Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο

Από καιρό φαινόταν ότι το πράγμα πήγαινε στραβά, την τελευταία εβδομάδα όμως ήρθαν και τα στραβά αποτελέσματα που απέδειξαν την γύμνια. 

Δεν πα να έχεις Μέσσι, Τσάβι, Ινιέστα, Άλβες και κάμποσους άλλους αστέρες παγκόσμιας κλάσης, εάν δεν έχεις αξιόλογο προπονητή, δεν πα να είσαι η Μπαρτσελόνα, θα χάσεις καθαρά και χωρίς να είσαι ικανός να κάνεις ευκαιρία από την Μίλαν με 2-0 (την Μίλαν που παραπαίει κατά τα άλλα), θα χάσεις και από την Ρεάλ για πλάκα με 1-3 εχθές, την Ρεάλ που έχει κατεβάσει τα χέρια στο πρωτάθλημα Ισπανίας και σκοτώνονται...

Δεν ήταν τυχαίος ο Γκουαρντιόλα τελικά, δεν ήταν τυχερός που είχε αυτούς τους παίκτες, αλλά ήταν μάγκας που τους έφερνε βόλτα όλους αυτούς τους παικταράδες. 

Τελικά δεν έκαναν μαλακία οι Γερμανοί της Μπάγερν που έκλεισαν για του χρόνου τον Γκουαρντιόλα, μαλακία έκαναν οι της Μπαρτσελόνα που τον άφησαν να φύγει και πίστεψαν πως με τον βοηθό του βοηθού του Γκουαρντιόλα μπορούν να τα καταφέρουν. Το κύπελο Ισπανίας δεν ήταν το μείζον, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως χάσαμε την μπάλα που βλέπαμε τόσο καιρό. Δυστυχώς χάθηκε αυτό το υπερθέαμα που απολαμβάναμε από αυτήν την ομάδα. Ελπίζω να ξαναβρούν σύντομα τον δρόμο τους, γιατί δεν θα ξαναδούμε εύκολα στο μέλλον ξανά τέτοια μπάλα και τέτοια ομάδα.






Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Άλλη μια, και την σώσαμε!

Χρειαζόμαστε άλλη μια νίκη, για να την σώσουμε την χρονιά. Το πρόγραμμα δύσκολο, η ομάδα αδύναμη, αλλά η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας μας, απέδειξε πως υπάρχει ελπίδα: Το πάθος των παικτών έφερε την νίκη, και μπορεί να φέρει άλλη μια στα επόμενα παιχνίδια.

Η ομάδα μας εχθές, είχε μια μεγάλη διαφορά από προηγούμενα παιχνίδια: Ρεαλισμό στις αλλαγές και στην διαχείριση του αποτελέσματος του πρώτου ημιχρόνου. Η πρώτη του Παναγόπουλου στον πάγκο, πήγε πολύ καλά.


Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ηθική

Η ηθική, ως σύνολο ηθικών αντιλήψεων που τυχαίνει να κυριαρχούν σε μια δεδομένη κοινωνία, δηλαδή με την ανθρωπολογική και περιγραφική έννοια, υπόκειται σε μεταβολές που εξαρτώνται από την κοινωνία στην οποία εφαρμόζεται. Έτσι, παράγοντες που επηρεάζουν το κοινωνικό σύνολο δύναται να επιφέρουν αλλαγές και στο σώμα της ηθικής. Ενδεικτικά αναφέρουμε παράγοντες που μπορεί να επιδράσουν με την ηθική μίας κοινωνίας και αναφέρονται στο περιβάλλον με την ευρεία έννοια:
  • Γεωγραφικό περιβάλλον: Η τοποθεσία μίας κοινωνίας επιδρά στις αξίες που υποστηρίζονται από την ηθική. Άλλο ηθικό προσανατολισμό έχει ένας μεσογειακός λαός από έναν της Βόρειας Ευρώπης.
  • Τεχνολογικό περιβάλλον: Η τεχνολογία αναμφίβολα επηρεάζει την ηθική. Αρκεί να αναλογιστούμε τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Βιοτεχνολογίας και της Κλωνοποίησης που απασχολούν αρκετά τους Δυτικούς πολιτισμούς. Σε μία πρωτόγονη φυλή της Αυστραλίας κώδικες ηθικής που αφορούν την κλωνοποίηση φυσικά δεν υφίστανται.
  • Πολιτισμικό περιβάλλον: Αλλά και το πολιτισμικό περιβάλλον καθορίζει την ηθική μίας κοινωνίας. Οι κώδικες ηθικής που αφορούν τις κοινωνίες της Κίνας και της Ιαπωνίας είναι αντιδιαμετρικά αντίθετοι με αυτούς των Δυτικών κοινωνιών.
Ακόμα και στο ίδιο περιβάλλον όμως η ηθική δεν παραμένει στατική αλλά εξελίσσεται όπως εξελίσσεται και η ίδια η κοινωνία. Στην αρχαία Ελλάδα για παράδειγμα, η χρήση δούλων ήταν ηθικά αποδεκτή στην σύγχρονη όμως εντελώς απαράδεκτη.
Αρκετοί θα υποστήριζαν ότι υπάρχουν κάποιες ηθικές αρχές οι οποίες είναι παγκόσμιες. Πρόκειται για τις πολύ βασικές αρχές που αφορούν την ελευθερία και αρχές όπως αυτή που μας απαγορεύει να βλάπτουμε τους γύρω μας.


--------------

Αύριο θα δοκιμαστούμε όλοι.  Θα δοκιμαστεί και η Πανιώνια διαφορετικότητα. Με Σπάθα διαιτητή στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς, σε περίπτωση νίκης έχουμε βάσιμες ελπίδες για αγωνιστική σωτηρία, εάν χάσουμε έχουμε βουλιάξει στην κινούμενη άμμο της αγωνιστικής και της οικονομικής καταστροφής. Η θηλιά έχει ήδη σφίξει στον λαιμό μας, δεν ξέρω πόσο περισσότερο θα αντέξουμε.

Δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα επακολουθήσει μια ενδεχόμενη (και πιθανή) ήττα. Λαϊκά δικαστήρια? Ο όχλος που θα δικάζει, είναι άραγε μέλη του Ερασιτέχνη? Όλοι αυτοί, μέσω της ιδιότητας του μέλους, έχουν ελέγξει τον τρόπο που διοικούν όσοι διοικούν που με τις επιλογές τους μας έχουν οδηγήσει εδώ?

Είναι δίκαιο να κρίνουν και να δικάζουν όσοι δεν έχουν κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι τους για να αποτρέψουν να ζούμε τα φετινά μας χάλια, σε κάθε επίπεδο. Η γνώμη είναι σαν την κλανιά, όλοι αμολάνε κάποια κάθε τόσο.
Το ίδιο κάνω κι εγώ, χρόνια τώρα. 

Αύριο θα πάω στο γήπεδο, με μοναδικό στόχο να δείξω με την παρουσία μου ότι είμαι Πανιώνιος και θέλω να στηρίξω την ομάδα μου. Όμως δεν θέλω να βρίσω τον Σπάθα, ότι κι αν σφυρίζει, γιατί ξέρω εκ των προτέρων ποιός είναι ο Σπάθας και πως θα σφυρίζει. Όχι ότι θα άλλαζε κάτι εάν σφύριζε κάποιος άλλος, όποιος κι αν ήταν θα εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Ανάλογα πως εξελίσσεται ένας αγώνας, οι διαιτητές κάνουν την δουλειά που τους πληρώνουν να κάνουν, όσοι τους προκρίνουν σε αυτές τις θέσεις και τους ρόλους. Πολλές φορές σφυρίζουν απροκάλυπτα, και είναι φανερό και στον πιο αδαή.

Για την ηθική της κοινωνίας μας, ότι κι αν πω θα είναι λίγο. Εγώ αύριο θα δείξω την προσωπική μου διαφορετικότητα, είτε νικήσουμε είτε χάσουμε. Με την άκρη του ματιού μου θα αναζητήσω και την ονομαζόμενη Πανιώνια διαφορετικότητα, ελπίζω να την πάρει κάπου το μάτι μου κι αυτήν. Ελπίζω στο τέλος να χαμογελάμε όλοι με την νίκη μας, ή έστω να χαμογελάμε από περηφάνια για την διαχείριση του αρνητικού αποτελέσματος σε περίπτωση ήττας.

Δεν το παίζω άγιος, έχω κι εγώ κατά καιρούς παρασυρθεί... Κάθε φορά που μου έχει συμβεί, έχω μετανοιώσει. Δεν δέχομαι πως κάποιος έχει επιλέξει να είναι Πανιώνιος και να συμπεριφέρεται σαν γαυροβάζελος, πόσο μάλλον εγώ ο ίδιος.

Αύριο δεν παίζεται μόνο η κατηγορία, κρίνεται και η ηθική μας. Αύριο θέλω πιο πολύ απόλα  να αισθανθώ περήφανος που είμαι Πανιώνιος ανάμεσα σε άλλους Πανιώνιους. Το ελπίζω, καθότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.


Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι?

Είναι πολλά που δεν καταλαβαίνω, εδώ και καιρό βλέπω παράξενα πράγματα να συμβαίνουν και να μην τρέχει κάστανο, δεν μπορώ να καταλάβω, μόνο εγώ τα βλέπω και μόνο εμένα ενοχλούν?

Πρώην έφορος και πατέρας κοπέλας που το καλοκαίρι πήρε την κόρη του από τον Πανιώνιο και την πήγε στον ολυμπιακό, ξημεροβραδιάζεται τώρα τελευταία γύρω από το κολυμβητήριο και συναγελάζεται με όλο τον κόσμο σαν να είναι κάποιος που έχει δουλειά και λόγο να τριγυρνάει εκεί.

Αποκορύφωμα πριν 2-3 μέρες, όταν εμφανίστηκε και με την κόρη του, η οποία με φόρμες και διακριτικά του Ολυμπιακού, κυκλοφορούσε ακόμα και μέσα στα αποδυτήρια του Πανιωνίου για να δει τις παλιές φίλες της!!! Δεν είναι κακό οι πρώην συναθλητές να διατηρούν φιλικές σχέσεις, όμως στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ας πούμε, θα μπορούσε να τριγυρνάει κάποιος αθλητής του Παναθηναϊκού με το τριφύλλι στο στήθος?

Όταν είσαι έφορος, οφείλεις να είσαι ο τελευταίος που θα εγκαταλείψει την ομάδα, κι δεδομένου ότι η κόρη σου έμαθε πόλο και έγινε διακεκριμένη αθλήτρια στον Πανιώνιο, πάνω που πάει να αποδώσει στον σύλλογο, καταλήγει να ενισχύει τον αντίπαλο σου, τι δουλειά έχεις να τριγυρνάς μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανιωνίου?

Δεν ολοκλήρωσε ο τύπος αυτός το καλοκαιρινό του εγχείρημα να διαλύσει την κοριτσίστικη ομάδα του Πανιωνίου, και θέλει άραγε να ολοκληρώσει κάπως το έργο του? Προσπαθεί να στρατολογήσει κι άλλες παίκτριες για τον ολυμπιακό? Τον πήρε ο πόνος για τον Πανιώνιο? Εάν τόσο πολύ αγαπούσαν τον Πανιώνιο, εάν δεν μπορούν με τίποτα να μην περνάνε την ώρα τους στον χώρο μας, ας μην έφευγαν...

Δεν το καταλαβαίνω, και πάνω απόλα δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μην έχει ενοχληθεί κανένας άλλος. Έφορο έχει η ομάδα? Δεν βλέπει τίποτα περίεργο σε όλη αυτήν την κατάσταση?

Αντώνης Μάγγος,
ένας χαζός που έχει απορίες!!!




Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Την κυριακή, στις 17:15 όλοι στο γήπεδο.

Να μην λείψει κανείς. Να μετρηθούμε ρε αδελφέ πόσοι είμαστε, χαρούμενοι ή λυπημένοι δεν έχει σημασία, αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι ποσώς ενδιαφέρει, απλά να είμαστε όλοι εκεί να δηλώσουμε με την παρουσία μας ότι είμαστε Πανιώνιοι και ότι θα αγαπάμε την ομάδα μας και στις βροχές και στα κρύα, όχι μόνο στις λιακάδες.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

είπα-ξείπα!!!

Από προχθές θέλω να γράψω για κάποια πράγματα, κι από χθες το απόγευμα βασανίζομαι να μην τα γράψω αυτά που σκέφτομαι. Σήμερα με το που ξύπνησα, συνεχίζω να θέλω να τα γράψω, οπότε... νάμαστε πάλι εδώ Αντρέα!!!

Επειδή η ήττα με την Χίο ήταν αναμενόμενη, επέλεξα να δω το ποδόσφαιρο, και καλά έκανα αφού εάν πήγαινα να δω τον αγώνα στο πόλο, ενδεχομένως θα μας γράφανε οι εφημερίδες...

Αυτό που έγινε στην πισίνα, ήταν άνω ποταμών... Από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς, τα παιδιά της μίνι παίδων έχουν έναν προπονητή που τον λατρεύουν. Τον τελευταίο καιρό αυτός ο προπονητής ήταν αλλού, φαινόταν από χιλιόμετρα ότι κάτι τον απασχολούσε, πως δεν έδινε την ψυχή του στην προπόνηση των παιδιών, πως ήταν προβληματισμένος και ωσεί παρών. Όταν όμως εκτιμάς τον άνθρωπο αυτόν, όταν τον θεωρείς έναν από τους καλύτερους προπονητές που θα έχει το παιδί σου στην αθλητική του καριέρα, δεν σχολιάζεις, δεν παραπονιέσαι, θεωρείς πως κάποια φάση περνάει ο άνθρωπος και πρέπει να τον στηρίξεις, άνθρωποι είμαστε όλοι, έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, δεν είμαστε ρομπότ. 

Την Παρασκευή το απόγευμα, φτάνοντας στην προπόνηση τα παιδιά μας, τους ανακοίνωσε ο ίδιος ο προπονητής πως παραιτήθηκε από την θέση του προπονητή, ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα ίδια τα παιδιά αλλά με τον ίδιο τον Πανιώνιο, και δεν θα είναι πλέον προπονητής τους. Το μικρότερο κακό ήταν πως τα παιδιά έχασαν μιαν προπόνηση. Όταν όμως βλέπεις τα περισσότερα από τα παιδάκια να κλαίνε, κάποια να αρνούνται καν να αλλάξουν για να πέσουν στην πισίνα, τα υπόλοιπα να κοιτάνε σαν χαμένα, τότε υποθέτεις ότι πράγματι κάτι σοβαρό συνέβη κι ένας άνθρωπος τόσο αγαπητός από τα ίδια τα παιδιά, εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους που δεν ξέρω... Ακούστηκε πως δεν πληρωνότανε, όμως απότι είπανε οι υπεύθυνοι ήταν πληρωμένος μέχρι και τον Δεκέμβρη, άρα δεν θεωρώ λογικό να παραιτείται κάποιος γιατί του έχουν καθυστερήσει έναν μήνα τον μισθό του. Ο Θεός και η ψυχή του.

Τέλος πάντων τα παιδιά το Σάββατο έκαναν προπόνηση με άλλον προπονητή. Μια χαρά και ο νέος προπονητής τους, ενδεχομένως ακόμα καλύτερος σαν προπονητής, δεν μπορώ εγώ να τον κρίνω από μια προπόνηση ή από την φάτσα του, σε κάθε περίπτωση δείχνει ικανός και σοβαρός.

Γιατί λοιπόν τα γράφω όλα αυτά? Είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν παντού, ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες που λένε...

Τι μπουρδέλο είμαστε, που ο παραιτημένος προπονητής έκατσε στον πάγκο της ανδρικής ομάδας πόλο σαν βοηθός προπονητή? Δηλαδή ο προπονητής αυτός παραιτήθηκε από προπονητής των παιδιών, αλλά παρέμεινε σαν βοηθός προπονητή στους άντρες? Άρα είχε προσωπικά με εμάς ή τα παιδιά μας, και όχι με τον Πανιώνιο?

Δεν θέλω να γράψω λεπτομέρειες πως και γιατί οι γονείς των παιδιών και εγώ προσωπικά, δείξαμε εμπράκτως και κατ επανάληψιν την εκτίμηση μας και την υποστήριξη μας στον άνθρωπο αυτόν, μπορώ να δεχτώ ότι είχε κάποια προσωπικά προβλήματα ή ακόμα και προβλήματα με τον ίδιο τον Πανιώνιο, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να έχει πρόβλημα μαζί μας ή με τα παιδιά μας... Όμως η παρουσία του στον πάγκο, δείχνει πως το πρόβλημα το είχε μαζί μας ή με τα παιδιά μας. Αυτό το γεγονός το βρίσκω πολύ προσβλητικό, και εξοργιστικό θα έλεγα. Ευτυχώς που έλειπα από τις εξέδρες, γιατί θα φούντωνα και δεν ξέρω τι αντίδραση θα είχα...
Θεωρώ την προσβολή προσωπική.

Για το αγωνιστικό κομμάτι,  όταν μια ομάδα μοντέλο από πέρυσι έχουν κάνει τα πάντα να την κάνουνε μπουρδέλο, το να χάνουμε 6-16 από την Χίο είναι καλό αποτέλεσμα, εάν η Χίος το επιδίωκε, θα μας είχε ξεφτιλίσει με ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Παίκτες που προπονούνται σπανίως, προπονητής ο οποίος όπου έχει δουλέψει, δεν έχει κάνει θαύματα, αλλά όλοι έχουν να λένε πως είναι εξαιρετικός στην δουλειά που κάνει στις υποδομές των ομάδων που έχει δουλέψει. Όταν όμως αυτόν τον άνθρωπο δεν τον αφήνουν να κάνει την δουλειά του, δεν μπορεί να κριθεί από τα αποτελέσματα που έχει φέρει και την εικόνα που παρουσιάζουν και η ανδρική ομάδα αλλά και οι υποδομές. Ένα καλό είχε αυτός ο άνθρωπος, την δουλειά σε βάθος που κάνει, αλλά δεν την είδαμε ποτέ αυτήν την δουλειά. Δεν τον άφησαν. Απότι έμαθα, τον παραιτήσανε μετά τον αγώνα με την Χίο. Προφανώς κρίθηκε πως αυτός φταίει για τα φετινά μας χάλια, ποιός να φταίει άλλωστε, η διοίκηση?
Πως μπορεί να φταίει κάποιος που απουσιάζει?

Ας έρθουμε και στο ποδόσφαιρο... Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, για να ξαναδούμε επιτέλους τους παίκτες της ομάδας μας να παίζουν με πάθος? Εχθές για πρώτη φορά μετά από μήνες, είδα ότι οι παίκτες έδωσαν και την ψυχή τους. Με λίγη τύχη θα είχαμε εξασφαλίσει το 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς το πρώτο ημίχρονο τελείωσε 1-1. Μαγική εικόνα το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Κινδυνέψαμε μόνο από το γήπεδο, που πουλούσε την άμυνα σε κάποιες γιόμες, όμως όταν χρειάστηκε απόκρουσε ο τερματοφύλακας μας. Η φάση της ισοφάρισης, είναι παρωδία. Είναι 100% ευθύνη του γηπέδου, ήταν απαράδεκτες οι γηπεδικές συνθήκες, είναι απαράδεκτο που δεν αναβλήθηκε ο αγώνας αυτός.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε την διαφορά ενός προπονητή από έναν μαθητευόμενο μάγο. Ο Παπακώστας έστησε την ομάδα του καλύτερα, προσαρμόστηκε στις ανάγκες του αγώνα και του γηπέδου, ενώ ο Ελευθερόπουλος την διέλυσε με τις αλλαγές και τις επιλογές του. Η διαφορά του προπονητή, έχει φανεί και στην ΑΕΚ. Με τον Λίνεν στον πάγκο, η διαλυμένη ΑΕΚ με τους άπειρους απλήρωτους παίκτες με μηδενική ψυχολογία, έχουν μετατραπεί σε ομάδα που παίρνει αποτελέσματα. 

Τελικό αποτέλεσμα, 2-1, δεύτερη ήττα από την χειρότερη ομάδα της Α Εθνικής. 

Εν συνεχεία, παραιτήθηκε ο Ελευθερόπουλος. Πρέπει άμεσα να βρούμε έναν προπονητή που να είναι προπονητής, και να μπορέσει να διαχειριστεί το όποιο υλικό υπάρχει, για να πάρει 2-3 αποτελέσματα και να σωθούμε. Αλλιώς η διοίκηση ας μην κάνει δεκτή την παραίτηση του, να πέσουμε κατά 99,9% και να θεωρούμε μοναδικό υπαίτιο τον Ελευθερόπουλο. Η διοίκηση της ομάδας φυσικά δεν ευθύνεται ούτε για τους παίκτες που χάσαμε, ούτε για αυτούς που πήραμε ή δεν πήραμε. Δεν ευθύνεται ούτε για την επιμονή τόσο καιρό στο πρόσωπο του Ελευθερόπουλου, έπρεπε πρώτα να ξεβρακωθούμε και να τον παίρνουμε από παντού, για να υποβάλλει ο ίδιος παραίτηση και όχι να τον διώξουμε εμείς εγκαίρως.

Με άλλον προπονητή σωζόμαστε? Δύσκολα. Αλλά έχουμε περισσότερες ελπίδες. Και στο πόλο, και στο ποδόσφαιρο, δεν φταίνε οι προπονητές. Φταίνε αυτοί που τους επέλεξαν κατ αρχάς, αλλά και αυτοί οι ίδιοι που τους έδωσαν τρύπιες ομάδες για να προπονήσουν. Ο καλύτερος στην δουλειά του, με λάθος συνεργάτες θα είχε πρόβλημα, πόσο μάλλον ένας μαθητευόμενος μάγος σαν τον Ελευθερόπουλο.

Ελπίδες δεν έχουμε για να δούμε μια Γενική Συνέλευση, πόσο μάλλον και για εκλογές. Μέσα σε τέτοιο κλίμα, ποιός θα έχει τα αρχίδια να αντιμετωπίσει τον κόσμο του Πανιωνίου, αυτούς τους ελάχιστους τέλος πάντων που ασχολούνται... Από την άλλη, ποιός θα ασχοληθεί με τα χάλια του Ερασιτέχνη, όταν ο μοναδικό ή έστω το κύριο ενδιαφέρον των περισσοτέρων είναι το ποδόσφαιρο και όχι ο Ερασιτέχνης?

Τα είπα και ξαλάφρωσα... Ξέρω, κάποιοι θα ψάχνουν να βρουν εάν έχω πληρώσει τις συνδρομές μου, για να έχω το δικαίωμα να λέω την γνώμη μου. Μην κάνετε τον κόπο, τις έχω πληρωμένες, εάν θέλετε να σας στείλω τις αποδείξεις με προσωπικό μήνυμα στο facebook. Έχω πληρώσει και παραπάνω, να σας στείλω κι αυτές τις αποδείξεις. Όποιος είναι άντρας και έχει κάτι να μου πει, ας μου το πει κατάμουτρα και όχι να γυρνάει γύρω γύρω σαν την πουτανίτσα. Ο καθένας βέβαια, φέρεται όπως εκείνος καταλαβαίνει, και κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο νοών, νοείτο.


Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Σήμερα

Κολυμβητήριο  Νέας Σμύρνης 17.00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ.

Αυτός είναι ο μόνος εντός έδρας αγώνας των ομάδων του Πανιωνίου σε όλα τα αθλήματα. Προφανώς θα γίνει σε σχεδόν άδειες εξέδρες, οι οπαδοί έχουν αδιαφορήσει πλήρως για την ομάδα που μας χάρισε τόσες επιτυχίες την τελευταία δεκαετία, αυτή η ομάδα φέτος οδεύει για τον υποβιβασμό, χάρη στις επιλογές και την αδιαφορία της διοίκησης.

Ακόμα υπάρχει χρόνος, αλλά πρέπει κάποιοι να δουλέψουν σκληρά, κι όχι να κάνουν 1-2 προπονήσεις την εβδομάδα.


Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Μια φορά κι έναν καιρό,

η μόνη ενημέρωση που είχα, ήταν το επίσημο site του Πανιωνίου και τα ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ. Υπήρξαν πολλές στιγμές που ήθελα να πω κάτι, να ρωτήσω κάτι, να σχολιάσω κάτι που γράφτηκε, και έστελνα emails, αλλά απάντηση δεν έπαιρνα. Με έπνιγε η ανάγκη μου να φωνάξω και να πω αυτό που σκεφτόμουνα. 

Έτσι όταν ανακάλυψα ότι μπορώ να φτιάξω ένα μπλογκ και να γράφω ότι μου κατεβαίνει στην γκλάβα μου σχετικά με τον Πανιώνιο (και όχι μόνο), το έκανα χωρίς ενδοιασμό. 

Μέσα στα χρόνια που πέρασαν, δημιουργήθηκαν αρκετά μπλογκς ακόμα, με πολλούς από αυτούς που τα δημιούργησαν γνωρίστηκα προσωπικά, απόκτησα φίλους, συμμετείχα με μεγάλη χαρά στις συναντήσεις μας που ονομάστηκαν "παγκόσμια", όλοι μαζί με μεζέ και ποτό χαλαρώναμε, ξεδίναμε, γελούσαμε, πείραζε ο ένας τον άλλον, και κάποιες φορές συζητούσαμε και ότι μας απασχολούσε, χωρίς να κρυβόμαστε, χωρίς να αισθανόμαστε πως κάποιοι πάνε να μας καπελώσουν ή θα μας παρεξηγήσουν...

Τις τελευταίες μέρες απέχω από το να ασχοληθώ με το μπλογκ μου επειδή δεν βρίσκω τίποτα να πω, κι αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει. Είναι τόση η απογοήτευση μου, που ούτε να σχολιάσω την αποχώρηση κάποιων νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών θέλω, ούτε τίποτα σχετικό με το εάν θα παίξει αύριο ο Κολοβός ή όχι, ή ποιούς θα παρατάξει ο Ελευθερόπουλος αύριο με τον ΠΑΣ. Εχθές έμαθα πως παίζουμε αύριο με τον ΠΑΣ... Ούτε που είχα αναρωτηθεί πότε και με ποιόν παίζουμε.

Το μόνο που μου έμεινε σαν παράπονο, είναι πως εάν είχα χρήματα να μου περισσεύουν αυτήν την εποχή, θα πλήρωνα κι εγώ κάτι τις, να το παίξω κι εγώ προπονητής. Εγώ αλλού τα έχασα τα λεφτά μου, σε άλλα χόμπι. Δεν το είχα καταλάβει εγκαίρως πως ο καθένας μπορεί να παραστήσει τον προπονητή. 

Εγώ δεν θα παρεξηγούσα όσους μου πέταγαν καφέδες, ούτε και εάν μου έβριζαν την μάνα. Θα είχα μεγαλύτερη κατανόηση. 

Εύχομαι σε όλους τους φίλους μου να έχουν μια καλή μέρα, τίποτα δεν αξίζει να μας χαλάει την διάθεση, πόσο μάλλον το ποδόσφαιρο με όλους αυτούς που το διαχειρίζονται και το έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους.