήριο στις κατηγορίες αυτές, και τώρα ομάδες όπως η Ηλιούπολη και το Καλαμάκι θα μας αντιμετωπίσουν σαν ίσοι προς ίσον.

Κάλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο σοφός λαός μας. Ακόμα και τώρα, υπάρχει ο χρόνος για να εκμεταλλευτούμε το διάστημα που απομένει για να ετοιμαστεί η ομάδα με τον καλύτερο τρόπο μέχρι τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ώστε να κερδίσουν παραστάσεις και ικανότητες που θα είναι προίκα για το μέλλον των παιδιών.


3 σχόλια:

vassilis είπε...

Πέρα από τη Βουλιαγμένη Αντώνη ο όμιλος είναι ανοιχτός. Το προβλημα όμως δεν είναι οι αγώνες σε ένα μήνα ή και οι επόμενες φάσεις. Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Και όχι μόνο στους μίνι παίδες αλλά σε όλο το τμήμα του πόλο.

Γράφεις κάτι πολύ σημαντικό. Γράφεις ότι πριν 3 χρόνια καμια από τις άλλες ομάδες δεν τολμούσε να μας κοιτάξει στα μάτια και τώρα ονειρευονται πρόκριση. Έχεις απόλυτο δίκιο. Ακόμα και σήμερα όταν μιλάμε για τους αγώνες στην Ηλιούπολη όλοι μιλάνε για την τρίτη θέση καθώς θεωρούν τις δύο πρώτες καπαρωμένες από Βουλιαγμένη και Πανιώνιο. Σκέψου όμως κάτι άλλο. Στη νέα χρονιά η Ηλιούπολη μάλλον θα είναι στην Α1 μαζί με τον Πανιώνιο. Το ετήσιο μπάτζετ της σήμερα συνολικά για το πόλο (ομάδα και ακαδημίες) είναι δεν είναι 60000 ευρώ. Στην ομάδα προπονητής είναι παλιός παίκτης του Πανιωνίου και παίζουν και άλλοι παλιοί παίκτες του Πανιωνίου. Η χρηστή διαχείριση όμως είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ομάδα χωρίς χρέη αγωνιστικά αξιοπρεπής. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι θα γίνει σε 2 χρόνια. Αν η κατρακύλα του Πανιωνίου συνεχιστεί τότε πολύ φοβάμαι ότι σε επίπεδο πρώτης ομάδας τα φαβορί στους μεταξύ μας αγώνες θα είναι η Ηλιούπολη και το Καλαμάκι. Και τότε τι θα συμβεί στις ακαδημίες μπορείς να φανταστείς.

Συνεπώς για μένα η λύση είναι εξαιρετικά απλή. Σχεδιασμός μιας φτηνής αλλά αξιοπρεπούς ομάδας που θα σταθεί άνετα στην Α1 (αν η Ηλιούπολη με 60000 μπορεί να το κάνει τότε μπορεί ο Πανιώνιος πολύ καλύτερα) που θα βγάζει παίκτες από τις υποδομές, άμεση εξόφληση των προπονητών και τεράστια προσοχή στην αξιοκρατία στις ακαδημίες.

Όσο για τους αγώνες των μινι-παιδων θα φέρω ένα μπουκάλι τσίπουρο να τους βλέπουμε παρέα να καμαρώνουμε τους κανακάρηδες μας.

amanAM είπε...

Δυστυχώς η δεύτερη θέση δεν είναι καθόλου "καπαρωμένη" από τον Πανιώνιο.

Είσαι Πανιώνιος και το παιδί σου είναι στην Ηλιούπολη, και εγώ θα αναλάβω τον μεζέ στο μεταξύ μας παιχνίδι...

Για το μπάτζετ έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι κρίμα που στην Ηλιούπολη έχουν βρει καταφύγιο Πανιώνιοι, κι όχι στον Πανιώνιο. Είναι τραγικό αυτό.

Όσο για τα παλιά χρέη, την βάρκα την έχουμε κάτσει προ πολλού. Ξοδεύαμε από άδεια ταμεία.

Τώρα που θα αρχίσουνε να σκάνε το ένα μετά το άλλο τα δικαστήρια από όσους χρωστάμε εδώ και χρόνια, θα γίνουν βρόγχος στον λαιμό της διοίκησης που δεν φέρει ευθύνες γι αυτά.

vassilis είπε...

Το βασικό Αντώνη για το μπατζετ είναι η συνέπεια. Φωναζεις ένα παίκτη και του λες. Θέλω να έρθεις στην ομάδα. Μπορώ να σου δώσω ΤΟΣΑ (500-1000-10000-100000 δεν έχει σημασία) όσα όμως πραγματικά μπορείς. Αυτό σημαίνει ότι μια και θα του έχεις τάξει αυτά που πραγματικά μπορείς να δώσεις δεν θα τον καθυστερείς ποτέ. Συνεπώς αυτό θα γίνει και γνωστό. Κοιτάξτε αυτοί δεν λένε ψέμματα. Οτι μπορούν να δώσουν το δίνουν και είναι και συνεπεις. Ετσι τελικά θα μπορείς να βρισκεις και καλούς παίκτες πιο φθηνα γιατί θα ξέρουν ότι όσα συμφωνήσουν θα τα πάρουν στην ώρα τους.