Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ένα δάκρυ για τους γαύρους

Έβλεπα εχθές στην τηλεόραση τον αγώνα πόλο του Ολυμπιακού με μια Ρώσικη ομάδα για το ΛΕΝ τρόφυ. Ακούγοντας για άλλη μια φορά την περιγραφή του εκφωνητή, λυπήθηκα από τα βάθη της ψυχής μου τους Ολυμπιακούς. Αυτοί οι άνθρωποι ζούνε ένα μεγάλο δράμα!

Είπε ο εκφωνητής πως η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο (η Βουλιαγμένη προφανώς παίζει σε άλλη χώρα), και πως τα παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος δεν προσφέρονται ούτε για μια καλή προπόνηση της ομάδας του Πειραιά, με αποτέλεσμα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με πιο δυνατούς αντιπάλους, οι παίκτες δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντεπεξέλθουν.

Τα ίδια λέγανε και για το ποδόσφαιρο, όταν έχασαν 2 φορές από την μέτρια ομαδούλα της Λεβάντε. Αρχικά είχαν θεωρήσει την Λεβάντε εύκολο αντίπαλο χωρίς Ευρωπαϊκή εμπειρία, το γεγονός πως η Λεβάντε παίζει στο Ισπανικό πρωτάθλημα με αντιπάλους την Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ, την Αθλέτικο, κλπ, προφανώς δεν βοηθάνε (κατά την κρίση των δημοσιογράφων) την ομαδούλα αυτήν να έχει αγωνιστικές παραστάσεις!!!

Άκουσα επίσης στο ραδιόφωνο του σπορ εφ εμ πως υπάρχουν σκέψεις στον ολυμπιακό να δημιουργήσουν δεύτερη ομάδα, στα πρότυπα των Ισπανικών ομάδων, πως δηλαδή υπάρχει η Μπαρτσελόνα β? Έτσι θα δημιουργήσουν και τον Ολυμπιακό β, που θα παίζει στην βήτα εθνική!!! Εκεί θα ψήνονται οι παίκτες του, αντί να παίζουν δανεικοί αριστερά δεξιά. Το γεγονός ότι η βήτα εθνική της Ισπανίας παίζεται σε γήπεδα μοντέλα από ομάδες που το επίπεδο τους είναι καλύτερο από αυτό της δικιάς μας α εθνικής, προφανώς τους διαφεύγει...

Όταν σε όλα τα αθλήματα ο Ολυμπιακός κάνει παιδομάζωμα, ότι καλό υπάρχει στις υποδομές των άλλων συλλόγων το τσιμπάει και σε πολλές περιπτώσεις απλώς το καταστρέφει, αυτό δεν είναι ευθύνη του Ολυμπιακού? Θεωρούν πως είναι μια σατανική σύμπτωση που στερεί τον Ολυμπιακό από ανταγωνισμό και πιο δυνατούς αντιπάλους?

Κατά την γνώμη μου σε όλα τα αθλήματα,  θα έπρεπε να απαγορευτούν οι μεταγραφές μέχρι 18 χρονών, και κάθε ομάδα θα έπρεπε να παίζει με τα ταλέντα που παράγει στις δικές της υποδομές. Έτσι θα αναγκαζόντουσαν να παράξουν αθλητές κι όχι να επιδίδονται σε παιδομάζωμα, κι έτσι θα αυξανότανε ο ανταγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες. Είναι τόσο απλό. Μόνο σε περιπτώσεις μετεγκατάστασης της οικογένειας του αθλητή σε άλλη πόλη ή σε κάποιο χιλιομετρικό όριο τέλος πάντων, να υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον γενικό κανόνα.

Όσο δε αφορά τις επαγγελματικές ομάδες, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κλπ, να υπάρχει όριο παικτών που ανήκουν σε κάθε ομάδα. Δεν μπορεί επειδή κάποια ομάδα έχει έναν Μαρινάκη ας πούμε που τα χώνει, να έχει μαζέψει ότι κινείται, και μετά να το δανείζει αριστερά δεξιά γιατί φυσικά δεν χωράει στο δικό της ρόστερ. 

Ανταγωνισμός υπάρχει στο ΝΒΑ. Γιατί δεν αντιγράφουμε το δικό τους σύστημα, που πρώτο λόγο στις μεταγραφές έχουν οι αδύνατοι, και ότι περισσεύει μπορεί να αποκτηθεί από τους πιο ισχυρούς? Μαλάκες είναι οι Αμερικάνοι που δεν επιτρέπουν να δημιουργούνται ομάδες διαφορετικών ταχυτήτων? Το αντίθετο θα έλεγα, πως είναι πανέξυπνοι, πως προστατεύουν το προϊόν τους έτσι ώστε να είναι ελκυστικό στους πελάτες-φιλάθλους. 

Οι μαλάκες είναι αυτοί που κλαίγονται για μια κατάσταση που έχουν δημιουργήσει μόνοι τους, και είναι αυτοί που την κάνουν κάθε χρόνο και χειρότερη. 

Οι χειρότεροι ένοχοι αυτής της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι οι δημοσιογράφοι, που κοιμίζουν τον κόσμο, που δεν λένε ποτέ την αλήθεια αλλά αυτό που θέλουν να ακούσουν οι πολλοί αλλά και να είναι αρεστοί στα αφεντικά τους.

Με την ευκαιρία αυτή, να πω πως είμαι εντελώς αντίθετος με αυτό το θέμα με τα μπόνους στις εξετάσεις στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα για τους νεαρούς αθλητές. Πέραν ότι είναι ένα έξτρα κίνητρο για να ντοπαριστούν τα παιδιά, είναι και κίνητρο για να επιθυμούν την μεταγραφή τους στην ομάδα που μάλλον θα πάρει το πρωτάθλημα, για να εξασφαλίσουν κι αυτοί την επιδότηση των βαθμών τους. Έτσι φτάνουμε σε ημιτελικούς αγώνες πρωταθλήματος πόλο νέων γυναικών ας πούμε, που τελειώνουν με 20 γκολ διαφοράς, που έχουν αξία χαλαρώματος πριν τον τελικό που ακολουθεί. 

Οι αθλητές που διακρίνονται, που καλούνται στην εθνική ας πούμε, να μπαίνουν με κάποια επιδότηση στους βαθμούς τους στην Γυμναστική Ακαδημία. Γιατί να μπαίνουν στην Ιατρική?

Ένας μαθητής που παρά τις προπονήσεις και τους αγώνες, παίρνει 17άρια και 18άρια, δεν χρειάζεται μπόνους, χρειάζεται λίγο διάβασμα περισσότερο. Ένας μαθητής του 12 ή του 13, όσο και να επιδοτηθεί, δεν του φτάνει...

Μιας και αναφέρθηκα στην εθνική, να πω και τούτο ακόμα: Άραγε καλούνται στις εθνικές οι καλύτεροι ή όσοι είναι παιδιά ή προστατευόμενοι κάποιων παλιών αθλητών και ανθρώπων του αθλήματος? Μια ζωή στην Ελλάδα, κουμάντο κάνουν οι κλίκες. Στον αθλητισμό θα άλλαζε αυτό?

Καλός ο αθλητισμός, να γυμνάζονται τα παιδάκια μας για να χτίζουν το σώμα και την υγεία τους, να μαθαίνουν στην σκληρή δουλειά που φέρνει αποτελέσματα. Αλλά μέχρι εκεί. Όποιος νομίζει πως είναι κάτι περισσότερο από αυτό, δυστυχώς θα απογοητευτούν οικτρά.

 


6 σχόλια:

ραζιελ79 είπε...

τι να μιλησουμε για αθλητικη δημοσιογραφεια στην ελλαδα που ανοιγεις το ραδιο στην ερα που ειναι και κρατικος σταθμος και οι μισοι δημοσιογραφοι εχουν δηλωσει ανοιχτα οτι ειναι γαυροι και οι αλλλοι μισοι δηλωνουν βαζελοι και αναλωνουν τις μισες εκπομπες τους με χαζα πειραγματα ο ενας προς τον αλλο......αυτα μονο στην ελλαδα γινονται

ραζιελ79 είπε...

επισης μεγαλο δικιο εχεις για την βλακεια που δερνει τους γαυρους που παραπονιουνται δηθεν για την ελλειψη ανταγωνισμου εντος των συνορων για την οποια ευθυνονται οι ιδιοι και στην πραγματικοτητα την επιδιωκουν κιολας.απο τον κοκαλη μεχρι και σημερα οι μισες ομαδες στο πρωταθλημα εχουν γινει μαγαζια του γαυρου και οσοι αντιστεκοντε κινδυνευουν καθε χρονο(πανιωνιος)ή απειληθηκαν με αφανισμο(καλαμαρια).αλλα τι να λεμε εδω φετος πανε να μας τρελλανουν σπρωχνοντας τον γαυρο να κανει και ρεκορ αηττητος....ελεος..
Αλλα πισω εχει η αχλαδα την ουρα....μετα απο τις διαστημικες εμφανισεις με την λεβαντε και τις μελλοντικες που ερχονται βλεπω τον γαυρο σε 2χρονια να δινει προκριματικο για ομιλους των πρωταθλητριων και τοτε αντιο κοσμε θα ξαναδει ομιλους οσο και ο βαζελος.

amanAM είπε...

πανηγυρίζουν οι γαύροι για το πρωτάθλημα που κατέκτησαν, και μοιάζουν με έναν μέτριο έως κακό αθλητή, που θα χαιρόταν όταν κέρδιζε στο τρέξιμο έναν κουτσό κι έναν τυφλό.

Κι όταν μιλάμε για κουτσό, δεν εννοούμε κάποιον σαν τον Πιστόριους...

vassilis είπε...

Αντώνη, το κακό είναι ότι και εμείς κάνουμε τα ίδια.

amanAM είπε...

Τι εννοείς ότι κάνουμε τα ίδια?
Εμείς όταν λες, υποθέτω πως δεν εννοείς εσένα κι εμένα, αλλά τον Πανιώνιο. Κάνουμε παιδομάζωμα κι εμείς?

Εάν ναι, τότε μην βρίζουμε αυτούς που μετά μας τους παίρνουν κι από εμάς.

Μήπως θα ήταν κι αυτό ένα θέμα προς συζήτηση, τι Πανιώνιο θέλουμε? Εγώ δεν θέλω έναν Πανιώνιο μικρογραφία του Γαύρου.

Αυτό που προτείνω, την κατάργηση της δυνατότητας μεταγραφών σε μικρές ηλικίες, θα κόψει αυτήν την δυνατότητα από όλες τις ομάδες (άρα κι εμάς) κι όχι μόνο για τον Ολυμπιακό.

Υπάρχουν περιπτώσεις, που πραγματικά καταλαβαίνω την ανάγκη μεταγραφών, ακόμα και στις μικρές ηλικίες. Όμως κάπως πρέπει να σταματήσει αυτό το χάλι.

amanAM είπε...

παίρνω παράδειγμα από τους μικρούς του πόλο: Όταν είχαμε μια δυνατή επτάδα, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα προπονητές να λένε σε παιδιά που ανήκαν στους υπόλοιπους, να σηκωθούν και να φύγουν!!!

Όταν έφυγαν κάποιοι πρωτοκλασσάτοι, άλλοι προπονητές ασχολήθηκαν με τους υπόλοιπους, και αφού δουλεύτηκαν κι αυτά τα παιδιά, απέδειξαν πως κάτι άξιζαν κι αυτά.

Ούτε ελιτ παικτών είναι σωστό να υπάρχει, ούτε παιδομαζώματα για να φτιάχνουμε ομάδες με τον κόπο των άλλων.

Μετά θα αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά μας καβαλάνε καλάμια, ή γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

Είναι τόσο απλό.