Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ


Με αφορμή δηλώσεις διάφορων παραγόντων, πικραμένων ή χαρούμενων, σχετικά με τον αγώνα της ομάδας μας απέναντι στη Λάρισα την προτελευταία αγωνιστική θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Ο Πανιώνιος, παίζοντας με πολλές (7-8) ελλείψεις λόγω καρτών και τραυματισμών, αντιμετώπιζε μία ομάδα που έπαιζε την ύπαρξη της. Δυστυχώς, όντας κακοί στον αγωνιστικό χώρο χάσαμε. Σε έναν αγώνα που οι περισσότεροι Πανιώνιοι θεωρούν πως ήταν με έναν αντίπαλο «ειδικού βάρους» λόγω της προϊστορίας μας, χάσαμε με 0-3 μέσα στο σπίτι μας, δίκαια από την ανώτερη εκείνη την ημέρα Λάρισα. Απογοητεύσαμε τον κόσμο μας, τον οποίο είχαμε καλέσει να έρθει στο γήπεδο φέρνοντας και ένα φίλο δωρεάν. Εκτεθήκαμε στους μαθητές και τους μετανάστες που επίσης είχαμε καλέσει στο γήπεδο. Τέλος πικράναμε και τους κατόχους διαρκείας, που είχαμε επιλέξει την επομένη αυτού του αγώνα να ξεκινήσουμε την ανανέωση των εισιτηρίων τους για την επομένη χρονιά.
Στο πρόσφατο παρελθόν ο Πανιώνιος ενεπλάκη 4-5 φόρες σε «ψιθύρους» πριν από αγώνες αλλά (είτε επειδή ήμασταν ανώτεροι εκείνη την ημέρα, είτε επειδή ήμασταν τυχεροί), το τελικό αποτέλεσμα μας βοήθησε να σβήσουμε τους ψιθύρους. Όταν όμως λες ότι θα βρέξει κάθε τόσο, επόμενο είναι μια μέρα να σε πιάσει η βροχή. Ήταν η πρώτη φορά που –δυστυχώς- δεν καταφέραμε να διαλύσουμε αυτούς τους ψιθύρους μέσα στο γήπεδο και έτσι τώρα άντε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.
Δικαίως ή αδίκως λοιπόν, η παρούσα διοίκηση, μετά από 4 χρόνια στο τιμόνι της ΠΑΕ και 5 στον Ερασιτέχνη, έφθασε στο σημείο σήμερα να αμφισβητείται και η εντιμότητα της. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε το οποίο να αλλάξει αυτό το γεγονός. Ακόμα και με έργα στο μέλλον δεν περιμένουμε να ξεπεραστεί αυτή η «ρετσινιά» παρά μετά από πολλά χρόνια, αφού η ιστορία του πρωταθλήματος μας είναι τέτοια που, δυστυχώς, δικαιολογεί την καχυποψία ως πρώτη αντίδραση.
Οφείλουμε πολλές συγνώμες σε όσους αγαπάνε τον Σύλλογο, για το πώς νιώθουν εξαιτίας του 0-3. Όχι γιατί απαραίτητα θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι να αλλάξει το αποτέλεσμα εάν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω - άραγε θα κερδίζαμε εάν κάναμε μαθήματα ιστορίας στον Μπουβάλ, τον Μπέλιτς και τον Κούκετς; - αλλά πολύ απλά γιατί κάποιοι που αγαπάνε τον Πανιώνιο αισθάνονται έτσι όπως αισθάνονται στην δικιά μας βάρδια. Και εάν οι εξηγήσεις και οι συγνώμες μας δεν είναι αρκετές, τότε θα συνεχίσουμε να τα «ακούμε» αδιαμαρτύρητα από αυτούς.

Αλλά ως εδώ όμως!

Ως εδώ, γιατί δεν θα μείνουμε με κλειστό το στόμα όταν μας ειρωνεύεται και ο κύριος Πανόπουλος. Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Όχι κύριε Πανόπουλε! Όχι να μιλάτε και εσείς!

Εσείς, ο «Περίεργος» από τις κασέτες που άκουσε όλη η Ελλάδα.

Εσείς που η ομάδα σας έχασε για πρώτη φορά μετά από 1,5 χρόνο στην έδρα σας από την Ηρακλή των 10 παικτών τον Μάιο του 2007 (όπου ο Ηρακλής ήθελε μόνο νίκη για να σωθεί), ενώ εχθές κάνατε την πρώτη σας εκτός έδρας νίκη απέναντι στην ίδια ομάδα (ενώ και με ισοπαλία πέφτατε).

Ήσασταν ενήμερος; Δεν ήσασταν και την «δουλειά» την έκαναν άλλοι; Ειλικρινά δεν μας ενδιαφέρει. Όπως και να’ χει όμως είναι κωμικοτραγικό να μας πιάνετε στο στόμα σας. Δείξτε λίγο ταπεινότητα, ασχοληθείτε με την ομάδα σας, συνεχίστε τις προσευχές που είδαμε στην τηλεόραση εχθές, μήπως και κάποιος πιστέψει την αγωνία σας. Πάνω απ’ όλα όμως, παρακαλούμε αφήστε μας ήσυχους στα προβλήματά μας…


http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17813&catid=5



-

4 σχόλια:

cdu είπε...

Εγώ τον πιστεύω τον Τσακ. Αλλά αν έκανε την ίδια δήλωση ο πρόεδρος της ΑΕΛ για το παιχνίδι με τη Λειβαδιά, θα τον πιστεύαμε; Γιατί να μας πιστέψουν οι άλλοι; Εντάξει οι Μπ... είναι άσχετοι με την ιστορία αλλά δεν είναι επαγγελματίες; Και αφού ρε διοίκηση ξέρεις ότι οι καιροί είναι πονηροί, γιατί δεν κατέβηκε ο πρόεδρος στη προπόνηση να μιλήσει; Γιατί δεν έταξε πρίμ όπως η αεκ με τη Λειβαδιά;
Πρόεδρε εγώ σε πιστεύω ότι είσαι καθαρός αλλά σου χρεώνω άλλο ένα λάθος.

amanAM είπε...

Η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια.

Άσχετα πως αισθανόμαστε εμείς οι φίλαθλοι, πόση πικρία πήραμε μετά την εντός έδρας συντριβή μας με τα τυριά, το χειρότερο είναι πως δώσαμε το δικαίωμα στον καθένα να μας σχολιάσει, κι εδώ που τα λέμε... ποιός θεωρεί ότι δεν υπήρξε καπνός?

Δεν ξέρω τι έγινε την Κυριακή με την Λάρισα. Το δώσαμε? Ήμασταν ανίκανοι για κάτι καλύτερο? Μπορούσαμε αλλά εξέλειψε το πάθος?

Εμένα δεν μου το βγάζετε από δικό μου το κεφάλι, ότι κάτι άλλο έγινε:

Ο Παράσχος ήρθε σαν προσωρινή λύση. Όλοι τον υποδεχτήκαμε με επιφυλάξεις. Δεν κατάφερε απλώς να μας σώσει, αλλά ανακάτεψε την τράπουλα με μαστοριά, και αξιοποίησε το ελλειπές ρόστερ με τέτοιον τρόπο, ώστε να δείξουν την αξία τους ορισμένοι παίκτες που μέχρι τότε δεν είχαν καταφέρει να λάμψουν, ή είχαν χάσει την λάμψη τους.

Στην ΑΕΚ χάθηκαν άδικα 2 βαθμοί, και εάν παίρναμε τους 3 με την Λάρισα, και ένα χι ή 2 με την Καβάλα, θα φτάναμε όχι μόνο στην 6η θέση άνετα, αλλά θα αποδεικνυόταν περίτρανα πόσο λάθος έκαναν όσοι καθυστέρησαν να δράσουν με τον Φερέρα, που καθυστέρησαν να φέρουν τον Παράσχο ή έναν άλλον Παράσχο τέλος πάντων.

Ποιός θα κουνούσε τον Παράσχο από τον πάγκο, εάν ήταν αυτός που όχι μόνο μας έσωζε, αλλά παρολίγον θα μας έβαζε στην πεντάδα? Ποιός θα τον κουνούσε εάν είχαμε απλώς νικήσει την Λάρισα?

Δεν έχω πληροφορίες, δεν έχω κάποια πραγματική γνώση, υποθέσεις και σενάρια κάνω, αλλά... όταν έβλεπα το παιχνίδι με την Λάρισα, η δικιά μου αίσθηση ήταν πως ο στόχος δεν ήταν να σωθεί η Λάρισα, αλλά να φαγωθεί ο Παράσχος.

Γιατί να δωθεί έξτρα κίνητρο στους παίκτες να πάρουν το τρίποντο? Για να αποδειχτεί η αποτυχία της διοίκησης? Για να φανεί πως η χρονιά δεν χάθηκε ούτε εξ αιτίας κάποιας συνομοσίας, κάποιας ατυχίας, κάποιας αδικίας, αλλά γιατί είχε γίνει λάθος εξ αρχής στην επιλογή προπονητή!

Απορώ πως δεν κατέβασαν όλα τα δεύτερα. Και να θεωρηθεί επιλογή Παράσχου αυτή η πράξη, να χρεωθεί αυτός την λέζα ότι το έδωσε το παιχνίδι στην ΑΕΛ. Ο Παράσχος έπρεπε να καεί, για να μην ξεσηκωθούμε όταν θα τον έδιωχναν...

Την αλήθεια, ποτέ δεν θα την μάθουμε, αλλά το πιο πάνω σενάριο, εμένα μου φαίνεται πιο λογικό.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ναι ρε γαμώτο... έτσι φαίνεται να είναι τα πράγματα.
Ο πρόεδρος δήλωσε πως είναι πολύ ευχαριστημένος από τον Παράσχο,...
αλλά το θέμα προπονητή είναι στον Κιντή!... Δηλαδή θα αποφασίσει ο άσχετος, ο Αεκτζής, να φύγει ο Παράσχος έτσι;
Πολύ λογικά πράγματα...

amanAM είπε...

Πρέπει να το χωνέψουμε πως ο Τσακίρης δεν θα είναι πια πρόεδρος, θα είναι μόνο μεγαλομέτοχος, για να μην πω μοναδικός μέτοχος αφού το 99% που κατέχει δεν αφήνει περιθώρια για να μιλήσει το 1% που απομένει...

Πρόεδρος (με απόφαση Τσακίρη) θα είναι ο Κιντής.

Το ότι είναι ΑΕΚτζής δεν σημαίνει πως είναι άσχετος, ή πως δεν θα φέρει σε πέρας την αποστολή που θα αναλάβει.

Το θέμα είναι να μάθουμε τι εγγυήσεις έχουμε πως δεν θα τα κάνει όλα συντρίμια, και κάτω από ποιές προϋποθέσεις θα αξιολογηθεί θετικά ή αρνητικά.

Εάν για παράδειγμα στο τέλος της ερχόμενης χρονιάς έπρεπε για παράδειγμα να βρεθούμε στην βήτα Εθνική, προκειμένου στο τέλος της τριετίας να πάρουμε το Τσάμπιονς λήγκ, ποιός θα στενοχωριόταν γι αυτό?

Θέλω να πω, πως εάν δεν τελειώσει ο χρόνος της τριετίας, και αποπεμφθεί ο Κιντής σαν αποτυχημένος, ποιός θα τον εμποδίσει να θεωρή ότι δεν του επετράπει να ολοκληρώσει το έργο του?

Και ποιό ακριβώς είναι το έργο του για το οποίο προσελήφθη? Να μην ασχολείται ο Τσακίρης γιατί κουράστηκε? Να μην βάλει λεφτά από την τσέπη του τα 3 επόμενα χρόνια?

Εάν πουλήσει τους παίκτες μας, και πάρει φτηνούς πιτσιρικάδες, και βρεθούμε στην γάμα εθνική, οι 2 πιο πάνω στόχοι μπορούν εύκολα να επιτευχθούν. Ούτε θα ασχοληθεί ο Τσακίρης, ούτε θα ξοδέψει άλλα χρήματα.

Πρέπει να γίνουν ξεκάθαροι οι στόχοι, και ο μηχανισμός ελέγχου πως επιτυγχάνονται οι στόχοι, καθώς και ο τρόπος κρίσης του αποτελέσματος.

-------

Το Σάββατο πιθανόν να μην μπορέσω τελικά να έρθω στην Γ.Σ.
Όποιοι πάτε, κάντε τις πιο πάνω ερωτήσεις, σας παρακαλώ.