Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΓΣ

Τσίρκο η Γ.Σ. με την ευγενική χορηγία του Μπέου και των Πανθήρων. Μπορώ να καταλάβω την αγανάκτηση των Πανθήρων, θα συμφωνήσω μαζί τους στα περισσότερα, αλλά έπαιξαν μια χαρά το παιχνίδι του Μπέου στο να γίνει μπουρδέλο η Γενική Συνέλευση.

Από την άλλη, πολύς κόσμος που έμοιαζε να βγήκε από ταινία τρόμου με ζόμπι. Θα ήθελα να ακούσω τι κόλπο έχουν κάνει όλοι αυτοί που τους ξέχασε ο χάρος. Τελικά δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης που εξακολουθεί να ζει γιατί δεν τον θέλει ούτε ο Χάρος, υπάρχουν κι άλλοι πολλοί τέτοιοι, εάν κάνουν οι ghostbasters  βόλτα μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση, θα δουλέψουνε υπερωρίες. 

Η νύχτα των ζωντανών νεκρών ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ κατά τις 10:15μμ, το έργο θα ξανανέβει σε μια εβδομάδα. Τρέξτε να προλάβετε. Τα περί ενωτικού ψηφοδελτίου θα με έβρισκαν σύμφωνο, εάν δεν ήταν ολοφάνερο πως η πλευρά Μισαηλίδη εκπροσωπείτο  ξεκάθαρα από την αρχηγική εμφάνιση του Αχιλλέα, που διέψευσε τόσες φορές ότι είναι από πίσω, δικαίως, αφού από την γλώσσα του σώματος των απέθαντων ήταν ο αρχηγός τους κι όχι ο πισινός. Ενωτικό ψηφοδέλτιο θα σήμαινε πολλά εάν ο καθένας εκπροσωπούσε τον εαυτό του και τα πιστεύω του, και το εκλογικό σώμα θα ψήφιζε τους άριστους εξ αυτών. Όταν υπάρχουν κλίκες και φατρίες, πισινοί και μπροστινοί, σε ένα υποτιθέμενο ενωτικό ψηφοδέλτιο όποια κλίκα κερδίσει την πλειοψηφία των μελών, θα κυβερνήσει και οι άλλοι που θα έχουν μπει στα όργανα, θα είναι γραμμένοι στα παλιά παπούτσια των κατεχόντων την εξουσία.

Ακούστηκαν πολλά, αλλά οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από τα ψέματα. Όλοι όσοι μίλησαν και δεν είπαν ψέματα (γιατί υπήρξαν και τέτοιες ομιλίες ή παρεμβάσεις), είπαν μισές αλήθειες.

Η μόνη πραγματική αλήθεια που ακούστηκε, είναι πως ενώ εχθές θα ψηφίζαμε διοίκηση για τον ερασιτέχνη, εμείς ακούσαμε οικονομικά στοιχεία και αντιπαραθέσεις κυρίως για την ΠΑΕ, για το πάπλωμα δηλαδή.  Η κρυμμένη δε αλήθεια λοιπόν που ξεπήδησε, είναι πως το έλλειμμα του ερασιτέχνη είναι κάτω από ενάμιση εκατομμύριο, και... πως η ΠΑΕ οφείλει στον Ερασιτέχνη πάνω από ένα εκατομμύριο!!!

Όταν λοιπόν φωνάζω και ωρύομαι ότι... εμείς που ασχολούμαστε με τον Ερασιτέχνη, εμείς που τον χρηματοδοτούμε με κάθε τρόπο (οικονομικές βοήθειες, συνδρομές αθλητών, ενισχύσεις, κλπ), δικαίως φωνάζουμε ότι τα λεφτά μας καταλήγουν στην ΠΑΕ, αφού εάν η ΠΑΕ ήταν εντάξει προς τον Ερασιτέχνη, ο Ερασιτέχνης θα ήταν οικονομικά βιώσιμος, ενώ τώρα βουλιάζει στα χρέη προς εργαζόμενους και προπονητές, αθλητές, κλπ.

Θεωρώ εντελώς απαράδεκτο ότι η προηγούμενη διοίκηση που δήλωνε μετά παρρησίας πως δεν μπορεί αυτοί που διοικούν τον Ερασιτέχνη και ελέγχουν την ΠΑΕ, να διοικούν οι ίδιοι την ΠΑΕ, τώρα που γλυκάθηκαν, ζητάνε να τους ψηφίσουμε για να συνεχίσουν αυτόν τον παραλογισμό, ενώ... η άλλη πλευρά δεν τοποθετήθηκε μεν, υπερκαλύφτηκαν όμως οι όποιες επιδιώξεις της από την αρχηγική εμφάνιση του Μπέου που επιβεβαίωσε τον ρόλο του, διαψεύδοντας τον!!! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λοιπόν. 

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη, και οι εντυπώσεις μου από το χθεσινό Μ-πέος show, την παράσταση της Μ-πούτσας δηλαδή. Θέλουμε δεν θέλουμε, ο Αχιλλέας ήταν ο πρωταγωνιστής, έκλεψε την παράσταση και όσο δεν μιλούσε (με τις εκφράσεις και την στάση του), και όταν μίλησε τελικά. Οσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου διεκδικούν οι κομπάρσοι που απέδειξαν πως υπάρχει τελικά ζωή μετά θάνατον.


7 σχόλια:

NK99 είπε...

Συμφωνώ ότι ο καυγάς είναι για την ΠΑΕ. Αν η ΠΑΕ είχε πχ ένα Τσακίρη ελάχιστοι θα ασχολιόντουσαν με τον ερασιτέχνη και ακόμα λιγότεροι θα ήθελαν να τον αναλάβουν.

Αν κατάλαβα καλά το 1 εκ. βασίζεται στο σκεπτικό ότι ο ερασιτέχνης μείωσε το χρέος της ΠΑΕ και επομένως δικαιούται ποσοστό από τη μείωση αυτή που υπολογίζεται σε 1εκ. Εγώ προτείνω αυτό το 1εκ να μην το πάρει ο ερασιτέχνης αλλά τα στελέχη του ερασιτέχνη.

Μπορεί να μην μας είπαν με στοιχεία που βαδίζουμε αλλά από αρλούμπες σαν την παραπάνω ακούσαμε πολλές.

amanAM είπε...

Δεν κατάλαβες καλά.

Είπε ο Γκλεζάκος (αν δεν κάνω λάθος) πως μια ιδιωτική εταιρεία που θα κούρευε το χρέος, θα ζητούσε αμοιβή το 30%. Ο ερασιτέχνης το κούρεψε τζάμπα (χωρίς να ζητήσει αυτά που "δικαιούται"), ενώ ήδη του χρωστάει η ΠΑΕ πάνω από 1 μύριο. Το χρωστάει από την χρήση του γηπέδου προφανώς, από τα εισιτήρια, και Κύριος οίδεν και για ποιούς άλλους λόγους.

NK99 είπε...

Ο ερασιτέχνης αν δεν κάνω λάθος παίρνει το 10% των εισπράξεων της ΠΑΕ από τα εισιτήρια. Δηλαδή η ΠΑΕ έκανε 10 εκ εισπράξεις και χρωστάει 1 στον ερασιτέχνη?

Μάλλον κανείς από τους δύο μας δεν κατάλαβε καλά...αλλά δεν σου προτείνω να ρωτήσεις διότι αντί απάντηση μπορεί να φας τίποτα στο κεφάλι για να αισθανθείς και λίγο επόπτης...


amanAM είπε...

2 χιλιάδες εισιτήρια ας πούμε μέσο όρο (με τα διαρκείας μέσα), 15 αγώνες τον χρόνο, επί 10 ευρω ας πούμε μέσο όρο, είναι 300 χιλιάρικα. Άρα το 10% είναι 30 χιλιάρικα. Ποιός ξέρει για πόσα χρόνια αυτά οφείλονται, αλλά όντως δεν μπορούν να είναι και 1 μύριο.

Γι αυτό πιστεύω (και το έχω ξαναπεί) πως πρέπει να υπάρχουν κι άλλες ταμειακές διευκολύνσεις μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, και η δήλωση Γκλεζάκου εκεί με οδηγεί.

Εαν δεν υπάρχουν τέτοιες διευκολύνσεις, δανεικά κι αγύριστα, τότε δεν εξηγείται γιατί ο Ερασιτέχνης αφήνει επί σειρά ετών απλήρωτους παίκτες, προπονητές, υπαλλήλους, κλπ. Ναι είναι ελλειμματικός, αλλά είναι ελλειμματικός κατά τα λεγόμενα τους περί τα 200-250 χιλιάρικα σε σύνολο εσόδων 1 μυρίου.

Τουτέστιν εάν κουρεύανε τα χρέη κατά 20-25%, θα τους έφταναν τα έσοδα. Κι αν κάποια χρέη είναι ανελαστικά, υπάρχουν και χρέη ελαστικά όπως το ότι δεν έχουμε πληρώσει νερά, φυσικά αέρια και τα έχουμε διακανονίσει σε δόσεις ας πούμε.

Εάν λοιπόν τα έσοδα του ερασιτέχνη δεν καταλήγανε αλλού, τότε θα μπορούσαν (από όσα εγώ καταλαβαίνω) να πούνε σε έναν προπονητή που του χρωστάνε 8 χιλιάρικα ας πούμε, πάρε 6 και κλείσαμε. Τα 8 δεν τα έχουν, τα 6 όμως πρέπει να τα είχανε σύμφωνα ε τα νούμερα που οι ίδιοι είπανε.

Λες να μην τα έπαιρνε? Και με 5 δόξα τον θεό θα έλεγε!!!

Με τις συνθήκες που γίνεται η Γ.Σ. και με τον κόσμο που αδιαφορεί πλήρως για αυτά αλλά νοιάζεται για το ποδόσφαιρο και μόνο, τι συζήτηση να γίνει???

Απορώ γιατί ασχολούμαι ακόμα με τον Πανιώνιο. Κακώς ασχολούμαι. Δεν αξίζει να ασχολείται με αυτούς τους κάφρους, τα λαμόγια και τους απέθαντους κανένας σοβαρός άνθρωπος.

Panos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Panos είπε...

Εάν ο Αντώνης άκουσε ότι 'η ΠΑΕ χρωστάει ΗΔΗ στον Ερασιτέχνη 1 εκατομμύριο', ο οποίος έχει και εικόνα του τι σημαίνει ΠΑΕ και Ερασιτέχνης, τότε σκέψου τι κατάλαβαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες που έχουν να πατήσουν το πόδι τους στον Πανιώνιο από το 2001!

amanAM είπε...

Πάνο, επειδή δεν έχω όρεξη για καυγάδες, έχω τα δικά μου προβλήματα και είναι πολύ πιο σοβαρά από τον Πανιώνιο, μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις εσύ τι είπε ο Γκλεζάκος επ αυτού?

Εγώ άκουσα όλα όσα ειπώθηκαν, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Οι περισσότεροι από όσους ήταν παρόντες δεν άκουσαν τίποτα: Κάποιοι κοιμόντουσαν στις θέσεις τους μέχρι να ψηφίσουν αυτό που τους φέρανε να ψηφίσουν, κάποιοι για να φωνάξουν (φαντάσου να μην είχε σωθεί ο Πανιώνιος τι θα κάνανε αυτοί, φοβάμαι πως θα παραδεχτώ ότι είχαν δίκιο όσοι αυθαιρέτησαν τόσο καιρό και καθυστέρησαν την ΓΣ), άλλος για να δώσει την παράσταση του, ο καθένας για τους λόγους του δηλαδή.

Καταλαβαίνω πως για κάποιους ο Πανιώνιος ήταν (και ακόμα είναι ίσως) μαγαζί γωνία. Με δικό του γήπεδο, με ιστορικό όνομα, με παρουσία σε πολλά αθλήματα.

Εγώ δεν έχω δουλειά ανάμεσα σε όλους αυτούς. Δεν ανήκω εδώ. Από περιέργεια ρωτάω Πάνο, όχι ότι με νοιάζει τελικά, εδώ και λίγο καιρό, τα έχω γράψει όλα στα αρχίδια μου.