Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

0-0 με τον ΠΑΟΚ

Σήμερα παίξαμε καλύτερα, παίζαμε σαν ομάδα, με γραμμές, με υπομονή, με μυαλό στην άμυνα. Δεν παίξαμε παιχνίδι που να βγάζει μάτια, αλλά σε σχέση με όλα τα προηγούμενα, είμασταν εμφανώς καλύτεροι. Καλύτεροι κι από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορέσαμε άλλη μια φορά να σκοράρουμε. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε από ένα δοκάρι. Στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ έβαλε ένα γκολ, που για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα στο γήπεδο γιατί ακυρώθηκε. Θα το δω αργότερα στην τηλεόραση, αλλά... από πρώτη ματιά, έχω την εντύπωση πως κάτι κατάλαβαν λάθος, διαιτητής και επόπτης. Δεν είδα τίποτα παράτυπο, μαλακία του Μπέλιτς που έδωσε πάσα πάρε βάλε στον παίκτη του ΠΑΟΚ, που σκόραρε.

Στο καπάκι, αποβλήθηκε ο Παπάζογλου για αντιαθλητικό φάουλ. Ο συγκεκριμμένος παίκτης θα έπρεπε να ντρέπεται να παίζει επικίνδυνα και αντιαθλητικά, διότι ο ίδιος υπήρξε θύμα από αντιαθλητικό φάουλ, όταν ήταν παίκτης του Άρη.

Εμείς με 11 και ο ΠΑΟΚ με 10, ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ περισσότερο, και είμασταν αδύναμοι να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα παίκτη.

Ο Γκαρσία, είναι μεγάλος αλήτης, και θα έπρεπε να αποβάλλεται σε κάθε παιχνίδι, και στο συγκεκριμμένο. Την γλύτωσε ο χασάπης με κίτρινη, σιγά μην απόβαλε και δεύτερο παίκτη του ΠΑΟΚ ο Κύρκος.

Τέλος πάντων, με την βοήθεια του διαιτητή, κρατήσαμε το μηδέν, μηδέν και στην επίθεση, και έχουμε 2 βαθμούς μετά από 4 παιχνίδια, τα 3 εντός, και με αντιπάλους τον Εργοτέλη, τον Αστέρα, τον Λεβαδειακό και τον ΠΑΟΚ στα σημερινά του χάλια.

Για να δούμε... στην διάρκεια της χρονιάς, με Εστογιάνωφ να επιστρέφει, με Ρεκόμπα αν παραμείνει κεφάτος, με το δέσιμο της ομάδας, ίσως έρθουν καλύτερες ημέρες.

Οι οπαδοί συγκλονιστικοί, δεν σταμάτησαν να τραγουδούν.

Ο μόνος αρνητικός παίκτης του Πανιωνίου, κατά την γνώμη μου, ήταν αυτός ο Μπάλαμπαν. Αυτός ο τύπος, είτε είναι εντελώς παλτό, είτε είναι ντεφορμέ. Θα ήταν καλύτερα να δοθεί περισσότερος χρόνος στον Σίμωση, που είναι νέο παιδί, με μέλλον. Εαν συνέλθει ο Μπάλαμπαν, ας παίξει, αλλιώς ας προστατευτεί στον πάγκο.

Τερματοφύλακα πότε θα πάρουμε? Ο Μπεθέρα αξίζει τίποτα? Ο Ανδριόλας? Πάντως με Μπέλιτς στο τέρμα, δεν έχουμε πολλές ελπίδες.

6 σχόλια:

vyruss είπε...

Εντάξει δε θα στεναχωρηθώ για το λάθος του διαιτητή. Πρώτη φορά ακυρώνουν γκολ του αντιπάλου μας εδώ και δεκαετίες... Ό,τι οφσάιντ και να μας βάζανε έγραφε.

IWN1998 είπε...

Ο Ανδριόλας όποτε έχει παίξει είναι καλός και πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία εν πάσει περιπτώσει. Ο Μπέλιτς και πάλι πηγε να κάνει τη γκέλα του.

Ο Μπεθέρα πρέπει να είναι μέτριος ή μάλλον άπειρος αφού και στην Εσπανιολ Β' δευτεροτρίτος γκολκήπερ ήταν. Αν ήταν έστω και ανεκτός θα τον είχε βάλει πρώτο ο Φερέρα. Καταλαβαίνεις τώρα.

Για το επόμενο ματς νορμάλ, θα έπρεπε να μην ξεκινήσει ο Μπάλαμπαν και να έρθει από τον πάγκο αν πρέπει να γίνει τέτοια αλλαγή. Έτσι και αγώνες θα πάρει ο Σίμωσης και ο Μπάλαμπαν σε κάθε περίπτωση θα δει τον ανταγωνισμό για τη θέση, θα πάρει και ανάσες γιατί κάτι τραυματισμούς τους σέρνει πίσω του. Δυστυχώς ο Κροάτης, μπορεί να ήταν σκόρερ αλλά πάντα στην καρριέρα του φαίνεται να τραβιέται προς τα έξω και να μην παίζει φουνταριστός. Και πιθανότατα να μπορεί μόνο σαν δεύτερος επιθετικός και όχι σαν κλασσικό φορ, πόσο μάλλον που κατ' ουσίαν το δικό μας 4-4-2 είναι με αυτόν στην κορυφή. Δεν ξέρω, δεν είμαι προπονητής αλλά μου φαίνεται δύσκολο να βελτιωθεί η εικόνα του Μπάλαμπαν αλλά ας μην τον καταδικάσουμε τελείως πριν τον δούμε σε κάποιο ματς με το Λόλο δίπλα του.

Χριστόφορας είπε...

Πέρα απο την φάση του ακυροθέντος γκολ του παοκ ο Μπέλιτς ήταν τραγικός πιστεύω και στο 14' όπου μπούκαρε ο Βιερίνια και αντι να την βγαλει κορνερ,απο την κλειστή του γωνία,την αφήνει να φύγει προς το σημείο του πέναλτυ...Διαφωνεί κανείς πως πρέπει να δοκιμαστεί και ο Ανδριόλας στη θέση του?!?
Και που ξέρεις,μπορεί να εκθέσει τον κόουτς όπως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο σήμερα που ήταν αρκετά σοβαρό και επιτέλους δεν έτρεμε το φυλλοκάρδι μας σε κάθε φάση.
Ο Μπάλαμπαν πιο πολύ με παλιο 10ρι μοιάζει παρά με σεντερ-φορ,είναι πολύ σοφτ...Μηπως είναι πολυτέλεια να παίζουν μαζί με Ρεκόμπα?
Θετικό ξεκίνημα και ο Καστελιόνε.
Και βέβαια όλη η τόσο δουλεμένη τακτική είναι να μπουκάρει ο Κούμο σαν κρυφό φορ και να σολάρει ο Ρεκόμπα...Καλά αλλά δεν αρκούν...

amanAM είπε...

από την εικόνα του παιχνιδιού, αυτό που εγώ είδα είναι ότι ο Πανιώνιος ήταν πιο σοβαρός απότι στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά... ήταν επίσης φανερό ότι το παιχνίδι μας, πιο πολύ βασίζεται σε προσωπικές ενέργειες της στιγμής του Ρεκόμπα και του Ριέρα (και του Εστογιάνωφ όταν θα επανέλθει) παρά σε κάποιο οργανωμένο σχέδιο, σε κάποιους αυτοματισμούς που έχουν δουλευτεί στην προπόνηση.

Βέβαια, ολόκληρος Ολυμπιακός με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, το ίδιο ακριβώς κάνει. Χάρη στον Τοροσίδη, καθάρισε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο Καστελιόνε όντως ήταν θετικός.

Τον Μπάλαμπαν, ούτε τον καταδικάζω σε κάτι, ούτε τον σταυρώνω. Απλώς... δεν με έχει πείσει ότι αξίζει έστω και ελάχιστα τις προσδοκίες που δημιουργεί το όνομα του. Εκτελεί κάποια φάουλ, εαν βάζατε εμένα τον άσχετο να τα σουτάρω, δεν θα έκανα τίποτα χειρότερο από αυτόν, κινείται αργά και τον προλαβαίνουν μέχρι και τα σαλιγκάρια, δεν μπορεί να τριπλάρει, δεν σουτάρει, τι στο καλό ξέρει να κάνει, δεν το έχω καταλάβει!!!

Ως προς το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ, να μου επιτρέψει ο φίλος vyruss να διαφωνήσω μαζί του: Με πειράζει να σκέφτομαι σαν όλους τους άλλους.

Ναι, πίπα κώλο μας πάει η διαιτησία, ναΙ μας έχουν στερήσει βαθμούς και αξιοπρέπεια χρόνια τώρα. Αλλά δεν δέχομαι συμψηφισμούς, αυτό το κάνουν οι άλλοι, και τους θεωρώ μαλάκες γι αυτόν τον λόγο, δεν μπορώ να στραβωθώ και να μην βλέπω τα λάθη που μας συμφέρουν.

Μετά από τόσα ανύπαρκτα οφ σάΙτ εις βάρρος μας, μετά από τόσα ανύπαρκτα πέναλτυ, μετά από τόσα φάουλ που δεν καταλογίστηκαν ή καταλογίστηκαν ανάποδα, μετά από τόσα άκυρα γκολ που μας έβαλαν οι αντίπαλοι, δεν μπορώ να χαρώ γιατί πήραμε 1 βαθμό επειδή ο διατητής ακύρωσε κανονικό γκολ του ΠΑΟΚ.

Όσο καραγκιόζη τον θεωρώ που δεν έδειξε νωρίτερα κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία, και τελικά του έδειξε κίτρινη σε μια ενέργεια δολοφονική που άξιζε κόκκινη απ ευθείας και επειδή αυτό συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι του συγκεκριμμένου χασάπη (θα έπρεπε να του έχει απαγορευτεί το ποδόσφαιρο δια παντός), τόσο καραγκιόζη τον θεωρώ τον διαιτητή για τα φαλτσοσφυρίγματα που είναι υπερ μας.

Εαν με ικανοποιούσε να έχω σύμμαχο την διαιτησία, θα ήμουνα γαύρος. Δεν είμαι όμως!!!

vyruss είπε...

Να διευκρινίσω: ούτε εγώ θεωρώ σωστό να παίρνεις βαθμό από λάθος απόφαση.

Αλλά αυτή η αντίδραση των ΜΜΕ, με κλάψα παντού, για το τραγικό λάθος του διαιτητή που στέρησε πολύτιμους βαθμούς από το κυνήγι του τίτλου στην Μπαοκάρα μας, δε συνέβη ποτέ σε αδικία εις βάρος του Ιστορικού.

amanAM είπε...

σε σχόλιο μου στο sport.gr, κάποιος Παοκτζής είπε: "περσινά ξινά σταφύλια", για την σφαγή του Πανιωνίου, πέρσι, στην Τούμπα.

Πέρυσι, τον ΠΑΟΚ τον σπρώχνανε με κάθε τρόπο, και καλόμαθαν τα καρντάσια, πίστεψαν ότι είναι μεγάλη ομάδα, και οι δημοσιογράφοι τους γλύφουν και λένε ότι θέλουν να ακούσουν, διότι είναι λαός, άρα πωλήσεις. Ενώ εμείς, είμαστε μικροί, και λίγοι.
Σιγά μην βρούμε ποτέ το δίκιο μας, στους αλήτες τους ρουφιάνους τους δημοσιογράφους.