Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Τιμωρία?

Η συμπεριφορά των οπαδών τους στα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής οδήγησε την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας να καλέσει σε απολογία τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ για την προσεχή Πέμπτη (24/9) στη 1 το μεσημέρι.

Αναλυτικά κλήθηκαν σε απολογία:

- ΠΑΕ ΑΕΚ, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

- ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Αρη.

- ΠΑΕ Πανιώνιος, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

- ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

-----------------------

Τι κάναμε ρε παιδιά?
Βρίσαμε λίγο τον διαιτητή.
Τι θα έπρεπε να κάνουμε? Να του πούμε μπράβο, που σφύριζε άλλα αντ άλλων? Δυο φάουλ να μην σφυρίξει υπερ σου, και να βγουν οι αντίπαλοι σε αντεπίθεση, πόσο θέλει να χάνεις με 0-2 εξ αιτίας του κορακιού? Δυο επιθέσεις να σου κόψει, τι άλλο χρειάζεσαι?

Πότε θα κληθεί σε απολογία το κοράκι, που σφυρίζει κατά βούλησιν?

Λάθη κάνουν όλοι, αλλά φαίνεται ποιός κάνει λάθος, και ποιός είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μην βλέπετε ότι με τα χάλια μας, δεν χρειάστηκε να εκτεθεί πολύ ο διαιτητής. Στο δεύτερο ημίχρονο, που είμασταν ξεγραμμένοι, γιατί σφύριζε φυσιολογικά? Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήξερε, και στο δεύτερο έμαθε από διαιτησία?

Δεν είναι ωραίες όλες αυτές οι βρισιές, αλλά τι να γίνει? Υπάρχει γήπεδο στο οποίο δεν βρίζουν? Τον διαιτητή, τους αντιπαλους κλπ. Εδώ εμείς βρίζουμε και τους δικούς μας παίκτες, γιατί να τιμωρηθούμε που βρίζαμε τον κόρακα, και όχι γιατί βρίζαμε τον Φερέρα, ας πούμε?

Όποιος δεν θέλει να ακούει βρισιές, ας πάει στην εκκλησία. Πάω στο γήπεδο με τα παιδιά μου, αλλά όποιος έχει περάσει έξω από δημοτικό σχολείο, όποιος ακούσει πως μιλάνε τα παιδάκια μεταξύ τους στις παιδικές χαρές, δεν θα ακούσει τίποτα καλύτερο από ότι ακούγεται στα γήπεδα. Αυτοί είμαστε, έτσι εκφραζόμαστε. Εαν είχαμε καλύτερη κουλτούρα, αντί για γήπεδο, πολύ πιθανόν να πηγαίναμε στην λυρική.

Εμείς, συμπεριφερθήκαμε άψογα, παρά την πικρία μας. Βρίσαμε λίγο.
Δεν ξέρω ποιά ήταν η συμπεριφορά των Παναθηναϊκών, των Παοκτσήδων και των Αεκτσήδων, αλλά δεν βλέπω να εγκαλούνται για βρίσιμο... Θέλετε να πείτε κυρίες και κύριοι αρμόδιοι ότι εκεί δεν ακούστηκαν βρισιές? Ρε Μπαόκια, με γαλλικά και πιάνο είσαστε εσείς? Πλάκα μας κάνετε? Άλλωστε τινα βρίσουν τον διαιτητή οι Βάζελοι, για το πέναλτυ που έπνιξε στον Άρη να τον βρίζανε? Στο Καραϊσκάκη έχετε πάει ποτέ? Ξέρετε τι ακούει ο διαιτητής κάθε φορά που σφυρίζει οτιδήποτε κατά του Γαύρου?

Εαν αύριο βρίζουμε τον Ζαγοράκη για παράδειγμα, θα τιμωρηθούμε? Μόνο για τον διαιτητή υπάρχει θέμα?

Τα κωλολέηζερ στα γήπεδα, δεν τα βλέπει κανένας?
Κάποιος μαλάκας, είχε και στο δικό μας γήπεδο. Ακόμα κι αν χρειαστεί να φάω ξύλο, εαν δω κάποιον με λέηζερ, εγώ θα φωνάξω πρώτος τους μπάτσους. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι χειρότερο, από αυτά τα κωλολέηζερ. Μου προξενεί αηδία αυτή η κατάσταση, και ελπίζω να μην γίνει συνήθεια και σε δικούς μας ανεγκέφαλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: