Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

έστω και καθυστερημένα...



Επειδή ο φωτογραφικός φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ας μας εξηγήσουν οι "ειδικοί" τι κάνει το δεξί χέρι του Κυργιάκου στον ώμο του Λάνγκαμπ; Μήπως τον "γκρεμίζει"; Λέω μήπως; και με την ευκαιρία το δεξί πόδι του αμυντικού της ΑΕΚ τι κάνει στη γάμπα του Γερμανού αμυντικού; Τι; Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ...

http://bluerednews.blogspot.com/2008/09/blog-post_8769.html

πρώτη του Ρεκόμπα



Σε φιλικό αγώνα προπονητικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο του Πανιωνίου, ο Πανιώνιος επικράτησε με σκορ 3-1 επί της Καλλιθέας. Στο φιλικό σημειώθηκε η πρώτη συμμετοχή του Αλβάρο Ρεκόμπα με τα «κυανέρυθρα».

Πανιώνιος: Μέιλι, Ντιαβαρά (71’ Φακίνος), Κοντοές, Ντρσεκ, Τζαβέλλας (71' Σανταμούρης), Σιόβας (71’ Παλάσκας), Γουνδουλάκης, Καπετάνος (71’ Σιαλμάς), Ντελούρα (46’ Ρεκόμπα), Μπάρκογλου, Λουρένσο

http://bluerednews.blogspot.com/2008/09/blog-post_8555.html

η πορεία του Πανιωνίου, μέχρι τώρα...

Η σεζόν 2008-2009 ξεκίνησε περίεργα:
Αρχικά χάσαμε εντός έδρας, από την ΞΑΝΘΗ.
Η Ξάνθη, με μαζική άμυνα, δεν πέρασε την σέντρα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, εκτός 2-3 περιπτώσεων, και δεν πλησίασε ποτέ στην περιοχή μας. Από το πουθενά, πιάστηκε Κώτσος ο Κρέσιτς, και φάγαμε ένα γκολ από τον Ταϊντέρ, πίσω από την σέντρα.

Αντιθέτως, ο Πανιώνιος είχε σωρεία ευκαιριών, είχε ένα γκολ δήθεν σαν οφσάιτ που ποτέ δεν είδα στην τηλεόραση για να βεβαιωθώ γι αυτό που στο γήπεδο ήταν ξεκάθαρο, ότι δεν ήταν οφσάιτ, είχε 2 φάσεις για πέναλτυ που η δεύτερη (του Κοιλιάρα) δεν πολυ-ήταν, αλλά μόνο αυτή έπαιξε στις αμφισβητούμενες φάσεις από την ΝΕΤ (Νέα Επιλεκτική Τηλεόραση)...

Φυσικά, μετά έμαθα ότι η Ξάνθη, έχει προσλάβει τον Καζναφέρη, και όλως παραδόξως φέτος, η ομάδα αυτη, μέχρι στιγμής, χαίρει άκρας προστασίας από τους πρωην συναδέλφους του πρώην κορακιού.

Στην δευτερη αγωνιστική, νικήσαμε εκτός έδρας τον Πανσεραϊκό. Η εμφάνιση της ομάδας δεν με έκανε περήφανο, πιστεύω ότι το "κλέψαμε" το αποτέλεσμα, ένα Χί θα ήταν πιο δίκαιο.

Στο παιχνίδι αυτό, παίξαμε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με 10 παίχτες, αφού αποβλήθηκε ο Κοντοές με απ ευθείας κόκκινη σε μια φάση πυο ήταν μεν για κίτρινη, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν ήταν γι απ ευθείας κόκκινη. Η επιλεκτική στραβωμάρα των διαιτητών σε άλλους αγώνες, σε πολύ βίαια μαρκαρίσματα, εκεί που θάπρεπε να δείχνουν απ ευθείας κόκκινες, δεν το κάνουν, αλλά στον Πανιώνιο η ευκολία να αποβάλλουν έναν παίχτη, ήταν χαρακτηριστική.

Τρίτη αγωνιστική, με τον ΟΦΗ εντός έδρας...
Άλλη μια φορά μαζική άμυνα, μια ομάδα που οι παίχτες του έκαναν συνέχεια φάουλ και ξάπλωναν συνέχεια στο χορτάρι ενώ δεν υπήρχε καποιος λόγος, ποδόσφαιρο παρωδεία, αλλά κανένας από την ΝΕΤ δεν ενοχλήθηκε, όπως ενοχλήθηκαν εχθές για την αντίστοιχη τακτική της ομάδα αυτής εναντίον του Ολυμπιακού.
Χάνοντας πάλι μια ντουζίνα ευκαιρίες, 2 δοκάρια, τελικά παραχωρήσαμε ισοπαλία 1-1.

Με την ΑΕΚ τα είπα ήδη, 2-2.
Μετά από 4 αγωνιστικές, σύνολο βαθμών=5

Σειρά έχει ο Πανθρακικός, εκτός έδρας... Ελπίζω για το καλύτερο.

Στον αγώνα με τον ΟΦΗ, ξεχώρισε ο Κουμουρτζί, αλλά εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ ο Άντερσον. Παιχταράς. Έπαιξε στα τελευταία 15 λεπτά, και φάνηκε μια κλάση ανώτερος. Δυστυχώς τραυματίστηκε από τα πολλά φάουλ που του έκαναν, κι ελπίζω σύντομα να στελεχώσει ξανά την ομάδα.

Η ομάδα φέτος, μέχρι στιγμής, είναι κουτσή, παρόλο που παίζει αρκετά όμορφα, λείπουν τρομερά ο Φερνάντεζ (που κρατούσε μπάλα, έκανε μπαλιές, τρίπλες...), και ο Τζιμπούρ. Τον Τζιμπούρ χάρηκα που τον ξεφορτωθήκαμε, δεν μου άρεσε σαν χαρακτήρας, παρόλα αυτά ήξερε μπάλα. Ατομιστής, άφηνε την ομάδα χωρίς τις υπηρεσίες του με αδικαιολόγητες κάρτες και με αλητείες, παίχτης ξένος προς το ήθος του Πανιωνίου. Ο Χούτος είναι απελπιστικά μόνος προς το παρόν. Ο Μπάρκογλου δεν έχει καταφέρει ακόμα να με πείσει. Έχει ταλέντο, και ελπίζω σύντομα να το δείξει.

Όταν ενσωματωθούν ο Ρεκόμπα και ο Εστογιάνωφ, όταν ο Άντερσον ξαναπαίξει, πιστεύω πως θα είμαστε πολύ πλήρεις, και καλύτεροι από πέρισυ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ 2-2

Στο 95, η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει τον Πανιώνιο!!!
Δυστυχώς, ο Πανιώνιος στα τελευταία λεπτά, χωρίς καθόλου ψυχραιμία και με προφανή έλλειψη φυσικής κατάστασης για να αντέξει την πίεση της ΑΕΚ, ταμπουρώθηκαν και οι 11 στην περιοχή και επέτρεψε στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει...

Προηγουμένως, ο διατητής είχε ακυρώσει γκολ της ΑΕΚ (που στην ροή του αγώνα φάνηκε για φάουλ, αλλά στο ρηπλέυ μοιάζει κανονικό...) και έθαψε κανονικότατο πέναλτυ που έγινε στον Χούτο.

Ο λόγος που γράφω σχετικά με τον αγώνα αυτόν, είναι το κουτόχορτο που μας ταΐζουν στις αθλητικές εκπομπές. Συγκεκριμμένα, όποιος δεν είδε το παιχνίδι, δεν είδε ποτέ γιατί τραυματίστηκε σοβαρά ο ψηλός σέντερ μπακ Σεκού Μπερτέ, χωρίς ποτέ να δει ο χασάπης κάποια κάρτα, ποιός και γιατί χτύπησε τον Μανιάτη που έπαιζε με μπανταρισμένο κεφάλι και δεν μπορούσε να κάνει κεφαλιά να διώξει την μπάλα στα στημένα, με αποτέλεσμα 2 βασικοί αμυντικοί του Πανιωνιου να είναι εκτός, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αμυντικός να διώξει την μπάλα απέναντι στην αεροπορία της ΑΕΚ.

Ο Κυργιάκος, ιδίως μετά την ακύρωση του γκολ της ΑΕΚ, δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται για κάθε τι, έντονα και προκλητικά, αλλά ουδέποτε είδε κάποια κάρτα γι αυτό...

Εκτός του πέναλτυ, κόπηκε και ένα τετ α τετ του Πανιωνίου με ανύπαρκτο (όπως φάνηκε στο γήπεδο) οφ σάιτ, που δεν ασχολήθηκε κανένας και με αυτό... Ο επόπτης, δεν σήκωσε την σημαία, και όταν ο παίχτης του Πανιωνίου ξεπέρασε τον τελευταίο αμυντικό και ήταν προφανές ότι θα βάλει γκολ, ο επόπτης ξαφνικά θυμήθηκε (!!!) ότι ήταν οφσάιτ και σήκωσε την σημαία πριν το σουτ...

Δεν έγιναν πολλά φάουλ, και δεν υπήρχε κανένας λόγος για 5 λεπτά καθυστερήσεις...
Εαν σε αυτό το παιχνίδι κρατήθηκαν 5 λεπτά καθυστερήσεις, στα υπόλοιπα παιχνίδια γιατί δεν κρατάνε 10-15 λεπτά? Μέχρι να έρθει το παιχνίδι στο επιθυμητό αποτέλεσμα για τις μεγάλες ομάδες?