Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Οικονομική κρίση, ώρα να γίνουμε όλοι κηπουροί!!!

Το έχω ξαναπαραδεχτεί, είμαι ηλίθιος, αλλά όσο ηλίθιος κι ααν είμαι, συνήθως κάποια πράγματα τα καταλάβαινα, ή έτσι νόμιζα τουλάχιστον.

Τώρα, έχω αρχίσει να μην καταλαβαίνω τίποτα, ή να μην νομίζω ότι κατι καταλαβαίνω έστω...

Διάβαζα στα Νέα το εξής:
Στους ρυθμούς της κρίσης κινείται η αγορά. Οι καταναλωτές θα στρώσουν φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τιμές 2007, καθώς η βουτιά στον τζίρο αναγκάζει εμπόρους, βιομηχανίες και σούπερ μάρκετ να παγώσουν ή και να μειώσουν τις τιμές στα τρόφιμα.

Η πρωτόγνωρη κρίση που πλήττει την αγορά αναγκάζει την κυβέρνηση να ανακοινώσει σήμερα το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας και την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να τονωθεί η αγορά που αιμορραγεί. Το υπουργείο Ανάπτυξης έπειτα από αίτημα των εμπόρων της Αθήνας θα ανακοινώσει ότι μόνο για φέτος την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα του Δήμου της Αθήνας θα παραμείνουν ανοικτά και ότι πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΚΕΚΠΚΑ
Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα κοστίσει φέτος 60,5 έως 129,8 ευρώ, από 61,16 έως 126,96 ευρώ πέρυσι

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=...&artid=4493660


Τόσα χρόνια, το πρόβλημα ήταν η υπερκατανάλωση, που δημιουργούσε πληθωριστικά φαινόμενα. Τώρα, μας λένε για κρίση, ενώ επιτέλους οι τιμές δεν παίρνουν την ανηφόρα!!! Δηλαδή πότε θα είμαστε ευχαριστημένοι?

Εαν δεν είχαμε κρίση, και πληρώναμε την βενζίνα 1,30 ευρώ το λίτρο (ενώ τώρα την πληρώνουμε κάτω από 0,70 το λίτρο), το πετρέλαιο θέμανσης 0,90 (αντί 0,49 τώρα που έχουμε κρίση), εαν το χριστουγενιατικο τραπέζι θα μας στοίχιζε 10 ή 15% ακριβότερα από πέρισυ, θα ήταν όλα καλά???

Το Χριστουγενιάτικο τραπέζι, πέρισυ, το πληρώσαμε τόσο, με πιο ακριβά καύσιμα, άρα με ακριβότερο κόστος παραγωγής, μεταφοράς κλπ. Φέτος, με το πετρέλαιο στο 1/3 του περσινού κόστους, το κόστος του χριστουγενιάτικου τραπεζιού έπρεπε να είναι φθηνότερο, οι σταθερές τιμές αποτελούν αισχροκέρδεια (κατά την γνώμη μου), και όχι αποτέλεσμα κρίσης!!!

Πως γίνεται να ακριβαίνουν τα πάντα με πρόσχημα την αύξηση της τιμής των καυσίμων, ενώ όταν μειώνεται δραστικά αυτό το κόστος, οι τιμές να μένουν σταθερές, κι από πάνω να προσπαθούν να μας το παρουσιάσουν σαν "κρίση"?
__________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: