Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

σχετικά με την χθεσινή Γ.Σ.

Επειδή δεν έχει νόημα να γράψω τα ίδια, θεωρώ πως η παρουσίαση από τον Ίωνα των χθεσινών πεπραγμένων είναι ακριβή και αντικειμενικά. Θα τα διαβάσετε (εάν δεν το έχετε κάνει ήδη) εδώ: http://iwn1998.blogspot.com/2012/04/blog-post_30.html

Να γράψω τώρα και τα υποκειμενικά:

  • Ο κύριος Τσάβαλος παραδέχτηκε πως λόγω της ενασχόλησης του με τα θέματα της ΠΑΕ, έχει εγκαταλείψει σχεδόν στην τύχη τους τα προβλήματα του Ερασιτέχνη, η άποψη του είναι πως πρέπει να είναι διαφορετικοί άνθρωποι αυτοί που έχουν την ευθύνη της ΠΑΕ και όχι οι ίδιοι που τρέχουν τον Ερασιτέχνη, αλλά επειδή δεν βρέθηκαν άλλοι, αναγκάζεται να το κάνει ο ίδιος, ρίχνοντας όμως τον Ερασιτέχνη σε δεύτερη μοίρα, καθότι 2 καρπούζια δεν είναι δυνατόν να χωρέσουν στην ίδια μασχάλη.
Τα καθημερινά προβλήματα του Ερασιτέχνη καθώς και τα συσσωρευμένα χρονίζοντα, δημιουργούν συνθήκες διάλυσης, και πρέπει άμεσα (κατά την γνώμη μου) να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι ή ο τρόπος να πάρει ο Ερασιτέχνης την προτεραιότητα που του αξίζει. Για παράδειγμα, πρόσφατα παραιτήθηκε μια εξαιρετική προπονήτρια από τις ακαδημίες του πόλο (από παρεξήγηση θέλω να πιστεύω και ελπίζω όχι από πρόθεση να την εξαναγκάσουν σε παραίτηση), όμως το γεγονός είναι ότι η θέση της χηρεύει, και εάν δεν επιστρέψει η ίδια ή δεν βρεθεί αξιόλογος αντικαταστάτης, τότε από τα 40 παιδάκια που μαζεύτηκαν με κόπο και με σκληρή δουλειά στις ακαδημίες, θα απομείνουν τα 5 με 10 το πολύ.
  • Λόγω φορολογίας είναι προτιμότερο να υπάρξει ένα πακέτο προσφοράς, ώστε όποιος αγοράσει ένα ποσό μετοχών θα έχει τεράστια έκπτωση στην τιμή του διαρκείας του. 
Δηλαδή, αντί να πληρώσουμε 500 ευρώ (ας πούμε) για ένα διαρκείας, από τα οποία τα μισά θα καταλήξουν στην Εφορία, είναι προτιμότερο να πάρουμε 450 μετοχές του ενός ευρώ ας πούμε, να πληρωθεί ο σχετικός φόρος (που είναι μόνο 5%), και να πάρουμε δώρο εάν είναι δυνατόν το διαρκείας μας, η αλλιώς με μια εξαιρετικά φτηνή τιμή, 50 ευρώ ας πούμε για το διαρκείας των 500 ευρώ. Στα διαρκείας των 200 ευρώ, αντίστοιχα να αγοραστούν μετοχές των 180 ευρώ ας πούμε, και με 20 ευρώ να παίρνεις το διαρκείας σου. 
Είναι απολύτως νόμιμο κάτι τέτοιο, και συγχρόνως θα φέρει περισσότερα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ. Έτσι οι οπαδοί θα μετατραπούμε σε μετόχους και η ΠΑΕ σε εταιρεία λαϊκής βάσης. 
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί ο Ερασιτέχνης να συνεχίσει να κατέχει το πακέτο των μετοχών που του χάρισε ο κύριος Τσακίρης.

  • Εάν δεν μαζέψουμε άμεσα 320 χιλιάρικα για να διακανονιστεί το χρέος στην Εφορία, αδειοδότηση τέλος οριστικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει άμεσο υποβιβασμό, όπως πέρυσι, αλλά παραμονή στην super league για άλλον έναν χρόνο. Κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου, δεν θα μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές, παρά μόνο νέων Ελλήνων παικτών. 
Αυτό που δεν διευκρινίστηκε (ή απλώς εγώ δεν το κατάλαβα), είναι τι θα γίνει στο τέλος της νέας περιόδου, εάν παίξουμε 1 χρόνο χωρίς άδεια (λόγω των χρεών) με τους νεαρούς Έλληνες παίκτες μας, και εάν καταφέρουμε να υπερβούμε τις προσδοκίες και σωθούμε αγωνιστικά ενώ θα παραμένουν τα ίδια οικονομικά προβλήματα. 
Εγώ ανέκαθεν ήμουνα υπέρ της χρησιμοποίησης νέων Ελλήνων, και πιστεύω πως εάν εμπιστευτούμε τους νεαρούς και προετοιμαστούν κατάλληλα, μπορούν να μας εκπλήξουν. Εγώ θα είμαι παρόν σε κάθε αγώνα της ομάδας μας, εάν παίζουμε με Ελληνόπουλα. Δεν αντέχω άλλο να βλέπω απίθανους ξένους μισθοφόρους, περαστικούς και αδιάφορους ή παίκτες που παίζουν για τον εαυτό τους και μόνο. Έχουμε την τύχη να έχουμε προίκα καλές υποδομές και καλές ομάδες νέων κάτω από 20 και από 17, καιρός είναι να τους εκμεταλλευτούμε σωστά, και όχι να καταλήγουν τελικά στα αζήτητα όλα αυτά τα παιδιά. Τα παιδιά αυτά θέλουν στήριξη και υπομονή, και θα γίνουμε πραγματικός Πανιώνιος, πραγματικό φυτώριο ταλέντων και ελπίδας.
  • Σε κάθε περίπτωση του χρόνου τα έσοδα μας θα είναι γύρω στα τριάμισι εκατομμύρια, εκτός κι αν χρεοκοπήσει η Νόβα ή αθετήσουν με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο τα συμφωνηθέντα. Όμως από του παραχρόνου αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να τα πάρουμε, καθώς το συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά, καθώς και τα υπόλοιπα δικαιώματα θα αλλάξουν. Φυσικά από την νέα πίτα, ο Πανιώνιος θα γλύψει ελάχιστα ψίχουλα στην καλύτερη των περιπτώσεων. 
Δεδομένο θεωρείται επίσης πως κάπως πρέπει να πληρωθούν τα συσσωρευμένα χρέη που έχουν ήδη μετακυληθεί στις επόμενες χρήσεις. Άρα τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας πρέπει να κατέβουν τόσο, ώστε να έχουμε περίσσευμα από τα έσοδα, για να μπορούμε να κλείνουμε τρύπες από τα παλιά χρέη.Αυτά όλα σημαίνουν ότι ακόμα κι αν βρεθούν τα 320 χιλιάρικα και πάρουμε τελικά αδειοδότηση, πρέπει να ακολουθήσουμε το σενάριο του χαμηλού μπάτζετ και των νέων Ελλήνων παικτών, ώστε να γίνουμε βιώσιμοι οικονομικά και στο μέλλον. Το να σώσουμε άλλη μια χρονιά, αλλά να μην έχουμε αύριο δεν έχει νόημα, κατά την γνώμη μου πάντα. Πρέπει να βάλουμε τον πήχη εκεί που μπορούμε σήμερα, αλλά και που θα μπορούμε και αύριο, αλλιώς ότι σώσουμε τώρα θα μας πνίξει αύριο. 
Το Απήλιο είναι ένας βραχνάς στα οικονομικά μας, αλλά από την άλλη χάρη στο Απήλιο έχουμε ανταγωνιστικές ομάδες στις μικρές κατηγορίες. Πριν πάρουμε βιαστικές αποφάσεις, πρέπει να τα σταθμίσουμε όλα 
  • Τέλος, σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι πρόεδροι των ΠΑΕ έχουν προσωπική ευθύνη για τις ενέργειες των οπαδών. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι φασαρίες, οι βρισιές, τα αντικείμενα, και ότι άλλο θα καταδικάσει την ομάδα μας αλλά και τον ίδιο τον (εκάστοτε) πρόεδρο της ομάδας μας. 
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όλη αυτήν την νοοτροπία που είχαμε μέχρι σήμερα εμείς οι οπαδοί. Πρέπει να προστατεύσουμε την ομάδα μας, γιατί εμείς θα είμαστε τα εύκολα θύματα και ο προφανής στόχος για να παραδειγματιστούν οι άλλοι που δεν θα τολμάνε να ακουμπήσουν.

Αυτά ήταν τα δικά μου σχόλια από όσα εγώ παρατήρησα εχθές. Δεν έκατσα μέχρι το τέλος της διαδικασίας, γιατί έπρεπε να μαζέψω τα παιδί μου από την πισίνα. Παρόντες ήταν περίπου εκατό μέλη και φίλοι, φεύγοντας ρώτησα την γραμματεία πόσα ήταν τα μέλη και μου είπαν λιγότεροι από 60. Γενικά θεωρώ μεγάλη ξεφτίλα που τα μέλη ενός τέτοιου σωματείου σαν τον Πανιώνιο είμαστε μόνο 170 με 180, και ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα να μην μαζευόμαστε ούτε το 1/3 από αυτούς σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Εάν τα 70 ευρώ είναι τόσο πολλά για να μην είμαστε τουλάχιστον 1500 μέλη, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

3 σχόλια:

zamis είπε...

Πολυ δυσκολη η αδειοδοτηση και η κατασταση γενικοτερα αποντος Τσακιρη..
Αλλες λυσεις παντως,περα απο την οπτικη των διοικουντων δεν φαινονται στον οριζοντα.

υ.γ.στο θεμα Μαντζιου απαντησεις δεν δοθηκαν ουτε κατα το ελαχιστο.Ελπιζω οτι κατι δημοσιευματα περι εθνικοπατριωτικων-φανταμεταλιστικων επιλογων τυπου Σουλη δεν εχουν βαση..

amanAM είπε...

Κάνω φιλότιμες προσπάθειες να μην αναφέρομαι στον κύριο Τσακίρη, ακόμα και τώρα που έλαμψε δια της απουσίας του.

Ο μόνος παρόν από τα προηγούμενα χρόνια, ο κύριος Τσολακάκης. Ο καθένας που έλειπε μπορεί να υποθέσει τι είπε, εγώ επέλεξα να βγω έξω για τσιγάρο, δεν αντέχω να ακούω την ίδια κασέτα από τον ίδιο άνθρωπο.

---------

Όντως δεν εξηγήθηκε ποτέ η επιλογή να φύγει ο Μάντζιος. Η μεταγραφή του Σιόβα έγινε σε καθεστώς εκβιασμού, όπως αναφέρθηκε.

IWN1998 είπε...

Για να λέμε το πιο πλήρες, ειπώθηκε ότι Κούμο, Τσότσα και Σιόβας δόθηκαν κάτω από συνθήκες εκβιασμού γιατί μας καταδίωκε η ανάγκη ρευστού και το ότι έληγε το συμβόλαιό τους. Και ειπώθηκε ότι έκανα ανανέωση Σάμαρη για να μην βρεθούν στις ίδιες συνθήκες.

Για το Μάντζιο όχι μόνον δεν δόθηκαν απαντήσεις αλλά και ειπώθηκαν αστειότητες και υπονοούμενα που καλύτερα ας μην συνεχίσουμε την αναφορά. Ο κος Σουφλέρης πάντως αν μη τι άλλο έδινε απαντήσεις κάποιου επιπέδου.

Τέλος για Σούληδες κλπ, δεν αξίζει τον κόπο. Ο Μανίκας έχει παρόμοιες σχεδόν εμπειρίες. Αν είναι να πάρουμε προπονητή-δάσκαλο για τους νέους το καταλαβαίνω. Σε σχετική πάντως ερώτηση αν δηλαδή ο Μάντζιος δεν μας έκανε γιατί θέλουμε έμπειρο προπονητή με δυνατότητες να καθοδηγήσει και να διδάξει τους νέους, από την απάντηση φάνηκε ότι δεν πολυβάρυνε στην απόφαση μια τέτοια παράμετρος αλλά υπήρχαν άλλα.