Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ανύπαρκτοι

Όπως έχω ματαξαναπεί πολλές φορές, ο Πανιώνιος είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας. Η Ελληνική κοινωνία με τα καλά της και τα στραβά της, αποτυπώνεται στον δικό μας μικρόκοσμο του Πανιωνίου.

Κάποιοι σφάζονται για την εξουσία, κάποιοι για την κονόμα, κάποιοι είναι ρομαντικοί και ζούνε στον κόσμο τους, και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας (και του Πανιώνιου μικρόκοσμου) είναι αποστασιοποιημένοι, πικραμένοι, απαθείς. 

Τώρα που στην Ελλάδα συγκυβερνάει η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, εμείς στον Πανιώνιο έχουμε την δικιά μας συγκυβέρνηση. Κανένας δεν κάνει τίποτα, απλά περνάει ο καιρός και συρόμαστε σε αποφάσεις και ενέργειες από άλλους υπό το πρίσμα της πλήρους διάλυσης, για να κερδίσουμε άλλη μια μέρα που όταν έρθει τα προβλήματα θα είναι ακόμα μεγαλύτερα και λύση δεν θα υπάρχει...
Για ποιόν τα λέω αυτά? Μα και για την Ελλάδα και για τον Πανιώνιο τα ίδια ισχύουν.

Το μέλλον μας είναι ξεκάθαρο: Θα καταντήσουμε ανύπαρκτοι. Όποιος ακόμα δεν το βλέπει, θα το δει σύντομα. Τα γεγονότα θα τον πείσουν.
Τα νέα παιδιά δεν έχουν δουλειές, δεν έχουν προοπτικές, δεν θα μπορέσουν να κάνουν ποτέ οικογένειες και παιδιά, δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν παρά μόνο εάν σηκωθούν και φύγουν από την χώρα. Τι μέλλον να έχει η χώρα μας? Τι μέλλον να έχει ο Πανιώνιος?

Κάποιος περιμένει να ξεσηκωθούν οι υγιείς Πανιώνιες δυνάμεις. Όταν τις βρει, ας μου τηλεφωνήσει κι εμένα, που περιμένω να ξεσηκωθούν οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μπας και αλλάξει κάτι σε αυτήν την χώρα. Προς το παρόν, τα γκάλοπ λένε πως συνεχίζει να ανεβαίνει η ΝΔ και να την ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι περιμένουμε από κάποιους άλλους να κάνουν κάτι. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αφού ο καθένας μας είναι ένας μόνος του. Είμαστε πολλοί, είμαστε οι πιο πολλοί, αλλά είμαστε μόνοι μας. Γι αυτό θα εξαφανιστούμε, ο άνθρωπος επιβίωσε διότι οργανώθηκε σε ομάδες, σε κοινωνίες. Ο καθένας μόνος του είναι αδύνατο να επιβιώσει, γι αυτό θα πάρουμε ακριβώς αυτό που μας αξίζει: Θα γίνουμε ανύπαρκτοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: