Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Κρίση

Τον χειμώνα που πέρασε, όσοι ασχολούμαστε με το πόλο ζήσαμε στο πετσί μας τις παλινωδίες της διοίκησης και υποστήκαμε τις αψυχολόγητες αποφάσεις της, τα είπα ξείπα, την απουσία της, κλπ. 

Τα αποτελέσματα φάνηκαν ήδη και δυστυχώς θα φανούν ακόμα χειρότερα στο μέλλον, ο Πανιώνιος είχε φτάσει στο σημείο να είναι στην τελική τετράδα όλων των κατηγοριών των υποδομών στο πόλο, ο Πανιώνιος πρωταγωνιστούσε στην Α1 ανδρών, είχε και την γυναικεία ομάδα στην Α1 γυναικών, και γενικά ήταν ένας σύλλογος με παρόν και μέλλον. Κατά καιρούς έγραψα τις απόψεις μου, και δεν θα το κάνω ξανά τώρα κατόπιν εορτής, γκρίνιαζα όταν μπορούσαν να σωθούν κάποια πράγματα, τώρα πια είναι ήδη αργά...

Τότε που φώναζα για όλα αυτά, λίγοι έδιναν σημασία. Τώρα ζούμε την διάλυση των υποδομών του ποδοσφαίρου, την απομάκρυνση ανθρώπων που πρόσφεραν (κατά γενική ομολογία), την αντικατάσταση τους με ανθρώπους που δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη, τώρα κάποιοι βλέπουν πως η διοίκηση ενεργεί σαν ελέω Θεού βασιλεία που κάνει του κεφαλιού της, ενώ αυτό συνέβαινε από καιρό και δεν το έβλεπε κανένας.


Η διοίκηση της ομάδας εκλέχτηκε λιγότερο από ένα χρόνο πριν, με βασικό σύνθημα πως δεν μπορεί να διοικείται ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ από τα ίδια πρόσωπα. Έλεγαν πως ο Ερασιτέχνης έπρεπε να ελέγχει την διοίκηση της ΠΑΕ και πως δεν μπορεί ο ελεγκτής και ο ελεγχόμενος να είναι το ίδιο πρόσωπο.
Είχαν πει επίσης πως τους ενδιέφερε ο Ερασιτέχνης και όχι η ΠΑΕ, πως δεν είχαν βλέψεις και γνώσεις να διοικήσουν την ΠΑΕ, πως θα ενώσουν όλους τους Πανιώνιους, πως θα ζητήσουν την συνδρομή όλων.
Αντί αυτών, έπεσαν με τα μούτρα στην ΠΑΕ, επιδόθηκαν σε μεταγραφές και αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές, έκαναν τον Πανιώνιο πολύ πιο μικρό σε όλα τα επίπεδα, έδιωξαν σχεδόν τους πάντες από κοντά από τον σύλλογο, ενώ ακόμα και το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη είναι διακοσμητικό, η διοίκηση δεν γίνεται από τους εκλεγμένους αλλά από μια μικρή ομάδα που κάνει ότι της καπνίσει. 

Αποκορύφωμα (κατά την γνώμη μου) της ασυδοσίας του τρόπου της διοίκησης του Πανιωνίου, είναι πως δεν έχει γίνει ούτε καν η ετήσια (υποχρεωτική κατά τον νόμο και το καταστατικό) Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη για τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Δεν ξέρω εάν καταλαβαίνει κανένας την σημασία της μη πραγματοποίησης αυτής της Συνέλευσης, ο σύλλογος μας βρίσκεται στα όρια της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του από τις ενέργειες και τις παραλήψεις της διοίκησης του.

Δεν αναφέρομαι στην ουσία των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, για τα οποία η διοίκηση είναι προφανώς ανίκανη να βρει λύσεις, αλλά ακόμα και στα πιο απλά, στα τυπικά, ακόμα και εκεί υπάρχει προφανής αδυναμία και απροθυμία να τηρηθεί η στοιχειώδης νομιμότητα.

Ψάχνει η διοίκηση αυτή για εχθρούς που στοχεύουν στην δημιουργία τεχνητής κρίσης. Κάποιοι ψάχνουν για εχθρούς σε όσους κάνουν κριτική. Δεν βλέπουν τα χάλια τους, τις αδυναμίες και τις ανικανότητες τους (που αν μη τι άλλο είναι τουλάχιστον ύποπτα όλα αυτά), προσπαθούν να ανακαλύψουν εχθρούς για να κρύψουν τα χάλια τους, να αποσπάσουν την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα και να ασχοληθούν με το κυνήγι ανεμόμυλων. 

Εάν λοιπόν χρειάζεστε εχθρούς, εγώ ευχαρίστως δέχομαι να με θεωρείτε έναν  εξ αυτών. Δεν θα μπορούσα να είμαι φίλος σε ανθρώπους που παρανομούν συστηματικά, που δεν σέβονται το καταστατικό και τις νόμιμες διαδικασίες, δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι στο πλευρό ανθρώπων που εκμεταλλεύονται και εξαπατούν εργαζόμενους, που τους βάζουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, που υπόκεινται καθημερινούς εκβιασμούς και πιέσεις. 

Παρακαλώ να μου υποβάλλεται μηνύσεις, και να στραφείτε εναντίον μου με κάθε ένδικο μέσο, γιατί σας θεωρώ λαμόγια. Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε κρίση, βρίσκεται σε διάλυση, οι διοικούντες τον κάνουν πιο μικρό από ποτέ στην ιστορία του, και όσοι αγαπάνε αυτόν τον σύλλογο παρακολουθούν απαθείς και αδιάφοροι. Εγώ δεν μπορώ να μην ενοχλούμαι και να μην διαμαρτύρομαι γι αυτά. Όποιος ενοχλείται από όσα λέω, να μου κάνει μήνυση, τα στοιχεία μου είναι γνωστά.

Όποιος είναι σκεπτόμενος και ενοχλείται από την υφιστάμενη κατάσταση, να πιέσει κι αυτός με κάθε τρόπο, να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την διάλυση του Πανιωνίου. Το πρόβλημα δεν είναι στα πρόσωπα που απομακρύνθηκαν, ούτε στα πρόσωπα που επιλέχτηκαν να τους αντικαταστήσουν. Το πρόβλημα είναι στον τρόπο που διοικείται ο σύλλογος και που παίρνονται οι αποφάσεις, εκεί είναι η πραγματική κρίση. Στερούνται της στοιχειώδους νομιμότητας οι αποφάσεις, ακόμα κι αν κάποιες εξ αυτών ενδεχομένως είναι στην σωστή κατεύθυνση. 

Η κριτική μου είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Όπως είπα και πριν, στην διάθεση σας κύριοι της διοίκησης για κάθε ένδικο μέσο εναντίον μου.

11 σχόλια:

amanAM είπε...

Στο Λονδίνο η βροχή, σταματημό δεν έχει,
εσάς όταν σας φτύνουνε, νομίζετε πως βρέχει...

amanAM είπε...

η ακαδημία του Ολυμπιακού συνεχίζει το έργο της. Σιγά σιγά θα ξέρουμε περισσότερους παίκτες του Ολυμπιακού, παρά του Πανιωνίου!!!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αποκτά ποδοσφαιριστές από την ελληνική αγορά, οι οποίοι θεωρούνται εξελίξιμοι. Οι Πειραιώτες κινούνται για την απόκτηση του Ανδρέα Σάμαρη από τον Πανιώνιο, ο οποίος ωστόσο θα ενταχθεί στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός θα παραχωρήσει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, ένα με δύο παίκτες με τη μορφή δανεισμού.

http://www.zougla.gr/sports/article/perni-samari-o-olimpiakos

amanAM είπε...

σήμερα υπάρχει φιλικός αγώνας στην Νέα Σμύρνη? Τι ώρα? Που έχει ανακοινωθεί???

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Σήμερα στις 18:30 το απόγευμα δίνει το πρώτο του φιλικό προετοιμασίας με τον Πλατανιά στη Ν. Σμύρνη.

Ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τη δουλειά (….) του Ελε.
Θα έρθεις ?????

amanAM είπε...

λογικά μπορώ να έρθω. Μάλλον θα έρθω. Αύριο φεύγω για διακοπές.

vassilis είπε...

Ρε παιδιά, μια απλή ερώτηση καθώς είμαι στο εξωτερικό. Αυτά που γράφετε για ξήλωμα αληθεύουν ή κάνετε πλάκα καλοκαιριάτικα; Καθώς δεν είδα κανένα ρεπορτάζ ούτε στο onsports ουτε στο sport-fm.

amanAM είπε...

τα ρεπορτάζ που διαβάζουμε όλοι είτε στις εφημερίδες είτε στα sites, είναι δελτία τύπου που στέλνει ο ίδιος ο Πανιώνιος.

Σε θέματα φημών μεταγραφών, υποθέτω πως είναι αντίστοιχα δελτία τύπου που στέλνουν κάποιοι άλλοι...

Έτσι λειτουργεί η δημοσιογραφία. Άλλες φορές είναι αυτούσια τα δελτία τύπου, άλλες φορές αλλάζουν λίγο την διατύπωση.

Κάποια δελτία τύπου είναι επίσημα, τα περισσότερα όμως είναι ανεπίσημα.

Σιγά μην ξόδευαν χρόνο και χρήματα τα sites και οι εφημερίδες για να κάνουν δικό τους ρεπορτάζ.

Εγώ ξοδεύω χρόνο έτσι κι αλλιώς στον Πανιώνιο, οπότε... βλέπω, ακούω, μαθαίνω. Φυσικά δεν τα ξέρω όλα, αλλά φιλτράρω όσα μαθαίνω και τα συνδυάζω με όσα παρατηρώ.

Εχθές για παράδειγμα, πήγα και είδα το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Στο βάθος είδα ότι το μικρό γηπεδάκι 5Χ5 έχει γίνει γιαπί. Έχω ακούσει πως σχεδιάζουν να το κάνουν παιδική χαρά. Η δικαιολογία είναι για να απασχολούνται τα παιδιά-επισκέπτες!!!

Αναλύοντας το σκεπτικό που έχω κατά καιρούς αντιμετωπίσει από τους διοικούντες, βγάζω το συμπέρασμα πως οι φήμες για παιδική χαρά ευσταθούν.
Μακάρι να έχω άδικο. Κοντός ψαλμός αλληλούια, τον Σεπτέμβρη θα ξέρουμε τι έγινε τελικά, αλλά καλύτερα να φωνάξουμε από τώρα, παρά όταν θα είναι αργά.

Ένα αθλητικό σωματείο δεν μπορεί να λειτουργεί σαν εμπορική επιχείρηση. Δεν μπορεί να γκρεμίζει ένα (έστω κακό) γήπεδο, για να κερδίσει χρήματα από άλλες χρήσεις.

Στο γηπεδάκι αυτό, αθλούνταν γκρουπ από μικρά παιδιά. Γκρουπάκια 8-10 παιδιών. Να πληρώνανε από 30 ευρώ το καθένα παιδί, να έπαιρνε και ο προπονητής 200-250 ευρώ για την ώρα του, τι κέρδος είχε ο Πανιώνιος από εμπορικής άποψης? 4-5 50ευρα τον μήνα?

Σαν παιδική χαρά, εκτός των 1-2-3 ευρώ που μπορεί να χρεώνουν την φορά για κάθε παιδί, μπορούν να διοργανώσουν και παιδικά πάρτι. 2-3 τέτοια πάρτι να διοργανώσουν τον μήνα, πόσο θα είναι το κέρδος τους? Τουλάχιστον 1000 ευρώ τον μήνα, στην ξεφτίλα.

Πόσο θα αυξηθεί το ενοίκιο του παρακείμενου κυλικείου, με ολόκληρη παιδική χαρά ακριβώς δίπλα?

Όταν λειτουργούν παράνομο υπαίθριο πάρκινγκ σε δημόσιο δρόμο, για να χρεώνουν 1 ευρώ το κάθε αυτοκίνητο, θεωρώντας πως από τα χρήματα αυτά θα κερδίσουν τόσα ώστε να κλείσουν κάποια τρύπα (ή να γεμίσουν κάποια τσέπη), αντί να κάνουν τον Πανιώνιο να προσελκύει ακόμα περισσότερα παιδιά να αθληθούν, από αυτούς όλα τα περιμένω, εκτός από το να έχουν αθλητικό όραμα και στόχο.

Ποιός δημοσιογράφος θα αντιληφθεί όλα αυτά?

amanAM είπε...

Ποιός δημοσιογράφος θα αντιληφθεί όλα αυτά?

Ποιός δημοσιογράφος θα έχει στον νου του εάν έγινε ή δεν έγινε ποτέ Γενική Συνέλευση, οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός? Ποιός δημοσιογράφος θα ασχοληθεί με τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις και γίνεται η διοίκηση της ομάδας?

Ποιός δημοσιογράφος θα αναρωτηθεί το απέγινε ο Κοντοχρήστος για παράδειγμα, που κάποτε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που είχαμε, και τώρα είναι στα αζήτητα του Πανιωνίου?

Τα μεγάλα ταλέντα μας ήταν 2: Κοντοχρήστος και Κολοβός. Τον πρώτο τον εξαφανίσανε, και ο δεύτερος εάν δεν βγάλει ξανά κάποιον τραυματισμό, θα βρεθεί σύντομα κι αυτός στο λιμάνι.

Είναι δυνατόν να είναι περιττός στον Πανιώνιο ένας παίκτης σαν τον Κοντοχρήστο?

Ο Αναστασόπουλος τι απέγινε? Αυτό το παιδί όταν έπαιζε σε δημιουργική θέση ήταν εξαιρετικό. Ανασταλτικά τον έβρισκα μέτριο, αλλά αυτό ήταν και θέμα δουλειάς στην προπόνηση. Τι απέγινε κι αυτός?

Ο Σάμαρης εχθές στο φιλικό με τον Πλατανιά, την είχε δει κάπως, εάν συνεχίσει με τέτοια μυαλά καλό είναι να φύγει από τώρα στον γαύρο.

Εχθές φάνηκε πως μοναδικός παίκτης που μπορεί να παίξει σαν σέντερ φορ είναι ο Κολοβός, που έκανε 2-3 καλές ενέργειες, ένα καλό σουτ, και κέρδισε με την αξία του το πέναλτι.

Παίκτες που έδειχναν ότι αξίζουν να παίζουν σε ομάδα α εθνικής ήταν ο Φανούρης και ο Μενδρινός.

Ο Πλατανιάς έδειχνε ομάδα γάμα ή και δέλτα εθνικής, και εμείς λίγο καλύτεροι, αν και κινδυνεύσαμε από κάποια λάθη να βρεθούμε και πίσω στο σκορ.

Εάν συγκρίνω το χθεσινό φιλικό με τα αντίστοιχα περσινά με τον Λεμονή στον πάγκο και τα προπέρσινα με τον Στόρε, ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος εχθές. Δεν παίξαμε ιδιαίτερα άσχημα, δεδομένης και της απίστευτης ζέστης.

Όμως πέρυσι είχαμε και έναν Εστογιανόφ που μας έδωσε κάποιους βαθμούς στην αρχή του πρωταθλήματος. Φέτος από ποιόν θα περιμένουμε το κάτι παραπάνω?

br fun_atic είπε...

45 ευρώ πληρώνουμε!!!

br fun_atic είπε...

και μια που είσαι λαγωνικό και αναφέρεσαι σε οικονομικά στοιχεία, ψάξε τη διαφορά του μέσου μισθού ενός προπονητή μπάσκετ και ενός προπονητή ποδοσφαίρου (ή άλλου αθλήματος).

vassilis είπε...

Αντωνη,

από όσο ξέρω ο Κοντοχρήστος προπονείται με την ομάδα των νέων. Το παιδί θέλει να παίξει στον Πανιώνιο μπάλα και δέχεται και μείωση στο συμβόλαιο του.

Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να μη χαθεί ο παίκτης.