Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

είπα-ξείπα!!!

Από προχθές θέλω να γράψω για κάποια πράγματα, κι από χθες το απόγευμα βασανίζομαι να μην τα γράψω αυτά που σκέφτομαι. Σήμερα με το που ξύπνησα, συνεχίζω να θέλω να τα γράψω, οπότε... νάμαστε πάλι εδώ Αντρέα!!!

Επειδή η ήττα με την Χίο ήταν αναμενόμενη, επέλεξα να δω το ποδόσφαιρο, και καλά έκανα αφού εάν πήγαινα να δω τον αγώνα στο πόλο, ενδεχομένως θα μας γράφανε οι εφημερίδες...

Αυτό που έγινε στην πισίνα, ήταν άνω ποταμών... Από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς, τα παιδιά της μίνι παίδων έχουν έναν προπονητή που τον λατρεύουν. Τον τελευταίο καιρό αυτός ο προπονητής ήταν αλλού, φαινόταν από χιλιόμετρα ότι κάτι τον απασχολούσε, πως δεν έδινε την ψυχή του στην προπόνηση των παιδιών, πως ήταν προβληματισμένος και ωσεί παρών. Όταν όμως εκτιμάς τον άνθρωπο αυτόν, όταν τον θεωρείς έναν από τους καλύτερους προπονητές που θα έχει το παιδί σου στην αθλητική του καριέρα, δεν σχολιάζεις, δεν παραπονιέσαι, θεωρείς πως κάποια φάση περνάει ο άνθρωπος και πρέπει να τον στηρίξεις, άνθρωποι είμαστε όλοι, έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, δεν είμαστε ρομπότ. 

Την Παρασκευή το απόγευμα, φτάνοντας στην προπόνηση τα παιδιά μας, τους ανακοίνωσε ο ίδιος ο προπονητής πως παραιτήθηκε από την θέση του προπονητή, ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα ίδια τα παιδιά αλλά με τον ίδιο τον Πανιώνιο, και δεν θα είναι πλέον προπονητής τους. Το μικρότερο κακό ήταν πως τα παιδιά έχασαν μιαν προπόνηση. Όταν όμως βλέπεις τα περισσότερα από τα παιδάκια να κλαίνε, κάποια να αρνούνται καν να αλλάξουν για να πέσουν στην πισίνα, τα υπόλοιπα να κοιτάνε σαν χαμένα, τότε υποθέτεις ότι πράγματι κάτι σοβαρό συνέβη κι ένας άνθρωπος τόσο αγαπητός από τα ίδια τα παιδιά, εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους που δεν ξέρω... Ακούστηκε πως δεν πληρωνότανε, όμως απότι είπανε οι υπεύθυνοι ήταν πληρωμένος μέχρι και τον Δεκέμβρη, άρα δεν θεωρώ λογικό να παραιτείται κάποιος γιατί του έχουν καθυστερήσει έναν μήνα τον μισθό του. Ο Θεός και η ψυχή του.

Τέλος πάντων τα παιδιά το Σάββατο έκαναν προπόνηση με άλλον προπονητή. Μια χαρά και ο νέος προπονητής τους, ενδεχομένως ακόμα καλύτερος σαν προπονητής, δεν μπορώ εγώ να τον κρίνω από μια προπόνηση ή από την φάτσα του, σε κάθε περίπτωση δείχνει ικανός και σοβαρός.

Γιατί λοιπόν τα γράφω όλα αυτά? Είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν παντού, ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες που λένε...

Τι μπουρδέλο είμαστε, που ο παραιτημένος προπονητής έκατσε στον πάγκο της ανδρικής ομάδας πόλο σαν βοηθός προπονητή? Δηλαδή ο προπονητής αυτός παραιτήθηκε από προπονητής των παιδιών, αλλά παρέμεινε σαν βοηθός προπονητή στους άντρες? Άρα είχε προσωπικά με εμάς ή τα παιδιά μας, και όχι με τον Πανιώνιο?

Δεν θέλω να γράψω λεπτομέρειες πως και γιατί οι γονείς των παιδιών και εγώ προσωπικά, δείξαμε εμπράκτως και κατ επανάληψιν την εκτίμηση μας και την υποστήριξη μας στον άνθρωπο αυτόν, μπορώ να δεχτώ ότι είχε κάποια προσωπικά προβλήματα ή ακόμα και προβλήματα με τον ίδιο τον Πανιώνιο, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να έχει πρόβλημα μαζί μας ή με τα παιδιά μας... Όμως η παρουσία του στον πάγκο, δείχνει πως το πρόβλημα το είχε μαζί μας ή με τα παιδιά μας. Αυτό το γεγονός το βρίσκω πολύ προσβλητικό, και εξοργιστικό θα έλεγα. Ευτυχώς που έλειπα από τις εξέδρες, γιατί θα φούντωνα και δεν ξέρω τι αντίδραση θα είχα...
Θεωρώ την προσβολή προσωπική.

Για το αγωνιστικό κομμάτι,  όταν μια ομάδα μοντέλο από πέρυσι έχουν κάνει τα πάντα να την κάνουνε μπουρδέλο, το να χάνουμε 6-16 από την Χίο είναι καλό αποτέλεσμα, εάν η Χίος το επιδίωκε, θα μας είχε ξεφτιλίσει με ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Παίκτες που προπονούνται σπανίως, προπονητής ο οποίος όπου έχει δουλέψει, δεν έχει κάνει θαύματα, αλλά όλοι έχουν να λένε πως είναι εξαιρετικός στην δουλειά που κάνει στις υποδομές των ομάδων που έχει δουλέψει. Όταν όμως αυτόν τον άνθρωπο δεν τον αφήνουν να κάνει την δουλειά του, δεν μπορεί να κριθεί από τα αποτελέσματα που έχει φέρει και την εικόνα που παρουσιάζουν και η ανδρική ομάδα αλλά και οι υποδομές. Ένα καλό είχε αυτός ο άνθρωπος, την δουλειά σε βάθος που κάνει, αλλά δεν την είδαμε ποτέ αυτήν την δουλειά. Δεν τον άφησαν. Απότι έμαθα, τον παραιτήσανε μετά τον αγώνα με την Χίο. Προφανώς κρίθηκε πως αυτός φταίει για τα φετινά μας χάλια, ποιός να φταίει άλλωστε, η διοίκηση?
Πως μπορεί να φταίει κάποιος που απουσιάζει?

Ας έρθουμε και στο ποδόσφαιρο... Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, για να ξαναδούμε επιτέλους τους παίκτες της ομάδας μας να παίζουν με πάθος? Εχθές για πρώτη φορά μετά από μήνες, είδα ότι οι παίκτες έδωσαν και την ψυχή τους. Με λίγη τύχη θα είχαμε εξασφαλίσει το 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς το πρώτο ημίχρονο τελείωσε 1-1. Μαγική εικόνα το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Κινδυνέψαμε μόνο από το γήπεδο, που πουλούσε την άμυνα σε κάποιες γιόμες, όμως όταν χρειάστηκε απόκρουσε ο τερματοφύλακας μας. Η φάση της ισοφάρισης, είναι παρωδία. Είναι 100% ευθύνη του γηπέδου, ήταν απαράδεκτες οι γηπεδικές συνθήκες, είναι απαράδεκτο που δεν αναβλήθηκε ο αγώνας αυτός.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε την διαφορά ενός προπονητή από έναν μαθητευόμενο μάγο. Ο Παπακώστας έστησε την ομάδα του καλύτερα, προσαρμόστηκε στις ανάγκες του αγώνα και του γηπέδου, ενώ ο Ελευθερόπουλος την διέλυσε με τις αλλαγές και τις επιλογές του. Η διαφορά του προπονητή, έχει φανεί και στην ΑΕΚ. Με τον Λίνεν στον πάγκο, η διαλυμένη ΑΕΚ με τους άπειρους απλήρωτους παίκτες με μηδενική ψυχολογία, έχουν μετατραπεί σε ομάδα που παίρνει αποτελέσματα. 

Τελικό αποτέλεσμα, 2-1, δεύτερη ήττα από την χειρότερη ομάδα της Α Εθνικής. 

Εν συνεχεία, παραιτήθηκε ο Ελευθερόπουλος. Πρέπει άμεσα να βρούμε έναν προπονητή που να είναι προπονητής, και να μπορέσει να διαχειριστεί το όποιο υλικό υπάρχει, για να πάρει 2-3 αποτελέσματα και να σωθούμε. Αλλιώς η διοίκηση ας μην κάνει δεκτή την παραίτηση του, να πέσουμε κατά 99,9% και να θεωρούμε μοναδικό υπαίτιο τον Ελευθερόπουλο. Η διοίκηση της ομάδας φυσικά δεν ευθύνεται ούτε για τους παίκτες που χάσαμε, ούτε για αυτούς που πήραμε ή δεν πήραμε. Δεν ευθύνεται ούτε για την επιμονή τόσο καιρό στο πρόσωπο του Ελευθερόπουλου, έπρεπε πρώτα να ξεβρακωθούμε και να τον παίρνουμε από παντού, για να υποβάλλει ο ίδιος παραίτηση και όχι να τον διώξουμε εμείς εγκαίρως.

Με άλλον προπονητή σωζόμαστε? Δύσκολα. Αλλά έχουμε περισσότερες ελπίδες. Και στο πόλο, και στο ποδόσφαιρο, δεν φταίνε οι προπονητές. Φταίνε αυτοί που τους επέλεξαν κατ αρχάς, αλλά και αυτοί οι ίδιοι που τους έδωσαν τρύπιες ομάδες για να προπονήσουν. Ο καλύτερος στην δουλειά του, με λάθος συνεργάτες θα είχε πρόβλημα, πόσο μάλλον ένας μαθητευόμενος μάγος σαν τον Ελευθερόπουλο.

Ελπίδες δεν έχουμε για να δούμε μια Γενική Συνέλευση, πόσο μάλλον και για εκλογές. Μέσα σε τέτοιο κλίμα, ποιός θα έχει τα αρχίδια να αντιμετωπίσει τον κόσμο του Πανιωνίου, αυτούς τους ελάχιστους τέλος πάντων που ασχολούνται... Από την άλλη, ποιός θα ασχοληθεί με τα χάλια του Ερασιτέχνη, όταν ο μοναδικό ή έστω το κύριο ενδιαφέρον των περισσοτέρων είναι το ποδόσφαιρο και όχι ο Ερασιτέχνης?

Τα είπα και ξαλάφρωσα... Ξέρω, κάποιοι θα ψάχνουν να βρουν εάν έχω πληρώσει τις συνδρομές μου, για να έχω το δικαίωμα να λέω την γνώμη μου. Μην κάνετε τον κόπο, τις έχω πληρωμένες, εάν θέλετε να σας στείλω τις αποδείξεις με προσωπικό μήνυμα στο facebook. Έχω πληρώσει και παραπάνω, να σας στείλω κι αυτές τις αποδείξεις. Όποιος είναι άντρας και έχει κάτι να μου πει, ας μου το πει κατάμουτρα και όχι να γυρνάει γύρω γύρω σαν την πουτανίτσα. Ο καθένας βέβαια, φέρεται όπως εκείνος καταλαβαίνει, και κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο νοών, νοείτο.


8 σχόλια:

vassilis είπε...

Με δουλεύεις; Παραιτήθηκε ο Κοκκινάκης; Πότε και γιατί; Δεν μίλησε στα παιδιά; Δεν είπε κάτι; Μήπως τον παραιτήσανε;

amanAM είπε...

Όχι, δεν τον παραιτήσανε, αντιθέτως όλοι τον παρακαλούσαν να ανακαλέσει. Του είπαν να τον αντικαταστήσουν για 1-2 μέρες με την δικαιολογία ότι ήταν δήθεν άρρωστος, να το ξανασκεφτεί. Αυτός ήταν ανένδοτος. Αυτός επέλεξε να πάει στην πισίνα, και να το ανακοινώσει στα ίδια τα παιδιά. Τα περισσότερα κλαίγανε.

Την επόμενη ημέρα, έκατσε καμαρωτός καμαρωτός στον πάγκο, σαν βοηθός προπονητή.

Έλα μνί στον τόπο σου, που λένε...

amanAM είπε...

24 ώρες μετά, ακόμα δεν το έχω χωνέψει αυτό που έγινε.

Δεν με νοιάζει τι παιχνίδι παίζει ο καθένας, αρκεί αυτό να μην έχει επίπτωση στα παιδιά.

Καλημέρα σε όλους, κι όταν λέω όλους, εννοώ όλους, και οι πουτανίτσες μέσα.

amanAM είπε...

νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο, ο Αλέκος Βάσσος. Εγώ τον Αλέκο τον συμπαθώ και τον εκτιμώ αφάνταστα.

Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

amanAM είπε...

Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο του “ιστορικού” μιλά στο Aquaticsnews για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο εσωτερικό του συλλόγου, για τη στάση της διοίκησης καθώς και για το ενδεχόμενο του υποβιβασμού.

«Αισθάνομαι απογοητευμένος, γιατί από την αρχή της χρονιάς στην κουβέντα που είχε γίνει με τη διοίκηση, είχαμε θέσει δύο στόχους. Το ένα ήταν να φτιαχτεί μια ομάδα από το μηδέν που θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία, και το δεύτερο ήταν να προωθηθούν παιδιά από τις ακαδημίες της ομάδας, ώστε την επόμενη χρονιά να μην έχει ανάγκη ο σύλλογος από μετεγγραφές. Με το μπάτζετ που είχαμε να διαχειριστούμε προσπαθήσαμε να φέρουμε κάποιους παίκτες στην αρχή της χρονιάς, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους μικρότερους και θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν όσο πιο σύντομα γίνεται. Το πράγμα αυτό όπως καταλαβαίνετε απαιτεί κάποιο χρόνο. Παρ’ όλα αυτά στα παιχνίδια του πρώτου γύρου, που αντιμετωπίσαμε τους θεωρητικά βασικούς μας αντιπάλους στο κυνήγι της παραμονής, σταθήκαμε αξιοπρεπώς και καταφέραμε να μην ηττηθούμε, εκτός από το παιχνίδι με την Κέρκυρα που η ήττα ήρθε με τον τρόπο που ήρθε. Σε αυτό το παιχνίδι, μάλιστα εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο γενικός αρχηγός. Πέρα, όμως, από το ότι ήμασταν μια νέα ομάδα, υπήρχαν και άλλα προβλήματα. Οι πληρωμές που γίνονταν ήταν ελάχιστες ενώ και ο χρόνος που είχαμε για προπόνηση ήταν σχεδόν μηδαμινός. Φτάσαμε σε σημείο να αγωνίζονται οι αθλητές με μία και δύο προπονήσεις. Και δεν μιλάμε για ποσά εξωπραγματικά, αλλά καθαρά συμβολικής αξίας. Επίσης ανύπαρκτη ήταν και η υλικοτεχνική υποδομή της ομάδας. Χαρακτηριστικό είναι πως στα επίσημα ματς δεν αγωνιζόμασταν με δικές μας μπάλες αλλά των αντιπάλων μας, καθώς εμείς δεν διαθέταμε τις επίσημες μπάλες που προβλέπει η διοργανώτρια αρχή».

Για το αν του είχε περάσει από το μυαλό το ενδεχόμενο της απομάκρυνσής του: «Η επικοινωνία με τους ιθύνοντες του συλλόγου ήταν ελλιπέστατη. Από κάποιο σημείο και μετά ήταν ξεκάθαρη αδιαφορία. Η απάντηση τους στα όποια παράπονα, ήταν συνεχώς “ναι, θα το κοιτάξουμε”. Είχα ακούσει στο παρελθόν, πως το τμήμα δεν αποτελεί προτεραιότητα του συλλόγου. Όμως, δεν μου είχε μεταφερθεί κάτι συγκεκριμένο. Πριν δύο εβδομάδες που είχα μία κουβέντα με το γενικό αρχηγό, δεν είχε αναφερθεί το οτιδήποτε. Εκ των υστέρων, έμαθα πως είχαν γίνει ήδη επαφές για το επόμενο βήμα της ομάδας. Η απόφαση δηλαδή, της απομάκρυνσής μου ήταν ειλημμένη, ανεξάρτητα από την έκβαση των δύο τελευταίων αγώνων».

Για τις αιτίες που οδήγησαν στην απόλυσή του: «Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ήρθε ο γενικός αρχηγός, τον οποίο είχα συναντήσει τρεις φορές, μέχρι σήμερα και μου ανακοίνωσε πως σταματά η συνεργασία μας. Αυτό που με ενημέρωσαν είναι πως επιδιώκουν ένα ηλεκτροσόκ που θα βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Δεν είναι θέμα προπονητή δηλαδή. Όπως καταλαβαίνετε η δικαιολογία ήταν ανύπαρκτη. Δεν είχαν, δηλαδή, κάποια παράπονα από τον τρόπο δουλειάς».

Για το αν είχε κάποια επικοινωνία με τους παίκτες: «Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία, να κάνω τους παίκτες να αισθανθούν συναισθηματική φόρτιση ή οτιδήποτε άλλο. Θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να μιλήσω μαζί τους ώστε να τους αποχαιρετήσω. Όμως πρόθεση μου είναι μην ανεβάσω τους τόνους και να δημιουργήσω επιπλέον πίεση στην ομάδα».

Τέλος για τις πιθανότητες που υπάρχουν ο Πανιώνιος να υποβιβαστεί στην Α2: «Όσο είχα τον έλεγχο της ομάδας, ήμουν αισιόδοξος πως ο Πανιώνιος δεν θα υποβιβαστεί. Και παραμένω αισιόδοξος. Το τι θα γίνει δεν το γνωρίζω. Σίγουρα η χθεσινή νίκη της Ηλιούπολης, ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα, όμως νομίζω πως στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος μπορεί να τις κερδίσει αυτές τις ομάδες».

http://aquaticsnews.com/paslis-oi-anthropoi-tis-dioikisis-itan-entelos-adiaforoi

amanAM είπε...

Βέβαια εάν αντιμετωπίσει ο Αλέκος τα ίδια προβλήματα, δεν ξέρω τι αποτελέσματα μπορεί να πετύχει κι αυτός... Ας ελπίσουμε πως η διοίκηση δεν θα αδιαφορήσει εντελώς.

amanAM είπε...

Η διοίκηση ουσιαστικά δεν υπάρχει για το πόλο, οι υποσχέσεις για καταβολή του πολύ χαμηλού πλέον μπάτζετ κάθε πρώτη του μηνός πήγαν κι αυτές στον βρόντο, και η μείωση στον χώρο στο κολυμβητήριο της Ν. Σμύρνης είναι θέμα προγραμματισμού, αλλά ποιός να τον κάνει?

http://news.multiproject.gr/2013/02/blog-post_8282.html#more

amanAM είπε...

Χθες το βράδυ, στην πισίνα είδαμε 2 "νέους" προπονητές, τον κύριο Αλέκο στους άνδρες και τον κύριο Σταμάτη στους μίνι παίδες.

Η πρώτη προπόνηση ήταν πολλά υποσχόμενη. Προπονητές με όρεξη για δουλειά, αθλητές να ξεσκίζονται να δείξουν στον προπονητή τους ότι αξίζουν, ευχαριστημένα πρόσωπα μετά το τέλος της προπόνησης σε συνδυασμό με κουρασμένα κορμιά.

Ελπίζω η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη, κι όχι να καταλήξουμε ξανά σε απογοητευμένους προπονητές και αθλητές που βαριούνται.