Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Γενική Συνέλευση 24/4/2010

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση, και όπως ήδη γνωρίζαμε, ο νέος πρόεδρος μας είναι ο Κιντής. Μετά την ψηφοφορία των μετόχων, έγινε μια παρουσίαση των στόχων, ερωτήσεις, σχόλια, τοποθετήσεις.

Από όλα όσα άκουσα και είδα, μπορώ να πω πως είμαι αρκετά αισιόδοξος. Πρέπει να δουλέψει σκληρά το σχήμα Κιντή, και να πραγματοποιήσει σύντομα όσα σχεδιάζει, και να δούμε έναν Πανιώνιο αντάξιο των 120 χρόνων της ιστορίας του.

Τα σχόλια μου, όπως μου γεννήθηκαν κατά την διάρκεια της διαδικασίας, είναι τα εξής:

• Ο Κιντής θα θεωρήσει αποτυχία κάθε άλλη θέση, πλην αυτής που οδηγεί σε Ευρωπαϊκή έξοδο. Εγώ θεωρώ αποτυχία, κάθε τι που θα μας εμποδίσει να ονειρευόμαστε να κατακτήσουμε το διηπειρωτικό. Και αφού το κατακτήσουμε, θα θεωρώ αποτυχία να μην το κατακτούμε κάθε χρόνο. Όταν ξεκινάς να παίζεις σε μια παρτίδα πόκερ, κάποιοι μπορεί να είναι πιο έμπειροι από εσένα, και να έχουν περισσότερα χρήματα στο τραπέζι, αλλά εάν εξ αρχής θεωρείς πως δεν έχεις ελπίδα να κερδίσεις, τότε κακώς έκατσες στο τραπέζι. Δεν πιστεύω πως μπορεί ο Πανιώνιος να γίνει καλύτερος από την Μπαρτσελόνα μέσα σε έναν χρόνο, αλλά δεν δέχομαι να ονειρεύομαι έναν Πανιώνιο κομπάρσο του Ελληνικού πρωταθλήματος και να παίζει καλή μπαλίτσα σε κάποια παιχνίδια. Ο στόχος πρέπει να είναι να γίνουμε καλύτεροι από την Μπαρτσελόνα, αλλιώς είμαστε πεθαμένοι πριν καν ζήσουμε. Το πρότυπο της Λυών, που έχει ο Κιντής στο μυαλό του και αντλεί από εκεί πολλά παραδείγματα στο τι προτίθεται να κάνει, είναι στην σωστή κατεύθυνση.

• Τόσα χρόνια, η ΑΕΚ έχει αρπάξει από εμάς πολλούς παίκτες. Εμείς τους πήραμε ένα στέλεχος, τον πρώην πρόεδρο τους, που έχει κάθε λόγο να αποδείξει πως άξιζε καλύτερης τύχης, και ελπίζω να τους κάνει να πονέσουν πολύ περισσότερο, από όσο πονέσαμε συνολικά όλα αυτά τα χρόνια, για τους παίκτες που μας άρπαξε. Από εμάς θα έχει την ευκαιρία που σίγουρα ήθελε, κύριε Κιντή ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα.

• Ανήκω στους ανθρώπους που είχαν σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης θυμού, μετά από πολλά χρόνια, κατάφερα να σκέφτομαι δεύτερη και τρίτη φορά, πριν κάνω κάτι. Μου δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσω με κάποιους πάνθηρες, και να τους παρακαλέσω σαν απλός φίλαθλος που είμαι, να μην ξαναπετάξουν βεγγαλικά μέσα στο γήπεδο. Δεν νομίζω να τους έπεισα. Είμαι εξίσου θυμωμένος με αυτούς, αλλά θεωρώ ότι βλάπτουν την ομάδα με την ρίψη αντικειμένων και κροτίδων. Εάν με πείσουν πως έτσι βοηθάνε την ομάδα που όλοι αγαπάμε, τότε θα πετάω κι εγώ μαζί τους, άλλωστε δεν είπα ποτέ ότι δεν θα το ευχαριστιόμουνα εάν το έκανα! Δεν μπορεί να ονειρευόμαστε να γίνουμε Λυών, αλλά να συμπεριφερόμαστε σαν κάφροι. Θεωρώ πως πρώτο μέλημα της ΠΑΕ, δεν πρέπει να είναι η αναζήτηση ταλέντων, ο προπονητής, οι μεταγραφές, κλπ, οι προφανείς στόχοι, αλλά να καταφέρει να μην ξαναδούμε φαινόμενα βίας μέσα στο σπίτι μας. Πρέπει να γίνουμε Λυών μέσα και έξω από το γήπεδο, σε διοικητικό, σε αγωνιστικό, αλλά και σε οπαδικό επίπεδο. Αλλιώς, να πάμε στην βήτα και στην γάμα εθνική, και να πλακωνόμαστε με Ατρόμητους και Προοδευτικές.

Αντώνης

Υ.Γ. (Κυριακή 25/4 11:10 πμ)

Μην είμαστε άδικοι με τον Κιντή όταν αμφισβητούμε τις ικανότητες του, έχει συνομιλήσει με όλους σχεδόν τους γνωστούς ανά τον κόσμο προπονητές, με όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές, με όλους σχεδόν τους προέδρους των μεγάλων συλλόγων. Λίγο είναι αυτό?
Έχει μια ιστορία να διηγηθεί, για κάθε έναν από αυτούς. Έχει καταλάβει τις σκέψεις και την φιλοσοφία όλων των πετυχημένων, ξέρει με λεπτομέρεια κάθε πτυχή της ζωής τους.

Έχει έναν όμορφο τρόπο να διηγείται ιστορίες από την θητεία του σαν πρόεδρος της ΑΕΚ και όχι μόνο, ο Κιντής είναι ότι καλύτερο μπορούσαμε να βρούμε στο να μας συνοδεύσει σε ένα μεγάλο ταξίδι με τρένο ας πούμε, είμαι βέβαιος πως δεν θα βαριότανε κανένας μας, είναι καταπληκτικός σαν παραμυθάς, πως τον λέγανε εκείνον το παραμυθά που έβγαινε παλιά στην τηλεόραση και έλεγε ιστορίες στα παιδάκια?
Ο Κιντής θα ήταν άξιος αντικαταστάτης του.

Είμαι βέβαιος πως έχει μαγέψει τον Τσακίρη με τις γαργαλιστικές ιστορίες και τα παραδείγματα που διηγείται, σε καμία ερώτηση δεν απαντάει άμεσα, για κάθε ερώτηση έχει μια ιστορία να πει, τι έκαναν στην Λυόν, τι συνέβη στην Μπαρτσελόνα, πως το αντιμετώπισαν το θέμα στην Μάντσεστερ, τι κάνουν οι συνάδελφοι του στην Γιουβέντους.
Τέτοιες ντρίπλες, ούτε ο Φαμπιάν στα καλύτερα του!

Δεν κάνω πλάκα, την επόμενη φορά που θα γεννηθώ, εάν υπάρχει μετεμψύχωση, θα ήθελα να έχω για παππού τον Κιντή, να τον ακούω να μου λέει ιστορίες και να μην βαριέμαι ποτέ.
Προφανώς έχει μαγέψει τον Τσακίρη με τις ιστοριούλες του, όπως τον είχε μαγέψει ο Φερέρα με τις παρουσιάσεις και τις τεχνικές αναλύσεις...
Κωνσταντίνε, είσαι ωραίος ρε φίλε, πραγματικά είσαι γοητευτικός τύπος, αλλά αποδεδειγμένα έχεις ένα ελάττωμα: Την πατάς από το παραμύθι!
Κάποιοι σε παραμύθιαζαν, και δημιούργησαν μαύρες τρύπες (όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα) με τους ανάπηρους και τους ατάλαντους που αγόρασες σε τιμή μπον φιλέ, παραμυθιάστηκες από τον Χούτο πως θα γίνουμε μεγάλη ομάδα με αυτόν και τον Ρεκόμπα, παραμυθιάστηκες από τις τεχνικές ικανότητες του Φερέρα...
Το ξέρεις και μόνος σου, δεν περιμένεις από εμένα να στο πω, πέφτεις συνέχεια θύμα παραμυθάδων, και τώρα επέλεξες τον Κιντή, σαν Μεσσία. Τον αρχιπαραμυθά.
Ο Παράσχος δούλεψε επιτυχημένα, αλλά προφανώς από δημόσιες σχέσεις και ιστοριούλες πρέπει να ήταν πολύ λίγος, πως να τον εκτιμήσεις?

Ας ελπίσουμε πως ο επόμενος Μεσσίας, δεν θα είναι ο γνήσιος παραμυθάς: http://www.paramithas.tv/video/139

6 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Έχουμε ξαναπάρει στέλεχος της ΑΕΚ και μάλιστα στη θέση του Προέδρου, το Γιδόπουλο. Και εφάρμοσε και ίδιες τακτικές, που είχε εφαρμόσει στην ΑΕΚ. Έσβησε τα φώτα του γηπέδου!

Εμένα δεν με εντυπωσιάζει θετικά αλλά αρνητικά η υπεραισιοδοξία του Προέδρου να επαγγέλεται οικονομικες διαχειρίσεις, περικοπές και ρόιστερ με λίγους έμπειρους παίκτες και να θέτει παράλληλα και αυστηρά στόχους Ευρώπης. Σε ποια λογική στηρίζεται ή ταπλά τονβ συνεπαίρνει η άμετρη εμπιστοσύνη στον αδοκίμαστοι εν Ελλάδι σχεδιασμό του;

amanAM είπε...

Εντάξει, κι αυτοί δεν άρπαξαν μόνο παικταράδες, πήραν και τον Μάκο!!!

-----------

Η αισιοδοξία είναι κάτι που με κάνει και πολύ καχύποπτο. Δεν νομίζω να έφυγε κάποιος από την Συνέλευση με έστω και ελάχιστη αισιοδοξία, αυτό ακριβώς είναι που με κάνει να αισιοδοξώ!!!

Ο Κιντής θυμήθηκε διαλόγους με διάφορους προπονητές με τρανταχτά ονόματα, ποδοσφαιράνθρωπους γενικά, όλα όσα μας είπε εάν είχαν την στοιχειώδη πρακτική αξία, θα φεύγαμε αισιόδοξοι. Από λόγια, χόρτασαν τα αυτιά μας, αλλά κανένας δεν πίστεψε το παραμικρό.

Κάποιος είπε, πως ούτε μέχρι τον Οκτώβρη δεν του δίνει του Κιντή να μένει... Να πω την μαύρη αλήθεια, κανένας δεν νομίζω να διαφωνούσε με αυτό, από όσους το άκουσαν τέλος πάντων.

Κάθε φορά που είχα προσδοκίες, διαψεύστηκα. Τώρα δεν έχω. Κανένας μας δεν έχει. Και το ξέρει ο Κιντής. Αυτό είναι που με κάνει αισιόδοξο. Πέστε το ανωμαλία, αλλά κάποιοι άνθρωποι όταν βάζουν στόχους κόντρα στην λογική και στις προσδοκίες, μου έχουν αποδείξει πως έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουν από άλλους, που είχαν τα πάντα με το μέρος τους.

Ανεξάρτητα τι λέμε εμείς, ο Κιντής έχει το τιμόνι του Πανιωνίου, και εάν κριθεί ανεπαρκής, κάποιος άλλος θα συνεχίσει το έργο του, στην ίδια λογική, όπως είπε και ο Τσακίρης.

Αυτό σημαίνει πως θα κρίνεται συνέχεια, και θα λογοδοτεί κάθε λεπτό.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Εδώ θα είμαστε, και θα τα λέμε.

br fun_atic είπε...

Το πράγμα είναι απλό. Ο Τσακ δεν ήθελε να είναι πρόεδρος ούτε να φύγει από τον Πανιώνιο (ευτυχώς). Άρα λοιπόν έπρεπε να βρεθεί κάποιος να διοικήσει, είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι.

Όχι φίλος κ.λ.π όπως παλιά, αλλά με κάποιες γνώσεις και όραμα.
Θεωρητικά θα μπορούσε να παραμείνει ο Τσακίρης και να πετύχει ή να αποτύχει ή να έρθει κάποιος άλλος και να φέρει ένα από τα δύο αποτελέσματα.

Μεταξύ μας είναι και θέμα τύχης ή συγκυρίας. Αν ο πραλίνας δεν είχε πάει τόσο σκατά στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, σήμερα μπορεί να είχαμε χτυπήσει ακόμη και τριάδα, να αποθεώναμε τον Πρόεδρο και τον πραλίνα και να μην είχε έρθει ποτέ ο Κιντής. Άντε να δούμε...

Κι αν αποτύχει τι έγινε; Θα ελπίσουμε να μην πέσει τρίτη αγωνιστική ο Θρασύβουλος για να τρώμε κανένα παϊδάκι μετά το παιχνίδι :)

amanAM είπε...

Συμφωνώ.

Πόσο δύσκολο ήταν ο φετινός να νικήσει τον Εργοτέλη 2 φορές αντί να φέρει 2 ισοπαλίες? Να νικήσει τον Ηρακλή στην Ν Σμύρνη? Να κρατήσει το 0-2 στην Λάρισα, εάν ο αλήτης ο Δαλούκας δεν έδειχνε το μαϊμουδένιο πέναλτι εις βάρος και την κόκκινη στον Όμο? Να νικούσαμε στην Λιβαδειά? Πόσο δύσκολο ήταν να μην χάσουμε 2 φορές από τον Αστέρα? Να μετρούσε το γκολ του Φαμπιάν στο Ατρόμητο, και να μην δεχόμασταν το γκολ στην επόμενη φάση? Να μην ισοφαριστούμε στο 93 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, να μπει μια τραβοκλωτσιά και να πάρουμε βαθμό από τον Ολυμπιακό, κλπ. Ας μην συνεχίσω...

Δεν ξέρω εάν ο Πανιώνιος ήταν τόσο ταλαντούχος φέτος, ή όλοι οι άλλοι τόσο χάλια, αλλά... ένας μετριότατος ΠΑΟΚ, ένας Ολυμπιακός που σερνότανε, μια χρεοκοπημένη ΑΕΚ με απλήρωτους παίκτες και χωρίς διοίκηση, ένας Αρης με ταλαντούχους λεγεωνάριους αλλά καμία συνοχή σαν ομάδα, κλπ δεν ήταν οι αντίπαλοι που σε κάνουν να αισθάνεσαι πως η φετινή χρονιά δεν μπορούσε εύκολα να μας βρει ακόμα και στην δεύτερη θέση!!!

Το φετινό πρωτάθλημα, θύμιζε έντονα ερασιτεχνικό παιχνίδι μπόουλινγκ. Η νίκη από την ήττα εξαρτώνται από ένα στραβοπάτημα, από 1-2 κορίνες που κουνιούνται και δεν λένε να πέσουν, λες και τις είχε κολήσει κάποιος με μια τσίχλα στον διάδρομο.
Σου κάθονται 1-2 στράικς, και όχι μόνο ανεβαίνει η ψυχολογία σου, καταρακώνεται συγχρόνως και ο αντίπαλος...

Στους "επαγγελματίες", και πάλι παίζει ρόλο η τύχη, και πάλι παίζει ρόλο η ψυχολογία, αλλά... σε βάθος χρόνου, ο καλύτερος κερδίζει.

Ο καλύτερος κέρδισε. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως ήταν ο μονόφθαλμος που βασίλεψε. Όλοι οι άλλοι, είμασταν στραβοί.

Ποιός θα αμφισβητούσε τον Σενιορμεσιέ εάν είχαμε καταλήξει 2οι ή 3οι?

Δεν είμαι ειδικός, αλλά... σύμφωνα με όσα λένε κάποιοι πιο ειδικοί, και εγώ δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ή να αμφισβητήσω, η ομάδα έκανε άθλια προετοιμασία, τα πρώτα αποτελέσματα ήταν λογική συνέπεια άθλιας φυσικής κατάστασης, εν συνεχεία η ομάδα βρηκε ρυθμό, αλλά... ήταν θέμα χρόνου να κάνει κοιλιά, την έκανε, και μέχρι να έρθει ο Παράσχος, δεν κατάφερε να βγει από την κοιλιά αυτή.

Ας ελπίσουμε πως θα γίνει σοβαρή και επιστημονική δουλειά, όπως εξάγγειλε ο Κιντής, και δεν θα ξαναζήσουμε ποτέ τα φετινά χάλια.

amanAM είπε...

Αφού μηρύκασα τις σκέψεις μου, κατέληξα σε edit και πρόσθεσα το Υστερόγραφο στο αρχικό κείμενο, γιατί συνειδητοποίησα πως ο Κιντής έχει απίστευτο ταλέντο στο να λέει ιστοριούλες, με τις οποίες δημιουργεί όνειρα για happy ends, και να πέσουμε ήσυχοι για ύπνο…

br fun_atic είπε...

σύμφωνα με τις προλήψεις μου πάντως, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να αναλαμβάνεις επίσημα καθήκοντα την 24/4...