Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

υπάρχει τρόπος

Πολύ λυπηρό που η βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου συνετέλεσε στο να υποβιβαστεί στην βήτα εθνική η ομάδα της ΑΕΚ. Ελπίζω μέχρι τελευταία στιγμή να σωθεί η ΑΕΚ, συνεχίζοντας εκ των υστέρων τα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα της με τον εντελώς αδιάφορο Πανθρακικό, ώστε να ανατρέψει με 2 γκολ το εις βάρος της αποτέλεσμα μέχρι το σημείο της διακοπής εκείνου του αγώνα, έτσι ώστε με καθαρές και κρυστάλλινες διαδικασίες να πέσει ο ΟΦΗ κι όχι η ΑΕΚ!!!

Εάν δεν είχε και η ίδια η ΑΕΚ τα χάλια της ως προς τα οικονομικά της, θα θεωρούσα πως ο κύριος εχθρός της θα ήταν ο Πανιώνιος, που θα έκανε τα πάντα να ρίξει εμάς στα χαρτιά, για να σωθεί η ίδια.

Δεδομένης της συγκυρίας, ο μόνος τρόπος να την σώσουν είναι αυτός που προανέφερα... Εδώ και πολύ καιρό, είχα προβλέψει πως θα πέσει ο ΟΦΗ. 3 ομάδες από την Κρήτη είναι πολλές. Απότι φαίνεται, προς το παρόν έπεσα έξω, αλλά ακόμα υπάρχει ελπίδα να αποδειχτεί σωστή η πρόβλεψη μου, εάν πραγματοποιηθεί το πιο πάνω σενάριο.

Ο Πανιώνιος σώθηκε γιατί βασίστηκε σε νέα παιδιά που γνωριζόντουσαν χρόνια, που έπαιζαν μαζί στις μικρές ομάδες και έκαναν πρωταθλητισμό στις κατηγορίες τους. Σε αυτά τα παιδιά καθώς και σε αυτά που ακολουθούν, πρέπει να συνεχίσει να βασίζεται ο Πανιώνιος, για να εξυγιανθεί οικονομικά σιγά σιγά, και να επιβιώσει με τις δικές του δυνάμεις.

5 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Μια ομάδα που χθες ήθελε νίκη και έπαιζε το τελευταία της χαρτί αλλά δεν δημιούργησε καμία αξιόλογη φάση (ο Ατρόμητος έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει - μέχρι και τους Σουμπίνιο και Ναπολεόνι τράβηξε στον πάγκο ο Παράσχος) θα βάλει δύο ολόκληρα γκολ στον Πανθρακικό και μάλιστα σε ελάχιστα λεπτά... Οι εφημερίδες τους είναι προφανές ότι δεν απευθύνονται σε νοήμονες ανθρώπους...

amanAM είπε...

όλα μπορούν να συμβούν στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου.

amanAM είπε...



Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για τον Μακεδονικό και την τιμωρία του από τη FIFA, αλλά λίγοι έχουν ενημερωθεί για τις τελευταίες ανατρεπτικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Το Onsports παρακολουθεί στενά την υπόθεση του συλλόγου της Νεάπολης και πρόσφατα σας ενημέρωσε πως, με την έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, θα παίξει τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική, χωρίς να συμμετέχει στη διαδικασία των μπαράζ, αλλά για την αποκατάσταση της αδικίας που βίωσε.

Ο Μακεδονικός τιμωρήθηκε από την FIFA τον Οκτώβριο του 2011 λόγω ανεξόφλητης οφειλής στον Βούλγαρο ποδοσφαιριστή Τσίπεφ, ο οποίος είχε προσφύγει στα αρμόδια όργανα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όπου δικαιώθηκε. Η FIFA κυνήγησε τον Μακεδονικό, παρόλο που ήταν ερασιτεχνικό σωματείο τότε και του επέβαλλε ποινή αποβολής από το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, στο οποίο συμμετείχε, αλλά και υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία. Ποινή που η ΕΠΟ όφειλε να εφαρμόσει, όπως και έκανε.

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια επικοινωνίας του νομικού τμήματος της ΕΠΟ με τη FIFA και την UEFA, ώσπου τελικά να δεχτούν και να αποδεχτούν το νομικό πλαίσιο που υπάρχει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο, όταν μια ομάδα υποβιβάζεται από επαγγελματική κατηγορία σε ερασιτεχνική, η ΠΑΕ διαλύεται και αποκτά νέο ΑΦΜ, αυτό του Ερασιτέχνη. Οπότε όλα τα χρέη της ΠΑΕ, μετά την εκκαθάριση που γίνεται, βαραίνουν τα φυσικά πρόσωπα.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται στα γραφεία της ΕΠΟ το επίσημο έγγραφο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, όπου αποδέχεται και σέβεται τους νόμους στην Ελλάδα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως από εδώ και πέρα, όταν κάποιος ξένος παίκτης ελληνικής ομάδας προσφύγει στη FIFA για οφειλές στο πρόσωπό του και δικαιωθεί και η ομάδα του έχει πέσει σε ερασιτεχνική κατηγορία, τότε θα διεκδικήσει τα χρήματά του από τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονταν στην ΠΑΕ την περίοδο που αυτός αγωνιζόταν εκεί...


http://www.onsports.gr/Podosfairo/D-Ethnikh/Delta-Ethnikh-2os-Omilos/item/311531-To-paradeigma-toy-Makedonikoy-kai-h-dikaiwsh-toy

amanAM είπε...

μας βλέπω σύντομα στην Γ Εθνική (η Δ καταργήθηκε), παρέα με την ΑΕΚ.

br fun_atic είπε...

Τα πρόσωπα αυτά είναι συνήθως ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και ο αντιπρόεδρος ή μέλος του Δ.Σ που είχε ενεργή συμμετοχή στη συγκεκριμένη μεταγραφή (ουσιαστικά δηλαδή αυτός που ενήργησε πέρα από τα καθήκοντά του και άσκησε διαχειριστικές πράξεις). Σπάνια κάποιοι από αυτούς έχουν την οικονομική επιφάνεια για να ανταποκριθούν... Οπότε άνθρακες ο θυσαυρός.