Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0

Σήμερα πήγα στο Καραϊσκάκη (όπως και πέρυσι), και είδα το παιχνίδι ζωντανά. Κατ αρχάς να πω ότι το γήπεδο είναι καταπληκτικό, και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού πάρα πολύ ωραία. Μπράβο τους, μακάρι εμεί να είχαμε έστω και το μισό από αυτό το πάθος που υπάρχει στην ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη.

Πριν το παιχνίδι, πίστευα πως ο Παμπορίδης θα είναι άθλιος, και ότι ο Ολυμπιακός θα νικούσε εύκολα. Διαψεύστηκα εν μέρει. Ο Ολυμπιακός ήταν μετριότατος, και δεν υπήρχαν φάσεις για να δείξει ο Παμπορίδης την αγάπη του στον Πανιώνιο, εκτός του «ασήμαντου» θέματος ότι η μισή ομάδα μας λογικά θα καταλήξει στο νοσοκομείο, και δεν βγήκαν οι αντίστοιχες κάρτες... Τουλάχιστον, σφύριζε τα φάουλ. Για Παμπορίδης, κάτι ήταν κι αυτό.

Ο Ολυμπιακός αρχικά κατέβηκε στο γήπεδο λες και αντιμετώπιζε την Άρσεναλ, με μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα του, παρά στο να πιέσει για να βάλει γκολ. Εμείς από την άλλη, χωρίς να έχουμε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι μας, κυκλοφορούσαμε την μπάλα, μέχρι να την χάσουμε με την πρώτη πίεση.
Τέτοιον μέτριο Ολυμπιακό, δεν θα ξαναβρούμε ποτέ στον δρόμο μας, αλλά δυστυχώς, εμείς είμαστε ομάδα με προορισμό την β εθνική, με τον Μπάλαμπαν που σε κάθε περίπτωση δεν είναι ο επιθετικός που θα γίνει ο σκόρερ του Πανιωνίου, με άμυνα χάρτινη, κάθε ενέργεια από το έβδομο-όγδοο λεπτό μέχρι και το εικοστό λεπτό, κατέληγε σε ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, εύκολα και χαλαρά, που σε μια από τις συνεχείς αδράνειες των αμυντικών μας, έκανε το 1-0 με τον Ζαϊρί.

Δεν νομίζω ότι η αλλαγή του Ρεκόμπα στο 30 έβλαψε την ομάδα, αντιθέτως θα έλεγα πως οι υπόλοιποι λειτουργούσαν καλύτερα, ίσως γιατί αισθανόντουσαν ότι όσο το σκορ παρέμενε 1-0, υπήρχε ελπίδα, και δεν τα περίμεναν όλα από αυτόν.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός σερνότανε στο γήπεδο, και εάν υπήρχε μια ομάδα τύπου Αστέρα Τρίπολης, θα είχε γίνει εύκολα το 1-1 μην πω 1-2. Αλλά εμείς, όποτε κλέβαμε την μπάλα και βγαίναμε στην αντεπίθεση, αντί να ξεχυνόμαστε, κατέληγε η μπάλα σε κάποιον παίκτη μας, που δεν έκανε πάσα, κρατούσε την μπάλα για σουβενίρ, και την έχανε από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, λες και τους είχαν κάνει μάγια. Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ουδέποτε έχουν δουλέψει τέτοιες φάσεις, δεν ξέρουν τι να κάνουν με την μπάλα, και τι να κάνουν όταν δεν έχουν την μπάλα. Ίσως γι αυτό όταν παίζει ο Ρεκόμπα, τελικά επιχειρεί μόνος του κάποιες ενέργειες απελπισίας, διότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για κάτι άλλο… Λυπάμαι, αλλά σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, βλέπω την πόρτα της β εθνικής διάπλατα ανοιχτή να μας περιμένει.

Θεωρώ μετριότατο παίκτη τον Μπάλαμπαν (από την μέχρι τώρα παρουσία του), ο Νικολάου πάρα πολύ λίγος, όλη η άμυνα είναι για τα μπάζα (μαρκάρουν με τα μάτια), ο δε προπονητής μας κοιμάται με τα τσαρούχια. Ο Κουμουρτζί είχε τοποθετηθεί σε κάποια φάση στην κορυφή της επίθεσης (!!!), δεν φταίει το παιδί, επειδή έχει βάλει κάμποσα γκολ κατά καιρούς, τον χρήσαμε σέντερ φορ. Πάντως από το να βλέπω τον Μπάλαμπαν να ταλαιπωρεί την μπάλα, θα προτιμούσα να βλέπω τον Φανούρη, τον Μανόλο, και άλλα Ελληνόπουλα που θα ιδρώνουν την φανέλα. Αρνητικότατος ήταν και ο Καστελιόνε, δεν μου άρεσε καθόλου. Για τον Μπέλιτς τι να πω, έκανε 1-2 αποκρούσεις, και δεν πίστευα στα μάτια μου. Βέβαια, το σκορ δεν το κράτησε αυτός στο 1-0, αλλά η αστοχία των Ολυμπιακών, ο ανεκδιήγητος Ντιόγκο, και η αδιαφορία τους γενικότερα.
Ο Ριέρα ήταν φιλότιμος, αλλά μόνος του τι να σου κάνει, και ο δε Ουέλιγκτον Μπαρόνι μου άρεσε.

Αυτό που μου έμεινε έκανε μεγάλη εντύπωση, είναι η παντελής απουσία των μπάτσων, πριν και μετά τα τουρνικέ. Κανένας δεν μας έψαξε, για κέρματα, για αναπτήρες κλπ. Ούτε πέρυσι είχε μπάτσους, αλλά το είχα θεωρήσει συμπτωματικό. Ρώτησα τους τριγυρνούς και μου είπαν ότι ποτέ δεν υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο. Αλήθεια, γιατί κάθε φορά που εμείς πάμε στο γήπεδο, τραβάμε αυτό το ξεφτίλισμα? Είναι θέμα αστυνομίας, ή θέμα Πανιωνίου? Αυτοί είναι άνθρωποι, κι εμείς ζώα?

Μου άρεσαν επίσης τα προγράμματα που ήταν μοιρασμένα σε κάθε θέση του γηπέδου, προγράμματα παρόμοια (ή και καλύτερα) με τα περσινά μας, φέτος σε εμάς, παρατάνε κούτες με κάτι δισέλιδα φτηνοπρογράμματα, ενδεικτικό της φτήνιας και την νοοτροπίας που έχει αλλάξει, σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι μοιράζανε μπλουζάκια σε παιδιά, καπελάκια μερικές φορές κλπ. Πρόπερσι πολλά περισσότερα. Φέτος, είναι σαν να προετοιμάζονται για την β εθνική που μας περιμένει από του χρόνου.

Την επόμενη εβδομάδα, την Δευτέρα, παίζουμε εντός έδρας στις 5 παρά 15 για άλλη μια φορά. Προφανώς και που μας αφήνουν να παίζουμε στην α εθνική, χάρη μας κάνουν!!! Γιατί εμείς παίζουμε συνέχεια τέτοια ώρα? Παίζουμε με τον Ατρόμητο, μετά υπάρχει διακοπή για ένα Σαββατοκύριακο, και μετά εκτός έδρας με τον Ηρακλή, και μετά εντός με τα Γιάννενα. Εάν δεν πάρουμε τουλάχιστον 2 νίκες στα εντός, είμαστε τελειωμένοι. Η ομάδα μέσα στον Οκτώβριο πρέπει να βρει τον δρόμο της. 5η αγωνιστική, με 2 βαθμούς, δεν είναι αυτό που αξίζει στην ιστορία μας.

Υ.Γ.Ποιο ήταν ακριβώς το πειθαρχικό παράπτωμα του Σκούφαλη? Εάν είπε για παράδειγμα ότι ο Φερέρα είναι μαλάκας, μπράβο του, κι ας τιμωρήθηκε.

6 σχόλια:

rgegeo είπε...

ε οχι και ελληνοπουλο ο σκουφαλης 30+ ειναι...και δεν ξερει και μπαλα!

amanAM είπε...

Μπάλα δεν ήξερε ούτε ο Κουτσόπουλος, αλλά εχθές τον έβλεπα με τον Ατρόμητο, και έτριβα τα μάτια μου. Δεν είχε καμμία σχέση με τον Κουτσόπουλο που βλέπαμε πέρυσι.
Ο δε Ρεκόμπα, σαν έναν από τους 4-5 Έλληνες που κάτι αξίζουν, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι θεωρεί τον Δημήτρη Κοιλιάρα, που επίσης για άσχετο τον είχαμε, και τον διώξαμε το καλοκαίρι κι αυτόν.

Δεν ξέρω τι αξία έχει ο Σκούφαλης, αλλά προσπαθεί και παλεύει με νύχια και δόντια. Είναι τουλάχιστον Έλληνας, ασχέτως ηλικίας.

rgegeo είπε...

να ήταν μόνο ο κουτσοπουλος! αλλά μην μένεις σ'εμα παιχνίδι μονο.η κουβεντα για το ροστερ ειναι μεγαλη.τα τρια τελευταια χρονια εχουνε περασεις παικτες αξιας μεγαλυτερης απο καποιους αλλους (που παιζουν βασικοι) που δεν πηραν καμια ευκαιρια.
πολυ απλα εισεπραξαν τα ποσοστα τους αυτοι που τους εφεραν και μετα στο...παγκο.

ξερεις ποσο χαρηκα που εφυγε ο μακος. Αλλα καθολου που παιζει ο νικολαου.

Με ελληνες τυπου σκουφαλη. Νικολαου και φανουρη μπροστα δεν πας. Τα παλικαρια απλα δεν ξερουν μπαλα.

Και να σου πω και κατι καλυτερα να χανω με κοντοε,τζαβελλα,μανιατη,ανδριολα,σιοβα,σημωση,αναστασοπουλο που τα επομενα χρονια θα εχουν ανεβει, παρα με σκουφαλη νικολαου γουνδουλακη που ουτε για Β΄ελλαδος δεν είναι.

Θα ξεχασουμε και την μπαλα που ξεραμε!

amanAM είπε...

Για την ομάδα του πόλο για παράδειγμα, που είναι 1000% ελληνική, με μερικούς βετεράνους και μερικά νέα παιδιά, είμαι πολύ πιο περήφανος, από το να βλέπω έναν Πανιώνιο να μοιάζει με κακό αντίγραφο του Άρη, που για να δεις Έλληνα να παίζει θα πρέπει να κάνεις τάμα μεγαλύτερο από το μπόι σου.

vyruss είπε...

Επ! Όλα για όλα! Για το Φανούρη μην ακούω κουβέντα!

Άνθρωπο που έβαλε το μόνο γκολ στο γαύρο μέσα στο Καραϊσκάκη πέρσι;

Αγαπάμε Φανούρη.

rgegeo είπε...

ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΧΕΡΑΚΙ ΧΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ Β'!!!