Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

διαλυόμαστε?

Πάλι καλά που έγιναν οι πρόσφατες εκλογές, και έχουμε "οικουμενική" διοίκηση.

Η είδηση είναι ενδεικτική:

Υπό παραίτηση και ο Παναγόπουλος

Σε οριακές καταστάσεις είναι στον Πανιώνιο, αφού μετά την παραίτηση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Λάζαρο Κουτλίδη, τον ίδιο δρόμο είναι έτοιμοι ν’ ακολουθήσουν ο γ' αντιπρόεδρος, Νίκος Γκλεζάκος, αλλά και ο προπονητής Κώστας Παναγόπουλος.

Ο τελευταίος παρ’ ότι ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία τους με τους «κυανέρυθρους» είναι ενοχλημένος από τις τελευταίες εξελίξεις, τη μη αδειοδότηση της ομάδας, αλλά και την απώλεια του «Απήλιον».

http://www.zougla.gr/sports/

Αλλαγές στις ηλικιακές κατηγορίες του πόλο

Εχθές αποφασίστηκε από την ΚΟΕ να αλλάξουν τις ηλικιακές κατηγορίες που θα ισχύουν του χρόνου:

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
1.      Οι ηλικίες που θα ισχύσουν για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα την περίοδο 2013-14 είναι: Γεννημένοι / ες 1999 (Παίδες / Κορασίδες), γεννημένοι / ες 1997 (Έφηβοι / Νεάνιδες), γεννημένοι / ες 1995 (Νέοι άνδρες / Νέες γυναίκες)


Ουσιαστικά οι φετινές ομάδες, θα συνεχίσουν του χρόνου να παίζουν αυτούσιες, χωρίς να αλλάξουν οι συνθέσεις τους λόγω ότι κάποια παιδιά θα ανέβαιναν σε ηλικιακή κατηγορία.

Αυτό είναι καλό, γιατί έτσι θα δοθεί ένας χρόνος ακόμα για να δεθούν οι ομάδες αυτές, να δουλέψουν και να στοχεύσουν σε καλύτερα αποτελέσματα. Όλες οι ομάδες θα δυναμώσουν περισσότερο αφού όλες θα δουλέψουν 1 χρόνο ακόμα χωρίς να υποστούν το σοκ των αλλαγών στις συνθέσεις τους. 




Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

πέταξε το πουλάκι τσίου

Το Απήλιο κατέληξε εκεί που έπρεπε: Στον Παναθηναϊκό.

7 εκατομμύρια απότι λένε κόστισε στον Αλαφούζο. Με τα χρήματα αυτά δεν αγόρασε μόνο το Aπήλιο, αλλά και 50 επιπλέον στρέμματα παρακείμενης έκτασης.

Θυμάμαι τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις για το μέλλον του Πανιωνίου και για το πόσα ξόδεψε ο πρώην μεγαλομέτοχος για τον Πανιώνιο. 

Ευτυχώς που κλώτσησε τότε το κόνσεπτ με το γήπεδο, γιατί τώρα θα είχαμε τους Βάζελους και μέσα στην Νέα Σμύρνη, και τον Πανιώνιο κάπου στον Άγιο Κοσμά. 

Ο μακαρίτης ο "Απηλιώτης" υποθέτω πως θα χαίρεται  εκεί στον ουρανό, βλέποντας το τριφύλλι στο προπονητικό κέντρο που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του, σκοτώνοντας και το παρατσούκλι του...

Εχθές έγραψα το παιδί μου στις αθλοδιακοπές του δήμου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα 2 τελευταία χρόνια που συμμετέχει. Το όνειρο μου για ένα γήπεδο γεμάτο παιδάκια που αθλούνται και περνάνε καλά, μπορεί να μην το πραγματοποιεί ο Πανιώνιος στον βαθμό που επιθυμούσα, το πραγματοποιεί όμως ο δήμος, και γι αυτό τον δήμο Ν Σμύρνης τον έχω πολύ ψηλά στην συνείδηση μου. Ο Πανιώνιος υπήρχε και πριν τον Τσακίρη και το Απλήλιο, και θα υπάρχει και μετά. Χωρίς την υποστήριξη του δήμου, ο Πανιώνιος θα έσβηνε σε χρόνο ντε τε.



Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ας μου έβγαζαν καλύτερα τα μάτια...

...τι να βλέπω? Τι να βλέπω τώρα που έφυγε αυτός?

Ρε πάτε καλά?
Μετά την καταστροφή της Σμύρνης πριν 90 περίπου χρόνια, τώρα ζούμε την καταστροφή της Νέας Σμύρνης... Ορφανέψαμε αδέλφια, πάει ο Φανούρης!!!

Τον βρήκατε ακριβό?
Να δούμε ποιός θα κάνει έστω και μισή ενέργεια από αυτές που έκανε ο Φανούρης, ποιός θα καθοδηγήσει μέσα στο γήπεδο αλλά και στα αποδυτήρια τους άπειρους πιτσιρικάδες.Να δούμε πόσο θα στοιχίσει όποιος τον αντικαταστήσει στο κέντρο, κι ας προσφέρει τα μισά απότι αυτός.

Κρίμα, το γήπεδο δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο, χωρίς τον Φανούρη.

ΥΓ. Θα του αφιέρωνα το γνωστό τραγουδάκι, αλλά απότι έμαθα τον στενοχωρεί, και σε ένδειξη σεβασμού για την προσφορά του, δεν θα το κάνω. Ο Φανούρης ήταν ο τελευταίος παίκτης του Πανιωνίου που έγραψε ιστορία με την φανέλα του ιστορικού, και δεν ήταν απλώς ένας ακόμα περαστικός που δεν ακούμπησε...

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

μόνο στον Πανιώνιο number 2

Μόνο στον Πανιώνιο συμβαίνουν αυτά:
(αντιγράφω από τα "νέα από τον υγρό στίβο" του Δημήτρη Σελετόπουλου) ....Πριν όμως την διεξαγωγή της χθεσινής αγωνιστικής, ενημερώθηκα τυχαία και μετά από τηλεφώνημα που έκανα στον προπονητή του Πανιωνίου για την κλασσική επιβεβαίωση αλλά και για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζει κάθε ομάδα, ότι η ομάδα της Ν. Σμύρνης δεν θα κατέβαινε στον αγώνα.
Το περίεργο είναι ότι την προηγούμενη και την προπροηγούμενη ημέρα, ο Γενικός Αρχηγός του Πανιωνίου κ. Κοζομπόλης μου είχε δώσει την τελική συγκατάθεσή του για την συμμετοχή της ομάδας, και χθες όταν ενημερώθηκε εκ νέου για την απόφαση της μη συμμετοχής, δεν γνώριζε τίποτα. Τέλος πάντων, αυτά είναι σωματειακά θέματα, τα οποία φυσικά δεν μας αγγίζουν, φτάνει να μην δημιουργούν προβλήματα στο τουρνουά καθώς και στα παιδιά που συμμετέχουν.
Φυσικά στην θέση του Πανιωνίου, θα συμμετάσχει άλλη ομάδα.
http://news.multiproject.gr/2013/05/blog-post_4800.html#more

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το (ηλεκτρονικό) μελάνι ότι μας θεωρούν ζώα http://panionios-gr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_22.html, δεν πέρασε παρά ελάχιστον καιρός (ούτε καν 20 μέρες) από τότε που είπα για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και οργάνωση http://panionios-gr.blogspot.gr/2013/05/blog-post.html, πως το τμήμα των υποδομών του πόλο είναι στην τύχη του (είτε καλή είτε κακή δεν την κρίνω, επιμένω πως δεν μπορεί να είναι προσωπική υπόθεση κανενός αλλά πρέπει να είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού και οργάνωσης από κατάλληλους ανθρώπους-γνώστες του αθλήματος), και ...γίναμε ρόμπα ξεκούμπωτη για άλλη μια φορά.

Άλλα λένε, σχεδιάζουν και κάνουν οι έφοροι και οι προπονητές, άλλα έχουν στο μυαλό τους στον επίσημο Πανιώνιο (και πιο συγκεκριμένα ο Γενικός Αρχηγός του).

Δεν θα κρίνω την σκοπιμότητα της συμμετοχής σε ένα τέτοιο τουρνουά, ούτε θα ασχοληθώ με το που αποσκοπεί. Σαφώς εάν το παιδί μου ανήκε σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία, θα ήθελα να συμμετάσχει.

Λυπάμαι όμως που στην Γενική Συνέλευση δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες να ενημερωθούμε, αλλά και να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για κάποια θέματα που ήθελα να θέσω. Οι συνθήκες (Μπέος, μπράβοι, πάνθηρες, απειλές, επεισόδια, κλπ) δεν επέτρεψαν να γίνει η παραμικρή συζήτηση, και όλη η διαδικασία ήταν παρωδία.

Αφού λοιπόν δεν μπόρεσα να τα πω εκεί που έπρεπε, ας τα πω εδώ, αν και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Ο Γενικός Αρχηγός τι σχέση έχει με το πόλο? Πέρυσι όταν τον πιάσαμε κάποιοι γονείς και του εκφράσαμε τα παράπονα μας για τον προπονητή που είχαμε στους μίνι παίδες αλλά και για την γενικότερη λειτουργία και σχεδιασμό του τμήματος, το μόνο που βρήκε να απαντήσει είναι πως... δεν είναι γνώστης του αθλήματος, και πως θα κριθεί ο προπονητής στο τέλος της χρονιάς, εκ των αποτελεσμάτων. Το να χάσουν μια χρονιά τα παιδιά που γεννηθήκανε το 2000 και το 2001, αλλά και κάποια 99ρια που τα είχαν παρκάρει με εμάς, εκτός ότι φάνηκε πέρυσι και από τα αποτελέσματα στο τέλος, θα φανεί και στα φετινά αποτελέσματα που θα φέρουν αυτά τα παιδιά, όταν θα αντιμετωπίσουν ομάδες που δούλεψαν πέρυσι για να φέρουν φέτος αποτελέσματα...

Που ήταν λοιπόν ο κύριος αυτός, όταν τα ακολύμπητα και απροπόνητα παιδιά μας, έπεσαν θύματα λεκτικής επίθεσης και κατακρίσεων από τον ίδιο τον προπονητή τους, όταν απέτυχαν (φυσικά) να περάσουν ακόμα και αυτήν την πρώτη φάση? Τα παιδιά έπαιζαν από φιλότιμο, απέναντι σε συνομηλίκους τους που έπαιζαν με βάση όσα έμαθαν από τους προπονητές τους. Η λεκτική βία που υπέστησαν δεν τους άξιζε, και πέραν κάποιων ελαχίστων γονιών, δεν υπήρχε κανένας άλλος να τα υποστηρίξει. Παρουσία μας έγινε η επίθεση αυτή.

Πέρυσι ο Γενικός Αρχηγός, λόγω προβλημάτων υγείας που είχε, είχε εξαφανιστεί... Φέτος, παραμένει εξαφανισμένος, παρόλα αυτά του ανατέθηκε ξανά η ίδια θέση μετά τις εκλογές, λόγω ότι προφανώς κρίθηκε επιτυχημένος στο έργο του (!!!)... Ο εξαφανισμένος, συμφώνησε με τον κύριο Σελετόπουλο για την συμμετοχή σε ένα τουρνουά, χωρίς να το γνωρίζει ουδείς στο τμήμα, και χωρίς να έχει συμφωνήσει κανένας άλλος πλην αυτού του ιδίου. 

Το ότι γίναμε ρεζίλι, είναι το λιγότερο. Το ότι έτσι δεν πάει πουθενά η βάρκα, αυτό είναι δεδομένο. Ακούει κανείς? Ενδιαφέρεται κανείς? Θα οργανώσετε ένα πλάνο και θα επιμεληθείτε την πραγματοποίηση του, ή θα προχωράμε στην τύχη με βάρκα την ελπίδα???

Το ότι είμαι γραφικός, το ξέρω και το έχω καταλάβει προ πολλού. Στο βόλεϊ το παιδί μου ήδη κατέληξε σε άλλο σωματείο, παρά την υπομονή που έκανε τόσα χρόνια. Κρίμα να χαθεί κι ένα παιδί από το πόλο. Ο μόνος λόγος που παραμένουμε ακόμα στον Πανιώνιο, είναι πως ο τωρινός προπονητής του παιδιού μου είναι εξαιρετικός και σαν προπονητής και σαν προσωπικότητα, και ασχέτως αποτελεσμάτων που θα φέρει η ομάδα (για τα οποία ευθύνη φέρουν κατά κύριο λόγο οι προηγούμενοι αλλά και η διοικητική ανυπαρξία) θεωρώ πως ωφελεί το παιδί μου ο άνθρωπος αυτός.  Σε 2-3 μήνες δεν μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος ετών, αλλά κάνει φιλότιμες προσπάθειες. Εξαιρετικός και ο προπονητής των παίδων, που εάν παραμείνει (και το εύχομαι), θα είναι εγγύηση για του χρόνου πως το παιδί μου θα έχει καλή τύχη. 

Ελπίζω να μην τους καίω τους ανθρώπους, το να λέω καλά λόγια για κάποιους μπορεί να είναι κόκκινο πανί στα μάτια ορισμένων, αλλά όπως λέω τα στραβά, πρέπει να πω και τα καλά. Αυτά τα καλά, θα ήθελα να είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού, κι όχι τύχης, σύμπτωσης ή επιλογών ανθρώπων με μη θεσμικό ρόλο. Όταν ο Γενικός Αρχηγός του τμήματος είναι άσχετος και αμέτοχος, δηλώνει έτσι κι αλλιώς άσχετος, όταν δεν μπορεί να κρίνει τι δουλειά κάνει ο καθένας και το ποιόν του, όταν δεν τους κρίνει ούτε καν από το αποτέλεσμα (που δεν είναι πάντα αποδεικτικό της δουλειάς του καθένα, ο περσινός παραιτήθηκε στο τέλος, δεν τον έδιωξαν...), δεν προστατεύει τον σύλλογο και τα παιδιά του, ακόμα κι αν κάτι είναι σωστό, είναι θέμα συγκυρίας και τύχης. 

Καθώς η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ελπίζω λοιπόν κάποιοι αρμόδιοι να διαβάσουν αυτές τις γραμμές, κάποιοι που νοιάζονται να τις λάβουν υπ όψιν τους, και κάτι να αλλάξει για να μπούνε σωστά θεμέλια και βάσεις που θα εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον.




Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

μόνο στον Πανιώνιο

Μόνο στον Πανιώνιο γυμνάζονται ζώα, μπαινοβγαίνουν ζώα στους αθλητικούς χώρους, συχνάζουν ζώα μαζί με τα κουτάβια τους στους χώρους αναψυχής, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να μας συμπεριφέρονται σαν ζώα, όπως ακριβώς μας αξίζει δηλαδή!!!

Για του λόγου το αληθές, η πιο κάτω φωτογραφία που πάρθηκε εχθές το βράδυ, 21/5/2013. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, οπότε πρέπει να ζητήσω συγνώμη για την φλυαρία μου...

ΥΓ. Κι όμως έχει βρεθεί άνθρωπος, που κατά τα άλλα δεν αντέχει ούτε τα έντερα του, που άρχισε να χιτλεριάζει γιατί εγώ συνοδεύομαι με τον σκύλο μου, περιμένοντας το παιδί μου να τελειώσει την προπόνηση του... Ένας αυτός, ενώ εκατοντάδες άλλοι δεν έχουν ενοχληθεί. Θεωρώ πως αυτός ο ένας, είναι πολύ πιθανόν ο ίδιος που έκλεισε τις τουαλέτες, και αναγκάστηκα να ψάχνω για κάποια γωνιά να ξαλαφρώσω εχθές το βράδυ...  

Κι όμως ο χώρος εκεί είναι χώρος αναψυχής για παιδιά, και λειτουργεί καφετέρια με τόσο κόσμο.

Η αλήθεια είναι πως εάν δεν είχαμε στενή συγγένεια με τα ζώα, προφανώς δεν θα συχνάζαμε στον Πανιώνιο αλλά σε κάποιον σύλλογο που θα μας σεβότανε. 





Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΠΑΣ για Τσάμπιονς ληγκ

Εάν συνεχίσει έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα, οι Ηπειρώτες θα κατακτήσουν την δεύτερη θέση και θα κερδίσουν την έξοδο τους στο τσάμπιονς ληγκ. Ο ΠΑΣ μάλλον δεν θα αδειοδοτηθεί, γι αυτό έπαιζαν μπαράζ ο Βάζελος με την Σκόντα. 

Το ερώτημα είναι, τι σημαίνει ότι ο ΠΑΟ θα πάρει την θέση του ΠΑΣ σε περίπτωση μη αδειοδότησης του ΠΑΣ. Βγαίνει και στο Τσου λου εάν ο ΠΑΣ κερδίσει αυτό το προνόμιο στα μπαράζ???
(Έτσι βγάζει νόημα γιατί ο ΠΑΣ αντί να είναι απογοητευμένος και αδιάφορος, έχει 2 στις 2 νίκες. Ποιός ξέρει τι ανταλλάγματα θα πάρει...)

Αλλιώς ο δεύτερος από τους 4 θα βγει στο Τσου λου. Το σημαντικό για να καταλάβουμε τι πρόκειται να δούμε, είναι πως ορίζεται η κατάταξη εάν δεν αδειοδοτηθεί ο ΠΑΣ. Ξέρει κανείς?




Κυριακή 12 Μαΐου 2013

κυπελούχος Ελλάδας ο Γιάχος

Παρακολούθησα εχθές το δεύτερο ημίχρονο και την παράταση μέχρι το 3-1, και θεωρώ άξιο νικητή τον διαιτητή του αγώνα.

Ο τίτλος του MVP του αγώνα στον σπήκερ, που έδωσε ρεσιτάλ μετάδοσης, απευθυνόμενος σε οπαδούς του Ολυμπιακού και σε κρετίνους.

Θεωρώ αστείο από την άλλη, ο Αστέρας της διαπλοκής και των στημένων αποτελεσμάτων χρόνια τώρα και φέτος ειδικότερα, να διαμαρτύρεται για την διαιτησία.

Από τα καλύτερα του αγώνα, δεν ήταν κατά την γνώμη μου ότι δεν δόθηκαν 2 τουλάχιστον πέναλτι στον Αστέρα Τρίπολης, το ένα εκ των οποίων ήταν και κόκκινη στον Μανιάτη που σαν τερματοφύλακας έδιωξε στην γραμμή, ούτε ότι ο ώμος του Κοντοέ ας πούμε ήταν χέρι, ενώ τα χέρια του Ολυμπιακού δεν ήταν χέρια, το καλύτερο λοιπόν ήταν πως για τους παίκτες του Ολυμπιακού στο τρίτο ψεύτικο πέσιμο για υποκλέψεις φάουλ, κατά τον σπήκερ του αγώνα δικαιολογημένα ο διαιτητής δείχνει κίτρινη κάρτα στον παίκτη αυτόν. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι αυτοί. Στην τρίτη κίτρινη, την παίρνεις. Έτσι και με το πέναλτι, άδικα διαμαρτύρεται ο Αστέρας, στο τρίτο πέναλτι θα το σφύριζε ο Γιάχος. Άλλωστε και όταν προηγήθηκαν άλλα 2 χέρια ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, στο τρίτο που έκανε ο Τζιμπούρ, το σφύριξε το φάουλ ο Γιάχος.Δεν παραστράτησε από τον κανόνα στα 3 σφυρίζω το 1!!!

Είχα πρόσκληση για τον αγώνα, κι αρνήθηκα να πάω. Γενικά δεν θα ξαναπάω στο γήπεδο. Τι να βλέπω? Όποιος αντέχει, ας πηγαίνει.Αν με πείσει ο Πανιώνιος ότι δεν είναι πλέον στο άρμα κανενός, και μπορώ να είμαι περήφανος για την ομάδα μου ασχέτως αποτελεσμάτων, τότε θα είμαι εκεί να στηρίζω την ομάδα. Αλλιώς θα πηγαίνω στο θέατρο, που έχει περισσότερο ενδιαφέρον παρόλο που κάθε φορά το τέλος είναι το ίδιο διότι και στο θέατρο το έργο είναι ήδη γραμμένο.

ΥΓ. Πρωταθλήτρια Ισπανίας από χθες το βράδυ η Μπαρτσελόνα. Μια χρονιά χωρίς προπονητή ουσιαστικά, με πολλούς τραυματισμούς και απουσίες, τελείωσε ουσιαστικά, και τυπικά θα ολοκληρωθεί σε 4 αγωνιστικές. Ελπίζω να αποκτήσει η ομάδα αυτή προπονητή και τερματοφύλακα, και να συνεχίσουμε να την απολαμβάνουμε όσοι την αγαπάμε, αλλά και όσοι απλώς αγαπάμε το καλό θέαμα.

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

υποδομές πόλο

3 χρόνια τώρα παρακολουθώ από κοντά όλα όσα συμβαίνουν στις υποδομές του πόλο της ομάδας μας.

Έχω δει κι έχω ακούσει πολλά, έχω σχηματίσει την δικιά μου γνώμη, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει η στιγμή να πω την άποψη μου. Μην ξεχνάμε πως οι απόψεις είναι σαν τις κλανιές, ο καθένας αμολάει την δικιά του, κι όποιον πάρει ο χάρος.

Αυτό που κατ αρχάς λείπει από τον Πανιώνιο εδώ και πολύ καιρό, είναι ένας σχεδιασμός και ένας προσδιορισμός στόχων ώστε να δουλέψουμε πάνω σε ένα πλάνο. Κάποιος αναλαμβάνει κάθε τόσο υπεύθυνος του τμήματος (άλλοτε επίσημα κι άλλοτε ανεπίσημα), και οι εκάστοτε υπεύθυνοι αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Ο κάθε ένας από αυτούς τους εκάστοτε υπευθύνους, έχει τις δικές του σκέψεις και προτεραιότητες, και βάσει αυτών κάνει τις επιλογές του, άλλοτε σωστές άλλοτε λάθος, το βέβαιο είναι πως δεν ακολουθούν κάποιο σχέδιο. Ο επίσημος αρχηγός του τμήματος, δεν έχει καμία σχέση με το άθλημα.

Προπονητές έρχονται και φεύγουν, ο καθένας έχει την δικιά του αντίληψη και λειτουργεί βάσει των δικών του προτεραιοτήτων, χωρίς να έχει ο Πανιώνιος κάποιον λόγο στο τι κάνει ο καθένας εξ αυτών. Άλλοι φεύγουν γιατί είναι απλώς απλήρωτοι, άλλοι γιατί κάποιοι τους πολεμάνε για να βάλουν τους δικούς τους.

Κατά καιρούς υπάρχουν κονκλάβια που δρουν και αποφασίζουν ποιό παιδί θα παίξει, ποιό δεν θα παίξει, χωρίς να έχει σημασία η προσπάθεια και η αγωνιστική ικανότητα του παιδιού, αλλά το σημαντικό είναι εάν είναι στους από μέσα ή στους απέξω. Βαρέθηκα να ακούω κάποιους να τα βρίσκουν όλα καλά, και κάποιους να τα βλέπουν όλα μαύρα, ενώ όταν αλλάζουν οι συσχετισμοί, κάποιοι που μόνο εκθείαζαν ξαφνικά μετατρέπονται σε κατακριτές των πάντων, ενώ οι άλλοι εκθειάζουν την νέα κατάσταση.

Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στις μικρές κατηγορίες (Βουλιαγμένη, Π Φάληρο, κλπ) δουλεύουν τις ομάδες αυτές 3 και 4 χρόνια, πολλά παιδιά προέρχονται από τα κολυμβητικά τμήματα και τελικά οι ομάδες αυτές έχουν και την ανάλογη πορεία στις μεγαλύτερες κατηγορίες των υποδομών, αφού μαζεύουν από τις άλλες ομάδες ότι καλό ξεχωρίσει. Εμείς κάθε χρόνο χτίζουμε τις νέες μικρές ομάδες με ότι παιδί τύχει να προσέλθει από μόνο του, και μια ομάδα με εμπειρία 1 έτους, το πολύ 2 κάποια παιδιά, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ομάδες με πολύ μεγαλύτερη πείρα και πιο σοβαρή επιλογή και δουλειά. Προχωρώντας ηλικιακά, χάνοντας τους καλύτερους παίκτες που φεύγουν για άλλες ομάδες, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα πιο πολύ.

Όλα αυτά, καθώς και άλλα που δεν αναφέρω προς το παρόν για να μην το κουράσω, έχουν μια βασική αιτία: Την έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού, την έλλειψη ενός συγκεκριμένου πλάνου στο οποίο να εργάζεται το τμήμα ανεξάρτητα από το ποιός τρέχει το τμήμα, ποιοί είναι οι προπονητές, κλπ. 

Δεν μπορεί το τμήμα να είναι υπόθεση one man show, του εκάστοτε one man. Ελπίζω κάποτε να γίνει μια σοβαρή κουβέντα (εκεί στοχεύει η παρούσα δημοσίευση των απόψεων μου) και να γίνει ένας πραγματικός σχεδιασμός για το τμήμα του πόλο του Πανιωνίου. Μπορεί και σε άλλα τμήματα υποδομών να υπάρχουν ανάλογα προβλήματα, δεν τα γνωρίζω όμως για να αναφερθώ σε αυτά.