Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

νίκη σωτηρίας

Βήμα παραμονής στην Α1 Πόλο των Ανδρών έκανε ο Πανιώνιος μετά την εντός έδρας νίκη με 8-6 επί της Ηλιούπολης για τη 14η αγωνιστική.

Πολύ σημαντική η βοήθεια του κόσμου για να κάμψουν οι παίκτες την αντίσταση του αντιπάλου μας, πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας, πολύ μεγάλη σοβαρότητα στο παιχνίδι, πολύ άγχος στην αρχή λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, πολλά δοκάρια, αλλά και βαθειά ανάσα στο τέλος. Μvp κατά την γνώμη μου ο τερματοφύλακας, που έκανε σωρεία εξαιρετικών αποκρούσεων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 8-6.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-2, 3-1, 1-2, 2-1.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αλέκος Βάσσος): Τζωρτζάτος, Αναστασιάδης 1, Λύκαρης Λ., Κουτσιαλής Χρ., Θωμάκος 2, Τζαμαντάκης 1, Φούτρης 1, Σάκιτς 3, Αλβέρτης, Φωτίου, Αλεξάκης, Γαβαλάς Γ., Γαρταγάνης, Καρακάσης, Κουκής.

Παρατήρηση 1. Εχθές έζησα μια πρωτόγνωρη εμπειρία: Ακριβώς πίσω μου,  καθόντουσαν 3 όμορφες γυναίκες, που όπως προέκυψε ήταν μητέρες παικτών της Ηλιούπολης. Ανήκαν σε αυτήν την κατηγορία των γυναικών που μάλλον γέννησαν στα 13 τους. Τέλος πάντων, αυτές δεν είπαν τίποτα, αλλά... είναι πολύ άσχημο να βρίζουμε τις μάνες των παικτών της αντίπαλης ομάδας!!! Όλα καλά με την ατμόσφαιρα εχθές στο κολυμβητήριο, οι πάνθηρες βοήθησαν πολύ, πιστεύω πως οι παίκτες της ομάδας μας παρασύρθηκαν από τον κόσμο, απλώς θεωρώ ότι αρκούν τα συνθήματα υπέρ της ομάδας μας, δεν χρειάζεται να βρίζουμε μανάδες...

Παρατήρηση 2. Ενόχλησα πάλι με το προηγούμενο σχόλιο που δημοσίευσα προχθές, την 1η του Μάρτη. Αυτήν την φορά ενόχλησα για το σχόλιο ότι θέλουν να ρίξουν το πόλο στην πιο κάτω κατηγορία, κάτι που το έκαναν πράξη από πέρυσι στις γυναίκες (χωρίς ενδοιασμούς ή ενοχλήσεις). Κάποιοι από την διοίκηση αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι θέλουν κάτι τέτοιο. Εν συνεχεία μου είπαν οι ίδιοι πως το πόλο είναι οικονομικά δυσβάστακτο, οπότε καλύτερα να πέσει... Μα τότε γιατί ενοχλείστε που είπα ότι θέλετε να το ρίξετε? Δεν θέλετε να το ρίξετε εσείς, αλλά θέλετε απλώς να το αφήσετε να πέσει από μόνο του για να μην αντιμετωπίσετε την οργή του κόσμου?
Τα έσοδα του πόλο είναι ελάχιστα, τα έξοδα πολλά, πράγματι είναι πολυτέλεια αυτήν την στιγμή για τον Πανιώνιο να διατηρεί ημιεπαγγελματική ομάδα για να πρωταγωνιστεί στην Α1. Για αμιγώς επαγγελματική ομάδα όπως πριν 2 χρόνια, ούτε συζήτηση. Αυτό που μπορεί όμως ο Πανιώνιος, είναι να χρησιμοποιήσει νεαρούς παίκτες (από δαύτους έχουμε πολλούς και με πολύ ταλέντο)  που απλά χρειάζεται να γουστάρουν να παίζουν για τον Πανιώνιο, μέχρι να ορθοποδήσει η κατάσταση και να μπορούμε να βρούμε χορηγούς ή μερακλήδες που τους περισσεύει και κάτι για τον Πανιώνιο.Μια τέτοια ομάδα, με σοβαρή διοίκηση και προπονητή, μπορεί να διατηρείται εύκολα στην Α1.
Οι στόχοι της ομάδας και ο τρόπος για να τους πετύχουμε, η αναοριοθέτηση όσων θέλουμε κι όσων μπορούμε, δεν μπορεί να είναι αποφάσεις ενός, δυο ή τριών ανθρώπων, αλλά αποτέλεσμα συζήτησης μέσα στα όργανα του συλλόγου και έγκρισης από Γενική Συνέλευση. Γιατί φοβάστε τόσο πολύ τον διάλογο και τα συλλογικά όργανα? Φοβάστε την οργή του λαού, αλλά δεν φοβάστε να καταπατάτε το καταστατικό (το Σύνταγμα). O tempora o mores, που θα έλεγε και ο Κικέρων, καθώς και ο μαυρούκος πειρατής στον Αστερίξ.




1 σχόλιο:

vassilis είπε...

Αντώνη, αυτά δεν πράγματα τα οποία συζητιώνται στις εξέδρες και μάλιστα κατά τη διάρκεια ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Αυτά συζητιώνται στις Γενικές Συνελεύσεις όπου και παρουσιάζονται και τα αντίστοιχα στοιχεία. Εσοδα, εξοδα κλπ.

Εκεί όπου θα πρέπει να μας πουν ποιο άθλημα αποφάσισαν να μείνει στην Α1 σαν βιτρίνα του Συλλόγου. Γιατί πέρσι έπεσε το γυναικείο πόλο, φέτος μάλλον πέφτει το γυναικείο μπάσκετ και αγωνίζεται να σωθεί το ανδρικό πόλο.

Εκεί όπου πρέπει να μας πουν γιατί δεν κατέθεσαν προυπολογισμούς όπως και οικονομικούς απολογισμούς όπως προβλέπει το καταστατικό.

Κουβεντουλες εκτός ΓΣ για να πειστεί ο κόσμος ότι όλα έγινα για το καλό του Συλλόγου και να μην θέσει θέματα στη ΓΣ προσωπικά θεωρώ ότι δεν βοηθούν το Σύλλογο. Πρέπει να γίνει άμεσα ΓΣ και αρχαιρεσίες όπως προβλέπει το καταστατικό.